+3 oy
985 göst.
Diğer kategorisinde (18,084 puan) tarafından

Anasınıfı öğretmeni. Okul başladığında bizden öyle aman aman bir şeyler istemedi geçen seneden bayağı arttı onları kullanacaz dedi. +500 istedi. Olur da çocukların ihtiyaçları bitti verdiğiniz paradan ben alacam artan parayı da çocukları geziye götürmek için kullanacam dedi. Buraya kadar okey. Parayı verdik. Yılbaşı haftası bizden 50 TL istedi. Öncelikle konu para değil. Sadece bize sormadan verdiği kararlar beni ve bir kaç veliyi rahatsız etti. Neyse bizden 50 TL istedi çocuklara 1 yaş büyüdüm partisi yapacam dedi. Verdik. Sonra bayram haftası çocuklar 23 Nisan kutlaması için kıyafet ayarladım pazarlık için gidecem size haber verecem dedi. Bize yine haber vermedi. Ve aldığı kıyafetleri görseniz çöp resmen. Ayıptır söylemesi 450 verdik tütülü etek aldı 1 yıkamadan mahfolacak yani belli. Neyse onun da parasıni verdik ses etmedi. Şimdi yine gruptan mesaj atmış. Çocuklara kütüphaneye götürecem ordan söz verdim hamburger yemeğe götürecem. Bugün anlaşır size bilgi veririm servis ve hamburger parasını diye. E kütüphane okey de. Hamburger nerden çıktı. Ben şimdiye kadar kendim bile dışarıdan hamburger yemiş biri değilim. Evde yaparım. Hoca kim oluyor da bize sormadan çocuklara hamburger sözü veriyor ya. Yanlış mı düşünüyorum kızlar. Yoksa bunlar normal şeyler mi? R

31 Cevaplar

+24 oy
(2,509 puan) tarafından

Öğretmen etkinlik planlarken velilere sorarsa işin içinden çıkamaz. Her kafadan bir ses çıkar. Etkinlik planını yapar gezi düzenler gönderip göndermemek size kalmış. Ben de mesela çocukları pizzaciya götürdüm ama öğrenci sayım az olduğu için kendim karşılamak istemiştim. 50 TL veya 450 TL 23 Nisan kıyafet ücreti bedava resmen. Bu gösteri kıyafetleri çocuklar 2 sene giysin diye yapılmıyor ki. Tütülü etekler zaten çöp gibi ve günlük giyilecek şeyler olmuyor genelde. Öğretmenler gidip pazarlık yapmasa veya okulca falan anlasilmasa o paraya o elbiseleri alamazsınız. Gidip birkaç yerle kendiniz görüşün isterseniz. 

He derdiniz hamburgerin zararı ise inanın tek yediğimiz zararlı şey o değil. Çocugun yediği her şeyi evde yapmanız mümkün değil dışardan aldiginiz yoğurttan zeytine kadar hile var işin içinde. Bir kere de bırakın hamburger yesin arkadaslariyla. Eğer çok rahatsızsaniz hiçbir etkinliğe çocuğumun katılmasını istemiyorum deyin olsun bitsin

(5,170 puan) tarafından
+1

Ay artıladım inanın cok haklısınız bizim öğretmennin grubu mesaja kapalı anket duzenler şu gün bu var bu fiyata katilmak isteyenler istemeyenler doye bitti no problem iş velilere kalirsa ooo isin icinden asla cikilmaz 

(2,509 puan) tarafından
+1

23 Nisan'da gösteri yapiyosun hocam paramız yok derler. Bu sefer tamam yapmayalım o zaman şenlik yapalım diyoruz aaa hocam ilk defa çocugumuz 23 Nisan kutlayacak elbise en iyisinden alalim diyenler... Asla ortak bir karar çıkmaz malesef 

(826 puan) tarafından
+1

Aslında pek öyle degil. Kızım 3e gidiyor +1 de anasınıfı. 2 kez de okul değiştirdik. 4 yıldır her sene etkinlik yapılır ve hiç bir öğretmen veliye sormadan çocuk hakkında şunu aldım şunu yedircem demedi diyemez. Alerji durumu rahatsızlık durumu aile dinamigi bunları ezip gecemez. O durumlar şöyle oluyor. Eve kağıt gelir etkinlik için aile izin belgesi. Çoğunluk ne derse ona göre sekillenir. Veya kısa bı toplantı yapılır oy çokluğu alinir. En olmadı WhatsApp üzerinden birkaç öneri sunar veliler ne derse. Bu düzen boyledir. Öğretmen diye kafasina göre olmas o işler 

(18,084 puan) tarafından

@Kilo alamayan biri sonunda beni anlayan biri. Herkes paraya takılmış. Benim derdim para değil. 

-Reklam-
+15 oy
(21,651 puan) tarafından

Şu zamanda öğretmen olmak o kadar zor ki. Diyecek başka sözüm yok. Öğretmeniniz o kadar çocukla emin ol dışarı çıkıp gezmek istemez. Normal sınıfta ders anlatsa ondan bin kat kolay. Ama sırf çocuklar için bir anı olsun sevinsinler diye düşünüp bunları yaptığı halde veliler tarafından bu sekkilde karşılanmasına duysa çok üzülür eminim 

(21,651 puan) tarafından

İnan her yaşta bu tür etkinlikler çocuklar için çok sevinç verici. Unutacaklarini da hiç zannetmiyorum. Hatta muhtemelen anaokulundan hatırladığı nadir anılardan olacsk

(762 puan) tarafından

Nen de şu yönden yazayım hep etkinlik olurdu ailem göndermezdi. Ya yoğurt kovası pamuk alıp fasulye ekemedim ben ne kadar acı verici.

(21,651 puan) tarafından

Üzücü ☹️

(68 puan) tarafından

Sakıncası yoksa sebebini öğrenebilir miyim? 

(21,651 puan) tarafından

Neyin sebebini öğrenmek istedin dostum anlamadım 

+7 oy
(3,349 puan) tarafından

Verdigi sozun ucretini niye siz oduyosunuz ben onu anlamadim digerleri normal de 

(7,466 puan) tarafından
+2

canim kadin herkese hamburger alacak degil bi zahmet veli vercek tabiki😂15 ogrenci olsa 200 tl den 3 bin ogretmen cebinden niye odesinki :)200 tl hamburger parasi cocugum icin vermisim cokmu derim bn yani yedin yada yemesin arkadaslariyla yapacagi bir aktivite. bence kotu bisey de fegil arkadaslariyla yaptiklari her sey cicuklari mest edio.  yani vovugun yemese bile ver gonder ayri kalmasin. sen evde yapip yanina koysan o orda herkesin yedigine heves edecek.  bizim ogretmen boyle boyle konustuk cocuklatla alerjisi olan varmi vs der soyler.  ben abarti bisey gormedim ogretmenin yaptiginda . zaten okul gosterilerinde kullanilan kiyafetler dandirik fundirirk kaliteli herzaman giyecegi birsey olmazki hicbir zaman . 23 nisan icin bizde aldik 600 tl kiyafet sacma sapan bisey ama napalim yani alinacaksada alinacak cocuk digerlerinden ayri mahcup kalamazki

(2,944 puan) tarafından
+1

O zaman kendi basina el kadar cocuklara soz vermeyecek once velilerle bi konussun hamburger yemege goturmek istiyorum izniniz var mi diye

Kadin gercekten hakli durumu olan var olmayan var

Bazilari gercekten cocuguna disardan o tur yemekler yedirmiyor 

Bide cocuklara soz verdim diyip velilerden para topluyor şaka gibi 

Kucucuk cocuk onlar tabiki gitmek isteyecekler 

Resmen emrivaki yapiyor velileride mecbur birakiyor 

(3,349 puan) tarafından

Cicegim oyle de soz verdim demeseymis madem oyle olunca boyle plan yaptik ucreti bilgilendirecegim dese tamam da ne biliyim hazira konmak gibi geldi bana soyle dusun cay ben demlemisim eltim servis yapmis herkes eltim demledi saniyo 😂😂

(18,084 puan) tarafından

@KuranAsigiHatun ne güzel özetledin valla. Şimdi biri çıkıp dese kaynanam bana sormadan çocuğuma hamburger yedirdi abur cubur yedirdi kıyamet kopar ooo nasıl böyle bişey yapar sana sormadan diye yorumlar havada uçuşur. O da ayri bir mesele 😁

(3,349 puan) tarafından

Ya aslinda casperiye nin de bakis acisi guzel cocuklarin bu tarz etkinliklere ihtiyaci var sosyallesmeye guzel vakit gecirmeye guzel anilar biriktirmeye bunlarda ihtiyac sahsen 50 100 haftada ben cocuum icin harcarim gozume gelmez dedigi gibi gosteri kiyafetlerini kalteli bisey olsa daha ucuk fiyatlar cikar zaten kalite beklemek mantikli degil de ogretmenin uslubu yanlis bi de herkesin durumu olur olmaz onceden soyleseydi ben boyle bisey dusundum sizin icinde uygun mudur cocuklara etkinlik yapacagim dese kimse kardi cikmaz cok buyuk ucretler degil ki belki de zor gecinen bi aile surekli surekli zorlana bilir ya da dikkat ediyodur hamburger saglikli bisey degil sonucta o yuzden onceden velilerle konusmasi lazimdi fikir guzel de teknik yanlis 

+5 oy
(8,012 puan) tarafından

Ben her yerin etini çocuğuma yedirmem. Şüpheli olmayan  hamburgerci sayısı çok az.  Net olarak tepkimi belli ederdim güzellikle sebebini izah ederim göndermem .

(18,084 puan) tarafından

Aynen ben de o şüpheden dolayı göndermek istemiyorum. Bilindik yerler boykot zaten bilinmedik yerler de neyi nasıl yapıyor bilmiyoruz. 

(2,509 puan) tarafından

Size bir öneride bulunayım mı beni yanlış anlamayın başka bir yorum yapmıştım zaten. Velilerden uygun bir ücret toplanıp okulda hamburger partisi yapabilirsiniz madem saglikli hamburger yiyecek çocuklar. Hem de aile katilimi etkinliği olur ve çocuğunuz da çok mutlu olur. Öğretmene bu şekilde teklif sunabilirsiniz 😊 veya pizza da yapabilirsiniz daha uyguna getirmek isterseniz. Öğretmene derseniz hocam biz dışarıda ne olduğu belli olmayan şeyler yedirmek istemiyoruz diye kendisi de durumu fark edecektir

(18,084 puan) tarafından

Aile katılımı için ayrı bir piknik planlıyor. Onun için bizi daha önce bilgilendirdi. Çocuklar oyun parkına götürülecek. Herkes kendi çocuğu ile ilgilenecek sonra beraber piknik yapılacakmış. 

(1,138 puan) tarafından

Ya ne iyi ogretmenmis keşke bizimki de böyle aktif olsa

+4 oy
(1,683 puan) tarafından

Haklısınız sağlam.konusmaniz lazım ayrıca herkes disardan çocuğuna hamburger yedirmiyor

(18,084 puan) tarafından

Ben hiç yedirmedim şimdiye kadar. Hep evde yaparım. Döner bile çok ısrar etmedikleri sürece dışarıdan almam kendim yaparım evde. 

(1,683 puan) tarafından

Bence kenara çekip konuşun öğretmen diye bütün kararları kendi başına alamaz

(18,084 puan) tarafından

Bende aynı fikirde olan velilere söyler konuşuruz artık. 

+4 oy
(1,325 puan) tarafından

Bana garip gelmedi söylediğiniz miktarlar 50 tl vs gayet makul fiyatlar. 450 tl 23 Nisan parası da 2: Nisan kıyafeti için gayet uygun biz kiralama için o kadar vereceğiz. Gezi de yapabilir öğretmen çocuklar geziyi çok seviyor çok eğleniyorlar siz çocuğunuz hamburger yesin istemiyorsanız geziye göndermeyebilirsiniz zorunlu olduğunu düşünmüyorum. 

(18,084 puan) tarafından

Konu para değil zaten. 50 450 TL bunlar evet makul fiyatlar olabilir. Konu bize danismamasi. Ha diyelim ben kızımı göndermedim. Ama çocuklara Perşembe günü kütüphaneye gidecez ordan hamburger yemeğe gidecez dedi diye benim kızım şimdiden heyecanlı. Göndermesem bu sefer kızımın gönlü kalır. 

(1,325 puan) tarafından

Heyecanlıysa gönder canım ne güzel işte önemli olan çocuğun mutlu olması bir defa hamburger yedi diye bir şey olmaz bu kadar kasmayın bizim öğretmen de dondurma sözü vermiş ne güzel heyecanlı çocuk dondurma yicem diye okula gitmek istemeyen çocuk okula gitmek istiyor ben çocuğuma dondurma yedirmiyorum hasta olur diye düşünen veliler de olabilir inan velilerim fikri alınsa kaç tane veli var her kafadan ayrı sesi çıkıyor ve hiçbir plan gerçekleşemiyor çok ekstrem bir plan olmadığı sürece çok takılmayın bence

(18,084 puan) tarafından

Ama şöyle bir şey de. Zaten sınıf mevcudu 13 14 kişi falan.  Bize sordu diyelim 14 kişiden 4 kişi kabul etmedi diyelim. Ona göre servis ücreti çeker velilere. Şimdi 10 kişilik servis ücreti ile 14 kişilik servis ücreti aynı mi olur?

+2 oy
(3,772 puan) tarafından

Hamburger e kadar hiç tuhaf gelmedi bana . Hamburger konusunda da sizi düşündüm bı gondermezseniz çocuk eksik kalır gönderirsen senin aklın kalır 🤷 

(18,084 puan) tarafından

Aynen öyle. Çünkü çocuklara hamburgerci yemeğe gidecez diye bugünden söylemiş. 

+2 oy
(8,858 puan) tarafından

Bana çok absürt şeyler gibi gelmedi bizimkide markete götürebilirim vs demişti herşeyi size danışarak yapamazki hamburger konusunda haklısın dışardan yedirmek istememe normal bunu söylersin aile izin onay formu yollar zaten istemiyorsan çocuğunu göndermezsin ufak geziler her okulda oluyor 23 Nisan kıyafetini bende 600 e aldım tütü etek ve tişört ha değer mi hayır ama kadın kendisi dikmiyor özel gün kıyafeti olunca böyle satıyorlar 

(18,084 puan) tarafından

Her şeyi bize danışarak yapmak zorunda ama. Öğretmen olabilir gezi ayarlayabilir..ama madem bir grup kurulmuş wp den velilerim ben böyle şeyler planlıyorum ne dersiniz demek bu kadar zor olmamalı. 

(8,858 puan) tarafından

Onay almak zorunda evet danışarak yapmak zorunda olduğunu sanmıyorum dediğim gibi göndermemek senin tercihin sınıfta o an konuşma böyle gelişmiştir söz vermiştir vs bazı veliler herşeyi gereksiz buluyor e herkesin gönlüne bıraksa bişey yapamaz benimkide kreşte işin içindeyim yani öğretmen karar alıyor isteyen izin veriyor istemeyen vermiyor 

(18,084 puan) tarafından

Benim de derdim o zaten onay almak. Ben hiç bir plan yapmasın demiyorum ki zaten. Bizi de zamanında öğretmenlerimiz geziye pikniğe götürürdü. Ama izin kağıdı hazırladı verirdi bize bunları velilerinize gösterin kabul ediyorum veya etmiyorum yazıp imzalasin derdi..şimdi izin kağıdına bile gerek kalmadan gruptan yazsa daha kolay hâlbuki 

(8,858 puan) tarafından
+1

Gitmelerine 1 gün kala falan yollar kağıdı o olmadan çocukları alıp gidemez yasak 

+2 oy
(1,569 puan) tarafından

Direk gruba reddedin size sormadan bu tarz kararlar alamaz. Annesi babası değil sonuçta. Ben yerinizde olsam izin vermedigimi kesinlikle gezi sonrası çocuğumu okula getirmesini söylerdim uygun dille abur cubur yedirme karsitiyim zaten . Bu konuyu emrivaki yapamaz gruba sorup genel bi karar verilmesi daha sağlıklı olurdu ayrıca 50 ,100 ,200  ver ver para sonuçta kolay kazanılmıyor elbette evladıniza helali hoş olsun hakk8dir ama şöyle düşünün olan var olmayan var başka velilerin de fikrini alması gerekir sormadan iş yapılmaz.  Malesef hoş bi durum değil. 

(1,569 puan) tarafından

Ben olsam gezi sonrası alır çocuğumu kendim götürürüm ya gittiği yerde bi sıkıntı yasarsalar anne baba yanında olursa ayrı ama bi öğretmenin bu sorumluluğu alıp da ortalama 20 kişinin sorumluluğu ayrı . Evet belki de hicbisey olmayabilir ama ya olursa ?  Ozaman nasıl bi cvp verecek yada nasıl bi vicdan azabı çekecek Allah korusun. 

(18,084 puan) tarafından

Kendim gitme imkanım olsa hiç düşünmem giderim de köyde oturuyoruz. Ve evde 2 oğlan daha var gidersem onlar da benimle gelmek zorunda. 

(1,569 puan) tarafından

Hmm anlamdım canım maddi imanın varsa topla götür canım önerim ama zor dersen gönder şimdilik istersen ne desem bilemedim. 

+2 oy
(4,657 puan) tarafından

Ben de hak verdim size. Eğitimci olsam bir kere 23 Nisan'da gösteri yaptırmam. Eğlensin oynasın çocuklar ama jüri önüne çıkar gibi stresle halk oyunu ya da dans gösterisi yapsınlar istemem.

İkincisi kesinlikle velinin izni olmadan çocuklara dışarıda bir şey yedirmem. 

(18,084 puan) tarafından

https://youtu.be/SFHZlwEYkkk?si=3QaNWjGhW_kORvhk 

Yaptıracağı gösteri bu. Şu 3 dakikalık gösteri için saçma bir kıyafete ve bir daha hiç giymeyecegi bir kıyafete 450 verdik. 

(4,657 puan) tarafından

Bilemedim şimdi :) Ne desem gazlamış olacağım :) Toplanın konuşun bence

+2 oy
(727 puan) tarafından

Bir yerlere götürmek istiyor olabilir. Ama bu fikrini velilerle paylaşması lazım önce. 

+2 oy
(1,241 puan) tarafından

Ya tamam ama gondermemek senin elinde yani zorla götürmüyor biz kağıt imzaliyoruz gönderirim yada göndermem diye 

(18,084 puan) tarafından

Bize kağıt de vermedi. Bende şimdi bundan bahsettim yukarilardaki yorumlarda

+2 oy
(9,529 puan) tarafından

Yani şimdi gel de bunu çocuklara anlat Şimdi diğerleri gidecek bu sefer senin çocuğun üzülecek aklına sokması çocukların bile yani bir tuhaf

(18,084 puan) tarafından

Aynen öyle kızımın haberi var hamburger yeneceginden. Olmadı göndermem yine kendim evde yaparım ben

(9,529 puan) tarafından

Aynen yap bir yere gidin piknik gibi yesin en azından hem ailesiyle zaman geçirmiş olur hemde kimin masıl yaptıgı belirsiz şeylerden yememiş olur.

+2 oy
(1,008 puan) tarafından

Hamburger olayın da haklısın onun için de onay formu gönderir göndermek istemezsen göndermezsin diğerleri normal geldi bana okula giden çocuğum yok ama öğretmenlik yaptığım için biliyorum 23 Nisan da öğretmenler gösteri hazırlar ona göre de kıyafetini seçer size de ücretini söyler tütü etekler zaten söylediğiniz fiyatta herşeyde önce sizin fikrinizi alamaz ki

+2 oy
(16,488 puan) tarafından

Bizim okul yaptiği etkinliklerde sadece izin veren veliler izin belgesi ile birlikte ücreti yollasın diyor. Sizden izin belgesi istemiyor mu öğretmen. Dişarda yapilacak etkinlik için yeni izin belgesi isteniyor. Ücretler makul olduğu için bişey diyemiyorum. 

(18,084 puan) tarafından

Yok canım izin belgesi vermedi. Belki daha verir bilmiyorum orasını. Ücreti de görüşür size haber verecem dedi.

+2 oy
(4,183 puan) tarafından

Anasınıfı çocuğu olduğu için haklısınız bukadar emrivaki söylemesi olmamış .

Benim kızımın öğretmenide gecen ay AVM ye dolaşmaya götürdü kızım ortaokula gidiyor. Arkadaşlarıyla çıkacam gezecem die çıldırdı ve çok mutlu döndü .onlarda hamburger almış . Biz genelde almayız dışardan yedirmeyiz heleki boykot asla yedirmeyiz. Ama 1 seferliğine seslenmedik hevesini kırmak istemedik. Biliyoruz bizde çocuk olduk arkadaş ortamı ile aile farklı oluyor. 

Ama Ana sınıfı çocuğu arkadaş ortamı bilmez ilerde hatırlamaz bile gereksiz olmuş bence

+2 oy
(3,742 puan) tarafından

Bu öğretmene hesap sormak da sadece bizim ülkede var 🤦🏻‍♀️ hamburgere kadar her şey normal fiyatlar da uçuk değil yapılan şeyler de ama ben çocuğuma her yerde yedirmem kendim de her yerde yemem bir çok markanın eti şüpheli o konuda itiraz edebilirsiniz. 

(18,084 puan) tarafından

Ben parasında değilim diye yazmışım ama herkes para gayet makul diye yorum yapmış. Konu para değil arkadaşlar konu kafasına göre bize danışmadan kararlar alması. 

(3,742 puan) tarafından

Dünyanın hiçbir yerinde öğretmen veliye danismaz. Öğretmen karar alır veli buna uymak zorundadır. 

(18,084 puan) tarafından

Uymak zorunda değilim. Kızımı gönderiyorum desem ne yapabilir bana mesela. 

(3,742 puan) tarafından

Turkiyede hiçbir şey yapamaz şanslısınız 

+2 oy
(5,298 puan) tarafından

Normal de yapılan şeyler bunlar öğrencileri ile vakit gecirmek istemiş bence güzel düşünülmüş ben artık niyet yada düşüncesizlik olarak algılamadım ben öğretmen olsam o kadar ufak çocukla dışarı çıkıp sorumluluk almam bir şey olsa hesabı zor olur para isteyince bile hesap soruluyor bence gereksiz takılmışsınız ama bazı anneler dışarıda yemek yedirmek istemez bunu sorabilirdi 

+2 oy
(6,905 puan) tarafından

Tmm söz vermişse o zmn cebinden versin 

+2 oy
(483 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bana gayet normal geldi. Size haber vericem demiş ve her defasında haber vermiş başka nasıl bilgi vermeliydi?  her 50 liralık etkinlik öncesi okulda toplantı mı yapmalıydı? 450 lira nedir ki elbise için? Şu ana kadar duyduklarim içinde en ucuz 23 nisan elbisesi. Dışarıya çıkarmak icin izin belgesi gönderir o sekilde götürmez. Ayrica bütün bu etkinlikler öğretmen için sorumluluk... öğrenciyi dışarı çıkarmak 23 nisan etkinliği yapmak vs. büyük sorumluluk, ben olsam o sorumluluğu almam yani. ha alerjisi olan var mı diye sorabilir hamburger yedirmek istemeyen var mi gibi sorabilir velilere. Bu yönü eksik

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 203 göst.
5 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Serpil Kubis (427 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 470 göst.
27 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde Yesilim (2,091 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 1,776 göst.
27 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Rabia... (565 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 140 göst.