+2 oy
222 göst.
Diğer kategorisinde (3,829 puan) tarafından

Kızlar tuvalet eğitiminde gece bez takan var mı uyuduktan sonra mı takıyorsunuz sabah nasıl cıkarıyor sunuz uyurken mi yada bez takmazsan ne kadar sürede kaldırıyordun uz gece  kızlar bugun başlamadım ama sürekli çişini yaptı kıyafetine ciş yapmak cok. Güzel diyo kıyafete yerde çişini suyunu görürse ellemeye. Kalkıyo delirtiyor du beni 

11 Cevaplar

+1 oy
(7,932 puan) tarafından

Oğlum 33 aylık bezi çıkarttım ilk bi kaç gün gece bez bağlamıştım sabah o kalkmadan çıkarmıştım iki haftadır gece de bez bağlamıyorum bir buçuk aylık oğlum var onu emzirmeye kalktıkça tuvalete götürüyorum oğlumuda ilk başlarda kaçırıyordu şükür bayadır yapmıyor altına 

(7,932 puan) tarafından

Gündüz öğrendi şükür kendi yapıyor ama gece hala ben kaldırıyorum bizde oynama filan olmadı şükür

Anlat canım bu pis ellenmez vs diye benimki pipisini keşfetmeye başladı bezi çıkarınca bi o sıkıntımız var

(3,829 puan) tarafından

Canım anlatıyorum piss su diye sıcak güzel diyo delirtiyor benimkide pipiye elliyor ya seninki artık diyor öu anne çişim geldi diye canım 

(7,932 puan) tarafından

Evet canım diyor artık kendi yapıyor gündüz 

Kaç aylık oğlun ?

(3,829 puan) tarafından

36 aylık olcak canım Nisan 16 da 3 yaşına gircek işte canım tam olarak ne kadar sürede alıştı ne zamn altına kaçırmamaya başladı birde biyere gittin mi hiç gittiginde yolda napıyorsun 

(7,932 puan) tarafından

Gittim canım tuttu çişini ya gittiğimiz yerde wc vardı yok ise pet şişeye yaptırıyorum 

Canım benimki geçen yazdan aşina onun için çabuk öğrendi ilk iki gün gündüz kaçırıyordu iki hafta oldu şükür o derdimiz bitti bi gece kalkması var

-Reklam-
+1 oy
(14,493 puan) tarafından

1 hafta içinde çiş yapmasi azalıyor 1 ayın sonunda da komple alisiyorlar 

Ben gece ve gündüz ikisini bi anda biraktirdim ilk zamanlar gece yatağına da yaptı üzerini çarşafın değiştirip tekrar yatırdım çünkü gce uyanıp çiş yapmayı reddediyorlar. Zamanla gece yapmasını da bıraktı. Gece bez de takma kaldırma da derim. Sadece beynine sinyal vermek için ne yapılması gerektiğini açıkla bunu kavradikca gece de yapmayacaktır

(3,829 puan) tarafından

Canım ee yataga ciş yaparsa sabaha kadar cişlş mi durcak yatak da üşürse ıslak ıslak ya alışır mı bilmiyorum hiç ümidim yok bugun iş deneyimimiz ama illallah ettim ya sürekli altına kacırıyor ve bundan cok memnun işemek cok güzel diyor ellemeye çalışıyor anlatıyorum oğlum o pis su ellenmez tuvalete yapılır vs anlamıyor işemeyi seviyor üsütne 

(14,493 puan) tarafından

Anlar canım daha yeni olduğu için sen inatlaşma kızma tepki verme. Gece kendine saat belirleyip kalk kontrol et yapmışsa değiştirirsin uzerini. Ben hep öyle yaptım 25 aylikti bezi bıraktığında hiç de anlamiyordu çişi tutmayı falan alıştı zamanla. Gece de kalkmak istemedi kaldirsam da yapmadı oturmadı Wc ye. Zamanla Gece yapmasını da bıraktı 

+1 oy
(486 puan) tarafından

Canım bu süreç çok sabır istiyor gece ve gündüzü biranda kes biz öyle yaptık 1 hafta boyunca 1 kere bile demedi çiş diye inan yaz olmasına rağmen kıyafeti kalmıyordu ama azimle devam ettim 7 bazen 9 saat çişini tutuyordu tuvalete asla yapmadı kenarda köşede yapıyordu ıslaklığı onu rahatsız da etmiyordu 1 kere sadece 1 kere çiş demesiyle hepsi geldi geçti yine arada kaçırdığı oluyordu ama görmezden geliyordum hala da öyle bazen az kaçırır anne çiş der üstünü değiştiririm güzel güzel konuşurum gece beslenmesini yani sıvı gıdayı çok vermeyin gece çok işemesin diye ve ben ilk zamanlar 2 defa kaldırıyordum tuvalete yapsa da yapmasa da sonra 1e düşürdüm hala gece kaldırır klozete oturturum hemen yapar yatar inan sabırla hareket edersen sen kazanırsın oğlum 2.5 yaşındaydı eğitimi verdiğimde çok zorlandık ama başardık küçük oğlumda şuan 1 yaş 2 aylık tam 1.5 yaşımda vereceğim eğitimi abisine göre kendini ifade edebiliyor 

0 oy
(1 puan) tarafından

Merhaba ben gece ve gündüz bezi tamamen kaldırarak alışkanlık kazandırdım bir kaç gün gece gündüz sürekli kaçırdı ki bu çok normal.grcr de kaçırınca ışığı yakmadan kıyafetini carsafini vs değiştim uyku sersemi hiç hoslanmiyordu yani değişmekte fazlaca rahatsız olunca gece kacirmalsrini bıraktı gündüz de 1 haftayı buldu öğrenmesi ama sonrasında kaçırma vs hiç olmadı 

0 oy
(3,334 puan) tarafından

Kızım gece uyumadan tembihliyordum kızım bak altında artık bez yok çiş yapma çişin gelirse bana söyle diye mamam annecim diyordu yatırınca gizlice bez takardım ama sadece iki gece sabah erkenden kalkıyordum açıyordum tuvalete götürüp tuvaletini yaptırıyordum beze bir kere çişini yapıyordu iki günden sonra gez takmadım altına alez serdim tekrar tembihledim gece iki üç defa tuvalete götürdüm öyle öyle alıştı ama bir ay sürdü bir ayın sonunda hamdolsun çok rahatladım artık rahatça tuvaletim geldi diyebiliyordu korkmuyordu nereye gitsen söylerdi bazen bilerek dışarı çıkartırdım alışsın diye müsait bir yerde çişini yaptırırdım öyle böyle alıştı ama zor ve sabır gerektiren bir süreç 

0 oy
(1,747 puan) tarafından

Benim oğlum sabah hep kuru kalkardı o yüzden başlamıştım tuvalet eğitimine bir kere çıkardım bir daha ne gece ne gündüz takmadım. 3 yaşına 1 ay vardı alıştığında. Tabii ki gece kaçırmaları oldu ama yine de takmadım bez. Aklı karışmasın diye. Gece uyumaya yakın sıvı şeyler yedirip içirmezdim. On gibi unuturdum kendim 12 den sonra uyumadan çişe kaldırırdım. Sonra onları da yapmaz oldum. Alıştı danla sabaha kadar tutmaya

(3,829 puan) tarafından

Canım ki 9 da uyuyo uyudugu dan beri 2 sefer kaldırdım ama uykulu ya aglıyo oturunca tuvalete birde sabah 10 gibi kalkıyo o kadar uyanmadan nasıl durcak ki kaldırmasam 

(1,747 puan) tarafından

Büyüdükçe tutmaya alışacak kaç yaşında sizinki bilmiyorum ama ben 3.5 yaşından sonra gece kaldırmadım. 

(3,829 puan) tarafından

3 yaşında canım ne sizinki ilk zamanlar kaç kere altına işiyor du

(1,747 puan) tarafından

GGece bir kere kaldırıyordum ben uyumadan önce o kadar tabii ki bazen tutamayıp kaçırdığı oluyordu ama öyle çok sık değildi tam hatırlamıyorum

0 oy
(5,394 puan) tarafından

Ben 27 aylıktı eğitim verdiğim de hem gece hem gündüz bı anda bıraktık yatak alezi almıştım kacirirsa gecmiyordu yatağa kaçırmaması için de yatmadan önce sıvı alımı kesiyorduk yatağa girmeden de yapıyordu çişini . Sonra kaldırdım bı kaç gün bı kaç saat arayla alıştı geldi mi kendi kalkıyordu 

Bence bı anda kesebilrsen öyle yap bı tak bı çıkar yapma .

Her yere yapma konusuna gelince hepimiz geçtik bu yollardan ama geçiyor ♥️ sadece biraz sabır ♥️ koltuğu silersin halıları da yıkamaya verirsin 😊 alıştırma kilodu al dışarı çıktı mı iyi oluyor birde darlama çocuğu çok sorma sorarsan inadına söylemez 🤣

♥️Başarılar ♥️

(3,829 puan) tarafından

Canım uyudugu dan beri 2 sefer kaldırdım ama uykulu ya aglıyo oturunca tuvalete 

(5,394 puan) tarafından

Onu yapar canım benimki 5 yaşında bazen çok kipirdar tuvaleti geldi mi kalkıp yapmaz uykusu çok derin oldu mu kaldırdım mi ağlıyor inat ediyor . O normal ama dediğim gibi gece de bağlama Alez al yatağa 

0 oy
(14,073 puan) tarafından

Canım nasılsın 👋 

Görüşemiyoruz uzun zamandır 

Ben bez hiç bağlamadım, Gece de Kaldırmadım 1.02 kere islaktı oldu sonra öyle alıştı gitti tam 2:30 yaşında bıraktı

(3,829 puan) tarafından

İyiyim canım sen nasılsın cocukla uğraşıyorum 2 gündür yaa :)) vazgecsem mi diye düşünüyorum altına işeyip duruyor üsütne işemek mutlu ediyor muş onu diyorum güzel bişey değil diye ama anlamıyor ne kadsr sürüyor bu üst işeme sorunları 

(14,073 puan) tarafından

Yok pes etme illa kabullenecek 

Bizim şöyle oldu annem gelmişti alıştırmak istedi saat başi sordu götürdü , hep işedikten sonra söyledı (kakasını tuvalete yapıyordu 1 yaşından beri)

İki hafta denedı ilerleme olmadı hep yapınca çiş geldı diyor yapıyor 

Onlar gitti acıyor orası dedı , enfeksiyon kaptı herhalde diye acila koştum fakülteye gece, idrar yapamayınca sontayla aldılar o alan doktor söyledi yapışıklık var biliyorsunuz değil mi diye 

Ertesı polikliniğe götürdüm ufak müdahale ile açtılar 

Ertesi sabah kalktı tuvaletini istedı yaptı çiş ayni gün kaka 

Bez bağlamadım gecede kaldırmadım yatmadan mutlaka götürürüm öyle alıştı 

Sanırım engelliyordu yapışıklık , düzelince kendi istedı 

0 oy
(316 puan) tarafından

26 aylık oğlum yeni bıraktık öğe uykusu ve gece bezi takıyorum ablamlar da öyle yapmış onları dinledim ben de öyle yapıyorum havalar ısınsın çıkartcam inşallah şuan soğuk ıslatma uyanmaya bilir hastaolabilşr sabahları iyi şükür uyanıkken takıyorum bi kötü tepkisi olmadı anlatıyorum takmadığımda oluyo ozaman bazen yapıyor bazen yapmıyor gece tuvalete kalkmak istemiyor ağlıyor bu kez uyku düzeni bozuluyor ablam da gece tak zamanla bırakır dedi öyle yapıyorum 

(3,829 puan) tarafından

Ne kadar sürede ögrendi canım tuvaleti altına çok yapıyor muydu ilk zamanlar kaç kere yapıyordu 

(316 puan) tarafından

Ben altına yapmasına fırsat vermedim sürekli gittik tuvalete 3 4 gün hiç çıkmadık dışarı sonra yakın mesafe çıktık altına kaçırdı tabi ama 1 ay oldu şimdi tutuyor çok şükür bazen oyuna dalarsa kaçırıyor

0 oy
(8,500 puan) tarafından

İlk zamanlar çiş sayısı azalana kadar bez taktım. Azalma olunca bez takmadım geceleri ama ara ara uyanıp yapmış mı diye baktım. Gece tutma olayı zor çünkü benim kızım çok su içiyor gece bir kere alarm kurup çise götürüyorum yeterli oluyor. Götürmesem mutlaka yapıyor 

0 oy
(5,235 puan) tarafından

Ben buyuk oglumda gece bezi kuru kalkinca komple cikardim bezi, 27 aylikti. Ne gece ne gunduz bi daha takmadim. Tuvalet egitiminde de tak cikar yapilmasini dogru bulmuyorum. Disari cikti takiyim, gece iser takiyim cocugun akli allak bullak oluyo. Su gecirmez alez takmistim yataga da. Gece yatmadan 1 saat once son siviyi tuketim tuvaletini yaptirip yatiriyodum, gece de hic kaldirmiyodum. 1 2 kere max kacirdi sonra hic kacirmadi. Disari cikarkende sivi aldiktan yarim saat sonra cise goturdum hep. Disarda da kacirmadi.

İlgili sorular

+2 oy
1 cevap 60 göst.
0 oy
3 cevap 75 göst.
+1 oy
2 cevap 83 göst.

Kategoriler

1,451,330 soru

23,828,991 cevap

318,763 kullanıcı

...