Yemeklerimi hep göz kararı yapar tam tuttururum.
Ama tepsi böreğimin tarifi her zaman nettir.
Hamuru için 5 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Yarım çay bardağı yoğurt suyu.
3 su bardağı unu suyla açıyorum
Suyu göz kararı döküyorum
İyice yedirip kalan unu döküyorum
Yoğurmaya başlamadan yağını ve tuzunu ekliyorum
Kabın içinde çeke çeke yoğuruyorum
Sonrada tezgahta bastıra bastıra yoğuruyorum
Yarım saat dolapta dinlenince 12 adet bezi yapıyorum
Küçük tepsi kullanıyorum.
Nişastayla iyice inceltip açıyorum
Sonra 6 adet olana kadar açıyorum aralarına da yağ yoğurt Yumurta karışımını sürüyorum.
6.adetin içine peynirli harcı döküp tekrar 6 kat yapıyorum.en son üstüne Yumurta yağ yoğurt karıştırıp sürüyorum.piştikten sonrada su ile üstünü ıslatıyorum.
Su böreği tadında oluyor