+2 oy
260 göst.
Diğer kategorisinde (374 puan) tarafından

Merhaba ben buraya taşımalı 1 sene oldu ama geçenlerde kargo paketim yanlış eve teslkm edilmiş onu ararken gördüm benle aynı yaşlarda bir kız vardı , 2 küçük çocugu var tanışmak istiyorum ama nasl bit adım atsam bilmiyorum, bizim binanın çoğu yaşlı olduğu için komşuluk edeceğim kimse yok diyeblrm

12 Cevaplar

+1 oy
(177 puan) tarafından

Bı kek poğaça bişey yap cnm götür illa oda içeri davet eder BNC sonra bakarsın iyse arkadaslik edersiniz senin tabagin onda kalır oda sna bisey getirir snd cagirirsin konusurken bı günde kahvaltıya gel de öyle başlar arkadaşliginiz inşallah 

Bn taşındığımda komşum kek getirmişti bnd tabağa başka bişey yapıp götürmüştum sonra bı gün evine bakayım diye aradım oda gel dedi oturup kahve içtik sonra bn aradım o geldi sonra kahvaltıya flan çağırdık birbirimizi şuan evde bişey eksik olsa o benden bn ondan isterim 

Bı tanede olsa komşu şart 

Gelip giderken slm ver bn evlerine gitmesemde slmlasiyorum komsularimla

-Reklam-
0 oy
(2,239 puan) tarafından

Bir kek yap git misafir kabul ediyor musun de kabul ederse oturun sohbet edin canısı 

(864 puan) tarafından

@MEHYASEL.ERT aynı şeyi söylemiyoruz siz kendinizi kapıda içeri davet ettırıyorsunuz ben sizin kapısına gıttıgıniz kişiyi davet edin diyorum. Kimin evi çatkapı misafire müsait ki hele tanımadıgım ilk kez gelecek olan birine?

(864 puan) tarafından
+1

Gelen kişi bunu düşünemedikten sonra müsatseniz demesi sadece lafta 

(2,239 puan) tarafından

Yahu aşağıda ki yorumunu gördüm aynı şey işte sende demişsin bir yıl boyunca kapımı çalmayan bir tabak kek börek getirmeyene ben ilk adım atmam demişsin ee sende aynı seyi bekliyorsun işte o zaman insanlar nasıl tanışacak o arkadaş ilk adımı atsa kapıyı çalsa elinde kek ile bence kimse geri çevirmez hatta mutlu olurlar 

(864 puan) tarafından

Tmm canım ben anlatamıyorum sanırım. Yormayalım ıyı gunler

(2,239 puan) tarafından

İyi günler ✋🏻✨

0 oy
(58 puan) tarafından

Ben karşı komşum taşınırken kahve yapıp götürmüştüm öyle tanışmıştık kahveye felan da cagirabilirsiniz aslinda

0 oy
(1,189 puan) tarafından

Bende geçen sene taşındım eşiyle bir akşam çayına çağırmıştım eşimde vardı ev sahiplerimizi tanımak istedik onlarda bizi tanısın istedik birşeyler hazırlayıp öylelikle tanıştık şimdi oturup kalkıyoruz kadınla 

0 oy
(5,810 puan) tarafından

Şu tanışma konusunda üstekinden Allah razı olsun ilk taşındım hamile olduğumu ve çocuğum olduğunu görmüş ertesi gün kapımı çaldı yardım lazimmi birşeye ihtiyaçin varmı diye tabi ben o gece evi komple yerleştirmistim içeri davet ettim kahve içtik şimdi hemen hemen her sabah kahve içeriz ya ondayiz ya bende ama daha çok bendeyiz Allah razı olsun o davet ediyor diyorum senin kız okulda 2 çocukla beni yorma gel burda içelim diye yağmurlu havalarda onda güzel havalarda bende neden yağmurlu havalarda onda çünkü onun balkonu kapalı sigara içerken donmuyoruz 

0 oy
(4,425 puan) tarafından

Biz de geçen ay taşındık, apartman hep küçük çocuklu. İki komşu kek ve kurabiye yolladı ben de çaya çağırdım. Araya Ramazan girdi henüz toplanamadık ama çaya kahveye çağırmak iyi olabilir.

0 oy
(864 puan) tarafından

1 yıldır taşındınız ve kimse kapınızı çalıp bı tabak kek börek bişi getırmedi mi? Kahve çay içmeye davet etmedi mi? Cevabınız hayırsa çok da aramayın komşu amann der geçerim ben.bana adım atmayana ben niye adım atayım

0 oy
(690 puan) tarafından

Bir şeyler hazırlayıp kendin çağırabilirsin. Gel oturalım istersen dersin 

0 oy
(2,272 puan) tarafından

Biz yeni eve taşındıpımızda karşı komşu pasta, börek, çörek, kurabiye tabağı yapıp hayırlı olsun deyip kapıdan vermişti. Ha işe yaradı mı, hayır🙂 ama güzel bir adım bence. 

(374 puan) tarafından

Niye yaramadı ki

(2,272 puan) tarafından

Kadın bildiğin evi dikizliyordu. Kim geldi, kim gitti bakıyordu. Abimin iş yeri oturduğum binanın karşısındaydı. Kocaman bir iş hanı. Kadınla hiç konuşmama rağmen bir gün bir baktım iş yerine gelip yüzsüz bir şekilde işini görmemizi istedi. Bayağı takip etmiş bildiğin. Benim kapının girişine bisiklet, yün, halı ne varsa koyup yolu tıkıyordu. Bir gün çaldım kapısını, sizi ise alın bunları burdan diye. Bana dediği, bisiklet benim değil ama komşum kilidin anahtarını bana vermişti, rahatsız olan olursa bisikleti çıkarayım diye 🤥 kolay kolay kötü konuşmam ne g.rizekalı kadındı hatırladıkça sinirlenirim hala. 

0 oy
(6,876 puan) tarafından

Çayın yanına birşeyler hazırla tatlı börek vs çağır ben öyle yapmıştım yan komşuma 

0 oy
(2,375 puan) tarafından

Bence önce bi tabak götür. Kapı üstü tanış ölç tart. Sohbetin gidişatına göre davet ederse girersin etmezse zaten yapcak bişey yok. O da illaki tabağını geri getirir. Öyle öyle belki ısınırsınız. Tabağını getirince sen davet edersin. Yani ben olsam böyle yapardım tanışmak istediğim bir arkadaşla.

(374 puan) tarafından

Haklısın canm öyle yapayım 

0 oy
(2,968 puan) tarafından

Açıkça söyle, sıkılıyorum arada kahve içmeye gelebilirsiniz de. Ben komşuma öyle demiştim apartmanda karşılaşınca. Kocası evde olmadığı için çekiniyor TIR şoförü kocası. Ben de çok ısrar etmedim. 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 398 göst.
16 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Yigidinannesi (287 puan) tarafından soruldu
0 oy
50 cevap 1,613 göst.
15 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Mlhcnt (13 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 148 göst.
+2 oy
6 cevap 99 göst.
3 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Taktikmaktikyok. (425 puan) tarafından soruldu