0 oy
347 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,442 puan) tarafından

İyi akşamlar hanımlar oğlunu sünnet yaptıranlardan fikir istiyorum. Oğlum şuanda 14 aylık aslında 3 aylık Ken yaptırmak istemiştim ama doktor sünnete uygun olmadığını kendi diliyle anlatmıştı 1 yaşından sonra sünnete uygun yapısı demişti. Bu yaşlarda sünnet yaptıran varmı aranızda bilgisi olan özellikle de psikolojik açıdan düşünüyorum. Yoksa bir pedagoglamı görüşsem.

2 Cevaplar

0 oy
tarafından

Yaptir canım ağlar amaa unutur genel anesteziyle yaparlarsa bisey anlamazsın benimki 5 aylikti gerçi olduğunda onunda genel anestezi altında oldu 3 gün sonra yerlerde sürünmek istedi yani iyileşme süreci hızlı oluyor  o konuda haberin olsun . Bexli bebek bide daha hızlı oluyor . Devlette bizi anestezi( genel) ile 30 dk da aldılar getirdiler.  

Yaptir 2 yaşa geç diyorlar asıl travma orda kalabilir. İstersen yakin zamanda c.cerrahina tekrar got başkasına ama belki sorumluluk almak istemiyordur küçük diye. Sana randevu versin belki yoğunluk varsa 1 yaşa da denk gelebilir rica edersin 1 yaşı geçmesin mümkünse sizin için diye sana verir tarihi.  

(1,442 puan) tarafından

Bende 3 aylıkken yaptıramadım doktor uygun görmedi aslında o dönem daha rahat oluyor. Zaten testislerin birinde şişlik vardı o dönemde. Gidelim bakalım doktor ne dicek hala uygun değilmi yoksa olurmu 

tarafından

Çok geciktirmeyin  bence. Hastane fobisi olur sonra. 

(825 puan) tarafından

Tayfa 2022. Evet haklsn ama korkuyorum isde nebilim hatta erteleyip ilerki yaşlarina bırakıp yaptırmayı düşünüyorum 

tarafından

Tabiki tercih sizin içiniz nasıl rahat ediyorsa öyle yapın. Ben naçizane fikrimi söyledim.  😀 bide bisey olacaksa olur yani korkmayın Allaha emanet edin gitsin. Bende 5 aylıkken yaptırdım oğlumu sizi anlıyorum o 30 dk korktum yalan yok ama rabbim her daim bizimle ve koruyan gözeten o.  Doğru zaman elbette önemli hekiminiz bunu size söyler zaten . 

Zaten siz nezaman isterseniz ozaman yaparsınız.  Benim erken yaptırın diye önerme sebebim birazda şeyden dolayı şimdi o sünnet edilecek deri yeni doğduğunda zar gibi bisey dr anesteziye ihtiyaç duymadan doğar doğmaz alabilir ve bebek hiç ağrı sancı kaşıntı vs yaşamaz üzerinden zaman geçtikçe o doku katmanlasir kalinlasir  ve cocuk bide bu durumun farkındaysa sünnet konusunda hafif agrisida oluyor hatta korkup acır diye çiş yapmıyor sırf korkusuna. 

Şu var tabi aile yaklaşımı da önemli siz çocuğu ben bunu bu operasyona hazırlarım uydururum biseyler ikna ederim sünnet olduğunu dahi anlamaz o sırada  derseniz çocukta fobi de olmaz idrar tutmada.  Az bi sızısı olabilir okadar. O da bikac gün ya sürer ya sürmez.  Benim asıl anlatmak istediğim birazda oraya temas işlem vs. Cocuk bunu görürse korkabilir ama korkmayadabilir buda anne babaya bağlı işte. Tabiki bunun dışında yüreğiniz nezaman rahatsa ozaman yaptırın. Ben sizi çok iyi anlıyorum. Benimde tek çocuğum bende ince eleyip sık dokuyorum biseyleri.  Haklısınız da zaten. 

Hersey gönlünüzce olsun ❤️

(825 puan) tarafından

Fikrin çok iyi zaten cnm katılıyorum size nebilim insan korkuyor isde bebekken yaptircakdim babası izin vermedi boşancam adamdan 2 senedir çocuk goruşlerine geliyor diyede yapdiramadim sonra kaldı öyle erkenden olsaydı keşke 

Zaten doktorlar bı kere kontrolde kan aldılar çocuğu bayiltacaklardi korkudan ağladı korkuyor doktorlardan da ya inşallah en kısa zamanda yapdircam cesaret edersem ♥️

-Reklam-
0 oy
(10,754 puan) tarafından

Ben 3 aylıkken yaptım rahat atlattık şükür 

Emekleme döneminde zor olur gibi ama 3 yaşta vs travma kalabilir tam vakti bence 

(1,442 puan) tarafından

Bende 3 aylıkken yaptırmak istedim doktora götürdüğümde muayene etti 1 yaşından önce uygun değil bu bebeğin sünneti dedi sanırım kesilcek olan yerde kısalık var demişti. Bakalım doktor ne söylüyecek ama beni en çok psikolojik yönü düşündürüyor korkma açısından.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 206 göst.
27 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 398 göst.
26 Eylül 2021 Diğer kategorisinde 1234 (37 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 252 göst.
19 Şubat 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Acemianne3107 (775 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 221 göst.

Kategoriler

1,514,723 soru

24,700,848 cevap

368,901 kullanıcı

...