Bugün Nezih Kırtasiye'ye oğluma kitap bakmak için girdim. Ortada dev bir standda bu çirkin oyuncaklar satışa koyulmuş. Bazı anneler inceliyor, aa indirime girmiş diye alıyordu. Bu iğrenç oyuncağı elime alamadım bile. Öyle korkunç. Öyle çirkin. Bu normal değil ama artık ya. File çorap nedir, o vamp surat, bakış, iğrenç makyaj... Böyle bir çocuk eşyası olamaz. Olmamalı. Ben çocuk olsam şu oyuncaktan korkarım.
Linç eden edebilir. Ama bu normal değil.
Okul öncesi öğretmeniyim ne yazık ki yeni nesil kız çocukları LoL bebek, wednesday, kuromi erkek çocukları venom, granny, skibidi tuvaletmidir nedir hep bunlarla ilgileniyorlar kaç veliyle görüştüm bu sebeple. En sonunda sadece Türkçe çizgi filmlerden bahsetmelerine müsaade edeceğim az kaldı. Şu yabancı kanalların çizgi filmlerinden ve YouTube reelslerden lütfen çocukları uzak tutalım gerçekten ben çocukların oynadığı oyunları izlediği videoları görüp duydukça daha kötü ne duyabilirim ki deyip hep daha kötüsünü görüp duyuyorum. Yeni neslin yetişkin hallerini düşündükce korkuyorum.
Malesef çevre arkadaşları çok etki ediyor biz ne kadar tel tablet vermesekte bir şekilde öğreniyorlar Bizim yapmamız gereken bunların saçma olduğunu yanlış olduğunu anlatmak
Ben de en çok bundan korkuyorum. Oğlumu 3.5 yaşına kadar sıfır ekran getirdim ama biliyorum ki bir gün böyle başıboş bırakılmış çocuklardan her bir şeyi öğrenecek 😔😔 @Maviyesil Bu içeriklerle ilgili burada post açtın mı hiç, buradaki çoğu anne YouTube zararlarını bilmiyor belki onların da önüne düşer
Hergun karşıma çıkan o saçma sapan videoları engellemekten gına geldi artık. Yok sikibidi yok spranky o bu şu illallah diye bağırasim var . Çocuk okula başlayana kadar Pepee canım kardesim Niloya falan izlerdi okula bı başladı hepsi sıra sıra geldi resmen . Yanında ben oturmadan vermiyorum artık telefon falan YouTube un mikrofon kısmına ne izleyecekse soyleyip aciyo bide sıpa 🤷 Su ara tablet istiyo korkuma gidipde alamıyorum
Şu skibidi denen videodan gına geldi artık şikayet ettim engelledim gizledim ama yok basedemedim hangi birini engelleyeyim herkeste skibidi videosu çekmiş nedir bu niye böyle videolar cekiyolar amaç ne anlamadım ben engelliyorum yine geliyor
@indigo hayır canım açmadım. O kadar çok var ki sağlam bir liste yapıp paylaşmak gerekiyor.
Ay çok güzel. Biri bana şu yaşımda alsa hayır demem. Bu arada çocuk için uygun olamayabilir ama yetişkin ve ya koleksiyoner için gayet güzel.
File çorapta ne var ? Çorap konusunda abartıldığını düşünüyorum aslında oyuncakta da birşey yok bana göre tabi ☺️
Çocuk için normal yani file çorap? Bunu alanlar çocuklar, 3-4 yaşında kız çocukları file çorap giymek istese normal mi?
Ama barbie bebeklerde ciplak hep mini etek gogus dekolte makyaj falan hepsi oyle cocuklugumuzdada öyleydi yani buda yeni nesile uyarlanmis hali. Bana kalirsa ben hicbirini tercih etmem daha sevimli bebeksi sempatik cocuksu olmasindan yanayim ama barbielerde bundan farksiz bence
Ben Barbie de uygun bulmuyorum. Aşırı seksist. Kardeşimin kızı var okul öncesi öğretmeni kendisi, daha hiç Barbie almış değil bizi de uyarıyor Barbie almayın diye.
Bende kızıma barbie aldım diye vicdan azabı çekiyorum üstündeki elbise kisa yüzünde makyaj var diye. Çocuk başkasında görüp heveslendi diye aldım oysa. Bunlari alan var mı bilmem ama çevremde bikaç kişiye denk geldim kızını doğum gününde bur tarz konsept yapıp giydiren. Küçücük kızda file çorap siyah kıyafetler saçlar kuaförde yapılmış. Görünce çok tuhafima gitmişti demek ki bu tarz şeylere özeniyorlar.
Herkes anne baba olmamalı ya. Ben ne okudum kız😱
Oyuncaklar bebeklerin çocukların hayal dünyasına seslenir. Böyle bir oyuncağı kız çocuğuna almak bu tarz bir kıyafeti normalleştiriyor. Afedersiniz hayat kadını gibi bebek. Masum değil hiç
Kız çirkin mirkin alan alıyor. Seviyo bazıları bunları
Kız bunları mı yurt dışından getirtiyolar güzel olsa neyse
Öyleymiş bugün öğrendim. Dünya para bir de.
Ay hayatta vermem o kadar güzel ve eğitici oyuncaklar varken değişik insanlar varya
Koleksiyon hastaları var onlar alıyor bunları genelde
Olabilir canım
Kesinlikle katılıyorum oyuncak dediğin eğitici öğretici olmalı bunun gibi bilinçaltına yerleştirilip zihni bozan şeyler değil
bunu burdan alan 1 kisi bile gormedim bu ne zevksizlik yaa🙄 cok cirkin
Bizim ofistekiler biraz özenti tayfa. Bana göre öyle ama kendilerince modernler. Bu oyuncak normalmiş ve yurt dışından orijinal lisanslı alıyorlarmışmış😏
6yili bitirdim yurtdisinda boyle bisi alan ne turke nede baska bi ulke vatamdasina rastladim belcikalilar cocuklarina lego tarzi oyuncaklar alir hep blog legolar şu minicik logolar varya adinu unuttum.onlari alirlar yapboz tarzi alirlar bu tur bisi alani 6yilda hic gormedim
+++ katılıyorum
Benim dediğim kişiler Amerika'dan getirtiyormuş
ooy durum dahada vahim
Kesinlikle normal değil
büyük ihtimalle bir çizgi film karakteridir (bilmiyorum Netflix dizileri olabilir, çocuklar için olanlarda)
bizim çocukluk ergenlik çağların da bratz girl ler vardı, ona benzettim.
barbie bile kendini değiştirip tek kalıptan çıkarken bu tarz oyuncaklar evet pek hoş değil.
3.5 yaşındaki oğlum yerine kızım olsa böyle bir ürün görmesine bile müsaade edemem.
Lisanslı ürünmüş yurt dışından getirten varmış.
ben de istemem kızıma böyle oyuncaklar. çocuğa çocuk oyuncağı lazım. lise son üni başlarında ergen, anime sevenbir kız olsam kendime alırdım. onun dışında alınacak bir şey değil bence de
Çocukken de korkardım bu oyuncaklardan hala ürkütücü geliyor Monster zaten canavar demek değil mi
Evet canavar demek. Bu bebek gerçek bir kız olsa çoğu anne evladının böyle bir kızla arkadaş olmasına izin vermez eminim. Kapış kapış alındığını görünce çok şaşırdım.
Gerçekten makyaj yapan arkadaşlarımızla bile görüştürülmedik ama oyuncak olarak ne layık görüyoruz, oyuncak da olsa onu çocuğun hayal dünyasına sokmuş oluyoruz
Çirkin olduğuna katılıyorum ama TV veren annelerin birçoğu çizgi filmini bile izletiyordur. Monster high karakteri çünkü. Bende izliyorum bu arada. Çizgi film çok severim geceleri izlerim kızım uyuyunca. Eğitici diye değil bazı çocuklar seviyor ve takıntılı oluyor bazı karakterlere. Bu zaten 7 yaş ve üzeri.
Çizgi film ben de severim de bu çocuk işi değil ya. Gözünü sevdiğimin Niloya'sı dedim şunu görünce 😄
Ahahah 😂 yok yok çizgi filmi güzel aslında ama çocuklar için mi dersen bilemedim 😂 daha çok bizim için galiba. Çizgi filmi falan 7 yaş ve üzeri zaten. Bu kızda vampir bir karakter Drakulanin kızı
Ahahaha hiç böyle fantastik işleri sevemedim. Benimkisi "Gerçek hayat hikayesinden uyarlanmıştır" türde olacak öyle izlerim 😂
Kızıma alacağım son şey bile olamaz valla haklısın
Allah korusun ya inşallah büyüyünce heves etmezler. Kızım yok ama erkek versiyonu da şiddet ve kötülük temalı oyuncaklar hep
5 yaş olmasına 4 ay var elhamdülillah abuk sabuk şeylere hiç merakı olmadı inşallah olmazda
Hamile barbiden sonra pek absürt gelmedi banada..
Çok kötü ya eskiden reklamlarda görüyordum beğenmiyordum bunları hiç normal değil bir de çocuklar için satıyorlar
Bu tür oyuncaklar gerçekten bilerek isteyerek üretiliyor diye düşünüyorum bilinç altıni daha küçüklükten kirletiyorlar
Bende asırı karşıyım el kadar bebelere file çorap giydirilmesine daha yaşı oturmamış kız çocukların koca kadınlar gibi makyaj yapıp giyinmesini gecen sene oğlumun ortaokul mezuniyeti vardı bak ortaokul diyorum kızlar 13 14 yaşlarında ama görsen kıyafet makyaj 30 lu yaş gibi
Çocukları çocuk birakmamakta kararlı cahil sürüsünün aldığı oyuncaklr. Cahillik ve vurdumduymazlık birleşince alıyorlar işte.
Cook haklisin Cook kız çocukları sonra bunlara özeniyor bunlar gibi olmaya çalışıyor banada korkunc geldi ..
Gerçekten kötü
Dün şokta maşa ve koca ayı gördüm çok tatlıydı yani Niloya maşa yad bez bebekler dururken insan neden şu tipi alır ki
Maşa ve Koca Ayı da sıkıntılı bilgin olsun. Çizgi filmi çocuklarda aşırı adrenalin salgılatıp hiperaktiviteye sebep oluyor. Maşa izleyen çocukların hepsi kontrolsüz bir şekilde haylaz dikkat ettiysen. Aman diyelim izletme. Bizim doktor uyarmıştı sayfasında
İzlemiyorlar canım TV nın yüzüne bakmazlar . Oyuncağı güzel sadece.
Normalleştirip, hayatımıza sokuyorlar çünkü. Oyuncaktan özenip giyinmek isteyen, ya da ailesi tarafından giyindirilen çocuklar var zaten. Çocuklar genç kız gibi değil çocuk gibi giyinmeli. Açıklık ayrı, çıplaklık ayrı. Artık çıplaklık halt safa oldu maalesef. Çocuklarımızı bu çevrelerden, bu kötü içeriklerden korumak çok zor.
Ben de tesettürlü değilim açık bir kadınım ama kızım olsa iradesi gelişene kadar giyimine karışırım. Çocuk çocuktur kadın kadındır. 25 yaşında bir genç kadın file çorap giyebilir bana ne ama 8 yaşında bir kız çocuğu giyemez.
1,502,433 soru
24,531,853 cevap
359,999 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın