+4 oy
561 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (5 puan) tarafından

Arkadaşım şu an ailesinden gizli sevgilisiyle buluşuyor. Kız, kuzenimin karısının kardeşi ve onlarla oldukça yakınız. Lakin sürekli başkalarıyla mutlu oluyor ve sürekli telefonla ilgileniyor. Çocuk 23 yaşında kız 17 yaşında bir de.. şikayet etsen hapise atarlar. her neyse, ailesinin haberi varmış ama şu an kız bana emanet ve evimin yakınlarında çocukla ARABA içinde buluşuyor. Erkek milletine güvenmiyorum. Yok ailesi tanıyor bu şu umrumda değil. Hayır da diyemedim çünkü dinlemeyecekti. Kimseye de diyemiyorum çünkü suçlu ben olacağımı biliyorum ve kızın zor durumda kalacağını biliyorum. Bana emanet edilen birisine neden sahip çıkmayıp izin verdim falan.. kız sabaha doğru gelirim diyor ve ben bu yükün altına girmek istemiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

yorumlarınızı gördüm hepiniz haklısınız. hallettim zaten durumu.

22 Cevaplar

+11 oy
(815 puan) tarafından

Sendeki iyi cesaret ve teşekkür ederim bir yandan da kızımı kimseye emanet etmemem konusunda bir örnek olduğun için 

(815 puan) tarafından
+1

İzin vermemeli canım giderken eşyalarınıda eline verecek hatta daha o kapıdayken ailesini arayacak işte kızınız gidiyor diyecek gerisi ailesinin sorunu

(18,650 puan) tarafından
+1

Derya deniz arkadaşım sen neyi savunduğunu farkında mısın burda 17 yaşındaki çocuk kadar post sahibide hatalı o kız emanet ailesi bilse bile dışarı çıkmak istediğinde post sahibi kızın ailesini arayıp izin istetecek o kızın başıja bişey gelse o 23 yaşindaki adam kesse tecavüz etse post sahibinin başı derde girer onun evinde olduğu için post sahibin suçu yok değil en büyük suçlu o

(20,913 puan) tarafından
+1

En kötü arar ailesini kalmak istemedi gelin alın der gerisi ailenin sorunu 

(1,260 puan) tarafından
+2

Derya deniz ya  kız hamile kalırsa korkudan ev sahibinin kocasının adını verirse o zaman ne olacak savunduğun sey yanlış 

(8,617 puan) tarafından

@Nicksizdebana bu çok doğru. Komşumun kizi ablasinda kalıyordu orada bir markette çalışıyordu. Neyse sonra kızın hamile olduğu ortaya çıktı. 5 6 kişinin adını vermiş iclerinde ablasının kocasında var. Çocuk baska bi adamdan çıktı ama eniştesi gerçekten bişey yaptı mi iftira mi bilemiyorum. Yapmamışsa bile adı karıştı bi kere böyle bi duruma

-Reklam-
+6 oy
(4,404 puan) tarafından

Sana emanet edilen senin evinde kalan biri senin kurallarına uyumalı. Sevgili oldular diye kimse hapise girmez de kaçırma veya birliktelik olursa o zaman evet. Ailesine söylemen gerekiyor kesinlikle.

Sabaha karşı eve gelen biri sevgilisiyle divan edebiyatı nazım biçimi tartışacak değil düzgünce buluşmak isteyen gündüz bir kafede insan önünde buluşur döner. Bence haber ver kesinlikle. Sabaha karşı döndüğünü, hiç uygun bulamadığını ama sana diklendiğini kesin söyle. Yarın öbür gün bir şey olur vaktinde neden demedin bize sen de biliyordun müsaade ettin olur. 

+5 oy
(2,968 puan) tarafından

Izin verme. Ya başına bir şey gelse hesabını veremezsin. Kızı da uyar bu şekilde yapacaksan bir daha bana gelme de.

(5 puan) tarafından
+1

bana dikleniyor. yaptığımız bir şey yok diyor hani de dediğinizi bile demeye cesaret edemiyorum.

(2,968 puan) tarafından
+5

Ozaman canım ne işi var senin evinde . Akraban değil yakının değil. Kuzeninin baldızı. Niye sorumluluğunu alıyorsun ki. Ara şimdi kuzenini anlat durumu karısıyla gelip kızı alsınlar. 

+5 oy
(21,305 puan) tarafından

Kız neden sana emanet. Ve gitmesine nasıl izin verdin. Bana diklenip gidecek. Ben yürü git. Ama ben hemen polisi de aileni de arıyorum haberin olsun derdim. Nasıl gider bu saatte. Arabaya gidecekmiş hem de. Hem de güya visey yapmayacakmis. Ya kızı kaçırıp gitse ne olacak. Esra erola müge anliya düşersin bak ben sana diyeyim. . Ablasına gitmeyip neden sende kalıyor

+4 oy
(20,913 puan) tarafından

Mevzu seni ilgilendiren bir şey değil normalde. Şu an senin evinde ve sende kalıyorum deyip gidiyorsa izin vermemelisin kim olursa olsun kendi kardeşim olsa dahi evden çıktığı anda annesini ararım bunu da izin istediğinde söylerim. Farkında mısınız bilmiyorum ama sizin ona ' izin verme' yetkiniz yok. Bu şekilde izin vermek doğrudan suça yardım etmektir başına gelebilecek her türlü olayda sorumluluğunuz olacak üstelik reşit olmayan birinden bahsediyoruz 

+3 oy
(5,765 puan) tarafından

Şöyle söyleyeyim kızın başına birşey gelse de kötü olacaksın 

1 böyle bir sorumluluğu nasıl kabul ettin 

2 kızın başına birşey gelmeden ailesi ile konuş kötü olacak sanda böyle kötü ol Allah göstermesin başına birşey gelse kıçını kurtarmak için seni bile harcar satıyordu beni der zorladı der der de der 

+2 oy
(4,539 puan) tarafından

Valla canım sorumluluğu başta kabul etmeyecektin emanet bakamam diyecektin bu saatten sonra ne kız seni dinler nede emanet eden kişi kızı suçlar direk suçlu sen oldun 

0 oy
(997 puan) tarafından

Gidersen ailene söylerim sen bana emanetsin diceksin konu kapanacak 

0 oy
(18,650 puan) tarafından

Kusura bakma cnm  %100 hatalısın bu durumda yok çıkıyor gidiyor dikleniyor vs diyeceğine kız dışarı çıkmak istediğinde aileni ara izin al izin verirse gidersin diyeceksin o an arayacaksın ailesini kızın başına bişey gelse bunun hesabını nasıl vereceksin ailesini ara durumu anlat gelip alsınlar kızlarını

0 oy
(53,285 puan) tarafından

gece sende mi kaliyor da cikiyor asla evime kabul edip bu sorumluluğu almam 

ailene soylerim diye tehdit et seni kullanmasina izin verme ve ailesinden birine soyle mutlaka

0 oy
(258 puan) tarafından

Kuzeninin karisinin kardesi neden sana emanet.Bence kuzenin karisina soyle.Haberlere hic bakmiyormusun korkmuyormusun.Basina bir sey gelir sen suclu olursun haberlerde seni verirler.O zaman ailesi demez tesekur ederim kizima baktin senin yakandan tutar hesap sorurlar.

0 oy
(116 puan) tarafından

Neden sende kalıyor onu anlamadım 

0 oy
(528 puan) tarafından

Benim anlamadığım dıdısının dıdısının kızı sende neden kalıyor sana neden emanet? 

0 oy
(316 puan) tarafından

Sendeki nasıl bir cesaret nasıl başkasının evladını emanet olarak alırsın evine ve o kız gece buluşuyor. Bak eltim ile evlerimiz aynı bahçenin içinde bazen kızları gelip geç saate kadar kalırlar eve döndüklerinde annelerini arayıp gidip gitmediklerini sorarım. Sende kızın ailesini ara söyle . Yoksa duyulursa herşeyi senden bilirler.

0 oy
(5,346 puan) tarafından

Bu kız sizin hiç birseyiniz hiç birseyiniz olan bir kızı evinize neden emanet olarak alıyorsunuz okey aldınız bir hata ettiniz ne demek kızı gönderiyorsunuz ve sabaha karşı eve geliyor kusura bakmayın ailesiyle mi kötü olacaksınız korkunuz bu mu varın kötü  olun yada kız mı size ağır konuşuyor gondermeyince konuşsun o arabada 17 yaşında ki kız sabaha kadar ne yapıyor sevgilisi zaten iyi biri olsa giderler normal gençler gibi normal saat dilimlerinde bir çay bir kahve içip eve gelirler bu kızin canına birşey olsa diye de mi korkunuz yok 

0 oy
(249 puan) tarafından

Direk ailesine söylerim böyle bir sorumluluk almam 

0 oy
(2,358 puan) tarafından

Sabaha karşıya kadar beşik mi sallicaksin der  göndermezdim emanetin canı az olur derler kuserse kussum doğrusu bu anası biliyorsaonun evinden gidişin benim yakınlarında kabul edmem

0 oy
(17 puan) tarafından

Kız zor durumda kalsın kusura bakma sabaha doğru gelirim ne demek bir şey olsa senden hesap sorarlar söyle ablasına 

0 oy
(392 puan) tarafından

Ya bu belayi basina alacaksin

Ya da bu belayi basindan def edeceksin.

Baska yolu yok

0 oy
(235 puan) tarafından

Ben olsam sonradan sıkıntı çekeceğime şimdiden ailesine söylerim onlar ne yaparsa yapsın başına bir iş gelirse asıl o zaman daha büyük sorun yaşarsın 

İlgili sorular

+2 oy
4 cevap 103 göst.
+2 oy
5 cevap 140 göst.
0 oy
1 cevap 36 göst.
0 oy
19 cevap 2,863 göst.

Kategoriler

1,447,035 soru

23,770,634 cevap