+1 oy
139 göst.
Diğer kategorisinde (295 puan) tarafından

Kızlar 4 yaşındaki kızim için uyku düzeni yemek düzeni nasıl olmalı sizce  

Gece 12 de zorla uyutuyorum uytmasam kendisi sabaha kadar uyumaz  ayakta saliyorum o şekilde yatıyor  sabah değişiyor 10. 10bucuk 11 . Kalkar 

Kahvaltı yapmaz ağzına sürmez peynir zeytin vs  anca çokokrem ve salça ekmeye süt  yicem diyor  akşama kadar bu sadce basaka bişey yemiyor 

9 Cevaplar

+3 oy
(3,303 puan) tarafından

Sence olmasi gerektigi gibi mi canim sabah bi kere gec kalkiyo gun icinde de enerjisini atamiyo ki aksam uykusu gelmiyo uyumuyo o yasta cocugu ayakta sallamak basli basina yanlis zaten gun icinde yorulmuyosa acligi da seviyosa istemez gun icinde neler yapiyo 

(295 puan) tarafından

Sabah kalkar ne yicem diyom  salça yafa çokokrem diyir zorla ya  kızartama veririm ya yumurta veririm o baks abisey yemez ondan sonra oyuncaklarla oynar TV izler o şekilde geçiyor. Yani ben de diyer çocuktan işlerden fırsat bulamıyorum onunla ilgilenemiyorum 

-Reklam-
+2 oy
(1,678 puan) tarafından

sabah geç kalkıyor o yüzden erken yatmaması normal. onun en geç 9da uykuda olması gerekiyor. 

çokokrem ve salça onu beslemez. maalesef baştan yanlış alışmış ama düzeltmek yine senin elinde. eve çokokrem almayacaksın. istediği şeyi vermeyeceksin. bırak aç uyusun 1 gün aç kaldı diye hasta olmaz. 

(295 puan) tarafından

10 da uyusa  9 da yada en geç 10 da kaldirsam olmaz mı peki 4 aylık da bebeğim var gece uyumuyir ben de uyuyamıyorum malesef

+2 oy
(4,613 puan) tarafından

Baştan yanlış giden bir şeyler var. Ayakta sallanma mesela. Kızın yavaştan anaokul dönemine giriyor ama hâlâ ayakta sallanıyor. Uyumayı öğrenemediği için uykuya çok geç dalıyor ve çok geç uyanıyor. Büyüme döneminde bir çocuk bu saatlerde yatmaz kalkmaz da. Yapılacaklar adım adım;

Yarın 07:30-08:00 arası uyanacak. Siz uyandıracaksınız. 

Kahvaltıda yumurta, çerez, zeytin, kaşar peynir olacak. Çokokrem evden gidecek. Zaten hiç girmemeliydi eve.

Ayakta sallama bitecek. Çocuğa en büyük zararlardan birini vermişsiniz sallayarak. Sallanan çocuk uyumaz sersemler. Bu yüzden derin uykuya da zor geçer. 

Ağlayacak evet, ama sakin kalmanız ve zararlı akışkanları daha da geç olmadan bıraktırmanız lazım. 🩵

(295 puan) tarafından

Gece 10 da yatırdım bugün 10.bucukta kakti 

(4,613 puan) tarafından

Kalkmayacak işte sen erken kaldıracaksın. Bırakırsan uyur elbette. 

+1 oy
(8,824 puan) tarafından

4 buçuk yaşında kızım akşam 9.30 da uyuyor sabah 8 de uyanıyor kreşe gittiği için uykusu düzenli yemek konusunda peynir zeytin benimkide sevmez kaşar peynir sever sadece bişeylerin içine karıştırarak yedirmeye çalışıyorum 

+1 oy
(14 puan) tarafından
Benim kızımda aynı surumda bir sürü iştah açıcı şurup verdim işe yaramadı uyusun diye spreaktin şurup verdim yine de etki etmiyor sersemliyor ama uyumamak için direniyor başkalarının çocuklarına bakıyorum sürekli yiyiyorlar benim ki yemiyor çok üzülüyorum çok 
+1 oy
(1,549 puan) tarafından

Ayakta sallamak çok yanlış 

Biraz daha erken uyutmaya çalış yanında uzan bı kaf gün o şekilde devam edin kızım doğdu doğalı bir kere sallamadim hep yanına uzandım uyuttum hiç problem yaşamadık 

Bu arada sağlıksız şeyler yiyeceğine hiç yemesin daha alternatif sun şunu şunu yapalım de merak edip oda yiyecektir 

+1 oy
(4,810 puan) tarafından

Kızım 4.5 yaşına giricek akşam 20:00 21:00 arası mutlaka uyur sabahta 08:00 da 08:30 da mutlaka kalkmış olur benim kızımın biyolojik saati bu şekilde . Kendisi saati geldiğinde uyumak istiyor zaten . Pijamasını giyip dişlerini fırçalayıp yatıyor yatağına Gün içinde hasta olmadığı taktirde uyumuyor 3 yaşında bıraktık gündüz uykusunu . Sebze ve balık yemez sadece geri kalan yemeklerde sorun yaşamıyorm çok şükür . 3 ana öğün 2 ara yapıyo . Sabah kahvaltısında mutlaka 1 yumurta zeytin peynir domates salata tahin pekmez 3 ceviz olur . Öğlen yemeğinde çorba makarna bulgur pilavı mücver evde ne yapabiliyorsam yapıyorz yiyor . Akşam yemeğindede evde pişen çorba ana yemek yan ürün gbi hepsini yer . Mesela bu kızımın bugünki kahvaltısı ıhlamurla yedi

image

(295 puan) tarafından

Maşallah çok güzel Allah nazarlardan saklasın peki 10 da yatirsam 9 yada 10 da uyandıracak olur mu cunkü 4 aylık da bebeğim var gece uyumuyor uykusuz kalınca da sütum de azalma oluyor 

(4,810 puan) tarafından

Bence olmaz canm çok geç kalkıyor kalktığu içindr geç uyuyor kuzum

(295 puan) tarafından

Anladım çok teşekkürler Allah razı olsun  

0 oy
(5,235 puan) tarafından

Birincisi gec kalkiyo gec yatiyo. 1 haftada kadar sabah 7 8 kaldirin aksamda 9da yatar. Uyku saati iyi ama gune baslama saati kotu. Ayrica ayakta sallama olmaz o yasta. En fazla 3 yasa kadar olsun hadi 4 yas cok buyuk bi cocuk. Yemek icinde sevdiklerini yapin. Sizin sevdiginizi veya vermek istediginizi yemeyebilir. Eger kan degerleri normalse ona uyacaksiniz. Yemekleri cesitlendirin onun zevkine gore.

0 oy
(533 puan) tarafından

Sabah 10-11 de kalkan tabiki gece 12 de anca uyur. Benim kızım 3.5 yasında sabah 6:30 - 7:00 kalkar aklam 9 - 9:30 gibi uyur.  (Gündüz uykusu yok ) 

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 371 göst.
3 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Isteoylesine (342 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 84 göst.
0 oy
14 cevap 450 göst.
0 oy
9 cevap 320 göst.
13 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler