+2 oy
191 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (554 puan) tarafından

2. Gebeligim ilki sezeryan idi genel anestezi ile oldum uyanır uyanmaz acı ile kivrandim malasef 

Şimdi Allah izin verirse özelde olacağım doktorum istersem spinal istersen genel anestezi olabileceğimi söyledi sizce hangisi SPİNAL Mİ YOKSA GENEL Mİ ameliyat sonrası hangisi daha kolay spinal anestezi uygulanırken aciyormu?

17 Cevaplar

+1 oy
(548 puan) tarafından

İkisi de zor spinalde sedasyon veriyor ne olup bitti anlamıyorsun haliyle bacakların da uyuşuk oluyor belden aşağı zaten genel anesteziyi biliyorsun ama bence genel daha iyi en azından boyun ağrısı çekmezsin gerçi herkeste olmuyor spinal den sonra boyun ağrısı ama belli olmaz ağrıya gelince o anestezi etkisi geçince spinalde ağrı yapar ve bazı spinallerde kalıcı bel ağrıları olabiliyor 

-Reklam-
+1 oy
(4,936 puan) tarafından

Spinal anestezi oldum, hiç birşey hissetmiyorsun hemsirelerle konuşuyorsun bir bakmişsin bebek doğmuş  :) belden iğne yapıyorlar o da normal iğne acısı sekilinde o kadar bazılarını o iğneyi çok abartiyordu yok aşırı açıyor diye yorumlar okumuştum alakası yoktu. 

+1 oy
(7,284 puan) tarafından

konfor ve rahatlik istiyorsan kesinlikle spinal bende ilki geneldi ikinci spinaldi mukekmel otesi rahat ve cok zevkli

(7,284 puan) tarafından

ben dr bebegi cikarirken doktora yalvardim hicam yag tabakalarimdan da kesip atin nasilsa lazim olmayan bir doku diye :) dusun okadar keyfliki sohbet muhabbet ederken dogurmak😂

(2,930 puan) tarafından

Ahahh kesip aldi mi bari? Ona gore bende yalvaricam doktoruma 🤣

(7,284 puan) tarafından

yok almadi. mumkun degil dedi 😂😂😂 hayir ne var yani snitzellik tavuk gibi fileto seklinde kesip alaydi kati olsa bile😂😂

(2,930 puan) tarafından

Ayy ne iyi olurdu valla dogru soyluyorsun 😂😂

+1 oy
(6,370 puan) tarafından

Ben genel aldim sorun yasamadim kuzenimin esi spinal oldu  igne olan yer iltihap topladi baya sorun yasadi o bence kisiden kisiye degisiyor o bünye meselesi

(554 puan) tarafından

Ozeldemi oldu spinal acaba ilk defa duydum iltihabı 

(6,370 puan) tarafından

Istanbulda yasiyorlar özelde olmustur canım baya cekti o izmire falan gitti geldi cok sukur simdi sagligi iyi

+1 oy
(249 puan) tarafından

Ben korkak bir yapım olduğu için direk genel anestezi istedim kolaydı ama sen kendine göre seç canım yapın nasılsa benim panik atağın var o yüzden dedim korkarım beni tamamen uyutun dedim 

(554 puan) tarafından

Panik atağım Yok ama çok heyecanlı biriyim bilemiyorum 

+1 oy
(259 puan) tarafından

Ben ikisindede genel aldim.Orda hemwirelerde soyledi spinal alanlar daha zor geciyor genel iyi dediler

+1 oy
(1,126 puan) tarafından

İkisinide tattım ikiside zor.ama spinalde uyanık olduğum için hemen bebeğimi getirdiler ve tene ten temas yaptık.1 saat içinde bebek anneyle temasta olmalıymış bebeğimi sonradan yoğun bakıma aldır 3 saat sonra verdiler.bir diğer avantaj ise sütüm az da olsa geldi.diğerinde 2 gün sütüm yoktu.sadece ayakların uyuşması hareket edememen kötü.

(554 puan) tarafından

Her şekilde zor ya

+1 oy
(147 puan) tarafından

Ben korkak olduğum için ilkini genel oldum o ortamda uyanık kalsam kendi kendime tansiyon düşüklüğünden bayılırdım zaten onlara gerek kalmazdı :) şimdi ikinciye hamileyim daha dün doktora dedim spinal kesinlikle istemiyorum çok korkuyorum lütfen zorlamayin dedim çünkü özelde olsa riski olduğu için bazı doktorlar yanasmiyo ama ikinciyi de kesinlikle genel anezteziyle istiyorum ikiside aynı sezeryanin ağrısı acısı belki diğerinde bel sirt ağrısı yaşayan çok oluyomus ama ben kesinlikle genelden yanayım 

(554 puan) tarafından

Bende korkak biriyim genel olcam galiba 😂 

0 oy
(156 puan) tarafından

Ikisinide yasamis biri olarak soyluyorum bence spinal canim .genelde uyaninr uyanmaz cok agri oluyo  spinalde oyle cok olmuyo herseye sahit oluyorsun . Tabi herkesin bunyesi be bedeni bir degil .hangisi icine siniyorsa onu tercih et rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin🤲

(554 puan) tarafından

Amin canım sağol 🥰 

0 oy
(2,032 puan) tarafından

Spinal valla ben genelden korkuyorum bilmiyorum ama genel korkutuyor beni uyanırken neler derim ALLAH bilir

(156 puan) tarafından

Kiz ben neler neler demisim doktor sonradan bana demisti kiz sen ne biriktirmissin icinde oyle 😂😂

(2,032 puan) tarafından

Arkadasıım kaynanasına içindekileri demişti kendine hepten gelince ben niye bu kadar huzurluyum dedi anlatınca yarım saat kendine güldü 

(156 puan) tarafından

😂😂

(2,032 puan) tarafından

O yüzden korkuyorum diyeceklerimden

(156 puan) tarafından

Hayirlisi insallah canim 🤲

0 oy
(2,371 puan) tarafından

2 tane spinal sezeryanım var. 3. De nasipse spinal olacak. Herşeyin farkında olmak çok güzel. Ameliyattan acıyla uyanmamak, bebeğini hemen görüp emzirebilmek, ağrıların yavaş yavaş gelmesi çok güzel bence. 

0 oy
(2,451 puan) tarafından

Şimdi ben ikisinde de spinal oldum. İlkini doğuda çok kotu bir anestezi teknikeri yaptı hastane bile değildi. Uyuşukluk hemen geçti ve kıvrandim demirleri siktim boynum çok ağridi 15 gün felçli gibi yattım. Yani nasıl kötu günler gecirdiysem 2. Hamileliğimde eşim yine öyle olacagimdan korktu doğuma 2 ay kala stresten adamın vücudunda yaralar çıktı ve 2 ay kaşındı. Doğum yaptım eve geldim adamın yaralar yok oldu.

2. Sezaryen iyi bir ekiple İstanbul'da güzel bir hastanede oldu. Her şey mükemmeldi. Bebeğim doğunca hemen sesini duydum yüzünü gördüm öpturduler bana. Yanadimda tuttular yüzünün sıcaklığı hala dudağımda sanki. Sonra oğlumu paketlediler koluma koydular beraber odaya çıktık. Ve inan hiç ağrı yasamadim ya 1 kere serum taktılar. Sonra parol hap verdiler. İkinci gün ilaca gerek yok ağrım yok dedim hap bile almadım canım. İnşallah seninki de bu kadar kolay geçer 

0 oy
(2,514 puan) tarafından

Tabiki spinal bayilmak yok ve ona şahit oluyorsun 

Hayir benim hiç acimamisti minicik bi iğne yapıyorlar 

0 oy
(478 puan) tarafından

Ben spinale karar verdim belimden iğneyi oldum çok korktum ama hiç acımadı. Sonra ameliyat sırasında çok kötü oldum kestikleri yer çok ağrıdı. doktor bana hemen genel anestezi verdi şimdi tekrar olsam genel anestezi olurum direkt 

0 oy
(70 puan) tarafından

Kızım özel bebek olarak dogacaktı oyüzden yoğun bakıma götürmeden kızımı göreyim istedim anestesiyle konuştuk güzelce tam iğneyi yapacak eğildim öne. İçeriye yıgınla insan doktoru hemşiresi bildiğin hastalık varmı yok kaç haftasın. Korktum kız. Epilepsi hastasıyım diyince doktor zaten hemen yapma dur dedi yatırın genel olacak dedi. Allahım birisi alttan sonda takıyo birisi karnıma bişeyler sürüyo birisi damar yolu açıyo kimse demiyorda şunu yapıyoruz uyuyun beni diye bagırdım damar yolunu açıp ilacı verene kadar bile bagıra bagıra uyutun artık diye kötü oldum... Uyandıgımdada hala bagırıyordum😂. 

Ben genelde hariç yok yapamam ya. Yaparım derim ama yine vaz geçerim o ortam fena

0 oy
(1,346 puan) tarafından

Valla şimdiki aklım.olsa genel.olurdum çok araştırmadim..

Bende omuriligimde soğuk hissi çok fazla oldu ara ara halen devam ediyor felç olcskmis gibi boynuma kadar buz gibi hisediyorum..

0 oy
(1,856 puan) tarafından

Spinal oldum gram acı hissetmedim bebeğimi doğunca gördüm ağladığını duydum çok güzel bir andı. 10 dakika anca sürdü herhalde bı baktım doğdu. Tabiki odaya çıkınca acı oluyor mutlaka ama dayanikmauacak birşey değil benim gazın hemen çıktı 2 3 saat sonraydı bisküvi ıhlamur içtim yedim sürekli dolaştık ben hiç oturmadim ertesi gün tüm acı bitti hastaneden kendim yürüyerek çıktım eve geldim işimi yaptim korkma canim spinalde yok iğne batirtma falan diyen çok oldu bana ama bende acı ağrı hiç olmadı 

İlgili sorular

+1 oy
21 cevap 371 göst.
27 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Busraaa1 (56 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 62 göst.
17 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Meral ocakdan (29 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 161 göst.
0 oy
10 cevap 337 göst.
5 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Busraaa1 (56 puan) tarafından soruldu