+4 oy
613 göst.
Diğer kategorisinde (864 puan) tarafından

Suni sancı ölüm gibi bir şey mi gercekten çok mu kötü sancıları var bir kısım öyle söylüyor bir kısım çekeceğin sancıların saatini düşürüyor hemen olup bitiyor kendi sancilarin gibi diyo bebeğimin geleceği yok gibi 39 haftalık olucam suni sancıdan korkuyorum gerçekten zor mu bunyeden bünyeye mi degisir

28 Cevaplar

+4 oy
(20,889 puan) tarafından

En İyi Cevap

Hamile bir kadının kendine yapacağı en büyük iyilik kimsenin hamilelik doğum hikayesini dinlememek sanırım boş yere size kötü örnekler göstermenin anlamı yok doğumun nasıl olacağı kişiden kişiye değişir ve sadece o doğuma özgüdür 

önce (8,266 puan) tarafından

Teşekkür ederim ama doğumlarım sezeryan olduğu için artık öyle bir imkanım da olmayacak.

önce (864 puan) tarafından

Bana bugün doktor suni sanciyi vücudun kaldiramazsa sezeryana alinirsin dedi o yüzden sancılarının gelmesini bekle öyle kadın doğuma git dedi

önce (180 puan) tarafından

Kendi doktorun mu söyledi yoksa başka bir doktor mu 

Kendi doktorum perinatolojiye yönlendirmisti oraya gittim 2 3 kere kilosu haftasıyla uyumlu olmadığı için şuan uyumlu kadın doğuma gönderebilirmiş artık 

önce (180 puan) tarafından

Bol bol muz ceviz incir ve badem yemek iyi ayrıca hurma ye açılmaya yardımcı oluyor benim doğumumda çok yardımcı olmuştu bana bol bol eğilip kalk merdiven çık 

-Reklam-
+4 oy
(21,302 puan) tarafından

Benim iki doğumum da suni sancıyla olduğu için normal sanciyi hiç bilemiyorum

(3,966 puan) tarafından

Benimde 4 doğumum suni sancıyla oldu normal sancıyı bilmediğim için evet çok zor diyemem suni sancıyla😅 eninde sonunda sancı olucak kaçış yok . sezeryan olanlarda sonradan çekiyor kaçış yok 

+4 oy
(41 puan) tarafından

Canim ben ilk cocugumda kendi sancim ikincidede suni sanci ile dogum yaptim ikiside ayniydi benim icin ama kendi dogumumda 12 saat kadar sanci cektim ondan sonra dogumum oldu.. ikincide de suni sanciyi verdikten tam 2 saat sonra bebegim kucagimdaydi herkesin dogum hikayesi farkli olur sana tavsiyem dinleme o hikayeleri dogumun iyi gececekken o stresle kotude gecebilir banada dediler ikincide suni verirlerse ölüm gibi birsey diye acikcasi korkmustum ama korktugum kadar degildi normal sancimla ayniydi demem o ki bunyeden bunyeye degisir o...saglikla kucagina al bebisini

+3 oy
(1,260 puan) tarafından

Sezeryan oldum gitsin ya ne çekeceksin sanci

(21,302 puan) tarafından
+1

Casperiye senin şu benzetmeler efsane🤣 ben dedim iki doğum yaptım diye. Karıştırmıssindir. 

Civciv dediğin gibi normal doğum sancısını çekip sezeryan olmak daha zor. Ama daha zor şeyler de var hayatta. İnan ki doğum bitince bı sure sonra önemi kalmiyo. En önemlisi bebeğini sağlıkla kucağına alabilmek. Sen buna odaklan. Allah'ım sağlıkla kucağına kolayca alabilmeyi nasip etsin. 

(7,278 puan) tarafından

hahhaha :) hakkaten ama nuru alco hatunlari hallediyordu bebek de benim kulaklarimi :) sadece iki gun boyunca ugultu seklinde aglamaa sesi duydum müdahale edemedim ayik bayikliktan😂

(864 puan) tarafından

Doğum yapicagim için şuan doğumdan başka ne zor olabilir diye düşünüyorum 😂

(7,278 puan) tarafından

😂😂😂 dogumun nesi zor herkes catir catir doguruo kimse icinde tutmuyor kiz.:))hha dogumdan hiiiccc korkma . bebek bakmak mevzu yoksa herkes doguruo😬 1 milyon kere dogum yapabilirim ama bir adet bebek bakacak sabir selamet akil sagligim yik mevzi bakmak bebege digurmak degilkiii. rutin siradan  sabah vc ye cikar gibi dogal bir sekilde icinden cikaracan bebegi okadar onemsiz basit bise dogum

(21,302 puan) tarafından

Kız ne hastalıklar var. Doğumun sonunda mutlu bişey var. Onu düşün. 

+3 oy
(50 puan) tarafından

Gel canım hic korkma ben ilkini kendi sancim 2. Suni ile yaptım alttan fitil verdiler bana hafif bel ağrısı ile başladı bence normal sancıdan hic farki yok kendi sancim ile 12 saatte doğurdum suni sancı ile ise 5 saatte doğurdum sadece açılman hizli artıyor sancılar duzenli düşmüyor 10 dk bir geliyorkeen bi anda 3 dk da bir geliyor ama aci desen aynı acı yani bi fark yok kendi sancın nasılsa suni de oyle inan bana tek fark doğumu hızlandırıyor 10 saatte gideceğin yolu 5 saatte bitiriyon oyle düşün

(864 puan) tarafından

Sancıların süresi sıklaşıyo anladığım kadarıyla ama etrafındakiler aklın varsa suni alma çok pis bir şey deyip korkuttular beni ya dogurmadan hastaneden kaçarım herhalde 😂içimde kalsin

(50 puan) tarafından

Ayyy millete ne bakıyon bacı bana normal doğum ölüm gibi öldük öldük dirildik dediler hic de oyle degilmis adet sancısınin daha fazla geldiğini düşün aynı yani acı eşiğine bağlı senin dayanikliysan kolay gelir 

+3 oy
(358 puan) tarafından

Normal doğum iyi ama suni sancı  bi ben bi allah biliyor nasıl çektiğimi. İlk doğumumdu 4 , 5 gün boyunca çektim. Anlatmiyim korkutmiyim seni

+3 oy
(148 puan) tarafından

Dünyanın en berbat hissi

Normal doğum sancısını da gördünüz mü çogu kişi normal doğum sancılarının sıklaşması dedi bugün bir ebeye hastanede suni sanciyi sordum abartiyorlar kendi sancin onlar her türlü o sancıları çekeceksin saatini kısaltir sadece dedi

önce (148 puan) tarafından

Normal sancı görmedim ama 12 saat suni sancı gördüm sadece 2 santim açılma olmuştu sonrasında acil sezeriya aldılar berbat bir şeydi suni sancı 

Dayanamadın mi Suniye ondan mı sezeryana aldılar benim doktorum da suniyi vücudun kaldiramazsa sezeryana alinirsin sancini bekleyip gel dedi o yüzden 

önce (148 puan) tarafından

Yok dayandımda bebğim dayanamadı kalp atışları yavaşladı diye aldılar 

+3 oy
(7,322 puan) tarafından

3 normal doğum yaptım ikisi kendi sancım 3. Doğumum suni sancıyla oldu ve bana sorarsan diğerlerinden farkı yoktu ve dediğin gibi süreyi kısalttı. Sancısız doğumhaneye gittim 4 5 cm açıklık vardı ama sancı vs hissetmiyordum bana suni verip toplam belki 3 saat bile çekmeden açılmayı hızlandırıp doğurdum 

+3 oy
(3,602 puan) tarafından

Kendi sancim yoktu suni sancı verdiler hiç de ölüm gibi falan değil kendi isteğimle 2 saat sabredip epidural aldım sonra yarim saat kadar uyumuşum dogum basladi. Oldu bitti kucağıma verdiler anlamadım bile Bence önemli olan acilmanin hızı o da işte hareket etmek lazım. 

(864 puan) tarafından

Epidurali isteğe göre veriyorlarmı bide ben ilerde felç bel ağrıları duymuştum var mı öyle bir sey

(3,602 puan) tarafından

İçtiğimiz parolun bile bir yan etkisi var ben doktorumla konuştum olabilir mi bunlar diye ya da sonrasında bas ağrısı kalabiliyormus dedim milyonda bir bunlar dedi mümkün değil olmaz diyemem ama çok çok çok düşük ihtimal dedi. O yüzden zaten 2 saat bekledim yapan doktor çok dikkatli yapiyor doktorun dediklerini çok iyi dinlemeniz gerekiyor nefes al ver kımıldama gibi. Etrafımda hoc olumsuz bir şey yasayan yok sadece bir tanıdığım 6 ay kadar iğnenin yerini hissettim dedi o kadar. Ben olumsuz bir şey yasamadim hatta kim bulduysa Allah razı olsun 😅 

ben yurtdisinda yaşıyorum burada istege göre durumun da müsaitse yapiliyor turkiyede de özel hastanede aynı şekilde ama devlette nasil oluyordur bilemiyorum parasını odeyince yaparlar bence

+3 oy
(53,282 puan) tarafından

bana verdiler hissetmedim hic

+2 oy
(820 puan) tarafından

İkisini de yaşadım. Suni devamlı gelen bir sancı çeşidi ama 12 saatlik sancı süresini indiriyor 2 saate. Normal sancı aralıklarla gelen ama 12 saat süren bir sancı.

Normal sancıda yeter da bitse de gitsek moduna gelene kadar doğum olmuyor. Sancıdan değil bu kadar çok uzamasından bıkıyor insan.

Sunide hemen olup bitiyor aslında. Acı eşiğim yüksek ve aceleciyim dersen suni, yok baba ben acıya çok dayanamam ama saatlerce belki günlerce ara ara sancı çekerek beklerim dersen de normal.

3. Doğumum olursa ve seçme şansım olursa diye düşünüyorum da şimdi, hiçbirisi. Çünkü 51e49 diyebileceğim bir avantajı yok hiçbirinin. 

(864 puan) tarafından

Suni çektiğin sancılarla aynı kendi sancindan daha sık oluyo diyosun yani bı tanıdığım olseydim de o sancıları çekmeseydim demiş duydum korktum diğer doğumları kendi sancisiylaydi

(820 puan) tarafından

Abartmış. Hayız sancısı gibi bir sancının devamlı olması gibi düşün ama kramp yani. Acı eşiğine bağlı olarak konuşursun. 10 üzerinden 7 olan acıya sen 3 dersin ben 11 mesela. Örnek yani. Sana bağlı. 

(864 puan) tarafından

Benim acı eşiğim düşük lazere bile dayanamiyorum korkuyorum o yüzden

(820 puan) tarafından

Hiç korkma. Sen bunu kaldıramayacak olsaydın emin ol Allah vermezdi. Benim akrabalığı olmayan iki farklı tanıdığım sıfır sancıyla doğurdular. Bu da bir seçenek. 

(179 puan) tarafından

Bencede abartılıyor benim 2. Dogumumda verdiler suni. Çok az açtılar serumu sancı fln hissetmedim bu süreçte acılmam oldu sureklı dogum başlamıştı zaten süreci cok hızlandırdı. Ben comel kalk hareketleri yapıyordum uyuyordum odamda öyle kj hissetmedim bısey. Son 1 saat çok sancı cektım dogum oldu dıkıssız kesısız elhamdülillah. İlk dogumumda kendi sancilarimla saatlerce eziyet çekti acılma zor oldu ilki zordu ama ikinci kolaydı. Suni işimi cok kolaylaştırdı benim acılma cok hızlı oldu. 3 cm ile gittim 4 5 sat içinde doğurdum. Kontrole gittim dogum yapıp geldim😅yani korkma cnm cesaretli oldu acılmaya yardımcı ol merdiven in çık eğil kalk. Benim canım çok tatlıdır adetim hep sancılı olur dayanamam ağlarım. Ben yaptıysam sende yaparsın korkma sakın. Pozitif düşün dua et. Doguma 10 gun kala hurma yedım ben onuda soyleyım açılmayı kolaylaştırdı sanki

+2 oy
(6,493 puan) tarafından

Benim 1 cm açılma vardı hastaneye gittim sancım vardı bir daha bırakmadılar eve geleyim iki gün yatışta suni sancı verdiler ne yalan söyleyeyim oldum dirildim diyeyim iki günde  normal dogumdu benim ama gelip geçti kızımı kucağıma alınca çekmiş olduğum cefayı unutmuş oldum 

(864 puan) tarafından

Ben o yüzden sancım gelirse evde çekip gitmeyi düşünüyorum beklemeden suni sancı veriyolar bide yürütmüyorlarmis sancı gelince

(6,493 puan) tarafından

Benim ilk  bebekti korktum birşey olursa diye erken gittim ikinci çocuğum olsa akillandim evde sancimi tam çekip gidecem hemen sancım geldi gitmem bana direk sancı verdiler sonra biraz yürüyüş yaptırıyorlardi

(864 puan) tarafından

İzmir'deki hastaneler de yürütmüyorlarmış en iyisi evde çekip gitmek ama tehlikeli mi bilemedim evde de sancı çekmek 

(6,493 puan) tarafından

Ben gidince bebeğimin suyu azalmıştı cnm bende ilk olinca erken gittim evde çok sancım gelince git

+2 oy
(5,343 puan) tarafından

Hiç korkma dayanilmayacak gibi değil 

+1 oy
(389 puan) tarafından

Herkesin aci esigi cok farkli 

Benim 35 haftalik aniden suyum geldi acilden hdmen yatis yapip suni sanci verdiler 6 7 saat suni cektim

Önce adet agrisi gibi basliyo yavas yavas artiyo yani evet cok zor bir an once bitmesini bekliyosun yani bjttigi anda tatli bi uyku sariyo uyurken gelecegini anlayip tekrar uyaniyosun o an zor tabii ama en son benim acilmam 8 santim olmustu o zaman da o sanci bel degilde bel altina iniyo ben ozaman anlamistim acilma tamamlandigini bebek gelirgelmez hani tutup cekiyolarya atese su doker gibi sanci kesiliyo o annnnn muthisssşs 

Ve bebissssss ❤️❤️❤️❤️

(864 puan) tarafından

Bebek çıkınca sancı bitiyor mu her sey bebek cikana kadar mı normal doğumla ilgili en ufak bilgim yok yalancı sancı yaşayınca bile doğum yapıyorum diye hastaneye gitmiştim sezeryan bekliyordum ben kendimden

(389 puan) tarafından

Aynen oyle bebek basi ciktimi gerisini cekiyolar ve bitti her sey bu kadar

(864 puan) tarafından

Basi çıkınca bir ağrı oluyormu ikinirken çıkarmaya calisirken

(389 puan) tarafından

Hayir agri degilde orasi cok geriliyor arrik ikinmaktan baska care kalmiyo bir an once o dardan kurtulmak icin 

(179 puan) tarafından

Dogum olduğu an ağrın sızın kalmıyor mükemmel bı rahatlık oluyor ki ohh be diyorsun 

+1 oy
(3,495 puan) tarafından

Çok kötü çok. Normal kendi sancimi çekmedim suni verdiler. Bağırdım avazım çıktığı kadar istemiyorum çıkarın bunu dedim çıkarmadılar 😀 eşime telefon açtım dedim beni götür burdan istemiyorum normal doğurmicam cok kötüyüm dayanamıyorum dedim o da dedi ki olacak o kadar 😀

(3,495 puan) tarafından

İyi tarafi hem doğum anında bir sıvı salgılanıyor bebek için iyi bir de hemen ayağa kalkabiliyorsun

(864 puan) tarafından

Ben hamile değilken de normal doğumun avantaj olduğunu sancı esnasında acı çektiğini sonra ayaklanabildigini okumuştum tabi bünye meselesi1 hafta süren de vardır ama sezeryan kadar acılı değildir eminim 7 kat kesilip ameliyat sancısı nerede normal doğumun sancisi nerede ikisini bir tutmamak lazım acısız doğum yok malesff

(3,495 puan) tarafından

Sezaryen doğum yapmadığım için bilemiyorum ama normal doğum çok zor. Kişiye göre de değişiyor , kimisi çok zor değil diyor şaşırıyorum 

0 oy
(180 puan) tarafından

Ben iki gün boyunca çektim eğer adetiniz şiddetliyse çok zorlanmazsınız korkuttukları gibi değil oda arkadaşımın acı eşiği düşüktü buna rağmen o da benim gibi sadece doğum zamanı tam olarak hissetti çok korkmayın normal doğum istiyorsanız inşallah normal doğum olur bol bol merdiven inip çıkın hurma yiyin ılık suda oturun ve eğilip kalkın bunları yaptım çok şükür normal doğum oldu 

(864 puan) tarafından

Suyum geldi sanıp çatı muaynesini olmuştum dayanamadım bana normal doğumu nasıl yapacaksın demişti herhalde orda açıklığı anlamıştır normal doğum gibi gorunuyo adetim çok şiddetli olmaya başladı evlendikten bir kaç ay sonra yerimde duramaz derece de uykumdan uyaniyordum ağrısından soğuk aldığımda ekstra ağrılı geçiyordu oyle bir şey mi çünkü ben ona bile dayanamıyordum Allah annelere yardım etsin o zaman

(180 puan) tarafından

Dürüst olmak gerekirse eğer korkarsan emin ol doğumun zor geçer sezaryene kadar gidebilir durumu doğum kesinlikle kolay bir şey değil bu kesinlikle doğru ama dünyanın en zor şeyi de değil ben 21 yaşındayım ve yeni bastım yaşıma burdaki çoğu kişiden daha küçüğüm teyzem 15 yaşında anne oldu ve benim teyzemle aramda çok yaş farkı yok sadece şunu diyin x kişisi yaptıysa bende yaparım ben hep teyzem yaptıysa bende yaparım dedim bu arada doğum esnasında ebe ıkın demediği sürece sakın ıkınma sadece ebeyi dinle akraba eş dost kulak asma valla bana herkes sen yapamazsın kilolusun hareket etmiyorsun diyordu ama hareket ediyordum ve gebeliğim boyunca çok az kilo almıştım herkes konuşur önemli olan senin kendine olan güvenin ve doğum için gerçekten insanın en büyük destekçisi eşi olmalı sakin ol ve ıkınmayı bilmiyorsan ki ben bilmiyordum doktor başımda çok çok çok özür dileyerek söylüyorum ki "kaka yap hadi kaka yap " diyordu doğumhaneye gidince bir sürü kadın sesi gelebilir ama sen sadece kadın seslerinin arkasındaki bebek sesini düşün yavrunu düşün Meryem ve inşirah surelerini dinle ve dua et Rabbim yardımcın olsun güç kuvvet versin inşallah unutma hep kendine BEN YAPABİLİRİM BEN BAŞARABİLİRİM GÜÇLÜ BİR KADINIM de çünkü biz kadınlar pes etmediğimiz vazgeçemediğimiz sürece kimse bizi yenemez Allah'ın izniyle Rabbim kolay güzel bir doğum nasip etsin inşallah 🥰🥰

(180 puan) tarafından

Ayrıca suni sancı ve normal doğum hakkında kötü bir şey söyleyip korkutacak olan varsa hiç yazmasın lütfen nasıl kimse size bunu yapsın istemezseniz sizde yapmayın bi zahmet

0 oy
(159 puan) tarafından

İlk çocukta suni sancı verdiler ikinci doğumda kendi sancılarım geldi yani ikisinide yasadim hiçbir farkı yoktu birbirinden benim için aynıydı bunyeden bünyeye değişir belki 

0 oy
(2,306 puan) tarafından

Epidural aldığım için normal sancımı da suniyi de hissetmedim 🎊

0 oy
(838 puan) tarafından

İlk doğumum suni sancıyla oldu 41 haftaya kadar bekledik 42 riskli olabilir dedi doktor ilk başlarda anlamadım son saatler zorladı yanımda bir tane daha hamile vardı ona da suni sancı vermişler benden önce gelmiş neyse saat 3 de verdiler akşam 10 da kızımı kucağıma aldım 2 saat zorladı yanımda ki hamile olan kadın benden kaç saat sonra doğurmuş yatıyordu ben bol bol hareket ettim pilates topu istedim verdiler üzerinde zıpladım bide ne kadar doğru bilmiyorum ama denemek istedim ebe de söylemisti Meryem Ana otunu kullandım yengem bana suni sancı verilirken suyun içine koydu artık onun mu faydası oldu çok mu hareket ettim bilmiyorum kolay bir doğumdu ebeler çok şaşırdı ilk doğum ve çok kolay oldu diye 

(864 puan) tarafından

Meryem Ana otu ise yarıyormu bende yapmak istiyorum

(838 puan) tarafından

Dene canım bilmiyorum ama benim doğum kolay oldu yani ben yapmıştım ama suyunu filan içme sakın zehirler onun duası var duasını okuyup suya koyacaksın doğumdan sonra da çıkartılması lazım 

0 oy
(2,281 puan) tarafından

İlk doğumum suni sancı 

İkinci doğumum kendi sancım 

Her ikisini de yardım ikisi de zor kendi sancin geliyor duruyor arada ama suni tuttu mu birakmiyor ikisi de zor 

Hiç korkma Allah güç veriyor 

En kısa zmnda bebeğini kucağına alırsın inşallah 

İlgili sorular

+2 oy
12 cevap 247 göst.
15 Mart 2025 Diğer kategorisinde Esraa45 (438 puan) tarafından soruldu
+1 oy
19 cevap 782 göst.
0 oy
6 cevap 203 göst.
0 oy
16 cevap 477 göst.