+2 oy
155 göst.
Diğer kategorisinde (648 puan) tarafından

Kızlar haciz için gelince baza altı çekmecelere bakılıyormu yakın zamanda yaşayan oldumu rabbim göstermesin kimseye öyle bi durum oluştu 

4 Cevaplar

+1 oy
(648 puan) tarafından

Bilen varsa cevap verirmi 

-Reklam-
+1 oy
(9,668 puan) tarafından

Allah korusun kimse yaşamasın ben az kalsın yaşıyodum direkten döndük diye bilirim  

(648 puan) tarafından

Bende dönmeye calıştım olmadı aman deyim onb finanstan uzak durun gerekirse yemeyip içmeyip ödeyin keşke benide uyaran olsaydı

(9,668 puan) tarafından

Aynen canım bende evkurdan biseyler almiştım biraz eksik ödüyomuşum 3 ay sonra icra geldi 30 bin kalan borcu 55 bin yapmişlar cok kötü olmuştu 

(648 puan) tarafından

Allah ellerine düşürmesin canım

+1 oy
(3,748 puan) tarafından

Evet, icra memurları çekmece içlerine bakabilir. Detaylı anlatayım:

İcra memurları, mahkeme kararı veya icra takibi sonucu haciz işlemi yaparken, borçlunun mal varlığını tespit etmek amacıyla ev veya iş yeri gibi alanlarda arama yapabilir. Bu kapsamda:

• Çekmeceler, dolaplar, sandıklar gibi eşyaların içi kontrol edilebilir.
  • Amaç, haczedilebilecek kıymetli eşya, nakit para, ziynet eşyası, elektronik cihaz gibi şeylerin tespitidir.

Ancak bu arama keyfi değil, belli kurallara tabidir:

• Genelde bir mahkeme kararı ya da hakim onayı gerekir (özellikle ev içi hacizlerde).
  • Arama yapılırken borçlunun hakları gözetilmeli, orantılılık ilkesi ihlal edilmemelidir.
  • Çekmece içlerinde kişisel özel eşyalara (örneğin çok özel belgeler, iç çamaşırı vs.) gereksiz yere müdahale edilmemelidir.

Eğer icra memurunun davranışı sınırı aşarsa, bu durum şikayet edilebilir ve yapılan işlem geçersiz sayılabilir.

İstersen ev hacziyle ilgili daha detaylı bilgi de verebilirim.

(648 puan) tarafından

İnşallah böyle bişey olmaz 

+1 oy
(787 puan) tarafından

Hangi konudan icra geleceğini bilmiyorum ama sadece ve büyük eşyalara bakıyorlar diye biliyorum ama bu zamanda icra var mı hala onu da anlamış değilim yani kısaca bakmazlar

(648 puan) tarafından

Malesef varmış kredi kartı

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 109 göst.
27 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Aglayananne (44 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 836 göst.
17 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Emine S (18,089 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 731 göst.
16 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Hicrannn (1,323 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 156 göst.

Kategoriler

1,451,930 soru

23,836,750 cevap

319,164 kullanıcı