+3 oy
262 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (22 puan) tarafından

Gazel ismi tek başına güzel mi

6 Cevaplar

+2 oy
(3,715 puan) tarafından

Çok güzel bir kelime ve manalı da ama küçük çocuklara fazla ağır, derin bir anlam yükler. Biraz hüzün de hissettiriyor. 

(3,715 puan) tarafından

Tek olan, eşsiz manası var. Hem kız hem erkeğe uygun. Ben çok istiyordum ama eşim sevemedi. 

(22 puan) tarafından

Him anlamı güzel aslında oğlanın adını eşim onlar kurdu bunu da benim hakkım olduğunu düşünüyorum ben kurmak istiyorum 

(3,715 puan) tarafından

Tabiki hakkınız. Annesi sizsiniz. 

(22 puan) tarafından

Kaynanam ilk çocukları hep ben ismi kurarım dedi bizde kırmadık

(3,715 puan) tarafından

🙂Güzel bir gelenekmiş.

Dokuz ay taşıyan sizsiniz. Tabiki en doğal hakkınız. Eşiniz ile ortak karar verebilirsiniz. Size kalmış. 

-Reklam-
+2 oy
(2,005 puan) tarafından

Tek kullanılabilir çok güzel bir isim

(22 puan) tarafından

Bende çok beğendim ama eşim ağır diyor tatlı bir şey olsun istiyor aslında Züleyha ismini de seviyorum 

(2,005 puan) tarafından

Ben de ağır isim sevıyorum. Aslında manası itibariyle ağır yoksa söylenişi ağır değil. İsim dediğin hem manası olacak manası güzel olacak. Popüler isimlere antipati duyuyorum 

(22 puan) tarafından

Güzel bence ya gazel hoş geliyor kulağa 

(2,005 puan) tarafından

Kesinlikle 👍

(22 puan) tarafından

🥰

+2 oy
(3,021 puan) tarafından

Bu isimde öğrencim var ve ilk defa onda duydum.  Gazelle kelimesi ingilizce ceylan demek, ilerisi için de aklınızda bulunsun. Belki hoşuna gitmez bu durum ya da sever bilemem. Ama ismi ilk duyduğumda bana da biraz ağır gelmişti. Hazel diyesim geliyordu hep 

(22 puan) tarafından

🙂 güzel bir isim değişik insan aaa değiş isim mis belki biraz çevre de zorlnma olabilir ama ilerde güzel olur ya çok isim var ama bu dilime dolanıyor 

(22 puan) tarafından

Aman 😂😂 biraz daha düşüneyim o zaman ben ilerde dalga da gecilsin istemiyorum aslında 

(3,021 puan) tarafından

Başka dil olsa asla onemsemem de ilerisi için çocuklarımızı nasıl bir hayat bekliyor bilemeyiz ve ingilizce tüm dünyanın konuştuğu bir dil. Belki ilerde yurtdışında yaşar çocuk.Ceylan da kötü bir anlam değil tabii ki ama bilemiyorum bana riskli geliyor. Siz begendiyseniz baskalarinin düşüncesi önemli değil tabii ki.

(22 puan) tarafından

Olmaz sorun ya ceylan ismi güzel değil o manaya gelsin istemiyorum 

(310 puan) tarafından

Gazel arapça da ceylandr canm . Küçük çocuğa yakıştıramıyorum o ismi ağır gelir sanki 

+1 oy
(23,195 puan) tarafından

Ben beğendim. Bı dizide kızın adı gazeldi hatta yıllar önce. Hoşuma gitmişti. 

+1 oy
(2,684 puan) tarafından

K kırmak istemem ama hiç güzel bir isim tercihi olmaz.yine de siz bilirsiniz 

+1 oy
(1,493 puan) tarafından

Aslında güzel orjinal isimlerden ama biraz duygusal yönü ağır gibi okuduğum kadarıyla, Yüsra favorim benim bu aralar kim sorsa Yüsra koy diyorum hele ikinci çocuğu olacaklara. Sağlıkla kavuşun inşallah ❤️ 

İlgili sorular

+2 oy
10 cevap 255 göst.
0 oy
7 cevap 200 göst.
+3 oy
14 cevap 226 göst.
16 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Yildiz0101 (27 puan) tarafından soruldu
+1 oy
33 cevap 654 göst.
18 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Hayalimsen34 (98 puan) tarafından soruldu

Kategoriler