+4 oy
128 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,311 puan) tarafından

Yarım saat gazlı bez koydum simdi cikardm kan geliyor sürekli tekrar koymalı mıyım böyle mi kalmslı ne olur acil bilen yazsın

6 Cevaplar

+3 oy
önce (5,753 puan) tarafından

Evet gazlı bez koymaya devam et ilaçlarını ihmal etme ilk kez mi çektirdin benim ilk çekildiğinde çok kanamıştı geçmemişti hemen 

önce (950 puan) tarafından
+1

Diş çekıldıkten sonra ilaç verılıyor mu benım Dr yazmadı bir şey. Ama öncesinde kullandım 

önce (1,311 puan) tarafından
+1

Evet ilk kez cektirdim doktor gerek yok acık kalsın daha kolay iyilesir dedi ama agzımda kan doldu hep

+1

Daha çekılecek dişlerim var sorayım yazsın çok kanama olmuştu bende 1 gün sürdü yanı artık kusacak gibi oluyordum

+1

Nasıl geciriyordun canm su iciliyor mu ki

önce (5,753 puan) tarafından

Benim doktorum arveles ve amoklavin-bıd antibiyotik yazmıştı çabuk iyileşmesi için 

-Reklam-
+2 oy

Tekrar koy bir kaç saat sürüyor kanama 

Doktor koyma dedi anlamadım ki bi yarım saat daha mi koyayım

Doktor koyma dedi anlamadım ki bi yarım saat daha mi koyayım o zaman

Benım Dr da koy demişti bir kaç saat sonra açıkta kalsın fazla tükürme kanamayı çoğaltır demişti 

+2 oy
önce (2 puan) tarafından

Eğer koymaya devam edersen ve sürekli tükürürsen kanama geçmez normal akışına bırak biraz kötü oluyor ama bir süre sonra geçiyor 

Koymayım mı canm simdi bir de ne kadar sürede geciyor

önce (2 puan) tarafından

Hayır ben tam 4 tane çektirdim ve bunu 4.de öğrendim o yüzden yarım saat sonra çıkart. İlk çektirdiklerimde hep koydum ve tükürdüm kanamam 1 gün geçmedi 

Ve kesinlikle tükürme eğer tükürürsen kanama bitmez. 

Yok tükürmüyorum ama kanama midemi bulandırıyor su icebilirim herhalde dimi bunun icin

önce (2 puan) tarafından

Yani ne kadar oldu bilmiyorum ama 1 saat sonra içmeye 2 saat sonra yemeğe başlamıştım

Tesekkür ederim 

+1 oy
önce (4,184 puan) tarafından

Tuzlu su ile ağzını çalkala canm

önce (1,437 puan) tarafından

İlk 24 saat fırçalama ve gargara önerilmez tahriş ed8ci 

önce (4,184 puan) tarafından

Eeee bende yirmiliği çektirdim geçen ay bana tuzlu suyla gargara yap dedi doktor 

Gargarayi ilk 24 saat yapmanız doğru değil hanımefendi belki korku heyecan ile hekimin ilk 24 saat bilgisini duymamış olabilir misiniz?  24 saatsonra demis olabileceğini düşünüyorum.  İşlem esnasında insanız sonuçta gerginlik illaki oluyor . Gargara normalde tabiki sağlıklıdır bir çay kaşığı tuzu 1ccay bardağı suya özellikle diş etleri toparlanması için vecgenel ağız hijyeni için onerilir tabiki. 

+1 oy
önce (21,092 puan) tarafından

Evet gazlı bez dursun canım çok geçmiş olsun

+1 oy

İlk 30 dk kalsın sonra ilk 24 saat tükürme yapma fırçalama yapma kan olabiliyor zamanla pıhtı oluşacaktır tükürme yapma yutkun yolsa kanama devam eder . Pıhtı oluşması gecikenilir

İlk 24 saat kanama az az gelebiliyor zamanla çekim yeri pıhtı olur. Önce jelli doku daha sonra sertleşir zamanla ds onarilir o bölgeye dilinizi götürmeyin tanell8 gıdaları 3 gün önerim tüketmeyin corba püre tarzı beslenin princ bulgur mercimek tanesi vs. Dikkat edin. Yarın akşama kadar da sürekli yutun çalkalama tükürme  fırçalama yapmayın iyileşme ve kanama pıhtılaşma gibi sureci olumsuz etkileyebilir. 

Spancı çöpe atın artık kullanmayın o artık enfekte oldu.  Seker hastalığınız tansiyon hastalığınız yada kan sulandirici kullanıyorsanız  kanama boyutu beklenenden daha akiskansa hekime başvurun. Ama İlk 24 saat dediğim gibi hafif kan gelmesi normal. 

Çok tesekkür ederim güzel açıklamanız için valla korkudan bir sey yiyemiyorum zaten 

Ben bu meslekten biriyim merak etme  😉

Anladım peki daha yirmidört saat olmadı fakat yanagıma buz uyguladım dünden bugün sislik yok hâlâ uygulamaya devam edeyim mi yoksa gerek yok mu 

Şişme yoksa gerek yok buz komprese ağrı durumunda emziriiyorsan parol alabilirsin.  O tarafla pek bisey yeme istersen kaçmasın orası şuan boşluk 

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 97 göst.
+1 oy
8 cevap 434 göst.
+3 oy
9 cevap 122 göst.
13 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Sizden birisiii (670 puan) tarafından soruldu
+3 oy
1 cevap 45 göst.

Kategoriler

1,446,577 soru