+2 oy
315 göst.
önce Güzellik-Bakım kategorisinde (1,240 puan) tarafından

Kızlar 37 haftalık hamileyim 68 li hamele kaldım şuan 80 kilo oldum. Ve gece yemelerim var açıkçası. İlk hamilelikte Mak 10 kilo almıştım çok dikket ettim eşim laf söyleyen biri diye ve kilo almaya aşırı müsait bir yapım var.

Eşimle 7 yıldır evliyiz çok merhametli iyi bir koca ve babadır. Tek kötü yanı kilo takıntısı( güzellik anlaşıyı kilo) 

Bu hamilelikte aman takmayaçam onu deyip canımın istediği gibi yedm ve genelde ondn gizli mutfakta yerim o görnca güler geçeriz ama dün ilkdefa yerken yanıma geldi," dedim ben 2 çanlıyım yiyecem, döndü gülerek sanki daha önce sabahtn akşama kdr yemiynsn hamellk bahane etme, en doğal hakkın yiyeblrsn ama normalde de yiyrsn dedi, sustum o senin yorumun dedim sadece. Koluma sarılıp ye ye tabi en sevdiğin şey nasılsa deyip gitti ama ben yerken ağladm sabaha kadar dişlerimi sıkarak uyumşm.hiç yanstmdm ona.

Şimdi sorun şu ben aşırı sakin, suskun,eşime karşı kavga eden cvp veren bir değilim asla kavgamız olmaz doğru düzgn çünkü konuyu kapatp konymayı keserim, huzursuzluk olmasın diye eşim çok baskın ve gelenekselci, bir lafına kırılsam gider saatlerce ağlar, sinirim geçince konuşrum onun haberi bile olmaz, ama böyle olmak istemiyorum elimde değil destek almam lazım mı gerçekten kavga edip bağırarak içimdekileri dökmek hatasını yüzüne vurmak istiyorum:(( gizlice destek alsam psikolog dan)

Eşim genel olarak dediklerimi yapar huzursuzluk çıkmasın diye çok da çabalayan biri. Ama bu kilo takıntısı aşamadım:( hep zayıf zayıf muhabbeti döner ama bunu gülerek geçiştir

10 Cevaplar

+3 oy
önce (4,422 puan) tarafından

Bence eşinin destek alması lazım. Her şeyi tamam birinin kilo takıntısı olması da bir psikolojik rahatsızlık olabilir. Merhametli biri seni kilo konusunda değil gece yemenin bebeğe de sana da sağlıklısız olduğu konusunda uyarır. Normalde de kilon az değilmiş, bence beslenmeni düzene koysan yeterli. Düzgün beslenirsen 59-60'a inersin.

Mizacın konusuna gelince, yumuşak kalpli olman güzel. Ama aman Ali Rıza Bey ağzımızın tadı kaçmasın diye diye de kendini hasta edersin. Dert edecek konu var etmeyecek konu var. Kırgınsan da konuşa konuşa anlatabilirsin. Sorunlar illa kavgaya dönüşmek zorunda değil ki. 

önce (1,240 puan) tarafından

Evet evet haklısın kilom konusunda, aslında gece yemelerim kepek ekmek yoğurt domates. Ama engel olamadım, genelde ilkinde içimde kalan şeyler vardı bu sefer kilo veririm kafasında idim. 1.68 boyunda olunca 60 mı kilolar sırıtmıyordu ama hamililkte sırıtınca tam olarak eşim hep ilk hamililkle kıyaslıyor.

Ali Rıza bey yorumuna koptum:) yani mizacım gereği olmuyır yapamıyorum, annem çok despottu tek kızdım üzerime titrerdi , asla ona birşey diyemedim şimdi aynı şeyi eşim yapyor işte 

Bilmiyorum sanki destek almalıyım hissi var içimde

Senin alman da iyi gelir elbette ama eşin de bence almalı. Fiziksel görüntüyü takıntı edecek kadar bir psikolojik baskı var demek ki onda da. Belki kendisi de bir zamanlar bu yüzden zorbalığa uğramış veya aşırı övülmüş olabilir. 

Zorbalık değil ama dediğin gibi aşırı övülmüş. Çünkü ona gire yaşını bellli etmeyecek, seni dinç gösteren tek şey kilo...

Kendisi 41 yayında fit ve herkes onu 30 yanda sanıyor ondan kaynakklı sanırım benden de bekliyorz aynı performansı..bir yere gitsek ilk çok çocuklu kadınların zayıf olması dikkatini çeker veya yanındaki erkeğin yaşlı olması çeker;)

Oyh😂 O zaman o da biraz bu yanını düzeltmeli bence 

Bilmiyorum bunun farkında değil işte, farkındalık önemli:)😂

-Reklam-
+2 oy
önce (7,293 puan) tarafından

onu takmayacagim diyene kadar kulak ver esine:) keske benim esimde bise dese de ben daha cok takilsam daha cok mucadele etsem :) kicani da bisver kendin icin. degermi iki saniyelik yemematagina . cok pisman olursun bence kocana dua et ki seni uyarip dizginlemeye calisiyor destek oluyir. sal gitsin dese emin ol en buyuk kotulugu yapardi sana. tani kirip uzup dalga geciyosa bu kabul edilemez ama uyarip guzelce bide bunu vermesi var kilolu giydigi yakismayan sinirli kisitli rahat olmayan bir hayata kendini mahkum etme diye destek olmak iyi bise

Ooo seninki fazla rahatmış:) bizim evde maks akşam yemeği 6.30 önce bitmiş tükenmiş üstene çay içiliyor:)

önce (7,293 puan) tarafından

aynen yanarim yanarim kendisi zayf hicte umursamaz istedigi saatte yer 68 kilo benim esim 😂😂170boyunda  minyon yani. o yuzden omru biyunca kilo derdi olmamis hic kasmaz . ben ona uysam olurum bin kilo😂

önce (53,293 puan) tarafından

uyma sen bu canana ☺️ona kalsa hic yemeyecek 

:) yok sağıl canım haklısın doğum sonresı iyice iredemi korumam lazım

Haklısın uymamamm lazım:) inşallah başarbilrim

+2 oy

hala gizlice gidip destek mi alsam diyosun 

ben olsam o an lokmayi birakir gider aglardim niye gizli agliyayim ki sofraya da oturur yemek yemezdim gözün kalıyor diye de laf sokardim ne kiymetli kocalariniz var aman uzulmesin aman gormesin aman anlamasin bırak senin canından deger mi bende 67 hamile kalip 90 larda dogum yaptim hormonlar alt üst oluyor ödem oluyor emzireceksin yiyeceksin o zaman ne yapacaksin

Gerçekten tamamen kocanın kıymetli olmasından kaynaklı değil inanki,,,,

Bu biraz psikolojik sanırım annem de çok baskıcı despot bir kadındı tek kızdım herşeyimi o düşünür o yapardı hiç fırsat vermezdi, asla karşılık veremezdim anneme, huzursuzluk kavga evde olmazdı babam çok çık iyi niyetli suskun bin adamdı herşey annemin elinde idi, asla evde erkek sesi yükselmezdi..

Doğal olarak anneme asla hatasını söyleyemzdik öyle büyüdüm şimdi ise eşim de öyle ona karşı kitlenmiş gibiyim 7 yıldır 1 kez tek kavgamız olmuştur yapı meselesi... Bunu aşmak istiyorum zaten yapamıyorum çok istedim denedim ama 2 dk içinde geri susuyorum 

benimde cenem durmaz hakliysam soylenirim hele lokmama laf edecek cok kirilirim evet kilo iyi değil uyarmasi güzel gibi gozukuyor ama normaldede yiyorsun zaten ne Allah böyle yaratmis yicez ki yasicaz 

İnan ki öyle olmayı yeğlerdim yeni susup kendime zarra vermektense herkese çemkirmeyi hakkettiklirini söylemeyi çok çok daha yeğlerdim

+1 oy
önce (111 puan) tarafından

Kilo sorunu her kadında var. Eşin emin ol kötü niyetle dememiş. Kilo alınca verilmiyor. İyiliğine demiş. Dikkat et. Emin ol bende kötü niyetle demiyorum. Ablamla her konuştuğumda kiloyu nasıl veririm. Aman şunu denedim aman bunu denedim. Veremiyorum diyor. Alması kolay ama vermesi zor süreç. Hem öncelikle sağlığın için önemli kilo ilerleyen zamanlarda daha fazla hastalık çıkarıyor. Kendi iyiliğin için dikkat et. Kiloyu çok alıp veremeye başladığında bu seferde sarkmalar oluyor. Şimdi farkindayken dikkatli olmaya bak.

Evet farkındayım hem kpss hem hamilelik süreci denk gelince 8 kilo gazlam verken hamile kaldım.

168 boya 60 kilo göze batmıyordu. Ama hamile kalınca eşimin sürekli bir çok kadın 15_20 kilo alıp 3 kilo dogruyorlr bu aşermk değil vs söylmleri canımı sıkar ama birşey diyemem.

Farkındayım doğum sonrası inşallah verecgim Allah'ın izniyle irademe sahip olmam gerekiyor. Cidden kilo vermek zor:(😭

önce (111 puan) tarafından

Evet bacım zor. Eşine kırılma bak seni zayifken öyle seviyormuş. Onunda bakış açısı böyle demekki huy değişmez. Kırılıp kendini üzme eşine bana destek ol verebileyim de. Oda diyormuş sürekli. Üzme tatlı canını farkındasın ya o bile iyi yavaş yavaş verirsin. Verilmeyecek şey değil sadece hemen olmaz yavaş yavaş verilir kilo:)

Zaten artık bu saatten sonra veremem ama dikkat edebilirm. En iyisi doğunca daha dikkatli beslenmek 

+1 oy
önce (367 puan) tarafından

Hamileyken aldığınız kiloya bile laf ediyormuş. Bebek üç kilo doğar, geri kalan kilolar hamilelikle alakalı değil gibi söylemleri varmış. Çok rahatsız edici. Hani hiç bir şey bilmeyip, çok şey bildiğini sanan tipler vardır ya, eşiniz tam öyle biri bence. Gebelikte bazı yaşamsal organlar daha oluşur. Amniyon kesesi, amniyon sıvısı, plesanta vs gibi. Bunların da belli bir ağırlığı olur, hatta doğum olayı ders kitaplarında anlatılırken, bebeğin ve plesantanın doğumu olarak aşamaları verilir. Yani gebelik sadece bebek vücudu ile ilgili değil. 

İkincisi , bilimsel açıdan gebe olan kadının yağ kütlesi artar.  Eşiniz avel avel konuşuyor sadece. İnanın nasıl biri olduğu da gözümde canlandı. Her b.ku bildiğini sanan cahil insanlardan gibi geldi gözüme. Ben diğer birkaç yoruma katılmıyorum yani. Bu kadar dan dan lafı yapılmaz hamile insana. Güzelce demek ayrı, böyle gözü üstünde olması ayrı. Zaten takıntılı bir durumu olmasayd8, siz buraya post bile açmazdınız. Allah sabır versin. Bebeğiniz hayırlı olsun.

Bazen bazı şeylerin psikolojik olduğunu düşünüyorum ve insanların farkındalıklakları olsa bunu aşabileceğini inanıyorum. Bazen eşime söylüyorum geçmiş travmaların vardır anlamaz misal, Erzurumlu insanlarda vardır gelenekselciler bağnazlık.

Kendisinden razıyım Allah biliyor ama bu durumu beni rahatsız ediyor,  tabiki öyle kadın ve doğum süreci biliyorum ama onlar bu denli bilmez işte ben çoçuk gelişimciyim anne doğum sürecini herşeyini bilirim dediğiniz gibi.

Ama onlar bu konudna çok bağımsız ve farklı bir meslek grubunda olduğu için..

Benim kendi yapım ise annemin yetiştirilş tarzındn kaynaklı ben herşeye susuyorm, ifade edip içimdekileni dökemiyorum işte, annem çok despottu evde herşeyi o yönetirdi babam çok aşırı pasifti annem bizi de yönetirdi asla hatasını söyleyemzdik evde asla kavga huzrszlk olmazdı çünkü kimse cesaret edemzdi

+1 oy
önce (1,300 puan) tarafından

Canım adamın gerçekten tek bir takıntısı varsa dikkate almak daha kolay olabilir. İllaki se Çin de ondan istediğin şeyler vardır yani

Yani anlayışla karşılaşabilirsin o zaman. İllaki senin de takıldığın noktalar vardır. Ayrıca zaten kilo sağlıklı birşey değil. Kilo alamaya müsaitim diyorsun. Durumu kendi avantajına düşün bence

İnşallah bunu başarabilirimb malum hamililik ve hormonlar bunu çok müsade etmiyor, inşallah doğum sonrası kendimi düzeltme lazım 

Kuzucum ben toplam 7 kilo aldım hamilelikte. 4 kilo doğdu kızım. Doğumdan 3 gün sonra eski kilomdaydım. Sağlıklı beslen. Az beslenmek zorunda değilsin. Ne yediğin ne kadar yediğinden daha önemlidir. Gece birşeyler mi yemek istiyorsun, bir elma soy ye. Bir salatalık tuzla ye gibi. Egzersiz yap mutlaka vs. 

Aslında akşamları kepek ekmek yoğurt salata domates zeytin yiyorum.. iyk başlarda normal beyaz ekmeği çık severim hep zeytinli yedim mide buluntasından... 

Haklısın zaten 3 haftada daha dikketli olcam

Kuzum protein ye protein. Yediklerinin içinde doğru dürüst bir besin yok :( et ya balık ye hindi ye

+1 oy
önce (21,341 puan) tarafından

Arkadaşımın eşi de boyleydi. Ama arkadaşım kiloluydu hamile kaldığı zaman. Sen zayifmissin da. Yani kilo bu alınır verilir. Ne ki yani. Eşine içindekileri şöyle8. Kesinlikle içinde tutmamalisin.  Sana böyle söylüyorum ama benim de eşime kirildigim noktalar var. Arada bana da geliyolar kendi kendime agliyorum. Ben zamanında bunun tartışmasını çok yaptığım için sadece artık tekrar su üstüne çıkarmak istemiyorum. Sizinki zaten su üstünde ama. Hamilesin kız tutma içinde üzme kendini şöyle. Sadece sen uzulecegine biraz da o üzülsün. Ben sırf bu düşünceyle eşime icimdekileri söylerim bazen. Hep rahat hep rahat olmamalı bı insan. 

Yaa demi işte bütün herkes bakınca AA hiç kilo almamşsn diyor tek göbek çıkmış diyor. Ama eşim sürekli söylenir yani böyle aşırı kırılaçağm şekilde olmadan laf çarpar...  Keşke bir tık senin gibi olsam, ağzıma geleni söylesem mizacım buna fırsat vermiyor:(

+1 oy
önce (16 puan) tarafından

Okurken tek olmadığım için o kadar mutlu oldum ki benim eşimde çok mermametli iyi bir baba ama kiloya çok takıntılı. Kilom konusunda çok laf sokuyor. Seninki sana güzel davranmış eşim önümden tabağı alırdı yada ben seni doğum yaptıktan sonra gorucem derdi aşırı takıntılı. Bu arada bende ilk gebeligimde 12 kilo aldım ama dikkat etmedim bunda çabalıyorum almamak için bide bende gebelik şekeri var mecburiyetten diyet yapiyorum

+1

Ayyy gerçektende benden bini daha mı var. Ya eşim bin kırılınça ağlıyorum bunu bildiği için üstüme çok gelmez. Ama misal bir yere gittiğimizde ilk kadınlarda özellikle çok çocuklu kadınlar zayıf olanlar dikktani zeker, baksana hiç doğurmamış gibi bizim oranın kadınları gibi sallamış filan diyor, tek ğüzillik anlayışı kilosu az olan kadınlar..

Allah yardım etsin canım yaaa inşallah çok almazsın diyet yapoyorsan iyidur

0 oy
önce (1,370 puan) tarafından

Var öyle erkekler malesed kadınsın sürekli baskı kuran hamilelikte iki canlıyım diye yeme sen yinede 6 kilo aldım toplam ki ben toplu bir bayanım ne varsa yemedim simdi ayni kiloadsyim ama insan aktivesi yavaşlıyor valla kafam artık esmeye başladı 30 kilo veresim var bu sene

Evet yaş ilerledikçe daha da zorlaşıyor kilo vermek çok haklısın ...

Zaten kararlıyım doğum sonrası iredemi koruma yönünde kararlıyım

0 oy
önce (5,098 puan) tarafından

Hamileyken insan kendini zor durduruyo evet ama dediklerimi yanlis anlama benim kiz kardesim yer ama istahinin acik olmasini hep biseye baglardi(astim ve anksiyete ilaci kullaniyodu ondan oldugunu iddia eder) Asla yedigini kabul etmezdi. O yuzden de bizde bu bahaneyi cok duydugumuz icin esin gibi derdik. (Savundugumdan degil ama bazen yakinimiza kirilir mi veya alinir mi dusunmeden diyoruz) Tamam senin suan durumun cok farkli suan. Belki niyeti kotu degildi esinin ama kirar mi kirar insani hele ki bu hassas donemde. Bence suan cokta alinacagin bi durum yok, kendini seviyosan esinde olsa kimseyi umursama. Sagligin icin zaten zayiflayacaksindir eminimki. Cok kafana takma ama esinin, senin ve kendi hayatini engelleyecek duzeyde kilo takintisi varsa mutlaka destek alsin. Yoksa sen bir iki soyledi diye takinti yaptiysan da esinle acikca konusmalisin ve sen destek almalisin.

Ya ciddi anlamra eşim bu konuda çok takıntılı. Misal dışarı gitsek ilk dikkatini çok çocuklu ve zayıf kadınlar görünce vay baksana bizim oranın kadınları olsa salmıştı şimdiye kdr!

Veya doğum yapmış kuzenleri gideriz bebek görmeye, helal olsun kadın nasıl hiç kilo almamış der bizim oradakiler ğibi salmamış der yani.

Ben normalda hiç ama hiç bunlara alınmam hesap sormam, kendim aynen der geçerim. 

Ama hamililkte herkes kilon iyi sadece göbeğin tam belirgin diyorlar. Boyum 168 kilom 68 mi hamile kaldım ama zaten 60 kiloydum kpss çalışırken aldım o 8 kiloyu doğul olarak 68 mi hamile kalınca eşimin gözüne battı.

İlk çocukta bu denli almamıştım misal o yüzden kıyaslama yapıyor, hormanlardan dolayı çok kırılıyorum ama yansıtamıyorum:((😭

Bence esinin gecmiste bi travmasi var. Sisman veya cok mu zayifti cocukken?

Eşim yaşına göre çok fittir, herkes onun yaşını asla tahmin edemez gür saçlı filandır. Eşim 41 yaş ben ise 34üm.

Eşimi herkes över çık fitsin yaşını hiç göstermiyrsn der.

Eşime göre insanı tek yaşlı gösteren şey kilodur

Kendinin genc veya yasli gorunme gibi bi derdi olabilir ama herkesin olmayabilir. Bosver sen takma agzina tika lafi.

İlgili sorular

+3 oy
7 cevap 167 göst.
0 oy
6 cevap 293 göst.
18 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Deniz16 (408 puan) tarafından soruldu
+3 oy
4 cevap 168 göst.
+1 oy
13 cevap 665 göst.

Kategoriler

1,447,396 soru