+2 oy
190 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (115 puan) tarafından

Arkadaslar canim gercekten cok sikkin luften bana bir akil ve tavsiye verin.

Gecenlerdede post acmistim, oglum temmuzda 5 yasina girecek, 3 hafta önce oglumu kreşten almaya gittimde,ögretmeni dediki sizin icinde uygunsa doktoruyla konusabilirmiyim, cunku oglunuz herseyi anlamiyor ve yasina göre gec. Ki bu ögretmeni oglumla ilgilenmiyor du zaten, bi iki defa oturdu ve bunlari ortsya cikarrti.neyse bende dedim ben slylerim doktoruma . Neyse konustum doktoru dedi motorik olarak biraz gec, ama ögretmeni hala dil teraspistine gitsin diye israr ediyor.neyse benim icin bu konuda bi sorun yok. Ama mesela orda bi arkadasimin kizida ayni kreşe gidio kizi hic konusmuyor ,ona sadece demis cok sessiz konusmasi lazim ama hic dememis doktora göturun veya dil teraspistine, ama kizi ozaman 2 yasindaymis. Yani bu ögretmenin hareketleri ve sanki ben daha iyisini bilirim havalari,ve iste ben konusiyim hep doktoru ile canimi cok skiyor. Mesela hic demiyor ya siz evde blyle calisin bizde burda ,hep doktora götur.yani bi kere dedi oda yalandan,yani cok canim sikilior.bazdn diyorum onun muduruni ariyim ,yabi kafam cok yorgun ve karisik 

5 Cevaplar

+5 oy
(16,665 puan) tarafından

Biz ne dersek diyelim sen kafayı çocuğuna değil öğretmene takmışsın. Bence öğretmen yapılması gerekeni yapıyor. Sen 5 yaşina yaklaşmış çocuğunu 2 yaşindaki çocukla kıyaslıyorsun. 

(115 puan) tarafından

Canim ögretmenin tavri sanki canimi sikiyor, yani bilmiylrum öyle hisediyorum bize söylemeden danismadan harekt yapior ona canim sikiliyor yoksa ben tabiki heryere götururum oglumu.ama cok abartiyor ve butun cevremde ögretmenin tutumunu yanlis göruuyor.yani mesela evde calistiriorum oglumh gayet guzel gidior. Sizce mesela ögretmenle iliskimi nasil duzgun kurabilirim. Yani diyimi biz evde verdiginiz seyleri calisiyoruz iyiye gidior,sizde herzaman bize bilgi verin beraber birlin olalim.yoksa oglumu doktora göturdukten sonrami diyim

(115 puan) tarafından

Mesela özel ögretmen verilmis ogluma, diyimmi bizimle görusun evde nasil ögretelim siz okulda nasil ögretionuz,birlik olalim ,sence nasil bir yön cizim

(16,665 puan) tarafından

Canim bak ben kendi kizimdan örnek vereyim. Benim kizim şuan 6 yaşinda 2 sene önce kuran kursuna yazdirdim. Normal zamanda iletişimi harika olmasina rağmen kursta kimseyle iletişim kurmuyordu. Öğretmeniyle bu durumu konuştuk. Daha öğretmeni bişey demeden ben dedim hocam ben bir pedegog desteği almak istiyorum, rica etsem sizde kizimla alakali bir görüş mektubu yazabilir misiniz, belki benim farkedemediğim bişeyler vardır dedim. Onlar eğitimci, bizim gözümüzden kaçan şeyler olsa bile onlardan kaçmaz. Birde biz evlatlarımıza hiçbir rahatsızlığı konduramıyoruz. Sen sanirim doktora gidince olumsuz bişeyler duymaktan korkuyorsun. Etrafındaki insanlarda seni doktora git diye cesaretlendirmek yerine bu durum normal diye geçiştiriyor. Lütfen ama lütfen çocuğunu hemen doktora götür. Onun iyiliği için yapabileceğin en iyi şey bu. 

-Reklam-
+2 oy
(22,201 puan) tarafından

Öğretmenin suçu ne anlamadım. Öğretmenler uzmanlarla iletişime geçerler zaten. Bunda garip bişey yok ki. Eğitimin 3 ayağı vardır 1 çocuk 2 aile 3 öğretmen. Yani uzman sizinle ve çocukla gorusunce sorun yok. Öğretmenle gorusunce mi sorun oluyor. Gününün çok büyük bir kısmı okulda geçiyor çocuğun. Öğretmeni akademik anlamdaki gözlemlerini diğer çocuklar içindeki uyumunu veya onlara kıyasla ileri ya da geri kaldığı durumları uzmana aktarmak isteyebilir. Ki bu çok faydalı da olacaktır. Uzman da ona göre bir program hazırlar çocuğa. Sizlere ona göre daha jyi bir yol gösterir. 

(115 puan) tarafından

Cok abartmis canim,yani mesela baska cocuklara git dememis,benimki me takmks sanki. Yok dili gec ,yok legolari iyi basmiyor,yok söyle yon böylr.yani hep böyle negativt sözleriylrmi ugrasacam.benim oglum gayet iyi,dili Kabul ediyirum ama digerlerini hic.

Oyuzden canim skilior, nasil davraniranacagimi bilmiylrum 

(22,201 puan) tarafından

Sen bilirsin bacım. Öğretmen o çocuğu bu sene okutur seneye başka öğretmene geçer zaten. Öğretmen çocuğun iyi olmasını ister. Çocuk senin çocuğun. Ne yapacağını sen daha iyi bilirsin. Hayırlısı 

+1 oy
(3,826 puan) tarafından

Bu tavrı hiç doğru bulmuyorum... siz sadece kendi cocugunuzu görüyorsunuz ama bir öğretmenin bir sürü çocuk goruyor eğitimi var karşılaştırma yapabiliyor. Ogretmeninizi dinleyin ve terapiye götürün gerekiyorsa ogretmen de doktoruyla konuşsun burada siz bir şey kaybetmeyeceksiniz ama belki kazanabilirsiniz. 

Bi iki yıl eğitimcilik yaptım ve haftada 1 gün 4 saat ders veriyordum bir öğrencimin okurken zorlandığını farkettim hemen ailesini aradım annesi de sizin gibi on yargılı davrandı ama babası söylediğimi onemsedi 15 yaşında çocuğun gözünün bozuk olduğu farkedildi tek göz 4.5 numaraymis. 

Lütfen ihmal etmeyin bir deneyin bir şey kaybetmezsiniz

(115 puan) tarafından

Canim ögretmenin tavri sanki canimi sikiyor, yani bilmiylrum öyle hisediyorum bize söylemeden danismadan harekt yapior ona canim sikiliyor yoksa ben tabiki heryere götururum oglumu.ama cok abartiyor ve butun cevremde ögretmenin tutumunu yanlis göruuyor.yani mesela evde calistiriorum oglumh gayet guzel gidior. Sizce mesela ögretmenle iliskimi nasil duzgun kurabilirim. Yani diyimi biz evde verdiginiz seyleri calisiyoruz iyiye gidior,sizde herzaman bize bilgi verin beraber birlin olalim.yoksa oglumu doktora göturdukten sonrami diyim bunlari? Yarin kreşe göturcem nasil davranacagimi ne diyecegimi bilmiylrum acikcasi,hem uzgun,hem Kirgin hem sacma yani karmakarisik

(3,826 puan) tarafından

Sizi çok iyi anlıyorum ama bence önce doktora götürün doktor sorun görmezse o zaman bu açıklamayı yapin. Su an öğretmenin gözünde çocuğunun problemini kabul etmeyen bir anne olabilirsiniz

(115 puan) tarafından

Tamam canim öyle yaparim. Peki simdi nasil davranirim,mesela yarin göturdigimde? Yani biraktigimda ,veya cocugu aldigimds sadece nasil gecti diyim yeterli mi yada ne diyim? Cunku randevu aldik ama bize 1 ay falan surer dediler. O surec gelene kadar nasil bir yol izliyim bilmiylrum 

(3,826 puan) tarafından

Yarın randevu aldığınızı soyleyin tarihi de söyleyin yeterli başka bir şey yapmanıza gerek yok

0 oy
(769 puan) tarafından

Oğlunuz özel krese mi gidiyor??? Kres sizi su doktora götürün diye isim veriyormu? Siz cocugunuzu herkesten iyi tanırsınız

Oğlum 1 yasında krese basladı .gecenlerde aynı sizinki gbi kreste banada etkinliklere katılmak istemiyor.dil gelişimi geride vs.oyuncak kurcalamıyor okadar olumsuz sey saydılar şok içinde dinledim.o dediği sabah daha cocuk cantamj karıştırdı rimeli kurcalafı elinden zor aldım.kadının anlattığı bambaşka biriydi sanki.neyse krese başlamadan covugum ztn birçok kelimesi vardı.1 yas da...

Neyse birgün cocugumu devlette olan doç pediatri götürdüm .cocugun gelişimi heranlamda çok iyi algıları çok acık vsvs dedi.birgünde bir dil terapistiyle karsılastım oda cocugun durumu gayet normal dedi..krese söylemedim bekledim..birgün öğretmen negatif konusunca götürdüm doç cok iyi dedi vs anlattım.ogünden sonra kres hep olumlu dönüş yaptı...

Çocuk bi anda iyileşti...günah almak istemiyorum tecrübe olsun diye anlattım. Kres bana bir doktor ismi vermişti Bn bilerek ona götürmedim.bşde sistemde kayıtlı oluyor.cocugunuxda farkettiğiniz sıkıntı yoksa her söylenene inanmayın

(115 puan) tarafından

Yani katiliyorum,benim oglanda aynene.yani sence doktora göturune kadar bisey demiyim dimi?nasil davranirdiniz ogun gelene kadar? Cunku randevu aldik 1-3ay kadar dediler

Oyuzden ögretmen bana hic iyi gelmio, nasil davranacagimi bilmiylrum 

(769 puan) tarafından

Onlar şu doktora götürün diye isim verdimi

(115 puan) tarafından

Yok canim sadece dil teraspistine göturun dedi 

0 oy
(1,995 puan) tarafından

Benim kızım 4 yaşına gircek agustosta ve anne baba dede abi dayı teyzeden baska söylediği bişey yoktu rapor çıkarıp dil terapisine başladık 1 ay olacak hemen hemen cok faydasını gördük kreşe göndermeyi düşünüyodum ama bezli oldugu için çok uçuk fiyat istrdiler o yuzden bezi bıraktıktan sonra krese vericem tavsiyem sizde başlayın bian önce dil terapistine 5 yasında diyorsunuz seneye 1 ci sınıfa baslıcak 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 80 göst.
0 oy
4 cevap 261 göst.
20 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde Defneayaz (704 puan) tarafından soruldu
+2 oy
4 cevap 321 göst.
0 oy
3 cevap 176 göst.

Kategoriler

1,459,322 soru