+1 oy
133 göst.
Diğer kategorisinde (1,487 puan) tarafından

Şaştım kaldım iki gündür lavoboya çıktıktan sonra leke tarzı akıntı geliyor adet oluyorum diye namazımı kılmadım olmayınca daha var galiba dedim tekrar kılmaya başladım.Regl başlayacakken olan hafif kanlı akıntı olduğunda namaz kılıyor musunuz ?

4 Cevaplar

+2 oy
tarafından

Kilmiyoruz tabiki en ufak pembelik kahverengilik gelirse birakiyoruz kanamanin azi cougu olmaz rehl gununse her turlu regl olur 

-Reklam-
+1 oy
(28,643 puan) tarafından

Ben beklerim ertesi gün gelmezse gusül alırım yine kılarım 

+1 oy
(1,462 puan) tarafından

Şimdi şöyle Hanefi mezhebine göre adetin en az günü 3 gündür en fazla günü 10 gündür temizliğinde en az günü 15 gündür

Şimdi senin bu durumunda bakılır Eğer adet günlerinde isen beklemen lazım Az az da olsa lekelenmem toplanır üç günü geçer ise adet sayılırsın namazı bırakırsın Yalnız şöyle bir durum var aynı şey başıma geldiği için söylüyorum fetva olaraktan bana şöyle söylendi ihtiyaten  sadece farzları kılmam gerektiği söylendi Bu da eğer bir özür durumu olursa en azından namazları kaçırmamak için. Ama bu durum için kişi kendisine bakacak yani leke durumuna bakacaksın ona göre hüküm vereceksin

0 oy
(2,548 puan) tarafından

Leke de adettir. En az 15 gün temiz geçtikten sonra gelen her renk adet sayılır.

3 günden evvel kendi krem rengi akıntını görürsen gusül almadan normal abdestle namaz devam edersin. Kaçanları da kaza edersin.

Ama eğer 3 gün dolduktan sonra kendi akıntını görürsen o zaman gusül alır namaza öyle dönersin. Öncekileri de iade etmezsin çünkü adet sayılırsın. 

1. Püf nokta 15 gün temiz geçtikten sonra gelmesi.

2. Püf nokta kanın veya lekenin kesilmesi değil, kişinin kendi krem rengi akıntısının gelmesidir. Önemli olan bunlardır. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 131 göst.
8 Mart 2025 Cinsel Yaşam kategorisinde pelince (45 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 160 göst.
0 oy
4 cevap 251 göst.
27 Mart 2024 Diğer kategorisinde Sevgii-iyilestirir-8 (225 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 178 göst.
13 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,492,772 soru

24,391,056 cevap

349,301 kullanıcı

...