+1 oy
73 göst.
Diğer kategorisinde (4 puan) tarafından

Kızlar bişey soracağım bende pco var ve ben 3 4 ay doğum kontrol hapı almaya karar verdim ve adetlerim de düzensiz adetlerimde düzene girmesini istiyorum… doğum kontrol hapı kullanıp adeti düzene giren var mı?  

4 Cevaplar

+1 oy
(4,029 puan) tarafından

Evet ben adet düzensizliği için kullandım bende polikistik over vardı onun 3-4 ay kullandım bıraktığımda düzene girmişti. 3 ay olmadığımı biliyorum

(380 puan) tarafından

Peki sonradan yine bozuldu mu düzen? Bir de hapa hangi gün başlıyoruz adet bitince mi yoksa adetin ilk günlerinde mi? Sin olarakta size hangisi etki etmişti acaba 

(4,029 puan) tarafından

Ben leverette kullanıyordum. 21 tane var 1 pakette o 21 taneyi içiyorsun 7 gün ara veriyorsun o 7 gün içinde adet oluyorsun zaten. 

Ben genelde 1 paket bittikten 3 gün sonra okuyordum . Adetin hangi gün gelirse gelsin ilaç bittikten 7 gün sonra diğer pakete başla. Ben başta hata yapıyorum adetin ilk ilk günü kullanıyordum her seferinde. Bu sefer 7 gün değil 3 gğn ara vermiş oluyordum.

Ama sen daha ilk kez kullanacaksan önce adetin ilk günü kullan. Sonraki paketler için paket bittikten 7 gün sonra başla.  Anlatabildim inşallah 

(4,029 puan) tarafından

Bu arada evet bana bana fayda etti düzene girdi ve kistlerim de o ilaç sayesinde bitti yok oldular. Sen ilk kullanımda adetin ilk günü kullan

(380 puan) tarafından

Yani düzenli olarak 21 gün kullan 7 gün bırak 21 gün kullan 7 gün bırak bu döngüyle gideceğim adet olsam da olmasam da demi? 

(4,029 puan) tarafından

Evet ama zaten oluyorsun yani o 7 gün aranın herhangi bir gününde. 

Sen şu an daha ilk defa başlayacağın için adetimin ilk günü başla sonrakileri dediğim gibi yap. 

O 7 gün içerisinde hangi gün adet olursun belli değil ama bitirdikten sonra 7 gün sonra başla diğer pakete

-Reklam-
+1 oy
(857 puan) tarafından

Bugün hastaneye gittim gebelik için. Orda doktor biri ile konuşuyordu. Doğup kontrol hapı yazacam adetin düzene girsin diye dedi kadına. 

Sanırım giriyor. O kadına da yazdı çünkü.

Kadın dedi ben bağlanmışım kendini. Doktor dedi doğum kontrol hapını adetin düzene girsin diye yazıcam. 

0 oy
(5,395 puan) tarafından

Giriyor kist tedavisi için adet düzensizliği icin birde duphaston veriyorlar bana duphaston vermişti Yasmin (d.k.hapi ) daha da uzattı adetimi benim duphaston verdi o düzene soktu benim biraz da olsa 

0 oy
(3,332 puan) tarafından

Aynen ben hapa baslamak icin saglik ocagina danismistim onlarin onerdigini aldim daha once baska bi hap yan etki yapmisti bunda da olur mu dedim aksine iyi eder hormonlarini duzenler adetini düzene sokar her bunyede farklilik gosterir bazi kisilerde ara kanamalar falan yapabilir bi dene oyle bisey olmazsa cok faydasini gorursun dediler oyle de oldu adetim o kadar duzenli ki masaAllah diyim 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 51 göst.
+1 oy
1 cevap 70 göst.
0 oy
3 cevap 236 göst.

Kategoriler

1,451,551 soru

23,831,600 cevap

318,898 kullanıcı

...