Sorum başlıkta
Söylerken kaba geliyor çoğu insanın dili dönmez mesela bazı harflere yuşra diye bilirler
Teşekkür ederim
Serra nasıl o da kaba geliyor mu sence söylerken
Serra tanığım var o güzel canım bı öğretmene sor ben öyle koydum çocuklarımın adını aksan zorbalığına uğrar mı diye
Kafama göre koymadım iki öğretmene üç hocaya sordum iyiki sordum çünku bazı isimler yasak
Kezban
Cemre gibi
Yüsra isimli çocuklar anlamından mütevellit galiba çok sakin oluyorlar. Fonetik açıdan da güzel. Konulabilir.
Bunu yazacaktım yazan var mı diye bakarken senin yorumunu gördüm 😀 Yüsra diye bir çocuk tanıyorum O kadar sakin ve akıllı ki maşallah🥰
Genel olarak bende öyle duydum
Genelde öyleler gerçekten. İsim kişiliğe tesir ediyor.
Yigenimin adida yusra ama çok bencil alingan
Annemin amcasinin torununda duymustum ilk, o zaman cocuktum. Anlamini bilemem ama soylemesi zor.
Kulağa hoş geliyor
Anlamı güzel olabilir ama söylerken kaba geliyo bana biraz.
Başta bana da kaba geliyor du ama tekrarladikca kulağıma çok güzel geldi.
Söylenişi zor bence. Yusra mı Yüsra mu çok karışacak. Esra, Büşra diyen olacak.
Bir de bu ismin anlamı zorluktan sonra gelen kolaylık olduğu için isim sahibinin sürekli zorlanacağı söylenir.
Kuranda geçmek zorunda değil koyacağın isim, anlamı güzel taşıması kolay olmalı. Yüsra (ya da Yusra) bu kriterleri taşımıyor bana göre.
Yorumun için teşekkür ederim
Bayılırım Yüsra ismine
Bende çok severim
İnşirah suresinin 5. Ayeti usri yusra geçiyor orda bence hoş bir isim yüsra duymuştum bir kaç kişide daha
Bende sürede duydum çok hoşuma gitti
Bnde yüsra koymak istemisttim ama eşim izin vermemişti içimde ukte kaldı
Görümcemin torunu yüsra yübüş diye seviyorlar kaynananam Büşra diyor söylenişi biraz zor bi isim bende meva koydum kızımın ismini Merve diyen meyve diyen 6yasinda yeni alıştı millet isme neva diyorlar m ile diye duzeltiyorum
Çok sevdiğim arkadaşımın ismi inşirah suresinde de geçiyor
Evet canım benimde hoşuma gidiyor
Gayet güzel lina mina luna gibi uydur kaydır isimlerden
kurani kerimde yazan hic bir sey uydur kaydir bisi degildir anlamlidir
@Kelebek.34 kuran da aleyna da geçer ama konulması doğru olmayan isimdir sana katılıyorum canım
Evet kuranda geçen her ismin anlamı güzel olamaya biliyor önce anlamlarına bakıp öyle koymak lazım bence
Ayrıca lafları cımbızla çekenlere de şunu söylemek istiyorum şu dönem isimleri lina luna lala cece cici gibi isimler bir ekler eklenerek uydurma kelime tüketmek anlamında söylediğimi anlamayan beyni sadece ordan yürüyüm diyenlere açıklama olsun 😁😁
@Memuranne& haklisin soyledigini anlamadi tuttum burdan yurur senle polemigr girer uygulamada gundem olurum dedim tek cabamda polemik yaratmakti benim haklisin👌
bi zamanlar favorimdi ama nasipde yokmus
Kısmet diyelim
Şuan hamileydim ilk gebeliğim. Gebeliğin başından beri bı kızım olursa yüsra koyacam diyordum. Oğlum olduğunu öğrendim. Ona da Yaman ismini verdik.
Ama olurda ilerde bı kızım olursa yüsra koymayı çok isterim çok güzel bir isim. İnşirah Süresinde de geçiyor kolaylık demek
Rabbim bebeğini bağışlasın. Hayırlısıyla bir kızın olur onada yüsra ismini koyarsın
İnşAllah 🥰 Allah razı olsun inşAllah
Komşumuzun kizinin ismi. Acayip sakin akilli bir kiz şuan genc kiz olmustur
1,503,266 soru
24,543,293 cevap
360,619 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın