+2 oy
419 göst.
Diğer kategorisinde (103 puan) tarafından

Kızlar kizim 3 yaşında konuşma geriliği var kelimleri tek tuk doktora götürdüm bıkac etkinlik verdi zekasında bir sikinti yok otizm falanda değil çok şükür ama 3 ay sonra gel dedi fazla bir gelişme olmadı doktorumuzda kreş önerdi suan kiradayım 15 kira veriyorum eşim 40 bin alıyor 9 bin tl yarım gün kreşe fiyat verdiler pazartesi goturucem ama çok kararsızım hem maddi olarak sıkışıcz hemde nasıl bırakıp çıkıcam bilemiyorum 

11 Cevaplar

+3 oy
(696 puan) tarafından

Ekran maruziyeti ne durumda? Çocuklar 4 yaşına kadar birbirleriyle pek oynamazlar, paralel ayrı ayrı oyun oynarlar, yerinde olsam ekran varsa sıfıra indiririm daha çok konuşur ilgilenirim, kreşin 4 yaştan önce mecbur olmadıkça doğru tercih olmadığını düşünüyorum 

(21,530 puan) tarafından

4 yaşa kadar değil 3 yasa kadar birlikte oynatmazlar. 3 yaştan sonra yavaş yavaş diğer çocuklarla iletişim ilerliyor.

(696 puan) tarafından

Mutlak bir doğru olmaz böyle konularda, benim kitaplarını okuduğum ve izlediğim pedagog Adem Güneş çocuklarda sosyalleşmenin 4 yaşta başladığını söylüyor, başkaları farklı görüşte olabilir elbette

-Reklam-
+1 oy
(18,833 puan) tarafından

Hangi ildesin

+1 oy
(8,011 puan) tarafından

9 bin çok değil mi başka bir yer baktınız mı ? Yaz geldi bol bol parka cikartsaniz ? Oyun alanları oluyor oralara götürüp bol bol etkinlikler yapsanız? 4 yaşına gelince  götürürsunuz hiç olmadı .

önce (7,405 puan) tarafından

hmm anladim canim evler falan cok buyuk ve uygun fiyatli. hatta ay keske ankarada yasasak derim bazen o evler cikinca karsima:))

önce (4,579 puan) tarafından

Ay yok dur burası şişti patlayacak gelmeyin 😜😜  Şaka bir yana depremden sonra çok kötü oldu burası, altyapısı hazır değildi bir anda yoğun göç alınca darmadağın oldu 

önce (5,436 puan) tarafından

Ankara’nın ev fiyatları açısından şuan ilk sıralara geldi Pursaklar 8 milyondan başlıyor neredeyse Çankaya ile kafa kafaya aslında ucuz değil Kızılay’a 15 dakika şehirden kastınız Kızılay ise  

Kendi başına neredeyse bir küçük şehir olacak nüfusu var 200000 yakın ama gel gelelim kültürel seviyesi düşük ya eşim ya ben gidip gelecektik işe eşim kendini feda etti çocuk okula başlayınca evleri satıp Çankaya tarafına geçmeyi düşünüyoruz inşallah 

önce (4,579 puan) tarafından

Şehir dediğim Kızılay değil. Söğütözü, Eskişehir Yolu tarafları. Her gün trafikte gerçekten gelinecek yol değil. Allah yardımcımız olsun. 

önce (5,436 puan) tarafından

Anavatan kalacak akyurt olunca Eskişehir yolu tarafıda bana şehirdışı kalıyor 🤣 Sağlık olsunda gerisi bomboş

+1 oy
(3,299 puan) tarafından

Arkadaşımın oğlu 3 yaşında haftada üç gün sanırım oyun evine götürüyor anneler de orda kalıyormuş

Hem ücrette o kadar tutmaz hem siz yanında olursunuz 

Yani bir bakın isterseniz

önce (161,520 puan) tarafından

oyun evi ve kres bir degilki ama 

önce (3,299 puan) tarafından

Evet bir değil ama post sahibi kreş için fiyatı yüksek bulup sıkışacagiz falan deyince bende ona goturemezse bari oyun evine götürür diye bi baksın dedim 

+1 oy
(6,461 puan) tarafından

Ozel mi acaba kres yari ozel yari devlet oluyormus birde onlara baksan canim bende eylul gibi vermeyi planliyorum suan benim oglumda 3 yaş ama gidip daha okulla konusmadim cunku esim daha kucuk diyor bende hem arkadasi olsun hem konusmasi ilerlesin istiyorum 

(7,405 puan) tarafından

1. 3 yasi almiyir onlar . bizim ki belki almiyir bilmiyirum.benim evime yurume 3 dk mesafede kizim oraya gtti 4 bucuk yasta. oglum bir ay sonra 3 oluyor ama bu sene almiyorlar. bu sene bende ozele vericem. seneye o yari devlet yari ozele vericm

(6,461 puan) tarafından

Bizim burdaki aliyor diye duydumda canim daha gidip sormadim tabi ki bir konusucam 3 yas sinifi var dediler cunku 

(2,361 puan) tarafından

Benim kızım tam 36 aylıkken devlet anaokuluna başladı. Eylül doğumlu olduğu için aldılar. Ekim doğumlu olsaydı yani okul açıldığında 35 aylık olsaydı almazdik dediler. İlden ile değişiyor bu durum. Bazı illerde devlet anaokulları 3 yaş alırken bazıları 4 yaştan itibaren alıyor.

+1 oy
(1,201 puan) tarafından

O sıra da 4 yasında konusan ben

0 oy
(7,405 puan) tarafından

ilk cocugun heralde birakip cıkma konusu ilk cckta zor iluyor bir iki gun ama sinra göbek ata ata sevincle birakiyorsun biran once birakayimfa hayatimin gunumun en keyifli zamanlari saatleri baslasin diye:)  konusma seyi duzelir. benim kizimdan 3 ay buyuk arkadasimin oglu. 3 buvuk yasta hic konusamiyordu. ozele verdiler dr tavsiyesiyle. uyum saglayamamis kresten alin dediler hic yok iletisim. 4 bucuk yasta tekrar ozele verdi yine hala konusamiyirdu. sinra hirkac ayda cozulmus cocugun dili. erteis sene kizimla beraber gttiler ayni anasinifina devlete verdi ikinci sene. bende ohlani ozele vericem gun sayiyorum yanayakila insana dönusse de biran once 3 3 bucuk yas olsada versem hemen diye

0 oy
(2,911 puan) tarafından

Ben Halk eğitim kursuna gidiyorum sırf kreş için siz kursa kayıt olursanız kreş ücretsiz öğlen sonu üçe kadar .kızımın dil gelişimi aceyip gelişti 

0 oy
(4,769 puan) tarafından

Benm kızımdada konuşma gecikmesi vardı bende 3.5 yaşında kreşe yazdırdım bir açıldı pir açıldı 1 sene olucak o kadar güzel konuşuyorki bazen ben bile şaşırıyorm aklına bu nasış geldide söyledi diye . İstanbuldayım okula 10.000 tl veriyorm 10 günde alıştı okula .çok ağladı ama alıştı şimdi okuldan gelmek istemiyor 1 sene olucak okula başlayalı

0 oy
önce (41 puan) tarafından

Kreşe gönderecek bütçeniz yoksa ya da kaygılarınız varsa anneli oyun gruplarına yönelebilirsiniz. Hem günleri siz belirleyebiliyorsunuz hem de daha az süreli oluyor. Beraber de okul ortamına hazırlık yapıp eğitici sosyalleşme yapmış olursunuz 🌸

0 oy
önce (3,163 puan) tarafından

Cocugun icin yapmak zorundasin seni cok cok iyi anliyorum ama ben senin yerinde olsam aglaya aglaya da olsa o cocugu o krese birakirdim ac oturur sogan ekmek yer otururum once cocugumun sagligi icin ugrasirim para geri gelir once cocugun gelisimini tamamla derim 

İlgili sorular

+2 oy
9 cevap 120 göst.
6 gün önce Diğer kategorisinde Divayorgun (279 puan) tarafından soruldu
+2 oy
14 cevap 563 göst.
0 oy
11 cevap 236 göst.
0 oy
2 cevap 89 göst.
23 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler