+1 oy
252 göst.
Diğer kategorisinde (395 puan) tarafından

Hanımlar bebeğim 50 cm doğdu şuan 2.5 aylık ve boyu 55 cm 2.5 ayda sadece 5 cm boy atmış.bir aylıkken 54 tü ama 2 aylık olunca tekrar ölçtük sadece 1 cm boy atmış normal olduğunu sanmıyorum ayda bir cm çok az doktor normal dedi ama bilemedim 

6 Cevaplar

0 oy
(395 puan) tarafından

...............

-Reklam-
0 oy
(572 puan) tarafından

İşin aslı yanlış ölçüm oluyo genelde bebek sabit durmadığı için. Kontrolde 9 gün önce 73 santim ölçmüşlerdi, sabah ölçtüğümde 71 72 arası bişey çıktı boyu, 10 günde uzaması gerekirken kısaldı mı mesela bu bebek

(664 puan) tarafından

Bende 4 olunca yavaş yavaş tadımlık yapmayı düşünüyorum sizce iyi fikir mi daha erken alışsın istiyorum ayrıca maşallah Rabbim bağışlasın inşallah 🥰

(572 puan) tarafından

Amin bacım cümlemizin bebeğini umarım. Valla bana kalsa ben daha geç başlatırdım diyebilir miyim emin değilim, (eşim limon yalattığında daha kırk içindeydi sanırım) bişey yerken gözümün içine bakıyo, tadına baktırıyorum nerdeyse yediğim her şeyin. Bi ara koyun eti kızartmıştım mesela, onu bile emcüklettim sen düşün, muhtemelen 2 3 aylık falandı o zaman daha. Her yıl fikir değiştiren uzmanlar tadıma başlamak için 6 ayı bekleyin diyolar ama tadına baktırmak için o kadar beklemeye gerek var mı şüpheliyim. Sadece tadına baktırmak ama kast ettiğim, anca diline dudağına değecek kadar, öyle bir iki çay kaşığı kadar bile değil, maksat farklı tatlar olduğunu öğrensin ki ileride yadırgamasın, seçicilik yapmasın. 

(664 puan) tarafından

Valla belki ya ne yapıyorsun verilir mi bebeğe o diyen olabilir ama bayramda çikolata yiyordum dayanamadım bende tattırdım insan bebeklerin yanında bir şey yiyemiyor benim kızım da hemen beni izliyor yemek yerken özellikle dürüm ama yaşlılar yemek kokusu almasın süt içmez ya da zayıflar diyor bende anlamadım ki ne olacak sanki yeğenim 3 aylıktı tadıma başladı şu an 1 yaşında maşallah herşeyi yiyor 

(572 puan) tarafından

Mesele doyuracak bişey vermemek bence, mide aşırı küçük olduğu için kilo aldıracak şeyler tüketmeli anne sütü gibi. Bizim büyükler de aksine ne yersen ver diyolar, erken vermezsen büyüyünce bişey yediremezsin diyolar 

(664 puan) tarafından

Orası da öyle tabi 

0 oy
(664 puan) tarafından

Benim kızım çift bez kullanıyordu bu yüzden bacaklarını tam ölçülmüyordu 54 çıktı doktor boyu kısa dedi bana benim kızım da 3 aylık salı günü yine kontrole götürcem tekrar ölçeceğim bakalım ne diyecek 

0 oy
(85 puan) tarafından

Yanlış ölçümdür kesin canım, benim oğlumda 50 cm doğdu 1. Ayında 56 2. Ayında 62 cmdi

0 oy
(2,302 puan) tarafından

3 aylıkken götürdüm 63 cm dedi doktor

0 oy
(2,779 puan) tarafından

Doktor normal demişse sorun yoktur. Persentil tablosunun sınırları içinde demek ki. Ama şu var, boy ölçümünde çoğu kez hata oluyor. 

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 61 göst.
0 oy
5 cevap 310 göst.
14 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nur29 (357 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 187 göst.
28 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nur29 (357 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 89 göst.
28 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Dilos_can 13 (13 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,458,963 soru

23,927,158 cevap

323,812 kullanıcı

...