+1 oy
242 göst.
Diğer kategorisinde (167 puan) tarafından

Kızlar eşimin tiroid bezlerinde şişlik vardı biyobisi sonucu kanser çıktı ameliyat olcak da biz kan vermiştim bu sonuç pozitif yazıyor ne analama geliyor 

image

4 Cevaplar

0 oy
(1,542 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun. O gün attığınız biyopsi sonucunu gördüm ama birşey yazamadım :( böyle şeyleri doktorun açıklaması en doğrusu diye. Aynı şekilde kan tahlili için de aynı şeyi diyorum.  Şu saatten sonra eşinizin attığı adımı bile doktoru takip edip yorumlayacak. Burada kafanızı karıştırmayın. Rabbim tez elden şifasını versin inşallah 

(167 puan) tarafından

Evet tâbiki öyle de bu değer ne oluyor pozitif olması ne anlamına geliyor 

(6,001 puan) tarafından

Anti demek antikor üretimi var demek yani aşılı eşiniz o nedenle pozitif. 

Bana o gün özelden sordular neden Dr açıklasın dedin diye. Ben kanser diyemezdim drnuzu dinleyin onunla görüş birliği yapın. 

-Reklam-
0 oy
(22,071 puan) tarafından

Allah'ım şifalar versin. Kanserin en kolay atlatilani tiroid kanseri diye duymuştum. İnşallah çabucak sağlığına kavuşur 

0 oy
(456 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun Allah şifa versin 

Bu sonuç hepatit bağışıklığı var demek

(167 puan) tarafından

O ne demek oluyor kötü birşey mi 

(456 puan) tarafından

Yok kötü birşey değil hepatit b hastalığına karşı bağışıklığı var demek bu virüsle kqrşılaşırsa hasta olmayacak demek 

0 oy
(2,246 puan) tarafından

Bu kötü birşey değil, eşiniz hepatit b için bağışık demek. Asi olmuş veya daha önce geçirmiş demek. Vucudunda hepatit b için antikor var. 

(167 puan) tarafından

Kötü birşey değil demi yani 116 çıkmış ya pozitif olması kötü değil demi bilmiyorum anlamıyorum tiroid kanseri çıktı ztn çok korkuyorum o yüzden detaylı yazar mısınız lütfen 

(2,246 puan) tarafından

Hayır kötü birşey değil, Anti HBs yüksekliği, vücudun savunma sisteminin hepatit B virüsüne karşı aktif olduğunu gösterir. Virüs ile savaşacak yeteri kadar antikor var demektir. Kişinin, daha önce hepatit B ile enfekte olduğu ya da aşı yaptırdığı düşünülebilir. Anti HBs yüksekliği olan kişilerin aşılanmasına gerek yoktur.

Aşılanmış ve hastalığı geçirmiş yetişkin kişilerde anti hbs değeri 10 ml'nin üzerinde olması beklenir. Ancak yıllar geçtikçe bu değer 10'un altına düşebilir. Hem bu kişilerde hem de yapılan test yoluyla değerin doğrudan 10'un altına düştüğü kişiler için aşı uygulaması gerekebilir, 1000-5000 çıkan kişiler bile var. Bende yeni test verdim benimde pozitif 
Şimdi esinizde ciddi bir döneme giriyorsunuz, asi durumu bağışıklığı olan hastalıklar vs detaylı bakılır. Rutindir. Gebelere bile bakılıyor. Negatif çıksaydı aşı uygulaması gerekebilir denirdi. Bu dönemlerde insanların bağışıklık sistemi, dikkat edilmesi gereken noktalar için antihbs gibi bir çok değere bakılıyor. 

(167 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun zaman ayırıp yazdığın için 🌸 🎀 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 97 göst.
30 Ocak 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde siyahmezarinsahibi (1,507 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 203 göst.
27 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Zeynepppppppppo (86 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 129 göst.
19 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Ayse_Nur (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 193 göst.
9 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Meriyadairem& (1,430 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,457,146 soru

23,905,238 cevap

322,691 kullanıcı

...