0 oy
257 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (8 puan) tarafından

Kızlar benim bir işletmem var işlerim kötüye gitti Bir sürü borca girdim icralık oldum işletmem Hala devam ediyor fakat işlerim olmuyor. Çocuğuma 4 yıldır ailem bakıyor fakat bu 4 yıl bana 40 yıl gibi eziyet geldi tabii ki de bakma zorunluluğu yok kayınvalidem de çalışıyor bir kuruş destek vermiyor verme zorunluluğu yok fakat diğer oğlu olunca ona elinden geleni yapıyor Ben buna sinir oluyorum. Kendi aileme gelince de bana baskı uyguluyor sürekli Ne olacak böyle Ne olacak böyle borcum çok yüksek bugün icra memurlar iş yerime geldi Her gün dua etmekten yoruldum Allah'a inanıyorum yanımda ama çok zor durumdayım bu imtihan ceza mı bilmiyorum Bir an önce bitmesini istiyorum istiyorum lütfen dua edin

3 Cevaplar

+1 oy
(7,263 puan) tarafından

İmtihan da olabilir işlediğin bir günahın karşılığı da olabilir bol bol tövbe etmekten ve dua etmekten vazgeçme. Eşin var mı oda çalışmıyor mu 

(8 puan) tarafından

Allah razı olsun çok imkansız gibi geliyor 

(7,263 puan) tarafından

Eşinle psikolojik olarak çok destek olun lütfen birbirinize Allah korusun böyle durumlarda intihara girişen çok kişi oluyor 

(766 puan) tarafından

Zekatınızı verdiniz mi bu süre zarfında kurbanınızı kestiniz mi dini vecibelerinizi yerine getirdiniz mi ? Faize bulaştınız mı ? Bunun gibi gibi sorular ile nefsinizi muhasebeye çekin cevabı bulursunuz istiğfara yönelin Rabbim selamet versin İnna Fetahna leke fetham mübina.

(8 puan) tarafından

Faiz olduğunu düşünüyorum. Diğerlerini çok şükür yaptım 

(8 puan) tarafından

Evet öyle malesef Rabbim korusun intihardan 

-Reklam-
0 oy
(1,302 puan) tarafından

Rabbim içine ferahlık versin, borçlarını ödeyip rahatlarsın inşallah yaşadığımız herşey imtihan

(8 puan) tarafından

Amin inşallah çok zor dayanamıyorum artık 

0 oy
(3,748 puan) tarafından

Her gün düzenli vakıa süresini okuyun faydasını göreceksiniz. Rabbım kolaylık versin 

(8 puan) tarafından

Ben kuran okumayı bilmiyorum daha önce Türkçe okuyordum günah dediler bıraktım

(3,748 puan) tarafından

Gunah tabi ki değil sadece sevabı farklı olur. Okumayı öğrenmeye çalışın öğrenene kadar Türkçe değil de Türk harfleriyle yazılmış halini okumaya çalışın ameller niyetlere goredir

(8 puan) tarafından

Türkçe derken şöyle 

1. İżâ veka’ati-lvâki’a(tu)
  2. Leyse livak’atihâ kâżibe(tun)
Bu şekilde yazılı olan

(3,748 puan) tarafından

Tamam arapcadan okumayı öğrenene kadar bu şekilde oku gunah degil ama arapcadan okumayı mutlaka ogren inan çok kolay 70 80 yaşında nineler dedeler öğreniyor. 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 362 göst.
7 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde Sulemhmt (802 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 363 göst.
12 Şubat 2022 Diğer kategorisinde 38 (254 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 163 göst.
15 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Ketum (447 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 214 göst.
23 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Cennetcennet (13 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,451,963 soru

23,837,312 cevap

319,177 kullanıcı

...