+4 oy
567 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,328 puan) tarafından

Ben istemiyorum oğlumu çok zor büyüttüm o ağladı ben ağladım. Ev işlerimi yapamadım perişanlığım dağı aştı. Şimdi 4. Yaşını geçti. Ben artık çok yoruldum yıprandım baştan bı çocuk daha kaldıracak ruh sağlığım yok. Yaşım da 35 i geçti. Eşim bide kızı olsun istiyormuş sanki siparişle geliyor.. hem de tek çocuk olmazmış kardeşi olmalıymış. Oğlum da hergun kardeşim olacak karnında bebek var falan diye sayıklıyor bebek görünce sevip özeniyor. Ben de isterdim tek çocuk kalmasın ama oğlum çok yıprattı beni herşeye yeniden başlamak istemiyorum. Dinen eşim isterken benim istememem doğru değilmiş ama 9 ay taşıyıp doğurup bakacak benim erkeklere hava hoş ne uykusuzluk çekiyorlar ne sancı.. çevremdeki herkes yaşını geçirme yap bı tane daha ilerde pişman olursun falan diyo. Kafam çok karışık sizler neler düşünüyorsunuz bu konuda (⁠。⁠•́⁠︿⁠•̀⁠。⁠)

27 Cevaplar

+2 oy
önce (21,705 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Yani şimdi işin dini boyituna bakacaksak sen çocuk doğduktan sonra bakmak zorunda da degilsin. Eşin bir süt anne bulur bakıcı bulur baktirir. Evin işlerini yapmak yemek yapmak zorunda da degilsin dini olarak bakınca. Eşin bunları karşılayabilecekse sen hamilelik ve doğum çilesini çekersin okey. 

İşlerine gelen tarafa dini tarafından bakiveriyorlar. Ne güzel. 

Bak ben de bir çocuğun kardeşinin olması gerektiğini düşünüyorum. Ki 2 çocuğum var. Ama senin gibi oturup çocukla birlikte ağlamadım. Demek ki sen aşırı zorlanmissin. Ruh sağlığım yok diyorsun. O zaman neden 2. Çocuğu doğurup hep kendini hem onları yıpratasın ki değil mi. Erkekler çocuk bakımında yüzde 80 i diyeyim 2 dk oynayip bırakma aşamasında kaldıkları için bol keseden istemeyi biliyolar. Eşime kalsa üçüncü dördüncuyu de istiyor. Evden hiç söyle minnoslar eksik olmasa ne var diyor. Ama ne gece agladiginda duyar kalkar ne wktif bı şekilde çocuk bakimina dahil olur. Sen kendi bildiğini yap dostum. Hiç bakma eşinin lafına. Kendin istiyorsan hazır hissediyorsan düşünürsün 

-Reklam-
+5 oy
önce (769 puan) tarafından

Bu kadar yorgun desteksiz büyüttüysen  gerek yok...erkekler istiyor onlara bir zararı olmuyor aynı hayatlarına devam ediyor.kadınlar cekiyor.hamileliği ayrı sıkıntı,doğması büyümesi hastalığı ayrı sıkıntı...bence  bu hayat pahalılığındada gerek yok .durumunuz çok iyiyse zenginlik varsa olabilir

önce (1,328 puan) tarafından

Aynen erkeklere hava hoş. Evde olsa yardım ederdi ama hep ek işlere gitti bazen gece gündüz giderdi de günlerce duşa girecek fırsat bulamazdım :( biraz da benim yavaşlığımdan kaynaklandı çocukla beceremedim ev işlerini birlikte... Nerdee zenginlik ev bile kira. Şükür kendimizi gecindiriyoruz ama olduğu kadar işte. Mesela diyorum kurutma makinesi al bide robot süpürge hiç değil çamaşır ser topla derdim olmasın yada günlük robot dolaşsin sil supur derdim azalsın. Yok onlari bile alamıyor. Bı daha çocuk yapsam bu sefer 2 çocukla mücadele edecem ev işiyle birlikte 

önce (769 puan) tarafından
+2

Ozmn belanızı mı arıyorsunuz.ev bile kiraymış. Oturun oturduğunuz yerde.macera aramayın

+3 oy
önce (9,675 puan) tarafından

Eşime kalsa 4 tane olsun diyodu AMA BEN  katlanamazdim 2 çocuğa zor bakıyom annem olmasa pert olurum çok yardımı dokunuyo bana sağlik sorunlarim oldu eşim artık kesinlikle istemiyom dedi sen daha önemlisin dedi

+1

Sen gene 2 tane dogurmussun eşin öpsün tepesine koysun 4 çocuk nedir sanki kendileri bakıp yıpranıyor. Annen yardım ediyormuş ne mutlu sana ben yalnız çok perişan oldum eşim iş kolik çok yalnız bıraktı. Bende isterdim çocuğumun kardeşi olsun ama çok yıprandım kafamda götürmüyor. Mantığı var mı bu psikolojideyken çocuk sahibi olmanın. Olsa o bebeğe de yazık bu kadar dolmuş taşmış bı annenin elinde büyüyecek. Artık en ufak biseye bile sinirlenir oldum maalesef 

+3 oy
önce (6,521 puan) tarafından

Bizde de tam tersi ben istiyorum esim istemiyor daha 

+2 oy
önce (1,601 puan) tarafından

Tam öyle düşünürken ikinciyi yaptm evet kız olsa dedik erkek oldu aslında güzel oldu fitratlari aynı bı yaşında ama bogusuyo 5 yasında abisiyle bir yaşındayım demiyor nasl geçti anlamadim çok yordu benm yaşım 30 dedim ilerde kizimsa olurdu belki keşke deneseydim derim pişman olurum diye yaşım gecmeden çok 3 oldu hamilym ve erkek o kız olsun demekle de olmuyor doğrusu biraz şok geçirdim 2 erkekle bile şuan zorlanip anneme kaçtım gurbeytym  alışıyorum yavaş yavaş  insanlar yargılıyor 3 erkek olunca biraz üzüldüm  şok oldum nasıl yapacam dedim   kendimi 5 yl sonrasinda rahat etmiş sadece okul derdimz olacak öyle hayal ediyorum  cok zor cocik buyutmek tek cocigum tek olmanın nasl birşey olduğunu biliyorum 

Neden nasıl oluyor ki tek çocuk ? İyi cesaret 3. Çocuk düşünmüşsün Allah yardımcın olsun. Bazen bende olsun tek kalmasın diyorum ama sonra hemen kendine gel sen neler çektin diyorum vazgeçiyorum :)

Arkadaşlıklar kuzenler fazla anlam yukluyorsun halbuki öyle değil teksin canim doğumum olur hasta olurum annem gelir annemden başka kimsem yok doğum yapacam kimse bilmez kimse nn çok umrunda değilsin gurbetteym geleni el üstünde agirlarm memlkete gelrim kimse gel demez beklerim ona üzülürüm 30 yaş oldum bunlara takmamayi öğrendim biraz ama bazen yinede takıyorum  hasta ziyaretne gittik özendim böyle iki bacı yanlarında kizlari çocukları  bizim öyle değil anne de önemli anne baba evlat ayrımı yapınca çocuklarda bağ olmuyor benm ayrı anneden var abim ablim ablam bana çok guveniler ama hiç bir zaman ben birinci sırada olmam kendimi parcalasamda ikinci plandayim olumsuz birşey olsa haklı bile olsan sen kenara itilirsin

önce tarafından düzenlendi

Benm bı arkdasim vardi tek arkdslarina oda çok anlam yukluyordu hatta kiskaniyodu ben o kdr değlm :) hatta banda yapti bağımi kopardım arkdş cevresine çok onemsiyor mesela oda 3 çocuğu yaptı tek cocugu övenler kendini dusunyor rahatını şuan rezilim gerçekten imkan olarak şükür var olmasa yapmazdim tek cocugum onlara az çok gelecek dusunduk en azından bizim gibi sıfırdan baslamaycak  ben evet smdi rezilim gidip rahat rahat gezemiyorum uyuyamıyorum ama 3 yasa kadr ozellikle ilk oğlum 3 yaştan sonra akillanmisti benmki zordu bu daha beter şuan 3 hamile oldugumu kimse bilmiyor bilse laf yaparlar erkek bide daha çok laf yaparlar yapmaz artık diyor gören halimi 4-5 yıl sonra rahat ederm inşallah sağlık sihat versin rabbim gurbetteym ben. Hep çocuklara dışardan arkdş aramam evde olur :D

Canım bu tek çocuk konusunda dediklerini bende yaşıyorum 2 kardeşim var erkekler benim hiç bı işime yaramıyor ne derdinde yanında ne ihtiyacında. Bende yalnızım hatta doğumuma falan annem gelmedi kaynanam geldi. Arkadaş da pek yok akrabalarından uzaktayım kızan de yok. Yani demem o ki benim kardesim var da yok. Bu zamandan sonraki kardeslerde ilerde kim bilir bağ falan olmaz

önce tarafından düzenlendi

Bilmiyorum canım kardeşim olmadığı için 🥺 üvey abim var anne ayrı sağolsun düşünür beni inkar edemem eşi de  doğum yapacam diye babama arabasını verdi zorla gönderdi gurbetteydim korona zamanıydı babam biraz pasif umursamaz diye diye gönderdi getirtti  bilmiyorum  bag guclu olursa çok guzl oluyor ama hepsi de dört dortluk   olmuyor maalesef yakınımdada var ben gurbetteydim tek cocuk buyutmek istemiyorum   3 tanede düşünmüyordum da kısa bir süre fikir değişikliği oldu Rabbim sağlık sihat versin eşimde yardım ediyor destek oluyor yoksa dusunmezdim

+2 oy
önce (1,276 puan) tarafından

Bende tek çocuk savunucusuyum tek kızım var fakat ilerde bizde ölünce kızımın hayatta tek başına kalacağını düşününce içim cız ediyor .Hadi diyelim iyi bir evlilik yapamadı bir aile kuramadi ayrıldı .tek başına olacak .belki bir kardesi olursa en azından telefonunun ucunda biriisi olur başına birşey gelse yardımına koşar neticede kan bağı olur .bende çok yıprandim kızım 2 yaşında yaşım 35 uykusuzlugu beni bitirdi .kesinlikle düşünmem derken ara ara bu düşünce beni yokluyor ve üzülüyorum .bu çocuğu dünyaya getirip tek başına da bırakıp gitmek fikri içimi kemiriyor .büyütmenin zorluğu elbet geçer sanki maddi imkan varsa 2.cocuk olmalı gibi düşünüyorum 

+2 oy
önce (4,682 puan) tarafından

Benim ilk bebeğim çok ağlaktı. Kolik mi gazlı mı artık her neyse. İlerleyen aylarda bi de bana yapışık bişey oldu. Her şeye herkese ağlıyor falan. Ya sabır. 2.5 yaşından sonra azaldı baya. Şimdi yine duygusal bi çocuk bir de yaramaz değil ama enerjik, hoplar zıplar koşturur biraz da inatçı.

2.yi eşim de daha 1 yaşına gelmeden istedi. Ama ben istemedim. 4 yaş 2 aylıkken kardeşi oldu. Ablasına göre daha uslu. Şimdilik:D ilk ayları da çok sakindi valla. 3.yü isteyecektim ilk aylar nerdeyse:D sonradan biraz huysuz oldu ama yine iyi idare eder. 7.5 aylık şu an.

Bence kardeşler bi uslu bi kurtlu olarak doğuyor. Sizinkinin uslu olma ihtimali büyük bence. Ben de 2.yi 37de yaptım sıkıntı yok:D

Ama bu arada eşim bebek bakımına olmasa da ev işlerine çok yardım etmişti. Sizinki hiçbi şeye el atmıyorsa yapmayın.

+1 oy
önce (1,569 puan) tarafından

Başta istemiyordum eşime dedim yardım edeceksen ikinci olsun söz verdi şükür sözünde duruyor büyüğü götürüyor biz bebekle uyuyoruz bebeği bırakıp dışarı cikiyorum o bakarken işlerimi bakimimi yapıyorum eğer eşiniz yardım edecekse düşünün ilk çocuğumu ailemin desteğiyle büyüttüm ikinciyi eşimin yardımıyla büyütmek istiyorum pişman değilim bende istedim bebeğimin olmasını hazırdım ben o yüzden sıkıntı yaşamadım şükür iyi düşün ne kadar destek alsanda psikojin hazirmi degilmi bu önemli 

+1 oy
önce (293 puan) tarafından

Simdi kendinizi hazir hiss etmiyorsaniz biraz erteliye bilirsiz.Belki 1yil sonra istersiniz.Bizde istemiyorduk istedikde oglumun 4bucuk yasi vardi.Kizim dogdugunda 5bucuk yasi vardi.Bana boyle rahat yas farki.Tek cocukda zor kardese ihtiyaci var.

+1 oy
önce (5,259 puan) tarafından

Benim oglum 4 yasindayken bende ayni esin gibiydim. Tek olmaz kiz olur belki diye ikna etim esimi, sonuc erkek cocugum oldu :) cok sukur iyi ki de oldu. Ilk oglum uysal olmasina ragmen cok yoruluyorum yalan yok. Burda senin hazir olman onemli. Esler dedigin gibi cok bakmadigi icin hava hos :) ama ikinci cocuk dusuncen varsa da geciktirmemek senin faydana tabi

+1 oy
önce (1,759 puan) tarafından

eşin sana yardımcı olmuyorsa ve sen istemiyorsan yeni bir bebek yapıp bebeğin de vabaline girme bence.

ha eşin sorumluluk alıp yükü senden çekiyorsa (bu ilk çocukta belli olmuştur zaten şimdi yaparım vaatlerine bakma) o zaman 2 değil 10 tane de doğurulur. tabi bu benim görüşüm. (bu düşünceyle ikiz üstüne 3.ye hamileyim)

+1 oy
önce (509 puan) tarafından

Eşime kalsa 4  5 ister bende 28 yaşındayım 19 aylık oğlum var 22 haftalıkta hamileyim 30 dan sonra küçük çocukla uğraşmak istemiyorum madem kardeşi olmaya olacak peş peşe olsun dedim o kadar yıpratıcı birşey ki çocukları çok severim hem eşim hem ben isteyerek oldu ama şuan ki ruh halim yerlerde annem yanımda oğlumla çoğunluk annem ilgileniyor hormonlar zaten zorluyor insanı birde bu süreçte yalnız bırakılmak daha da kötü yapıyor insanı sadece bir pazar günleri tüm gün hemen hemen eşim ilgileniyor oğlumla bana bırakmıyor evde olduğu sürece gece de olsa kalkar bakar ama bu aralar aşırı işkolik oldu sabah gidip gecenin geç saatlerine kadar gelmiyor kafasını aşırı işe veriyor bu süreçte anneme güveniyor annesi yanında yardımcı evet yardımcı ama ben duygusal boşluktayım onun yerini de annem dolduramaz aşırı kıskanç oldum dişi sinek dahi olsa kıyameti koparacak histeyim aslında bu kadar değildim bunaldım ama işte çatacak yer kavga çıkaracak birşey arıyorum geçici bir süreç sabır doğumdan sonra düzelecek falan diye kendimi avutuyorum halbuki aslında herşey doğumdan sonra başlıyor şuan sadece bir fragman eğer ruh sağlığın bunu kaldıramayacak ise yapma olan hep kadına oluyor en çok yıpranan kadın oluyor 

+1 oy
önce (55 puan) tarafından

Eşinin ne istediğini boş ver etrafını da sonuçta ona bakacaklar sensin taşıyacakta. Ama benim şahsi düşüncem kız yq da erkek Allahtan hayırlısı bir kardesi olsun. İleride sizlere birsey olursa en azından birbirlerine destek olurlar. Yalnız kalmaz. Ben de epilepsi hastasıyım ve felç kalma durumum da var ama sırf yalnız kalmasın ileride diye ikinciyi yaptım. Pişman d3gilim. Çok fazla sağlık sıkıntım olmasına rağmen onun bir başına kalmasını istemem. Siz biraz zorlayacaksıniz ama ileride iyi ki olmuş diyeceksiniz. Ve her çocuk farklı oluyor belki bunda aynı sıkıntıları yaşamazsınız bile. İyi düşünün

+1 oy
önce (962 puan) tarafından

Dini boyutunu kim uydurdu? Afedersiniz islamda kadından habersiz içine boşalmak veya dışına boşalmak bile yasaktır.

Aşikar şekilde kadından habersiz çocuğu olmasın diye dışarı boşalan bir adamı ayıplıyor efendimiz (sav)

Aynı şekilde olsun diye zorlayanı da.

Çok istiyorsa doğar doğmaz süt anne tutar, bakıcı tutar, seni yormadan “sadece anne” sıfatını korur.

İslamda olmayan şeyi var diyene fena bileniyorum.

önce (714 puan) tarafından

Artilayip kaciyorum❤️

0 oy
önce (1,752 puan) tarafından

Valla ben birde destekli büyütüyorum geceleri kayinvalidem bakar eşim isten gelince ben ona veririm çocuğu beni dinlendirir tabi benim yaşımda var 2.isterimde bakmak zorlanırken diye düşünüyorum uykusuzluk beni yoruyor yoksa iş güç yormuyor

0 oy
önce (7,471 puan) tarafından

Bunun sonu yok 1 tane olur 2. Olsun derler 2. Olur bebek özledim 3 derler derler de derler. Bakacak olan sensin sen hazır değilsen o topa girme sakın.

0 oy
önce (1,206 puan) tarafından

Bencede maddiyat yetiyorsa  tek çocuk çok  en az iki olmalı. 

0 oy
önce (21,863 puan) tarafından

Benim eşim geçen diyor 7 taneye tamamlayalım 😂😂😂😂 şaka yapıyor şakası bile korkunç ya canım hakkınızda hayırlısı olsun

önce (714 puan) tarafından

Ayyy 

1. Anne tişörtum nerde

2. Anne hastayim

3. Anne açım

4. Anne su ver

5. Anne canım sıkılıyor

6. Anne abim kumandayı vermiyo

7. Zaten bebektir ingaaaaaaaaa 

🤣🤣🤣🤣

önce (21,863 puan) tarafından

Heh abim abim abim şikayeti bitmiyor bizde 😅😅

0 oy
önce (5,358 puan) tarafından

Psikolojik olarak hazır hisettmeden olmaz benim kızım uysaldı ama genel anestezi ile doğum yapınca korktum bir daha da istemedim kzım 8 yaşına girince tekrar karar verdim kimyasal gebelik falan derken 42 yaşında tekrar anne oldum oğlum şimdi 24 aylık çok hareketli gören diyor zaten atom karınca diye süpürge yapmayı bırak evde biri olmadığı zaman hiç bir iş yapamıyorum belli bir yaştan sonra hareketli çocuk gerçekten çok zor karar verirsen 40 yaşını geçmeden düşün 

0 oy
önce (29,801 puan) tarafından

Yükün çoğu annede onun için sen hazır olmalısın babalar hep hazır zaten

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 151 göst.
0 oy
4 cevap 118 göst.
+2 oy
19 cevap 696 göst.
+1 oy
10 cevap 401 göst.