+2 oy
338 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,994 puan) tarafından

Kizimin kendine ait odası var. Ve çok oyuncağı var. Bir kısmı baza altlarında bir kısmı dolaplarda. Neyse kizimin odasında ki oyuncakları önceden kategorilerine göre ayırır düzenlerdim. Boya kalemlerini de aynı şekilde. Pastel boyalar, kuru boyalar vs diye kalem kutularına ayirirdim.  Kitaplarında ki kitapları da yine aynı şekilde aktivite kitapları, boyama kitapları, hikaye kitapları diye ayırıp duzenlerdim. 3 günde yine hepsi birbirine girerdi ama ben yine de sabırla bunu yapardım. mesela mutfak araç gereç oyuncaklariyla oynayacak bulamıyor oynayamıyor. Hepsi ayrı ayrı yerlerde oluyor. Düzenleyince rahat oynayabiliyor. Ama gelin görün ki bunun sonu yok. Yani ben bunları düzenlemek için rahat bir 2 saat odasından çıkmazdım. Şimdi 6 aylık bebeğim var ve ben 6 ay da sadece 1 kere düzenleyebildim.  Zaman bulamıyorum. Zaman bulsamda önceliklerim değişiyor. Odasına girip incik cincik işlerle uğraşamiyorum. Siz peki ne yapıyorsunuz? Cocugunuzun odasını düzenlermisiniz? Yoksa oyuncak kutusunda hepsi karışık mı duruyor. Kızım 5 yaşında kendisi duzenlemeye calissada yapamiyor. Zaten en inat da donemleri

14 Cevaplar

+1 oy
önce (7,248 puan) tarafından

Cok abartılı oyuncaklarimiz yok az öz ne oynuyorlarsa onlar bı oyuncak kutusu anca dolar ve bu zamana kadar hep içinden kırıkları oynamadiklarini ayırdım kitaplarda aynı şekilde bittikçe aldım boyama kitabı bittiyse durdurmadım attım kalabalığı sevmiyorum ve genelde kızlara toplatıyorum biri 5 biri 4 sayılır 

önce (1,994 puan) tarafından

En güzeli az olsun. 5 yıldır ala ala arttıkça yer kalmadı. 

önce (7,248 puan) tarafından

Evde kalabalığı sevmiyorum canım ben 

-Reklam-
+1 oy
önce (1,404 puan) tarafından

Oyuncak dolabı ve kitaplığı var. Kitapları kitaplığa geriye kalan tüm oyuncaklari da oyuncak dolabına koyuyorum. Fazla kafa yormaya gerek yok canım. 

Artık bende öyle yapıyorum yani işin içinden cikilmiyir

0 oy
önce (2,536 puan) tarafından

Büyük boy kütüphanelik var odasında. Boyalar ve el işleri(aktivite için) yüksek kısımlarda. Elî yetişmiyor zaten. Yapışkanlı ve küçük parçalı oyuncaklar çekmecede, ben olmadan çıkarması yasak. Bir yeri toplamadan diğer oyuncağı vermiyorum. Bazen tek başına topluyor, bazen beraber topluyoruz. Ama şu var, önceden dediğiniz gibi her şey aşırı düzenliydi. Şuan oğlum da var, hiç bir şeyi yerinde bırakmıyor.

Kitaplara eli yetişiyor, orası sürekli karışık. Normalde kategoriye göre ayırırdım. 

Yani tamamen eskisi gibi olmuyor. 

Çok sinir bozucu ya.o kadar oyuncak var ve her bir parçası bi yerlerde. Adam gibi evcilik oynamak istese mutfak seti yok mesel ortada. Oysaki var evde ama kombili nerelere girmis

0 oy
önce (443 puan) tarafından

Fazla oyuncak gereksizdir. Günlük 3 5 parça bi oyuncak çıkar ver, onlarla oynasın. Her toplamak kolay olur, hem neyle oynasam diye düşünme derdi kalmaz çocuğun 

önce (443 puan) tarafından

Benim oğlan daha küçük, anca çıngırakları var onlarla oynuyo. İkisi yürütece sabitlendi mesela sürekli atıyo diye, bi tane boşta duran var ya onu veriyorum eline ya diş kaşıyıcısını

İşte zamanla artıyor oyuncaklar cnm. Yani atmıyorsun artıyor. Kızım 5 yaşında 5 yıldır alınan oyuncaklar bunlar 

0 oy
önce (4,670 puan) tarafından

Herşeyi amacı dışında kullandığı için hepsini aynı anda vermiyorum. Boyası kitabı coktu baktım kitapları yırtıyor boyayla duvarları yada kendini boyuyor bende almıyorum artık. Okula gidince yeteri kadar boyama yapacak zaten. Oyuncak desen her yer dolu dediğin gibi. Bazanin altında koyacak yer Yok artik. Birine vereyim diyorum daha ilk çocuk belki ikinciyi düşünürüz diye veremiyorumda. Oturup oynasa amenna ama yok sadece döküp gidiyor. Sabah temizlik yaparken Sepeti toparladim oynamıyor diye baza altına koydum. Legolari gördü istedi verdim sabahtan beri 3 oldu odasina döküyor gidiyor asla oturup oynamıyor. Bende sinirlendim onuda kaldırdım şuan ortada hiç oyuncak yok. Zaten aksama kadar dibimden ayrılmıyor sürekli tezgaha çıkıyor boşuna ortalık dağılıyor en iyisi toplamak. Ama oynayan cocuk için bişey diyemem

Valla hiç biriyle de doğru düzgün oynadığı yok. Benimki de dibimizden ayrılmıyor. Ben almak istemiyorum artık oyuncak ama babası alıyor işte. Bu işin sonu da yok. Hangi biriyle oynayacak zaten.hepsi de kıymetsiz onun icin

0 oy
önce (2,819 puan) tarafından

Kendi odası yok salonun köşesi ona ait kendisi toplar kendisi düzenler bazen yardım ister yardım ederim artık alisti ben evi toplarken o kendi yerini temizliyor 3 buçuk yaşında hatta dün oyuncağı ararken dağıldı acelemiz var diye toplamadik birazdan gelip toplar geri kendi kendine oyun oynar fazlada eşyası yok neyi var neyi yok hepsi köşesinde sadece kitapları başka bi dolapta 

image

Ne güzel işte ya. Bu kadar yeterli. Hala da alıyor babası. Alma diyorum yeter diyorum yinede isteyince alıyor. Eee hediye de geliyor. Atmayana kıyamadım çünkü bebeğim var içinden kulllanacaklarim da var.

0 oy
önce (8,857 puan) tarafından

Kendisi düzenliyor 4 buçuk yaşında zaten geneli kutulu mesela market seti ile yada dişçe seti ile mi oynadı geri toplayıp kutusu ile kaldırıyor böylece dağılmamış oluyor 

Valla helal olsun bizimki duzeltmiyor

0 oy
önce (3,021 puan) tarafından

Hediyesidir , eskisidir derken bizim oyuncakların üstüne eklemeler oldu. Bende düzen tutturamaz oldum bir dönem. Çareyi kaldırmakta buldum. O an en çok hangisi ile oynuyorsa , o oyuncaklar kalıyor kutusunda. Diğerlerini dolap üstüne, depoya kaldırıyorum. Uzun süre sonra çıkarınca çok kıymetli oluyorlar zaten. Kitaplığıda aynı şekilde çeşitlemeden birer tane ayırıyorum. Tüm ev için genel düzen kuralı az eşya olmalı bence. Ama becerebildiğimi pek sanmıyorum.

Bende beceremiyorum. Birde oyuncaklarla çok küçük parçalı var

0 oy
önce (18,912 puan) tarafından

Kitaplıgı var kitaplarını oraya yerleştiririm sadece gerisi oyuncak sepetinde durur çok oyuncagı olmadıgı için orta boy oyuncak sepeti yetiyor bize o kadar düzenlemeye kalksam saniyesinde arkamdan dağıtır maalesef oyuncaklarını toplamayı aylardır öğretemedim o yüzden sepete şak diye atarım ugrasamam

Bende öğretemedim. Çok karışıyor. Her sey. Sanırım benimde takmamam gerek artık bu durumu 

önce (18,912 puan) tarafından

sadece en başından beri en fazla 2 oyuncak hariç oyuncakları odasından çıkartmasına müsade etmiyorum çünkü farkettim ki odasında oynarken yerdeki oyuncaklara basıp ayagının acıyacagını bildiği için oyuncakları kenara çekiyor yada tek bi yere yıgıyor ama salonda öyle değil heryere atıyor ve kazara üstüne biz basıyoruz yada kendi basınca düşüyor ama umursamıyor o yüzden izin vermiyorum salonda oyuncaklara odasında istediği gibi talan etsin nasilsa oyuncak sepetine şak diye atıyorum hepsini bi yere yığdıgı için 3 dk içinde bütün odasını topluyorum

0 oy
önce (324 puan) tarafından

Benim oglumunda cok oyuncagi var aşırı cok.İs makineleri park ettiği yer ayrı zaten onlar cok buyuk traktor ve kamyonlari koydugu yer ayrı.Birde sepeti var.Karisik oyuncaklar.Kendisi alir kendisi bozar kendisi duzenler hicte ellemem ben sadece toz alma ve supurme silme icin girerim odaya.5 yasinda.Yapmali artik zaten kucuk degil canm.

0 oy
önce (254 puan) tarafından

Kendi düzeni nasılsa öyle yapıyorum temizleyip bırakıyorum ayni şekil onun da bı duygusu düşüncesi var bize mantıksız gelen şeyler onun hayal dünyası için çok anlamlı güzel. 

0 oy
önce (14,502 puan) tarafından

Sürekli oynadığı şeyleri başucundaki cekmeceye koydum ben diğerleri oyuncak sepetinde. Kitaplar TV altında unitede kalemleri de orada. Oyuncak sepetini çok nadir döküyor diğerlerini de cekmeceden alıyor oynuyor sonra geri koyuyoruz. Bu şekil yapabilirsin canim. Diger turlu dedigin gibi surekli dagiliyor zaten. Oynamadigi oyuncaklari da bi muddet kaldir derim ben cok almamaya çalışıyorum oyuncak

0 oy
önce (621 puan) tarafından

Günlerce oynamadığı oyuncakları kaldırabilirsin. Odasında sık sık oynadığı 1 oyuncak kutusu kadar oyuncak kalması yeterli. Oyuncakları azaltmak hem senin için hem de çocuğun için daha iyi olacaktır. Toplaması kolay olur. 

0 oy
önce (724 puan) tarafından

Bilmiyorum o zamanlara gelmedik ama fazla oyuncaklar kaldırılırsa şayet bence daha verimli oynar. Bir süre sonra kalanlar kaldırılabilir önceki kaldırılanlar yerine koyulabilir belki. Hem dağınıklık hem kalabalık azalır

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 234 göst.
8 Eylül 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde kaavimsi (2,896 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 248 göst.
6 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 588 göst.
13 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,451,565 soru

23,831,747 cevap

318,913 kullanıcı

...