+1 oy
180 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,997 puan) tarafından

Kızımda 5.5 aylıkken yaşadım meme reddini ve sadece mamaya devam etmek zorunda kalmıştım. Şimdi aynısını oğlumda da yaşıyorum. Zaten mama ve emzirme olarak gidiyordum ama memeyi istemiyor artık. Aç bırakıyorum. Bilerek mamayi hemen vermemeye çalışıyorum ama yinede emmiyor.  Aç kalıyor. Yani yürüyerek emzirmeye çalıştım. Olmuyor. Yatarak olmuyor. Neden yani neden çok üzülüyorum bu duruma ya. 1 yıl bile emzirmek kısmet olmuyor. Memeye gelince güçsüz güçsüz çekiyor. Öyle olunca tabi sut gelmiyor. Sonra bırakıyor içmeyi. Yardımcı olun bana lütfen ya:(((( sutumde azalıyor zaten

6 Cevaplar

0 oy
önce (18,919 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Sağım yaparak biberonla besle cnm hiç olmuyorsa sağım yapıp gögüslerini uyarırsan bide beslenmene psikolojine dikkat edersen sütün kesilmez kolay kolay

önce (460 puan) tarafından

Tahmini ne kadar mama vermeyerek aç bırakıyosun bebeğini? Benimki 3 aylıkken falan bi ara memeden baya uzaklaşmıştı, hatta memeye götürmeye çalıştığımda çığlık çığlığa kendini geri atıyodu ama mama falan vermeye çalışmadım ben aç kalmasın diye , 5 6 saate yakın emmeden durduğu oluyodu, teklif ediyodum ama ısrar etmiyodum

önce (1,997 puan) tarafından

Benimde 5 saati buluyor. Yani 5 saat içinde almazsa memeyi o zaman mama veriyorum . Sekeri falan düşer diye korkuyorum. 

Karanlıkta yada uyurken emzirmeyi denedin mi hiç? Bazen benimki de emmiyo gün içi, özellikle kucakta tutarken, memeyi veriyorum, ısırıyo emmek yerine can acısından mecbur ben bırakıyorum emzirmeye çalışmayı 

Evet uyurken de almıyor. Yani agzinda duruyor memeyi çekmiyor. Loş orta da deniyorum yine aynı. Peki memeyi vermeyince nasıl oluyor? Ek gıda alıyor mu bebegin?

Benimki uyurken emiyo genelde ama ek gıda da veriyorum 

-Reklam-
0 oy
önce (332 puan) tarafından

Atak dönemlerinde meme reddi çok oluyor uyurken ,ayakta gezerek,dikkatini çekecek nesneyi ağzıma alarak onunla oynayarak memede durmasını sağlıyordum öyle emzirmye çalıştım,şarkı söylüyordum öyle böyle 2 ay emzirdim sonra geçti şimdi hep emmek istiyor 

Yani geçici ısrarla emzirmeye calisin

önce tarafından düzenlendi

Sütüm azalıyor sanki. Mesela hiç sut gelince sızlama olmuyor eskisi gibi. Birde sut hemen bir anda azalir mi?

0 oy
önce (39 puan) tarafından

Doktorun tavsiyesi üzerine mi mamaya başlamıştınız, çevremde ekstra kilo alsın diye bebeği sağlıklı ve hiç bir sorun olmadığı halde mama veren kişiler oldu o bebekler de bi süre sonra mamaya alışıp memeyi komple kestiler de onun için sordum siz niye mamaya başlamıştınız? 

Doktor tavsiye etmişti ilk doğduğu zaman. Sonradan da günde bir iki defa devam ettim. Sutumun az olduğunu düşündüğüm zamanlar. Asla kilo alsın diye vermedim. Çok üzülüyorum ne yapicam bilmiyorum 

önce (39 puan) tarafından

Mamaya aldıktan sonra çare yok mutlaka memeyi bırakıyorlar mamaya bırakmanız gerekiyor 

0 oy
önce (9,668 puan) tarafından

Şerbet yap biraz sonra kaşığı al emerken göğsüne dök biraz ozaman güclü çekecek yaşadım oğlumda òyle alıştırdım

0 oy
önce (6,515 puan) tarafından

Ohoo redleri cok yasadim hepsinde de donduk memeye biberon verir gibi qgzini actirip emziriyordum emziklede kandırdım cok nebe suresi acardim sakinlesince emerdi gezdire gezdire emzirirdim o sagma makinesi benle her yere gelirdi 

0 oy
önce (1,706 puan) tarafından

Benimde bebegim 4 aya gircez suanlik meme reddi yapmadı ama biberon lensihon kullandım anne memesine yakın denmisti..

Hatta etmeyi seviyor

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 95 göst.
27 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Meryirem (108 puan) tarafından soruldu
+2 oy
5 cevap 91 göst.
+1 oy
5 cevap 229 göst.
8 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Hira &ikra (6,247 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 33 göst.