+4 oy
573 göst.
Diğer kategorisinde (1,134 puan) tarafından

Çevremde tesettürlü olup çok açılan eş dost oldu. Ama bir arkadaşım vardı ki asla açılmaz dindar dediğim uzun bir süre sosyal medyada yoktu bugün paylaşım yapmış kendisi, açık saçlı halini açılmış görünce şok oldum normalde saygı duyarım alınan kararlara. Popüler kültürün kölesi olmaya başlamışlar tesettürden çıkan çıkana çok üzüldüm doğrusu çokta şaşırdım tepki bile veremedim. Gerçekten de Allah İslam aleminin sonunu hayır etsin. 

Var mı sizinde çevrenizde açılan? Aslında tesettürün hakkını veremeyenler açılıyor öyle gördüm gibi sizce?

21 Cevaplar

+8 oy
(14,557 puan) tarafından

Sonradan acilanlar ya baskı ile kapanmıştır ya da arkadaş çevresine özenip gençliğinde kapanmıştır ben öyle düşünüyorum.

Açılıp kapanma konusunda yorum yapamam bana göre insanın içi kapalı olsun. Kafası kapalı olup ne açıklar var. Kafası açık olup ne kapalı olanlar var. Her şey giyim değil 

(7,917 puan) tarafından

aynen oyle. benim bi teyze kizi almanyadalar. iki kere kapandi acildi bekarken . evlendi bidaha kapandi evlendikten  bikac sene sonra buseferde esi sevmiodu istemiodu gene acildi. bide dayimin kizi. dayim haci hoca dindardir okul muduru. kizlari okadar sıktilarki ikiside ortaokul zamani kapandi. sonra anneleride amway satio . ordan oraya habire gezio egiitimler satiş organizasyonlari kadememi yukselticem o bu oralar buralar. kizlar buyuynce basibos kaldilar. gece yarisi egitim verilen otellerden gelip kizlari sagdab soldan topluomus dayim. karisiyla haftasonu egitime  iste organizasyonlara falan gdiyorlar kizlar evde tek. noldu biri lise 2 de okulu brakti hala kapali. digerinin lisede bi sevgilisi vardi trabzonlu cocuk orda yasiomus. ferace merace giyiyofu dayimin kizi renkli basortu ortmezdi atiyorum misafir geldi erkek falan varsa odasindan cikmazdi bi hosgeldiniz der iceri giderdi falan neyse iste cocukdan ayrildi anaaaa bi bakdik acilmis. dayim eve kitlemis acik disari cikamassin diye gunlerce evde kalmis ama yinede acikliktan vazgecmemis . suan araba fari gibi kipkirmizi rujsuz farsiz makyajsiz gezmez ben bile kendime kipkirmizi ruj abarti goruruutm mesela acik oldugum halde cok dikkat ceker diye sevmem. 

(2,400 puan) tarafından

içinden gelerek yapmadıkları için öyle. 

bir boşluk, bir heves, belki karakter zayıflığı. 

kolay bir karar değil bence açılmak ya da kapanmak. kişi gerçekten karar verirse öyle devam ediyor. ama modaya uyayım, ailem zorluyor, arkadaşlarım baskı yapıyor, kapalı kıyafetleri güzel gibi sebeplerle kapananlar büyük çoğunluğu bir süre sonra amaaann deyip bırakıyor. 

(53 puan) tarafından

Alnı öpülesi yorum 

(14,557 puan) tarafından

Benim eniştemin uzaktan Bi akrabası da öyle bildiğiniz carsafliymis. Evlendikten sonra açılmış ablam diyordu baya bustiyerler taytlar giyip yoga hocaligina başlamış sürekli paylaşım yapiyormus

(7,917 puan) tarafından

yoga hocaligi deyince benim cocukluk arkadasim ananemlerin de kiracilariymis. anne kiz kuaforler. neyse iste kadini kocasi aldatmis bosanmislar . kizi benimle yas . kizi da tesetturdu baya pardesuluydu eskiden. sonra acildi sonra kalici makyaj studyo acti nisantasinda. cok zengin biriyle evlendi ondan bosandi. sapitmis durumda suan instgramina bazen bakiyorum ayin tapinma mapinma şamanizm tarzi seyler enteresan garip gureba tiplerle takilio bioenerji biseyler falan ay adini bilmedigim seyler . degisik degisik pozlar full ciplak olarak bi koluyla gogslerini kapatio doger elinin avcuyla ozel bolgesini bildigin ful ciplak pozlar falan sasirmis komple sapitmis o

-Reklam-
+4 oy
(21,982 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Popüler kültür etkisinden değil inanç zaafiyetinden o. Ayrıca ne tepki vereceksin ki ? 

(1,134 puan) tarafından
+1

Yakın arkadaşım olunca yorum istedi bende bisey diyemedim

(11,614 puan) tarafından

Yakın arkadaşın olup açıldığını ya da açılacağını yeni öğrenmen garip

(1,134 puan) tarafından

Diyorum ya bir süre uzak durdu ulaşamadık kendisine bugünde görünce şok olduk

+3 oy
tarafından

Bana bir anda kapandığım için açılırsın demişlerdi 10 yılı geçti kapanalı bana bunu diyenlerin bazıları benden önce açıldı 🤷 ben çok şükür kapalıyım hala hatta giyimimdw o zamana göre daha iyi

(1,134 puan) tarafından

Öyle oluyor genellikle ya

+3 oy
(2,120 puan) tarafından

Ya bacim.simdiki kapalılar bizden beterleer acilsalqr ne olur kapatsalar ne olur altlarında daracık pantolun üzerine tunik giymis kendince sözde kafada örtü suratinda beş kilo.makyaj koca koca gozlukleride kafalarında zaten

(1,134 puan) tarafından

Evet bende makyaja anlam vermiyorum

+2 oy
(22,014 puan) tarafından

Herkesin ayrı imtihanı. Evet poluler kültür sebebiyle kapanan olduğu gibi açılan da olabilir. Bize düşen saygı duymak. Sevdiğin bir insansa dua edebilirsin o zaman onun için. Tekrar kapanması için. 

(1,134 puan) tarafından
+1

Vallahi allah yardımcısı olsun sonuçta herkes mezarına tek giriyor .Allah doğru yola iletsin

+2 oy
(50 puan) tarafından

Bekarken bende acıktım evladım kapandım deseler açıl yada kendım asla açılamam kendimi çıplak gibi hissederim evimde tayt vs giyerim ama dışarıda bol yiyinme taraftarım açılana saygım var ama kendım için asla yapamam 

(1,134 puan) tarafından
+1

Bi anda olan bisey mi acaba bende anlam veremedim 

(50 puan) tarafından

Yok canim bence bana göre özenti ben kapalıyım çoğu arkadaşlarım açık çokta güzel uyum sağlarız bir birimize onlar açık dıye kendimi asla dışlanmış hissetmedim bana çok diyorlar sana cok yakışıyor keşke bende kapansam ama yapamam diyen birçok arkadaşlarım var ben diyorum ozenerek kapanmayın

(1,134 puan) tarafından

Allah rızası için olmalı kapanmak 

+2 oy
(6,607 puan) tarafından

Herkesin kendi tercihi bize saygi duymak düşer bir sasirirdim sonra banane der gecerim yani herkesin kendi günahı sevabi beni ilgilendirmez .bunlar komple aciliyor ya eskiden de sey vardi dugun gunu acilip tekrar kapanan ona hep şok olmusumdur cocukken kafam basmiyorduda simdi şasiriyorum acikcasi düşününce

(1,134 puan) tarafından
+1

Aynen bende hep ona şaşırdım neden öyle bisey yapıyorlardı acaba 

+2 oy
(4,349 puan) tarafından

Benim kadın doğum doktorum asla ondan beklemezdim. 50 yas civarı hanım hanım biriydi. MaşaAllah çok şükür kelimelerini 10 20 defa söylerdi muayene esnasında. Instagramda açık halini görünce şaşırdım 

(1,134 puan) tarafından

Oluyor demek ki allah hak yola iletsin 

+2 oy
(9,047 puan) tarafından

Değerlendirmiyorum kitabım kapanmadı imtihan olmaktan korkarım Allah hidayet versin der geçerim banada hakkıyla yapmayı nasip etsin Rabbim 

(1,134 puan) tarafından

Amin aynen öyle 

+2 oy
(258 puan) tarafından

Her koyun kendi bacağından diye boşa dememişler Allah hidayet versin hepimize

(1,134 puan) tarafından

Aynen öyle canım 

+2 oy
(1,110 puan) tarafından

Ben gayet yerinde buluyorum. Açılsınlar. Zaten başı örtülü açıklardan oluyor bunu yapanlar. En azından tesettüre verdıgı zararı bırakmış olur. Ben öyle bakıyorum 

(1,134 puan) tarafından

Dogru diyorsunuz 

+1 oy
(4,363 puan) tarafından

Benimde YouTube da takip ettiğim 2 3 kişi vardı çok güzel tesettürlüydü gerçekten pantolon bile giymeyen kişilerdi bileklerine göstermezler di günlük vlog felan izlerdim onlarda açılınca şok olmuştum. Arkadaş çevremde de varda 2 3 açılan onlar zaten açılsa daha iyi olacak kişilerdi birisi sadece bone takardı şapka takardı kışın atkı takardı boynuna felan. Bazılarına açılsa gerçekten daha iyi oluyor çünkü gerçek tesettüre girmedikten sonra bi bone takmışın ne değişir

Rabbim hakkıyla kapanmayı hakkıyla ibadet etmeyi nasip etsin

(1,134 puan) tarafından

Allah doğru yola iletsin ne diyelim canım 

+1 oy
(1,462 puan) tarafından

Bnde eskiden abim istiyor dye onun yaninda kapanirdum ama baska yerde açıktım yani kapali olmayi hic sevmezdim sonra ruya gordum uyari gibi düşünün öyle Allah icin kapandım yani baskiyla kapanmak sonradan açılıyor insan

(1,134 puan) tarafından

Bende aile baskısı ile kapandım ama hiç acilma istegi duymadım 

(1,462 puan) tarafından

Yani toplum ve baskidan dolayı 

+1 oy
(731 puan) tarafından

Demek ki içinde yokmuş. Veya varsa da bir yerlerde yanlışlık yapmış,nefsine hakim olamamış. Bilemeyiz. Belki tekrar kapanır. Ne diyebiliriz ki

(1,134 puan) tarafından

Muhtemelen layigi ile yapamadığını düşünmüştür 

0 oy
(10,829 puan) tarafından

Benim de çevremde var çok fazla ama bence Allah ile kul arasında olan bişey kimi adile zoruyla kimi arkadaş gazıyla yada sevgilisi eşi istedi diye kaoananlar açılıyor. Gerçekten Allah rizasi için farz olduğu için kapananlarin açılacağını düşünmüyorum. Benim çevremde açılanlarin çoğu bone kullanmayan önden saçı alttan küpesini bilmem neyini gösteren tarz olmaya çalışan kişiler🤣  Rabb'im hidayet versin doğru yoldan ayırmasın inşallah 

(1,134 puan) tarafından

Onlar açılsın ya öyle tesettür olmaz 

0 oy
(574 puan) tarafından

Uyardığım doğrusunu söylediğim çok kişi oldu, sonra onları uyardığım şeyleri kendim yaparken buldum. O yüzden artık kimseye karışmıyorum kolay kolay, anca biri bişey soracak yada benimle alakası olmayan bi konuda gıybet yapmaya başlayacak öyle. Herkesin kendi tercihi, herkes istediği günahı işlemekte özgür, elimden dilimden bişey gelmez şu saatten sonra 

(1,134 puan) tarafından

Aynen öyle sonuçta herkes mezarına tek giriyor 

0 oy
(22,269 puan) tarafından

Evet popüler kültür tamamen benim tanıdığım ablada açılmış çok üzüldüm

(1,134 puan) tarafından

Allah doğru yola iletsin 

0 oy
(88 puan) tarafından

Maalesef şuan isteyerek kapanan çok az. Aşırı baskı var. Eskiden gerçekten dinli inançlı olduğunu biliyorduk kapalı olanların. Şimdi bı kısım kapalılar neler yapıyor neler. Ya da giyimi tipli bir acik gibi sadece başı kapalı. Biraz siyasal İslamcılar sözüde buna dayanıyor sanırım. Benm fikrim bu şekilde 

(1,134 puan) tarafından

Bazı açıklar kapalılardan daha iyi

0 oy
(751 puan) tarafından

Kur'an'ı okuyup Allah'ın ayetlerine baktıkça çok üzülüyorum. Eleştiri değil Allah'ın emri Müslümanım diyen Tesettüre girsin deniyor. Çok üzücü yargılamak değil niyetimiz. Ben banane diyipte gecemiyorum. İçimde bı yerde doğruyu söylemezsem vebale girecekmisin gibi hale kapılıyorum. Çok üzücü aslında dünya nefsine geçici ömre sonsuz cenneti kaybetmek. Filistin'de Doğu Türkistan'da daha bilmediğimiz nerelerde İslam Müslümanlık savaşı verilirken. Bizim keyfi nefsi isteklerimizden günaha bahane aramamız çok üzülüyorum ya. Peygamber Efendimiz Sahabeler neyin savaşını verdi. İnsanlık Müslümanlık ne hale geldi. Müslümanım diyen herbireyi içeriyor. Banane diyerek kurtulacağımizi sanıyoruz ama Allah unutmaz. Bizler aciziz.

(1,134 puan) tarafından
+1

Dedikleriniz de haklısınız ama böyle böyle dünyanın da sonu gelecek işte 

(751 puan) tarafından

Üzücü. Ne elinizden nede dilimizden bı fayda geliyor. Allah büyük.  Bizim gibisi susturuluyor aman sanane bizi ilgilendirmez kendi yanacak. Kendi hayatı. Falan filan Müslümanın halı zor ahir zamanda.

0 oy
(4,824 puan) tarafından

Zordan kapananlar açılacaksa açılsın bence de ya. İslamın başka kurallarına doğru düzgün uymuyor ama kapalı mı kapalı. Bizim millete göre kapalıysa tamamdır İslamı baya yaşıyordur. Zorla kapandırma isteyenler de sanki İslamı düşünüyor kıskanç sapık düşüncelerden işte.

Bu arada uzaktan bi arkadaşım kot pantolon üstü tunik şeklinde giyinirdi açılıp instagrama bikinili tam boy fotosunu bile koymuştu. Çok şaşırmıştım. Aşırı popüler gösteriş meraklısı vs değildi bildiğim kadarıyla. Sen ben gibi biriydi. Hiç anlamadım nasıl öyle bişey yaptığını ki çoğunluğun açık olduğu bi çevredeyim. O açıkların hiçbirinden böyle bişey görmemiştim.

(1,134 puan) tarafından

Allah doğru yola iletsin cidden açılan da iyi açılıyor benimde arkadas çarşaflı idi sonra normal tesettür döndü 

İlgili sorular

+5 oy
64 cevap 1,928 göst.
22 Ekim 2024 Diğer kategorisinde NuReLLa -_- (15,452 puan) tarafından soruldu
+1 oy
36 cevap 1,554 göst.
24 Aralık 2024 Diğer kategorisinde &Alya& (519 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,456,434 soru

23,897,345 cevap

322,138 kullanıcı

...