+3 oy
260 göst.
Diğer kategorisinde (19 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

27 yaşındayım. Eşimle üniversitede tanıştık. Doğuya gelin gittim. 3 yıllık evliyim.

Biz eşimle nişanlıyken, onun ailesine karşı hep anlayışlı oldum. Hiçbir şey istemedim. Düğün yaptırmadım. Kayinbabam biz nişanlıyken uygun fiyata bir akrabasindan ev aldı 28 bine. Bu evi kimse beğenmezken, sonradan kıymete bindi.

Biz 3 yıl nişanlı kaldık eşimle. Eşimin ailesi de bu evde yaşadılar bu süre boyunca.

Eşim bir buçuk sene önce devamlı bir işe girdi hayatında ilk kez. Düğüne kadar biriktirdiği para vardı 25 bin. Bununla evin tadilatını yaptı. 

Ben atanamadim hiç işim olmadı. Her seyimi ailem aldı. Bilezikler taktılar. Beyaz eşya küçük ev aletleri çeyiz mutfak seti süpürge aldılar.

Kayinbabam da mobilya, buz dolabı, TV aldı.

Eşimin ailesi de anne tarafı gösterişi seviyorlar. Bir ev parası kadar düğün yapıyorlar. Altın takı istiyolar. Ucu bucağı yok isteklerinin.

Ben düğünde de sonrasinda da hep anlayışlı oldum tek bir şey istemedim. 

(((((Evlendik sonra. Eşimin o dönem işi yoktu bir gelirimiz yoktu. Sonra kaynanam görümcelerim sık sık bizde kaldı. Birer hafta kalıyorlardı toplam 20 günü geciyodu her ay. Hep ağırladim onları.

Hep her hediye aldığımda 500tl -1000 TL hediyeler aldım. Ne yemek yapsam yoktan yaptım. Bir de gel az buldu kaynanam yaptığım yemekleri. Sonra pikniklere götürdük. Eşim altinlarima araba aldı hastaneye ve düğünlere götürdü hep. Ama unuttular. Hiç bizi gezdirmedin dediler.)))))

Kayinbabam evlendiğim ilk zamandan beri aldığı her şeyi yüzüme vurdu. Borcum var dedi her gün. Gorusmedigimiz günlerde arayıp söyledi. Eşime sanki oğluna değil de, başka birine borç vermiş de alamamış gibi davrandı hep. Yazın geri versin dedi. Her eve geldiğinde bunu ben aldım TV yi ben aldım, oğlum hiçbir şey yapmadı, diyip durdu. Birkaç kez tartıştılar. İt dedi herkesin içinde arkasından. Bana acımadı, çocuklarımın rızkını yedi, dedi.

Görümcem de sürekli annesini babasını doldurdu. Ne zaman kaynanam, eşime bir yemek yapsam ya da orda yemek yesek, kıskandı. "O size bir şey yapmadı, bir şey almadı, burda hasta olsanız  hastaneye goturmez. Hep siz yapıyorsunuz o bir şey yapmıyor" dedi. Halbuki bir gün önce bizdelerdi eşim yeri geldi onları ağırlamak için çeyrek bozdurdu. Araba ile bir yere gidiyoruz. Arabana hiç binmedim, dedi arabadayken. Biz eşimle hiç tatile çıkmadık. Sen nasıl kardessin bir kere de bizi tatile götürmedin, dedi. 

Ben ailemin yanina gelince bu eve gelip kaldılar. Ütümü, ütü masami açmış. Ütü masami da açmadım defalarca açmak istediler yok dedim. Dayanamamış gitmiş açmış sonunda. Mutfak eşyalarımı izinsiz kullanmış. Daha önce bu evde yaşadılar diye bi kıskançlığı var diye düşünüyorum.

Eşimle düğün fotoğrafınızın önüne kendi vesikalık fotoğrafını koymuştu. 

Eşim hiç umursamadı ama tüm bunlar bana çok dokundu. Eşimin ailesiyle konuştum. Sana demiyoruz, eşine diyoruz, dediler.

Bu evi hiç kendi evim gibi hissetmedim. Çok mutsuzum. Eşime, minnet etmeyelim taşınalım diyorum. Kabul etmiyor. Son 1 yıldır tükettim kendimi de onu da.

Daha başka bircok şeyi kendilerine hak görüyorlar müdahale ediyorlarbu ev yüzünden. Ya kaç lira bir mobilya alamayacak miyiz? Bu eşyalar en fazla 10 sene dayanıyor. Bu kadar minnete değer mi?  Eşim nasıl ikna olur. Nasıl tasiniriz. Bu evi nasıl bırakır?

8 Cevaplar

+5 oy
(768 puan) tarafından

Ortada bir çekirdek aile kalmamış neden bukadar hayatiniza müdahale ettiriyorsunuz.

-Reklam-
+3 oy
(976 puan) tarafından

Sana vereceğim tek tavsiye çocuk yapma çünkü çok problem var. Ailenin tek derdi para pul. Bunlar oğlunu bile sevmiyor ki seni sevsin. Yanlış anlama buna benzer bende yaşadım. Evlenirken gösteriş yaparak millete anlatarak aldıkları eşyaların lafını ettiler. Aile çok önemli bi zaman sonra eş de onlara uyuyor. Zaten eş birey olamamış ses çıkaramıyo ailenin güdümünde sessizce yaşıyo. Ben yandım sen yanma. Çocuk yapma ki ilerde bişeylere karar verirken çocuk var diye katlanmak zorunda kalma diye. 

(19 puan) tarafından

Çok şaşıyorum ya. Başka bir gelinleri olsa masraftan kalkamazlar. Bir şey istemeyen düşünceli olan kıymetsiz olur. Benim çevremde depremden sonra toki çıktı. Tanıdıklarımın hepsi kendi evlerini tamir edip TOKİ evini evlenen oğullarına verdiler. 

Esimin kuzeni şehir dışında oturuyordu. 2 sene önce oturduğum yerden bir kiz ile evlendi. Sadece giyim alışverişi 80 bin tuttu. İstekleri bitmedi. Altın, telefon, gösterişli düğün. 

Eşim ordan biriyle evlense kayinbabam kesin kalp krizi geçirirdi. 

Sizin de Allah yardımcınız olsun. Minnet altında hissetmek çok ağır bir duygu. Çocuğunuz var mı? Eşim taşınmaya ikna olur mu sizce?

(976 puan) tarafından

Böyle sessiz adam taşınacağını sanmıyorum işe girebiliyorsan özel sektör filan gir çalış derim. Çocuğum var ama kamu alımlarına başvuru yapıyorum. Düzelmiyor bu adamlar neyse o. 8 yıl oldu çocuktan sonra iyice sapıttı. Çocuğum 5 yaşında kamu işi olursa hiç beklemem temizliğe bile başvuruyorum üni mezunuyum. 

+3 oy
(4,167 puan) tarafından

Madem anlamiyorlar gormuyorlar inkar etmiyorlar, artık bir yere kadar. Resti cekeceksiniz. Maalesef en bastan beri cok taviz vermissin. Birdaha lafininederse  o televizyonu prizden sokup buyur gotur, istemiyoruz derdim. Olay cikartirdim biryerden sonra, benden cok evimde kaliyorsunuz, yiyip icip gezip inkar ediyorsunuz. Yeter artik, ben katlanmiyorum, bunsaatten sonra yokum demeyi bilin nolur. Ezdirmeyin kendinizi

(19 puan) tarafından

Eşimle çok tartıştım. Eşimle ailesinin arası kötü değil ama tartıştıkları oluyor arada. Eşimin ablası, kayinbabam da sinirli. Barut üstünde sinirleri. Bu konuyu açmam bile kavga sebebi olurdu. 1 kez 1 yıllık evliyken açtım konuyu. Kaynanamlar benimle küstüler. Benim ailem bana satın alıp hediye getiriyorlardı. Getirdiğimiz şeylerden eşimin ailesine veriyodum. Babam kargoyla portakal yolladı satın aldığım.  Kaynanam da  tüm sulalesine dagitmadim diye, arkamdan cimri o size bir şeyini vermez, diye laf çıkardı. Görümceme o zaman bunu söyledim. Kaynanam da yemin etmiş, öyle bir şey demedim, ben gelimi çok seviyorum, demiş. Onlara anlayışlıyım, geldiklerinde agirliyorum tabi severler. Kendileri gibi davransam, ya da kendi karakterlerinde bir gelinleri olsa çoktan kavga ederlerdi. 

Birini sevmek, onu üzme hakkı veriyor, seviyorum diyince her şey halloluyor sanki.

Kaynanam mutfağıma karisiyor resmen misafire yapılan yemekte sınır olamayacak. Yetmeyecek, kimse beğenmeyecek, diye korkuyor.  Eşimi, başkalarına para vermeye, savurmaya teşvik ediyor. Konuşunca da ben seni kendi cocugumdan çok seviyorum, diyor. Bir şeyler çözülmüyor böyle diyince. Ertesi gün yine aynı şeyi yapıyor. 

2. Kez de geçen yıl görümcem ile tartıştım. Çok doluydum eşimle kavga etmiştik. 4 gün boyunca bana laf vurup durdu. Eşim çok savurgan bana maaşını vermez.  Tutumlusun para harcamazsin. Ben iPhone aldım, on bin liraya etek aldım. Sen boncuk seversin ben altın severim. Hayatında AVM ye çıkmamışsindir. Böyle konuşup durdu. Sonra ilk kez cevap verdim o bir şey dedikçe. Tartışma koptu. Ama ben bir cümle dediysem o 10 cümle dedi. Sen benim ailemi begenmiyorsun falan dedi. Oysa hep şatafatlı giyinmiyorum, gösteriş yapmıyorum diye eleştirirdi. Benim ailem değersiz değil falan dedi.

Oysa kendi çok sinirli, anne babasına hep bağırır. Ailesi ondan çekinir. Ben böyle bir insanı hayatimda istemiyorum ya bir daha konuşmayı da düşünmüyorum. Hep manipüle edilip kendimden şüphe duyacak duruma getirmeye çalışıyorlar. 

+2 oy
(1,103 puan) tarafından

Kayınbaban çok sinir bozucu. Siz dolgulu değilsiniz sanırım. Kusura bakmasın o sizin için bir şey yapmamış. Bir buzdolabı TV almış öpüp başına koysun. Ev nasıl 28 bın oluyor? 280 bın mı demek istediniz? 28bıne aldıysa zaten evın sözüni bile etmemesi lazım. Doguda genelde herr şeyi erkek tarafı alır. Sizin aileniz de baya şey almış size. O çocuk evını mobilyasını almadıysa maaşını demek ki sana vermiş evlenmeden bunun lafını mı yapacan kayınbaba? Çok ayıp yaptıkları 

(866 puan) tarafından

Bizde doğuluyuz herşeyi abim kendi aldı babam fazla yardım edemedi durumundan dolayı ama altını düğünü evi eşyayı herşeyi abim aldı borçtan yaptı tabi 11 kardeş olmamıza rağmen öyle abimin evine haber etmeden gitmezdik. 

(19 puan) tarafından

5 yıl önce aldı. Deprem konutuydu. Bir akrabasından aldılar. Şuan arttı biraz bu evler. Yakınlara birkaç kafe açılınca 700 bin falan oldu şuan. Kayınbabamın birikimi vardı. Görümcem de beğenmemiş bu evi. Daha büyük çarşıda ev istiyorlarmış. Oturduğum apartmanda amcalarının da evleri var. Çevrenin çoğu akraba. Bu yüzden bu evi birçok kişi almak isteyip almamış.  Eşimin akrabaları da devamlı biz alacaktık bu evi, dedi. Ev yalı oldu sanki. Kayinbabam evi ileride asla satma dedi ben yeni evliyken. Bu ev, ben oturunca kıymete bindi. Herkes eşim de bu eve yalı gözüyle bakıyor. Eşim de bu ev fiyatları uygunken alabilirdi. 

Ben iki kez konuştum sadece bunlara üzüldüğümü söyledim. Bana yalancı, takıntılı dediler. İnkar ettiler. Ben suçlu oldum sadece kırıldım dediğim için.

Eşim de umursamıyor. Taşınmak istemiyor kiralardan dolayı. Bana da hep takma istediklerini desinler diyor. Bunların sorun olmadığını düşünüyor. 

Ailemin evine geldim tatile. Kayinbabami aradım. Konuştum tüm bunları. Eşim ne yaparsa bir şey yapmış olacak size, hep bir şey yapmadı diyorsunuz, dedim. O da oğluma tutumlu olsun diye diyorum, dedi.  Sonra bir şey istemiyorum, oğluma bunları yaptım o da bana yaşlılığımda bakar, aynı evde otururuz, dedi bu seferde. İlla bir şekilde hem maddi hem manevi yük altında bıraktılar. İlla bir karşılık bekliyorlar. 

+2 oy
(4,405 puan) tarafından

Bazen diyorum acaba buraya yazılanlar gerçek mi . Gerçekten böyle şeyler yaşanıyor mu insanlar bu kadar mı hadsiz

(19 puan) tarafından

Önceden sorsalar, böyle bir şey yaşayacağım aklıma bile gelmezdi benim de. 

(4,405 puan) tarafından

Aklımıza gelmeyenler başımıza geliyor

+2 oy
(8,508 puan) tarafından

Eşin tek başına kendine guvenemiyor belli ki 

Sen neden çalışmiyorsun ? 

(19 puan) tarafından

Eşim market tarzı yerlerde çalışmamı istemiyor. Devlete atanırsan, atandığın yere gelirim diye söz verdi. Atanmak için uğraşıyorum ben de. 

(19 puan) tarafından

Eşim market tarzı yerlerde çalışmamı istemiyor. Devlete atanırsan, calistigin yere gelirim diye söz verdi. Atanmak için uğraşıyorum ben de. 

(8,508 puan) tarafından

O zaman daha sıkı çalış atan kendini garantiye alman şart. Evliliğinin ilerisini pek göremiyorum. 

(19 puan) tarafından

Eşim asla ayrılmam diyor.  Ama bir çözüm de bulmuyor. Mutsuzum diyorum anlamıyor. Ortada bir sorun yokmuş gibi davranıyor. 

+2 oy
(21,893 puan) tarafından

Çocuk desem çocuk değilsin cahil desem cahil değilsin bu kadar saçmalığa neden peki deyip hepsini kabul ettin hala anlamış değilim sen zaten en başından eşine uygun değilmişsin ki ? Sevgi diyeceksin ama tek seven sen misin eşinde seni seviyor seninle evlenmek çocuk sahibi olmak aile olmak mutlu olmak için fedakarlık yapması gerekmez miydi o senin için ne yaptı hiç düşündün mü? Umarım çocuğun yoktur çünkü bu şekilde devam etmez ya ayrilacaksın ya da oturup seni el birliği ile hasta etmelerini izleyeceksin

(19 puan) tarafından

Eşim ayrılığı kabul etmiyor asla olmaz diyor. Ben çok kötü dönemler geçirdim mutsuz olduğumdan. Diken üstünde gibiydim o evde. Evin işi ve yemeği yapıyordum onun dışında tüm gün uyuyordum. Eşim de istersen her ay ailenin yanına git dedi. Ama onun dışında en küçük bir dediğimi bile dinlemiyor.

Çocuk şuan düşünmüyorum. Eşimi ve beni çevremiz yok baskılıyor. Eşim de arada olsun diyor bu baskıdan. Benim cevrem daha çok baskılıyor hatta. Çocuğun olursa her şey düzelir diyorlar. Böyle bir sorumluluğu çocuğa yüklemek ne kadar doğru. 

Annem ve babam müdahale etmiyorlar ama. 

(21,893 puan) tarafından

Çocuk hiç bir şeyi düzeltmez daha da kötü hale gelir siz iki kişilik bir evlilik yaşamıyorsunuz çocuk olunca da ebeveynliyi de iki kişi yaşamayacaksınız bunu bilerek yapın yapacak iseniz. Ama bence çok sorunlu bir evliliğe çocuk yapılmamalı 

+2 oy
(2,079 puan) tarafından

Üniversite okuyup evlenip doğuya gelin gittim dediğin satırdan sonrasını okumadım..

Zaten sen kendi belanı almissin

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 589 göst.
0 oy
8 cevap 422 göst.
+2 oy
4 cevap 202 göst.
3 Nisan 2025 Diğer kategorisinde nur120302 (85 puan) tarafından soruldu
+2 oy
8 cevap 319 göst.

Kategoriler