+3 oy
78 göst.
önce Diğer kategorisinde (383 puan) tarafından

Hanımlar bemde spril var ( çıkartacam inşallah bı kaç güne ) 

Adetime 3,4 gün kala lekelenme başlıyor leke dediğim baua kırmızı leke 

Şimdi sorum şu bu önceden başlayan lekelenme de adetten mi sayılıyor?

namaz kılmayı ve Kur'an okumayi bırakmalı miyim yoksa tam adetim başlayana kadar devam mı etmeliyim ? 

Burda dini bilgisi olan bı kaç hanımefendi var beni aydinlatirlarsa çok mutlu olurum isimlerini de bilmiyorum 

4 Cevaplar

+2 oy
önce (383 puan) tarafından

??????????????

-Reklam-
+1 oy

Kimsenin fikri yokmu ya

+1 oy
önce (4,117 puan) tarafından

@KuranAsigiHatun @BETIGUL @Alaska yanlış hatırlamıyorsam bu 3 arkadaştan biri bu konulara hakimdi. Onun dışında bilgim yok canım

önce (4,117 puan) tarafından

İnşallah canım 🙏🏻❤️

önce (1,013 puan) tarafından

Temizlendiğin andan itibaren 15 gün dolduktan sonra gelen her kan leke adettir. Kendi krem rengi akıntının içinde kılcal damar gibi pembelik bile adettir. 

Adet başlangıcı diye bir şey de yok ki bekleyesin. Gördüğün anda 15 gün veya daha fazla temiz de kaldıysan adet sayarsın. Hanefilerde 10 Şafiilerde adet müddeti 15 gündür. Bu süre içinde kendi krem rengi akıntın gelirse gusül alırsın. Gelmezse de duruma göre farklı hükümler var. 

Çok çok tesekur ederim 🙏 

Üzerinden 15 gün geçmiş leke şeklinde 4 gün sürüyor sonra kanama oluyor ve 15 günü geciyir , 15 günü geçtiği zaman kan yada leke olsa bile namaz kılıp kuran okuyabilir miyim 

Şafii mezhebindeyim 

Kilamam asla içime sinmez acaba mi derim 

önce (1,013 puan) tarafından

15 gün adet dolduktan sonra hala kan veya leke geldiği anda özür olur, bir önceki adet müddetin kaç günse o kadarını adet sayarsın, kalanını özür sayarsın.

Örn; 15 gün temiz olduktan sonra leke veya kan geldi, üstüne 16 gün kan gördüm. 15.gün dolar dolmaz guslümü alırım. Bir önceki adet müddetim de 11miş, 11 günü adet sayar, kalan 5 günü özür hükmederim. O 5 günün namaz oruç gibi ibadetlerinin kazasını yaparım. 

ALLAH razı olsun senden inşallah 🙏

0 oy
önce (8,824 puan) tarafından

Spiral adet düzenini alt üst ediyor malesef son adetinden temizlendikten 15 gün geçtikten sonra geldiyse leke adet sayilir başlamıştır artık 

Namaz kilamazsin , Kur'an okuyamazsin , eşinle ilişkiye giremezsin vs 

15 gün geçmiş 

Tesekur ederim ALLAH razı olsun

önce (8,824 puan) tarafından

Ozmn adettir canim

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 154 göst.
24 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+3 oy
7 cevap 263 göst.
11 Mart 2025 Diğer kategorisinde T&RT&L&M (767 puan) tarafından soruldu
+3 oy
10 cevap 321 göst.
17 Şubat 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde teleTubiii (2,081 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 168 göst.
27 Eylül 2024 Diğer kategorisinde UmAYElcin (293 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,453,548 soru

23,859,168 cevap

320,276 kullanıcı

...