Kızlar merhaba 3 yaş ve 18 aylık çocuklarım var görümceminde 3 yaş ve 5 yaş çocukları var
Görümcem nereye giderse gitsin çocuklarını bana bırakıyor düğün cenaze gezme farketmez her türlü gittiğim yerde rahat edeyim düşüncesiyle bırakıyor yani
Benim tek çocuğum varken bu kadar yormuyordu ama iki çocuklu oldum olalı zaten anca kendi çocuklarıma ve evime yetebiliyorum bir de görümcemin çocuklarına bakıyorum
Şöyle de bir durum var ki görümcem çocuklarını bırakacağı zaman beni arayıp müsait misin bırakabilir miyim diye sormuyor bunun yerine eşimi arayıp söylüyor size bırakacağım diye eşimde bana soruyor ama bırakmasın diyemiyorum neden bana sormuyor dedim bir kaç kere eşim söylemiş eşimi ara söyle diye sadece bir kere aradı sordu ama yine önce eşimi aramış eşimde bana sormasını söyleyince beni aramış sonrasında yine eşimi aramaya devam etti yani eşimi arıyor eşim bana haber ediyor gibi bi durum
Çocukları gerçekten çok hareketli ve laf anlamaz söz dinlemez çocuklar kendisi bile çoğu zaman baş gelemiyor abartma yaptığımı düşünenler olabilir ama her gelmelerinde afedersiniz banyoya kadar oyuncak oluyor her yer birgün Mısır patlattım yine afedersiniz tuvalete kadar mısır yaptılar her yeri
Dün eşimle görümcem aynı ortamdalardı görümcem eşime size bırak demiş eşimde aradı söyledi getirdi bende kendisi niye aramıyor belki müsait değilim dedim eşimde aman ne bileyim dedi acelesi olduğu için kapı ağzında söyledim zaten bırakıp tekrar o ortama döndü çocuklar geldi ama ne boyanacak bi duvar bıraktı ne kirlenecek koltuk kanepe ne de dökülecek dolap bıraktılar tavalardan tutun kıyafet dolaplarına kadar dağıtıyorlar oğlumun odasında oynuyorlardı mesela bende yorgundum seslerin çıkmadı bir süre gidip baktım çocuklarımın kıyafet dolabı olduğu aşağı indirmişler 18 aylık oğlumun kıyafetini giymiş 5 yaşındaki çocuk yani bunlar sadece birer örnek daha bir sürü şey var onlar gidince ev savaş alanına dönmüş oluyor bir de bırakıp gidince gelmeyi bilmiyor sabah çıksa gece yarısına anca geliyor ben çocuklarımı anneme bırakırken bile 50 kere soruyorum anne müsait misin istemezsen söyle diye ki mecbur kalmadığım sürece bırakmam zaten ama görümcem hem izin almıyor bırakmak için hem gittiği yerden gelmiyor Hemde bi yere gidince çocuklar nerde diye sorulursa anneme bıraktım diyor yazın bizzat yaşadım eltisinin kızının düğünü vardı bana bıraktı iki gün sabah gece yarısına kadar çocuklar bende durdu düğün günü çocuklarının kıyafetlerini giydirip düğüne gittik görümcemin eşinin akrabası geldi sohbet ederken kadın kaynanama çocuklara sen bakmışsın kızın çok rahat etti Allah razı olsun dedi benim ağzım açık kaldı kaynanamda evet ben baktım bunlar burda durmaz ki kız rahat etsin dedim dedi kadına yani böyle bi durum
Sizce ben bu görümceme çocukları bir daha bırakmaması için ne yapabilirim ne söylenilirim
Bir de zaten çok sık gidip gelmem evine en son Ocak ayındw gittim mesafeliyim samimi değilim