+5 oy
755 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,525 puan) tarafından

Kızlar merhaba 3 yaş ve 18 aylık çocuklarım var görümceminde 3 yaş ve 5 yaş çocukları var 

Görümcem nereye giderse gitsin çocuklarını bana bırakıyor düğün cenaze gezme farketmez her türlü gittiğim yerde rahat edeyim düşüncesiyle bırakıyor yani 

Benim tek çocuğum varken bu kadar yormuyordu ama iki çocuklu oldum olalı zaten anca kendi çocuklarıma ve evime yetebiliyorum bir de görümcemin çocuklarına bakıyorum 

Şöyle de bir durum var ki görümcem çocuklarını bırakacağı zaman beni arayıp müsait misin bırakabilir miyim diye sormuyor bunun yerine eşimi arayıp söylüyor size bırakacağım diye eşimde bana soruyor ama bırakmasın diyemiyorum neden bana sormuyor dedim bir kaç kere eşim söylemiş eşimi ara söyle diye sadece bir kere aradı sordu ama yine önce eşimi aramış eşimde bana sormasını söyleyince beni aramış sonrasında yine eşimi aramaya devam etti yani eşimi arıyor eşim bana haber ediyor gibi bi durum 

Çocukları gerçekten çok hareketli ve laf anlamaz söz dinlemez çocuklar kendisi bile çoğu zaman baş gelemiyor abartma yaptığımı düşünenler olabilir ama her gelmelerinde afedersiniz banyoya kadar oyuncak oluyor her yer birgün Mısır patlattım yine afedersiniz tuvalete kadar mısır yaptılar her yeri 

Dün eşimle görümcem aynı ortamdalardı görümcem eşime size bırak demiş eşimde aradı söyledi getirdi bende kendisi niye aramıyor belki müsait değilim dedim eşimde aman ne bileyim dedi acelesi olduğu için kapı ağzında söyledim zaten bırakıp tekrar o ortama döndü çocuklar geldi ama ne boyanacak bi duvar bıraktı ne kirlenecek koltuk kanepe ne de dökülecek dolap bıraktılar tavalardan tutun kıyafet dolaplarına kadar dağıtıyorlar oğlumun odasında oynuyorlardı mesela bende yorgundum seslerin çıkmadı bir süre gidip baktım çocuklarımın  kıyafet dolabı olduğu aşağı indirmişler 18 aylık oğlumun kıyafetini giymiş 5 yaşındaki çocuk yani bunlar sadece birer örnek daha bir sürü şey var onlar gidince ev savaş alanına dönmüş oluyor bir de bırakıp gidince gelmeyi bilmiyor sabah çıksa gece yarısına anca geliyor ben çocuklarımı anneme bırakırken bile 50 kere soruyorum anne müsait misin istemezsen söyle diye ki mecbur kalmadığım sürece bırakmam zaten ama görümcem hem izin almıyor bırakmak için hem gittiği yerden gelmiyor Hemde bi yere gidince çocuklar nerde diye sorulursa anneme bıraktım diyor yazın bizzat yaşadım eltisinin kızının düğünü vardı bana bıraktı iki gün sabah gece yarısına kadar çocuklar bende durdu düğün günü çocuklarının kıyafetlerini giydirip düğüne gittik görümcemin eşinin akrabası geldi sohbet ederken kadın kaynanama çocuklara sen bakmışsın kızın çok rahat etti Allah razı olsun dedi benim ağzım açık kaldı kaynanamda evet ben baktım bunlar burda durmaz ki kız rahat etsin dedim dedi kadına yani böyle bi durum 

Sizce ben bu görümceme çocukları bir daha bırakmaması için ne yapabilirim ne söylenilirim 

Bir de zaten çok sık gidip gelmem evine en son Ocak ayındw gittim mesafeliyim samimi değilim 

43 Cevaplar

+19 oy
önce (3,779 puan) tarafından

Ben olsam eşim beni çocukları bırakacak diye aradığında direk görümcemi arar müsait olmadığımi 4 çocukla baş edemediğimi mümkünse bı daha eşimi değil beni araması gerektiğini söylerdim . Eşimde ağzını açacak olursa seni ariyosa otur sen bak çocuklara o zaman derdim 

önce (163 puan) tarafından
+5

En doğrusu bu okurken ben bile kullanildim :D çok sinir bozucu ya

önce (618 puan) tarafından
+1

Kesinlikle Cinarinanasi2ye katılıyorum birde herşeyi gectim bu kadar nasil rahat olabiliyor ben kocama bile bırakamıyorum aklim çocuğum da kalıyor insanlar cok tuhaf.

-Reklam-
+15 oy
önce (1,798 puan) tarafından

Bir iki kere müsait değilim de eşine söyle ama senin müsait olmadığını söylesin çünkü seni değil onu arıyor. Başka çaren yok direk söyleyeceksiniz. Seninki de can. Ayrıca uslu olsalar bile bu kadar sık bakmak zorunda değilsin. 

+7 oy
önce (21,537 puan) tarafından

Çok basit hayır de en başta eşine anlamıyorsa görümcene gerekirse birazda Kabaca bana güvenip mı doğurdun diye müsait değilim dört çocuğu idare edemem diyeceksin net 

+7 oy
önce (7,381 puan) tarafından

İnan sabrım hepsini okumaya müsaade etmedi. Eşini aradığı zaman eşin baksın o zaman. Bence bir iki kere bakamam dersen oda bırakmaz artık. İşim var dersin, dışarı çıkacam dersin, misafirim var dersin. Direk açık açık söyleyemiyorsan böyle bahaneler sunarak kurtulabilirsin belki 

Ama şahsi fikrim bu kadar pasif olmayın. Yani kadın sizi arama zahmetinde bile bulunmuyor. Etkisiz eleman muamelesi yapıyor ama siz hala burda nasıl hayır diyebilirim, diye soruyorsunuz. Yapmayın Allah aşkına bu kadar kullandırtmayın kendinizi. Kendinize saygınız olsun 

+1

Aynen öyle yap. Baktın yine getirecek dediğim gibi ya parka git ya annene git evde durma getirmesin 😂

önce (536 puan) tarafından

Bence kadın parka da getirir çocukları 🤣🤣🤣🤣 Hazır burdasın benimkileri de bak diye 🤣 

Yorumuna katılıyorum bende. Eşinle anlaş aradığı zaman eşin şey desin, o da dışarı çıkıyodu tam falan 

önce tarafından yeniden gösterildi

Eşin seni aradığında dön görümceni ara bana bırakacakmışsın müsait misin bakabilir misin diye sormadın ama ben hastayım bakamam iki çocuğu zor idare ediyorum de. Hatta mümkünse bana bırakıyorsun abine müsait misin diye soruyorsun bu işte bir tuhaflık yok mu de valla ben olsam ben dışarı çıkacağım sağlık ocağına gideceğim şu işim var falan diye kapıdan gönderirdim 

Parka gidiyorum demesin😂😂 dışarıda işlerim var diyip parka gitsin yoksa körün istediği bir göz Allah verdi iki göz olur görümce için 

Bence çocukları alıp dışarı çıksın örümcek gelip kapıda kalsın 

+5 oy
önce (4,491 puan) tarafından

Açıkça direk soyleyeceksin 

+5 oy
önce (1,603 puan) tarafından

Hayretlerle okudum.

Eşini arayacak senle iletişim bile kurmaya tenezzül etmeyecek kusura bakmayında sizi bakıcı olarak görüyor sabriniza hayran kaldım hasta olur işi olur arada bakılırda keyfi yere bakmam ne işim var bir de sizinde çocuğunuz varken gerçekten cok ilginç kendinizi kullandirmayin bence daha fazla bahaneye gerek yok direkt yeter artık sıkıldım de isterse küssün çok lazımdı

Eşimi aramisin o bakacaksa getir tabi de...esinede  sen konussmussun gel cocuklara bak de 

+3 oy
önce (12,436 puan) tarafından

Görümcene ne diyebilirsin tabiki de ben senin çocuklarına bakmak zorunda değilim artık bırakmanı istemiyorum lütfen bir daha getirme diyeceksin zaten samimi değilmişsin neden çekiniyosun herkese evet demek zorunda değiliz hayır demeyi bilmezsen böyle tepene çıkıyorlar işte buna izin verme sen izin vermişsin o da geniş davranıyor bu konuda seni kullanıyor anca tek yaptığı bu senin evin kreş mi sanki saçmalık 

+3 oy
önce (2,017 puan) tarafından

Buraya uzun uzun Ne güzel de ifade etmişsin olanları, çocuklara bakmak istemediğini, seni nasil da rahatsız ettiklerini. Bunu görümcene bu kadar uzun uzun ifade etmene de gerek yok. Bak ne diyeceksin söyleyim.

BANA BIRAKMA. BEN 4 COCUGA BIRDEN YETISEMIYORUM.....

+3 oy
önce (528 puan) tarafından

Yani dünyanın en uslu çocukları bile olsa benim böyle küçük iki çocuğum varken asla kabul etmem kapıya mi geldi kusura bakma müsait değilim ve çocuklarına bakamam derim ben eşimde laf ederse bundan sonra dört çocuğa sen bak derim, yada mesaj yazarım görümceme daha fazla çocuklarına bakamam benim çocuklarım yeteri kadar beni yoruyor Derim küsen küser inanki değmiyor bu kadar stres olmana , ben direk tepkimi verip arkamı dönen bir insanım yani bide o seni düşünmüyor hala sen ne yapacağım diyorsun, ona bu durumu asla bir daha kabul etmeyeceğini söyle

+2 oy
önce (11,022 puan) tarafından

Hepsini okumadım ama kesinlikle haklısın bakmak zorunda değilsi..

ama htalisin açıkça söyle bakamam 

Kız kardeşimin 3 çocuğu var en küçüğünü 3 ayda bir başka il'e götürüyor hastaneye diğer 2 çocuğu bana bıraktı bendede 2 tane 4 çocuk sabahtan akşama kadar anne teyze şikayetlerinu dinledim kavga ayırdım o günlerin akşamı tabanlarim ağrır sersemleşirim

önce (1,525 puan) tarafından

Ya canım hastene durumu olsa falan hadi neyse ama gezmeye giderken bile bırakıyor beni direk arayıp söylese müsait değilim derim ama eşimi arıyor önce bi işiniz var mı diye soruyor eşim yok dediği an getirip bırakıyor insan bi sormaz mı ben bugüne kadar görümceme asla çocuklarımı bir saat bile emanet etmedim annem var kız kardeşlerim var çok mecbur kalırsam bırakıyorum bıraksam bile aklım kalıyor hemen işimi halledip dönmek istiyorum bunda hiçbiri yok bir çıktım mı gece olmadan gelmez bir de anneme bıraktım diye millete yalan söylüyor 

önce (11,022 puan) tarafından
+1

İşte zaten sana sormamasi çok ayıp insan yengesini arar bakan kardeşi değil sonuçta sensin bu defa getirse açıkça söyle benimkilerle anlasamiyolar canım çıkıyor bu defada bakarım ama artık bakamam kim bakıyor diye yalan söylüyorsa gerçekten onlar baksin 

önce (514 puan) tarafından

Neden annesine bırakmıyor

Annesinin bir tarafı yemiyor çünkü çok hareketli ve yaramaz çocuklar benimkilerde hareketli ama o kadar huysuzluk yapan çocuklar değil büyük çocukta zaten hiperaktivitye benzer bi durum var demiş doktor durmadan kendi kardeşi dahil hepsini dövüyor itiyor benim küçük oğlum yeni yürümeye başladığı zaman itip düşürdü bir kaç kere ben görmeden oğlum onun yüzünden bir ay kadar tekrar emeklemeye başladı hala daha gördüğü yerde iter sürekli koşuyor evin içinde bir de gözüne kestirdiği şeyi çantasına atma huyu var çocukta mesela geliyor direk oyuncakları döküyor kenara 10.15 araba oyuncak seçiyor bir tane ya da iki tanesini çantasına atıyor kaç kere yanlış bi durum olduğunu anlattım neden yapıyorsun dedim çok beğendim benim olsun diyor ama bu yanlış bişey okulda da yapıyor musun diyorum kafa sallıyor evet tarzında annen yanlış bişey diye anlatmadı mı hiç diyorum yok hiç söylemedi ki diyor böyle bi çocukla kendi baş gelemiyor zaten annesi ister mi hiç 

+2 oy
önce (3,212 puan) tarafından

Direk soyle soyleyemeseen msj at cocuklari bana birakma die

+2 oy
önce (793 puan) tarafından

Açıkca söyle, kendi çocuklarıma zor bakıyorum çok önemli bir durum olmadıktan sonra bana bırakma de. Bahane üretsen bir iki defa işim var desen anlamaz sanki biraz fazla yüzsüz keyfi için haber vermeden gelip bırakır o yüzden en iyisi ara ya da mesaj at doğrudan söyle. O keyif yapsın sen cefasını çek, seninki can değil mi

+2 oy
önce (1,311 puan) tarafından

Kesin bir dille bakamam diceksin o kadar 

Haaa hastane işi olur ayda yılda bir bakılır o ayrı a a zırt pırt cocugunu bir yere birakamazsın yani

+2 oy
önce (1,063 puan) tarafından

Uzun uzadıya açıklama yapmana gerek yok 2 çocukla zor yetersın mecbur değilsin bakmaya. Ayda yılda bir hastane tarzı işi olur bakarsın ama her zaman olmaz. Eşin sana yönlendirsin müsait değilim de bir kaç kez anlar bi süre sonra 

+2 oy
önce (397 puan) tarafından

Okurken kafama ağrı girdi. Tek çocuğum var. Ben eve ve çocuğuma zor yetiyorum. Hatta kendime yetemiyorum çoğu zaman. Sen iki çocukla, başka birinin çocuklarına hiç bakamazsın. Açıkça söyle.

Ay inan tam böyle canım ben kendime bile bakamıyorum bazen yüzümü yıkmayı bile unutuyorum koşturmaktan zaten ikinci oğlum doğduğunda hep kız kardeşim gelip kaldı yardımcı oldu çocuklarımın arası 21 ay o dönem kardeşim olmasa napardım bilmem yeni yeni kendimi topluyorum daha ama bu seferde görümcem çıktı haftada bir getiriyor çoğu zaman inan birgün getirince o yorgunluğum iki günde anca geçiyor evimiz yüksek kat zaten peşlerinde dönüp duruyorum camı pencereyi açarlarsa diye diye 

önce (397 puan) tarafından

Açıkça neden söylemiyorsun ? Bir iki kere bahane bul, zamanla kendi kendine anlar istersen. Ben olsam direkt söylerim ama ..

Canım işte getireceği zaman beni aramıyor eşimi arıyor napıyosun falan diyor bi işiniz var mı akşam evde misiniz diyor mesela eşimde yok evdeyiz diyor çocukları size getireceğim diyor bana arayıp sormuyor yani bırakayım mı diye sorsa zaten bahane bulurum annemlere gideceğiz dışarı çıkacağız diye bahane uydururum yani 

+2 oy
önce (3,200 puan) tarafından

Bir kere de olsa seni aramış ya o zaman ne cevap verdin?

O zaman geçen yazdı canım eltisinin kızının düğünü vardı işte masum masum ya sana bıraksam orda yemek falan yapılacak şimdi yola falan çıkarlarsa araba çok geçiyor güvenemiyorum işe güce karışmasamda laf eder kaynanam görümcem dedi bende tamam o zaman bırak dedim ben sadece kına günü bırakacak sandım meğer düğün günü de bırakacakmış düğün günü eşime de banada söylemeden getirdi bir de işte o düğün günü ben çocuklarının banyosundan kıyafetlerine kadar giydirip düğüne götürdüm davetli olduğumuz için kaynamam ve bizde gittik görümcemin eşinin bir akrabası yanımıza gelip kaynanama çocuklara sen bakmışsın Allah razı olsun kız çok rahat etti dedi kaynanamda hee canım burda durmazlardı ki bunlar ben bakarım dedim dedi şok oldum o an gözüm kaynanama bakılı kalmıştı 

önce (3,200 puan) tarafından
+4

Iyi de sen sebep ne olursa olsun hayır diyemiyorsun ki. Seni aramasına gerek yok tabi. Esini de arasa seninde arda sonuç olarak tamam diyorsunuz. O aradığında diyecektin ki kusura bakma ben de düğüne hazirlanacagim annene bırak ben kendi çocuklarımla zor ilgileniyorum . Bir daha aramazdi . Çünkü kendini acindirarak konuşunca senin evet diyeceğin belli. Madem kabul ettin kadın öyle dediğinde sen de ağzını açıp dinlecegine anne çocuklara iki gündür ben bakıyorum sen ne diye kendin bakmış gibi konuşuyorsun deseydin en azından utanırdı kadın yanında. Görümcen eşini aradığında eşin seni arayıp soruyor mu gelsinler mi diye?

önce (4,238 puan) tarafından

Kınada olsa götürsün çocuklarını sen olmasan napıcakmış. Benim 4 çocuk var hiçbir kına düğüne giderken birine bırakmadım 2sine babası bakar 2si benim yanımda durur. Çünkü ben kimseye güvenerek çocuk yapmadım

Sen böyle yumuşak olursan nasıl olsa seslenmiyor die direk eşini arar. 

Bide orda düğünde niye bozmadın sen görümce ni ve kaynananı.. aaa dün sendemiydi anne çocuklar gerçekten die söyleseydin ya herkeisn içlnde 

+2 oy
önce (989 puan) tarafından

Valla hayatta bakmam,o ne öyle çok saçma.kesinlikle kabul etmemelisiniz.

+1 oy
önce (172 puan) tarafından

Sağlıkocağına ilaç yazdırmaya gidicem diye yalan uydur yada başım ağrıyo de görümcene mesaj at kendi rahatını düşüneceğine çocuklarını düşünsün ne terbiyesizlik bu ya 

+1 oy
önce (3,075 puan) tarafından

Direk söyleyemiyorsan bahane uydur, zamanla anlayacaktır ve ona göre program yapar kendine. Rasmen seni kullanıyor. Desenki bende aynı şekil ona bırakıyorum ha tamam, olabilir derim. Açık açık sana sorarsada, abla artık yetişemiyorum bende, emanet çocuklar dersin

Yok canım ben zaten kendi evine bile sayılı gitmişimdir kaynanamlara da ayda 1 ya da 2 kere giderim o zaman gelirler orda görüşür çocuklar haz etmiyorum hiç birinden zaten o yüzden hep mesafeliydim ben bırakacak olursam anneme bırakırım bir tek evde bekar üç kız kardeşim var annem hep der bi yere gidersen getir biz bakarız sen rahatça git eşinle der ama o halde bile anneme doğduklarından bu yana 5 kere anca bırakmışımdır bırakacağım zaman kardeşlerime ayrı anneme ayrı sorarım ama bunda o yok birde anneme bıraktım diye yalanını yakaladım ya ondan beri hiç bakasım gelmiyor çocuklarına 

+1 oy
önce (8,024 puan) tarafından

Bir aradığında eşine hastayım kendi cocuklarima zor bakıyorm dedirt . Diğer aradığında eve misafir gelecek de bir sonraki aramada senin gideceğini soyle daha da birakmaz

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 250 göst.
0 oy
4 cevap 645 göst.
31 Ekim 2019 Güzellik-Bakım kategorisinde Miniminnaķ (3,598 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 1,078 göst.
14 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Eda06 (3,740 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 1,458 göst.
6 Kasım 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,452,880 soru

23,850,662 cevap

319,873 kullanıcı

...