+3 oy
526 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (370 puan) tarafından

Merhaba kızlar. Ben 9 yıllık evliyim. Esimin ailesi tarafından gayet memnunum sımdıye kadar bı sorunumuz olmadı. Neyse bnm kız kardeşim var. Sımdı kaynıma onu düşünüyorlar. Kaynımda çok ıyı bırı cok severim kendisini. Ama bnm esim bıraz sınırlı sıkıntılı ailenin en gergin insanı bnm esim. Neyse herseye kızar küfür eder. Neyse bn olsun isterim ama esımden yana biraz gonulsuz kaldım. Sımdı kardesımın yanında bısey olurda benı rencide ederse fln. Sız olsanız ne derdiniz. 

22 Cevaplar

+5 oy
(6,721 puan) tarafından

Sonuçta senin evin ayrı kardeşinin evi ayrı olacak  cnm önemli olan kaynım ahlaki nasıl eşin gibiyse onunda siniri filan varsa kardeşin hiç düşünmezsin

(370 puan) tarafından

Yok kaynım cok uysal sevecen bırı. Calıskan yanı kotu olsa zaten kardesımı dusunmem bıle. Kaynım bambaşka 

(6,721 puan) tarafından

Ozaman cnm sıkıntı etme 

(7,770 puan) tarafından
+1

bidr degisen bise olmucakki kardesinin yaninda rencide ediosa buzamana kadar kardesin kayninla evlenince gene kardesin sonuvta eltin degilki kardes kardesdir yine . onceden esin nasilsa kardesi in yaninda kayninla evlenince yine ayni olur degsen bisey yokki. 

(14,562 puan) tarafından
+1

Sessiz olandan kork diye bir laf vardır bilir misin canım. Kaynin sana iyidir sessizdir. Her şeye tamam diyordur. Kimseyi kırmiyordur. .... liste uzar gider. Ama eşine karşı nasıl olacak o da var. Benim eşim de saydığım gibi. Karşıdan bakan ne efendi, ne sessiz diyor. Ama bütün garezi bana. Bazı insanlar ele yok diyemez. Başkasına kızıp karısına bağırır. Tecrübeyle sabit. İyi gozlemle kaynini. Eşinle olan diyologlarina iyi bak. Küsme huyu var mi buna çok dikkat et

-Reklam-
+2 oy
(540 puan) tarafından

İki uçlu bi iş bu. Bi yandan yedi kat elle elti olacağına kardeşinle elti olmak kulağa daha cazip geliyo ama çok sıkıntılı olabilecek yanları da var

(370 puan) tarafından

Ne mesela sıkıntılı. Bak bı eltım daha var oda 2 yıllık evli. Onla alt ust oturuyoruz bazen ne selam ne sabah

(540 puan) tarafından

En basitinden miras davası yada yaşarken yapılan mal paylaşımları gibi durumlar çok ciddi ara bozulmalarına sebep olabiliyo. Kesin olur diyemem ama aklıma o geldi benim 

(370 puan) tarafından

Ne malı var kayınpederın nede kavga olsun 

(4,287 puan) tarafından

Niye her ailede miras kavgsı olmuyorki. Baba annee adaletli bir şekilde paylaştırıp gönül kırmazsa fitnede girmiyor 

Ölmeden önce yazması lazım tabi vasiyeti . Her anne baba bunu yapmıyor . 

(540 puan) tarafından

İlla olur diye değil ama dünyanın bin türlü hali var

+2 oy
(388 puan) tarafından

Eğer gerçekten kocamin ailesi iyiyse içime sindiyse neden olmasın 

Ama benim kız kardeşim olsa asla iizn vermem ben yandım o yanmasin

(370 puan) tarafından

Yok canm ailesi ıyı. Diyorum ya 9 yıldır evliyim cok sukur bır sorun yasamadım

(388 puan) tarafından

O zaman ne güzel işte kardeşine hayırlı bı kısmet çıkmış 

+2 oy
(11,063 puan) tarafından

Senin eşinin ailesi gibi olsaydı eşimin ailesi isterdim tabiki el eltim olacağına kardeşim olsun isterdim. Tabi kaynin eşin gibi değilse 

(370 puan) tarafından

Yok kız oyle olsa bende asla kardesımın lafını bıle ettırmezdım. Kaynım ckk ıyı uysal bırı. Esımde ıyı bızı korur kollar kimseye ezdırmez muhtac etmez ama kendisi bıraz sıkıntılı 

+2 oy
(1,596 puan) tarafından

Benim 2 eltim kardeş. Eşler arasında olan sorunlar kardeşlik ilişkilerinede yansıyor. Umarım sizinki öyle olmaz

(370 puan) tarafından

Ne gıbı mesela cnm acar mısın bıraz 

(1,596 puan) tarafından

Yani şöyle söyleyeyim eşlerimiz bi konuda anlaşmazlık yaşasa bir süre konuşmasa onlarda konusmuyorlar. Ben mesela eşimin kardeşleriyle olan muhabbetlerine girmem kendi aralarında halledip çözmelerini isterim. Eşlerimiz konuşmuyor diye bende eltilerimle muhabbetimi kesmem tabiki çok ciddi bir durum olmadığı müddetçe. Ama eltimler öyle değiller onlarda müdahil oluyorlar.

+2 oy
(127 puan) tarafından

İstemezdim sizin evde bir sorun olsa onları etkiler onlarda bir sorun olsa sizin evliliğinizi tanıdıklarım yakın evliliklerden hep böyle sıkıntılar çektiler senin dayın senin ablan gibicesinden 

+2 oy
(21,764 puan) tarafından

Birinin evliliğinde sıkıntı olsa diğerininkine de sirayet ediyor ben o yüzden istemezdim 

+2 oy
(1,254 puan) tarafından

Ben istemezdim canim herzaman iyi şeyler olmuyor maalesef aranız açılabiir birşey olduğunda size yansır

+2 oy
(2,989 puan) tarafından

Kaynim iyi biri eşini düşünecek bi insan ama ben onu  kardeşimle evlenmesini istemezdim çünkü ailede hep kaos var başımızın belası büyük kaynim var illa çomak sokup huzur bozuyor o yüzden istemem 

+2 oy
(377 puan) tarafından

Ben istemezdim açıkçası 

+2 oy
(2,214 puan) tarafından

Gönül ilişkisi yoksa bence olmamalı. 

ha çok çok iyi de olabilir. ama bir ailedeki sıkıntı diğerine de yansıyabilir. 

ablamın nişanlısı vardı, sonra ayrıldılar da neyse onun kardeşine beni düşünmüşler. daha yaşım 18. annem kesin bir dille hayır demişti, babam da bir aile 1 kız yeter düşüncesinde. 

ben zaten istemiyordum da neyse ayrıldı ablam nişanlısından sıkıntılı bir süreç oldu. eğer benim iş de olsaydı bize de sırardı kesin. 

+2 oy
(6,289 puan) tarafından

Bir aile ile 1 akrabalik yeter diye dusunuyorum. 

Ayrica evlilikte kesilmemis karpuza benzer. Kaynin iyi olabilir kardesin iyi olabilir. Ama evlilik yasamlari nasil olur bilemeyiz. Kari-koca olarak nasil olurlar kimse bilemez. Sana iyi gelen kardesine yanlis gelir. 

Onun haricinde birinizde bi sorun olsa digeri de etkilenecek. 

Aman bence hic gerek yok gitsin yabanci bulsunlar. 

+2 oy
(5,527 puan) tarafından

Çok iyi olsada istemem ben dünyanın binbir türlü hali var eşleriniz bir konuda anlaşmaz siz iki kardeş arasında da sorun olur sizlerden birinin ayrılık durumu olsa biriniz ayrısa diğeriniz arada kalır 

+1 oy
(1,591 puan) tarafından

Hiç elti istmem ...iyikide yokmuss

+1 oy
(4,239 puan) tarafından

Hayır istemem uğraşamam dertsiz başıma dert alamam Allah korusun. Biri demiş eviniz ayrı olacak ama ev ayrı olsa ne olur huysuz insan yüz kilometre öteden bile huzurunu bozabilir 

+1 oy
(9,930 puan) tarafından

Ablam ile 6 yıldır eltiyiz iyiyiz

+1 oy
(237 puan) tarafından

Ablamla 8 yildir eltiyiz cok sukur hicbir sikintimiz olmadi aksine birbirimize cok karimiz dokundu o kendi ewinde bende kendi evimde mutluyum cok sukur ha eslerimizinde arasinda daglar kadar fark var ama bu bize hicbir zaman sicramadi cok sukur rabbim bozmasinda insallah sizinkinide gelirsem kiz kardesin istiyormu mesala o ne dusunuyo benim ablam esimin ailesi icin istemiyordu ama esimin iyi biri olmasi icin istiuordu ve ben esimle sewerek evlendim belkide ablam o yuzden istiyordu

+1 oy
(5,341 puan) tarafından

Acikcasi ben istemezdim. Kaynanam bi hareketini sevmez veya esi bisey der duyarim, benim hosuma gider gitmez ama esimle de ailesiyle de arami bozmak istemezdim. Yanlis anlama da bana bu tarz evlilikler uymuyo zaten.

+1 oy
(1,958 puan) tarafından

İstemezdim sahsen

+1 oy
(3,021 puan) tarafından

İstemedim ben. Annemde kapattırdı konuyu. Benim eşim kayınpeder/kayınvalideden zor bir insan. Kardeşi ses etmiyor ama kız kardeşim boğardı onu 🤭

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 171 göst.
0 oy
3 cevap 171 göst.
9 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde gelbebegim (1,706 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 706 göst.
9 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Svgidrmzz (112 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 407 göst.
7 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde bahtsizbedevi (192 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,454,996 soru

23,877,551 cevap

321,175 kullanıcı

...