+2 oy
403 göst.
önce Diğer kategorisinde (111 puan) tarafından

Bodoslama giricem olaya.

Biz 3 kız kardeşiz. Ben ortancayım. Ben evliyim. Ben evdeyken ailem aşırı sıkıydı. Zaten köydeydik fazla bir yere göndermezlerdi (köy içi de dahil). Kendileri gittiğinde bizi götürmezlerdi. Telefon yoktu. Sadece anneminkini kullanıyordum o da süreliydi. TV izlemek zaten Bi mucizeydi. Asla istediğimizi izleyemezdik. Anca evde kimse olmazsa. Eve okulumuz için İnternet alındı (zorla) o da sınırlıydı. Uzaktan eğitim diye pc alındı o da sınırlıydı. Telefonda biriyle konuşsam hemen laf edilirdi bir sürü azar yerdim. Anlayacağınız aşırı sıkıyorlardı düşünün kendi mezuniyetime gidemedim. (bahaneleri koronaydı.) okul gezilerine katılamadım. Ablam katılmıştı. Hele kardeşim. Günübirlik şöyle dursun iikii gece kalmalı İstanbul gezisine gitti uzak yerden. Pantolon giyemedim hiç. Babam giymeyeyim diye bütün pantolonlarımı gözümün önünde yaktı. Zorla etek giydirdiler. Şimdi kardeşimi etekle görmek bir mucize. Ben evlendim bizimkilere bir şeyler oldu her şeye izin verir oldular. Köyden gelip gezmeler, burda kalmalar.. Ne istenirse almalar. Bu gece konsere gittiler ya konsere. Köyden geldiler konser için gittiler. Saat 11i geçmişti eve geldiklerinde. Bir de eve gelip ballandıra ballandıra anlatmaları yok mu. Oturup ağladım onlar gittikten sonra. Ben evlat değil miydim.? Benim neyim eksikti. Bu kadar sıkılar diye kaçtım evden. Kaçtığım gün geri döndüm gerçi.. Ama yine suçlu ben oldum. Asla yaranamadım. Hep sustum yine kötü oldum. Hakkım yenildi yine kötü ben oldum. Gece gece moralim bozuldu ya 

20 Cevaplar

+1 oy
önce (1,279 puan) tarafından

Benim ailem de hep sıktı bı kıyafet almazdik telefon altın küpe yetişkin gardirobundan kardeşime alınmış içi kıyafet dolu ben nisanliyken giyecek kıyafet bulamiyodum elbise dolabım yoktu kıyafetim hep ortaliktaydi. Kardeşimin altın küpesi ben evli olmmama rağmen benimkinin iki katı ağırlıkta. Onlara sunulan imkânlar bize sunulmadı yine de en memnuniyetsiz de onlar. Bir çikolata almak için 50 ısrar olurdu. Kardeşim bugün çikolata almadan eve gelmişsin diye babamı azarlıyordu. Neyse takmıyorum. Eşim iyi her istediğimi alıyor çok şükür . 

önce (111 puan) tarafından

Aynen öyle biz de öyleyiz. Benim ilk telefonumu eşim aldı. Kardeşim 13- 14 yaşındayken telefonu vardı. Benim kulağım delik değilken kardeşimin ablamın kulağında altın küpe vardı. 

önce (1,279 puan) tarafından

Öyle valla canım yine de istiyorum en iyisi onların olsun. Sadece memnun olmadıklarını görünce sinirleniyorum

-Reklam-
0 oy
önce (1,802 puan) tarafından

Ne diyeyim ki üzüldüm senin için 

0 oy
önce (1,037 puan) tarafından

Kötü olmuş ama haksızsın. Benim ve ablamın zamanında ailem baskıcıydı falan evlendik kardeşimi sıkmıyolar değiştiler onun için şimdi onlara birsey diyemem 

Ne konuda haksızım 

önce (1,037 puan) tarafından

Bütün konuda. Sana kötü davranmislar diye diğer kardeşlerine de mi ayniyi davransinlar kardeşlerin için sevinmelisin degistiler diye geçmiş gitmiş 

Hayır niye öyle düşüneyim. Ben niye bana böyle davranmadılar diye üzülüyorum sadece 

önce (862 puan) tarafından

Aslında demek istediği keşke bende evdeyken böyle olsalardı onunda içinde kalmış. İnsan ister istemez özülüyor. Ailesi başından beri böyle olmalıydı demek istiyor. 

Aynen öyle 

0 oy
önce (4,461 puan) tarafından

Bence kafaya takma hep ilk çocuklar sıkılır arkası rahat büyür zaten. Kendi yuvanda ailenle mutlu ol senin ilk ailen evin artık. Uzulunce birşey duzelmeyecek

0 oy
önce (7,588 puan) tarafından

valla eskiden oleydi bizim zamanimizda biz istanbulun gibegindeyiz benim ailemde sikiydi herkes haftasnu bulusurdu benimkiler yollamazdi onla bunla gezer tozarim sevgili yaparim diye. haliyle hir imi cagirdilar daha cagirmadilar beni arkadasim olmadi lise zamani tel yok dedigin gibi. okuldan kacarak her halti yiyordum o ayri. universte kazandim gttim baska sehirde okudum . rahat ozgur nasil keyifli. mezun oldum beni bir hunalim sardi allahim hapishanede gibiyim.:) sinra ise girdim sukur rahatladim . falan . suanki liseli gencker dinlemiyorki. kapiyi carpip cikiyir. internet dunya ellerinde . bizim zamanimizda boyle imkanlar yoktu. 20 sene once lisedeydim ben. anne babadan kirkulur soz dinlenirlirdi gizli sakli her halti yerdik tamam ama nerde ole suraya gdecem diryip cikma. ben evlendikten sonra bile annemlerde kalirken  cocuk  uydu ben bi ameketleri turlim canim sikildi cikim az bi dolanim demeye cekiniodum ilk zaman izin vermezmiki annem diye. 37 yasindayim hala annemden korkarim bak kocami herseye ikna ederim ama cogu seyi annem kizar diye yapmam

Benimki 5-6 sene önceki şey valla zaman o kadar kısa sürede değişeceğini sanmıyorum 

önce (787 puan) tarafından

Annem öldü ben hala annemden korkarım.

0 oy
önce (2,026 puan) tarafından

O zaman açık açık bunları suratına söyleyeceksin ailenin. Ve iletişimi azaltacaksin 

Akşam aradı annem söyledim. Benim zamanımda mı her şey kısıtlıydı bu ne diye. Hee aynen aynen dedi. 

0 oy
önce (1,962 puan) tarafından

ailenin deneme tahtası sen olmuşsun. bizde de en büyük ablam böyle katı bir baskıya sahipti. ben bu açıdan daha rahattım, evin en küçüğü olarak. ortancamız da başka şehire gitti okumaya orda tek yaşadı falan. ama en büyük ablam en fazla yaşadığımız yerde yüksekokula gidebilme izni vardı, onu da kazanamadı başka şehre göndermediler bile.

üzüldüm senin adına. 

bazı şeyler insanın içinde yara kalıyor maalesef. unut geç diyeceğim fakat zor senin için. ama yapman gereken gerçekten de bu unut. 

0 oy
önce (7,384 puan) tarafından

Yaşadıkların evet hoş şeyler değil, ama kıskanmak yerine kardeşin adına mutlu olman lazım. Ne güzel ailen at gözlüğünü çıkarmış, gelişmiş ve kız kardeşin kaderini yaşamıyor. Çok güzel bir şey bu. Kıskançlık değil diyeceksin ama maalesef içten içe bir kıskançlık var buda aileden kaynaklı ama yanlış 

Ben kardeşlerime bir şey demiyorum. Sadece bana neden böyle değillerdi diye üzülüyorum o kadar 

önce (7,384 puan) tarafından

Tamam ama dediğim gibi değişmişler ne güzel. Geçmiş bir şey için üzülmenin kimseye faydası yok. Bakış açısı çok önemli. Öyle düşünmek yerine kardeşlerin ve ailen adına mutlu olmayı dene bence 

0 oy
önce (16,510 puan) tarafından

Belkide senin evden kaçman onlara ders oldu ve yaptıkları yanlışın farkına vardılar. Zaman geçtikçe herkes değişiyor. Kendini üzme bence. 

Evet aynısını ben de dedim. Baktılar sıkınca olmuyor. Sıkmamaya karar verdiler. Ama keşke daha önce karar verselerdi. Ben de bu akşam eğlendikleri videoları izlemek yerine orda olurdum 

0 oy
önce (1,536 puan) tarafından

İlk çocuk her zaman sıkı büyür sonrakiler Allah ne verdiyse bence bende öyleydim çünkü evin en büyüğü benim 3 kız 1 erkek kardeşim var bekarken evimiz müstakil bir evdi kapı önünde çıkıp otursam hemen eve çağırılırdım yanımda annem olmadan dışarda tek başıma oturamazdım okulum uzaktı servisle giderdim otobüs daha ucuzdu ama iki katı fiyatı olan servisle gönderdiler kardeşim otobüsle gitti geldi onunki de uzaktı ama o gider dediler neden ben gitmiyorum otobüsle diyince sen biraz safsın kızım derlerdi 😂haklıydılar birazcık ben pek kafamda tutamazdım adresi falan

Markete tek başıma gidemezdim ya yanımda biri olurdu ya da ben gitmezdim sebebi göze görkem olmammış anneme geçen sene sordum neden o zaman beni markete bile göndermezdiniz diye kızım sen 14 yaşındayken bi dışarı çıksan arkana görücü gelirdi dedi 😂kardeşlerime öyle bi durum yok muydu diyorum yok onlara olmadı böyle bi durum dedi 

Birgün arkadaşlarımla çarşıya sinemaya gittik ilk ve son du annem 10 dk ya bir aradı napıyprsun diye 

Şu an kardeşlerim sabahtan çıkıp akşam geliyorlar annem ne yaptın nasıl geçti diyor sadece ben öyle yapsaydım zamanında ohooooo 

Ben bunu zamanın getirmiş olduğu bir rahatlık olduğunu düşünüyorum mesela önceden ayıp ayıp der dururlardı tanıdık biri dışarda görse kırk takla atardık şu işim vardı da çarşıya geldim diye bahane uydururduk ama şu an gezmeye geldik diye açık açık söyleniyor yani demek istediğim eskiden abes gelen şeyler şu an normal geliyor ya insanlar rahat davranıyor 

0 oy
önce (4,238 puan) tarafından

Zaman değişiyor çünkü onlarda ayak uyduruyor. Benim teyze kızım yani kuzenimde aynı senin yaşadıklarını yaşadı çok baskıladılar ama şimdi torunları yanında yaşıyor teyzemin asla sıkmıyor herşey serbest. Kuzenimde dio beni çok sıktınız. Ozamnlar böyleydi laf söz den korkarlardı . Şimdi herks serbest herks özgür sosyal medya herşeyi gözlere soka soka gösterdi. 

Benim dediğim çok eski bir zaman değil. 5-6 sene öncesinden bahsediyorum 

0 oy
önce (514 puan) tarafından

Aynı beni anlatmışsın ben de pantolon giyemedim hiç arkadaşım yoktu telefonla asla hiçbir arkadaşımı arayamazdım ama ben diyorum ki iyi ki kardeşlerim yaşadıklarımı yaşamadılsr

0 oy
önce (3,211 puan) tarafından

Senin tek suçun her şeye susup kabul etmek . Onlar cazgirdir kesin. Hâlâ da susuyorsun . Söylesene yüzlerine gareziniz bana mıydı diye? Gerekiyorsa bağır çağır kavga et ama susma . Susanin değeri olmaz demek ki yapılanlardan olanlardan rahatsız değil diye her seferinde daha fazlasını yaparlar bunu da kendilerinde hak görürler. 

0 oy
önce (1,124 puan) tarafından

Canım.icten ice üzülmekle kırılmaktan belki haklısın ama.ailende haklı değişim diye bisey var  biz ne kadar  kadar değişmek istemesek de   zaman ortam yenilikler degistiriyo bizi aile kızma 

0 oy
önce (787 puan) tarafından

Allahu Teala sana kaldırabileceğin şeyleri yüklemiş. Ben şuan tebessüm ediyorum senin için. Allah seni günahtan öyşe yada böyle hep korumuş. Ağlama çiçeğim.

0 oy
önce (5,578 puan) tarafından

Belki de senin kacman ders olmuştur onlara diğer kizlari da o yüzden serbest bırakmış olabilirler aynısı gelmesin baslarina diye 

0 oy
önce (112 puan) tarafından

Aynı durumdayız 😞

0 oy
önce (561 puan) tarafından

Sen kaçmışsın ve diğerlerini de kaçırmak istemiyorlar bence.. Sen kaçınca ne kadar baskıcı bir aile olduklarını anlamış olabilirler 

0 oy
önce (503 puan) tarafından

Ben kıskançlık olarak düşünmüyorum. Bende ortancayim. Bizim kaderimizdemi var bilmiyorum. Babama sürekli ben hizmet ederdim. Şaka değil 10 yaşından sonra sabah 5 te uyanıp kahvaltıyı caydi falan ise gidene kadar hizmet ettim. Annem kardeşlerim uyurdu öğlene kadar ben geri yatıp uyuyamazdim. Millet senin bundan başka kızın yokmu hep bunu cagiryordun derdi. Kardeşlerim akşama kadar oynar gezerdi ben babama hizmet ederdim ev işi yapardım. Çıkıp gezemezdim fazla. Şaka değil ablamla kardeşimin yanında beni görenler bu kız kim diye sorardı o kadar cikmazdim. En çok dayağı ben yemisimdir. Bizimki kıskançlık değil. Eşit adil davranmamalari evlat kayirmalari. Onlar yaşayabiliyor hayatı güzel bize niye zehir oldu tranva kaldı. Ahiret var hesap verecekler. Niye bizimde nazimiz çekilmedi bizde çocuktuk sorumluluk sahibi olmak zorunda niye kaldık. Kardeş kıskançlığı değil evlat ayrımı. Bize çocukluğumuzu geri veremezler. 

+1

Gerçekten ne güzel yazmışsın. Kıskançlık değil de üzülmek bizimki 

0 oy
önce (1,825 puan) tarafından

Peki kocanın evinde grzebiliyormusun istediğin gibi

Çocuklarım olmasa evet. İki küçük çocuğum var o yüzden zor ama onlar büyük olsaydı eşim sıkmazdı. Bu zamana kadar da her şeye izin vermiştir 

İlgili sorular

+1 oy
25 cevap 662 göst.
21 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 467 göst.
17 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde mr (146 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 499 göst.
23 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde Nerosahmet (694 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 398 göst.