+3 oy
736 göst.
Diğer kategorisinde (1,083 puan) tarafından

Kızlar nasıl tarif ederim bilemiyorum ama son birkaç gündür başım dönüyor.

Sanki başım çok ağır gibi. Abdest alırken eğiliyoruz ya, kalkarken bir şey oluyor işte. Dönüyor mu, ağırlaşıyor mu tam çözemiyorum.

Gözlerim sanki görmekten yorulmuş gibi hissediyorum. Tüm vücudum boşalıyor gibi. Tansiyonum mu düşüyor anlayamıyorum.

2 hafta önce kan da verdim D vitamini hariç eksiğim yok. Eğer biraz daha devam ederse hastaneye gideceğim.

Sorum şu, hem hangi hastaneye gitmeliyim bunun için hem de daha evvel yaşayan varsa bu durum ne ola ki?

21 Cevaplar

+2 oy
(1,083 puan) tarafından

En İyi Cevap

Şimdi hastaneden geldim. Tansiyonum 14müş ama doktor normal dedi. Vertigodan şüphelendi ama değilmiş.

Yarın nörolojiye gidip MR çektireceğim inşallah bir şey çıkmaz. Dinlenirsem geçer.

Tüm dualarınız için teşekkür ederim kardeşlerim Allah hepinizden razı olsun. ❤️🥹❤️✨

(1,220 puan) tarafından

İnşallah bir şey çıkmaz canım çok geçmiş olsun tekrar

(1,083 puan) tarafından

Amin Allah razı olsun güzelim

(2,011 puan) tarafından

Aslinda 14 düşük değil yani bence seni etkiliyor 14 olunca benim senin gibi oluyordu 

(1,083 puan) tarafından

Doktor normalin sınırı dedi ama normal diye tekrarladı. Israrla nöroloji görsün dedi. Bana da yüksek geldi 16yla hastaneye yatışım yapılmıştı gebeyken 

-Reklam-
+1 oy
(862 puan) tarafından

Eğer bebeğiniz küçükse uykusuzluktan bu şikayetler olabilir yoksada muhakkak araştırmaya gidin derim acil felan önemsemiyor rabbim şifa versin 

(1,083 puan) tarafından

Amin Allah razı olsun bitanem. Biri 17 diğeri 5,5 aylık iki bebeğim var. 2 senedir adam akıllı uyuduğum günler bir elin parmağı kadardır.

Mecbur hastaneye gideceğim. 

(862 puan) tarafından

Allah bağışlasın.valla biz anneler kendimizi ihmal ediyoruz ama biz olmadikmida hicbisey düzgün olmuyor nöroloji gidin yani bişey çıkmasın insallahta baktırmak gerekir

(862 puan) tarafından

Bizde yarın eeg çektirmek için goturcem oğlumu daha 11 yaşında rabbim hastalıkla imtihan etmesin çok zor.

(1,083 puan) tarafından

Annelik zor ama işte. Çok haklısınız. Size de geçmiş olsun bu arada. 

(862 puan) tarafından

Allah razı olsun .Rabbime şükür bı kadın annelikle mujdeleniyorsa ne mutlu ona

+1 oy
(7,437 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun 🥺 sanada mı nazar değdi acaba 😕😕Tansiyonunu ölçtün mü hiç? Ablamda son zamanlarda böyleydi en son elimizde kaldı küçük bir baygınlık gibi bir şey geçirdi fenalaştı hastaneye götürdük tansiyonu çok yüksek çıktı

Bence hastaneye gitmelisin hiç bir şey yoksa bile tedbir amaçlı gitmek iyi olur 

(1,083 puan) tarafından

Tansiyon aleti kaynanamda, ölçmedim. İlk gebelikte hipertansiyon, ikincisinde düşük tansiyon geçirdim. Kendimi anneme de okuttum, sirkeli suyumu da içtim. Şimdi uyumaya anneme geldim belki geçer diye. Yarın mecbur hastaneye gideceğim.

Size de çok geçmiş olsun. 

(7,437 puan) tarafından

İnşallah kötü bir şey yoktur bizi de haberdar et olur mu dualarım seninle 🥹

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun ♥️

(1,083 puan) tarafından
+1

Tamam inşallah Allah razı olsun güzelim🥹❤️

+1 oy
(1,182 puan) tarafından

Bunları yaşadım hatta daha kötü haliyle sağa sola döndükçe dünya kayıyor gibiydi tabi doktora gitmedim ama demir eksikliği yapıyo bunu biliyorum 3 5 gün sürdü geçti çok sık adet olmuştum o dönem ondan diye düşündüm ama devam etseydi nörolojiye gidecektim çok geçmiş olsun

(1,182 puan) tarafından

Yaaa olmasın inşallah çok geçmiş olsun

(1,083 puan) tarafından

İnşallah ciddi bir şey değildir de dinlenince geçer. Çok rezil bir şey. 

(1,182 puan) tarafından

Evet bende çok kötü olmuştum oğlumla evdeydik tek oğlum anlayışlı bi çocuk başım fena dönüyor ağırlık var kafamda yataktan saatlerce çıkmadım oda yanımda kaldı Allah'tan da o günü öyle atlatmıştım tansiyon düşüklüğü de yapıyo benim hep düşüktür sersem halsiz dünya üstümde gibi hissederim hep 

(1,083 puan) tarafından

Benim de tahminim tansiyon sanki bakacağız artık çok geçmiş olsun. 

(1,182 puan) tarafından

Sizede çok geçmiş olsun Rabbim dermansız dert vermesin inşallah 🤲

+1 oy
(1,255 puan) tarafından

Tansiyonun düşüyor ya da yükseliyor olabilir dahilye gitsen sana hangi doktora gitmen gerektiğini söyler çok geçmiş olsun 

(1,083 puan) tarafından

Çok sağolun yarın mecbur gideceğim artık. Başımın içinde basınç oluşuyor. 

(1,255 puan) tarafından

İhmal etmeyin önemli birşey yoktur İnşaAllah bu tür şeyler basitte gelse önemli 

+1 oy
(2,284 puan) tarafından

Aynı şikayetler ile gittim canım bende daha yeni, herşeyime baktılar, folat ve demirim çok aşırı düşmüş ondan kaynaklı olduğunu söyledi.

Geçmiş olsun canım Allah acil şifalar versin inşallah 

(1,083 puan) tarafından

Allah Allah çok geçmiş olsun ben daha yeni kan verdim eksiğim yok tansiyondan şüpheleniyorum 

(2,284 puan) tarafından

Tansiyon da basınç yapar kuzum , saydığın belirtiler tansiyon ve vitamin eksikliğinden olacak şeyler , ee yeni kan verdiysen muhtemelen tansiyondur ihmal etme çiçeğim bide dinlen sürekli , kendini çok yorma ❤️

(1,083 puan) tarafından

Sırf dinlenmek için anneme geldim. Çocuklara bakamam rezil olurlar diye korktum. Şimdi yatacağım sabah namaza kadar, sonra öğlene kadar uyumak istiyorum ama emen bir bebekle ne kadar mümkün olur bilemiyorum. 

(2,284 puan) tarafından

Olsun canım Allah verir kolaylığını yaparsın bir şekilde, emzirirsin daha sonra gene yatar uyursun hazır annemde var iyice dinlen güç topla 

+1 oy
(3,041 puan) tarafından

Allah şifanı versin Şeyma. Aynısını ve daha beterini yaşadım. Aşırı yorgunluk ve uykusuzluk tetikliyor. Yavruların küçük haliyle sendeki etkisi bu. Ben doktora gidip değerlerimede baktırmıştım. "İkiz annesi olarak gayet iyi, ben n değerler gördüm demişti" doktorum. İnan ondan sonrada gerek büyük gerek bakıcı desteğide aldım. Sadece hafifledi. Büyüğüm 7 e yanaşıp ikizlerde 2 yaş olunca yavaşça geçmeye başladı. Allah yardımcın olsun

(1,083 puan) tarafından

Çok sağolasın bitanem tansiyondan şüpheleniyorum ilk gebeliğimde hipertansiyonla hastaneye yatışım yapıldı, ikincisinde düşük tansiyonla saatte bir tansiyon ölçüyordum. Kalıcı olabilir diye uyarmışlardı ama şu ana kadar hiç böyle olmamıştım.

Yarın bir gidip baktıracağım inşallah çok rezil bir şey. İnsanın hayat kalitesi düşüyor. Anneme geldim çocuklara bakmakta aciz kaldım diye. O cihetten de çok kötü bir durum. 

(3,041 puan) tarafından

Aslında alet bulundursan gidene kadar ara ara ölçerdin iyi olurdu, kafanda rahatlardı.

İyi yapmışsın.Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin🤲🏻

Benim ki Hatay depreminden sonra başlamıştı bide. Deprem sanıp avizelere bakmaktan bi hal oluyordum😑

(1,083 puan) tarafından

Tansiyon aleti kaynanamda geçen verdim. İkinci gebelikte düşük diye devamlı ölçüyordum doğumdan sonra geçti diye gönderdim geçen. Şimdi böyle olacağını bilemedim 

(3,041 puan) tarafından

İnşAllah toparlarsın. Yinede ihmal etme,hazır annen çocukların yanında doktoru aradan çıkar cnm

+1 oy
(12 puan) tarafından

Böyle şeylere ne kadar inanırsın bilemem ama şikayetlerinin hepsi sac düşmesinden dolayı özellikle de eğilip kalkarken 

(1,083 puan) tarafından

O ne ola ki?

(12 puan) tarafından

Eski annelerimiz nenelerimiz bilir ne olduğunu banada genelde aynı şikayetler üç ay da bir falan oluyor sac düşme deniyor saçından iki teli böyle eline doluyolar sonra hit öldürür gibi kiviriyolar çıt diye ses çıkıyor zaten onada sac düşmesi deniyor işte ve saniyesinde geçiyor tüm o baş donmeleri falan çok iyi bisey ama tabi doktorlar falan bilmez bende bilmiyodum sürekli şikayetlerim olduğu için babaannem bi gün senin acaba sacın mi düştü dedi uyguladi o yöntemi o gün bugündür her olduğunda yaptirirm geçer 

(1,083 puan) tarafından

Tam tarif eder misin nasıl yapıldığını 

(12 puan) tarafından

Yani tarif edemem ama bi tane YouTube sayfası vardı orda kadında görmüştüm şimdi bir bakayım bulabilirsem linkini veririm

+1 oy
(15,089 puan) tarafından

Ufak çocukların varsa emziriyorsan üstüne de uykusuzluktan olabilir 

(1,083 puan) tarafından

Biri 17 biri 5,5 aylık iki çocuğum var. Küçüğü emziriyorum. Tek bakıyorum ama bu durum olduğu için sabah anneme geldim. Aciz kaldım bakamam diye korktum açıkçası. 

(15,089 puan) tarafından

Benim de çocuklarımın arasında 2 yaş var Aynısı bende öyle oldum 7 aya yakın annem de kaldım oğlum 2.5 yaşında bıraktı emmeyi Bıraktıkran sonra düzeldim Allah’a şükür

+1 oy
(403 puan) tarafından

Yüksek ihtimalle uykusuzluk canim

(1,083 puan) tarafından

Çok büyük ihtimal hem de. Ben bir de tansiyondan şüpheleniyorum. 

0 oy
(1,130 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım bu dediklerini hamileyken yaşadım gebe halimle mr a girdim o kadar siddetliydi. Benim kafamda iyi huylu çok kistler var hamile olunca dahada ağrısı çoğalmış doktorum öyle dedi. Birde tansiyonum 14ü geçsin baş ağrısı dayanılmaz ağrımaya başlıyor ağrı kesici almana rağmen geçmiyorsa tansiyona baktir canım 

(1,130 puan) tarafından

Çok sağol canım sanada çok geçmiş olsun canım ihmal etme canım doktora görün bende kızım prematüre olduğu için en son 2023te kontrollerime gitmişim tansiyonum 16 oldu geçen hala düzelmedi doktora gidicem bende

(1,083 puan) tarafından

Benim de prematüre. O esnada hipertansiyon çok riskli oluyor. Dikkat edin. 

(1,130 puan) tarafından

Öyle mi canım Prematüre zor ama büyüdü biraz bizimki çok şükür. Ederim canım teşekkür ederim 

(1,083 puan) tarafından

Benimki de Elhamdülillah 17 aylık oldu düzeltilmiş 15,5 ama tansiyon bende mi kaldı bilemiyorum.  

(1,130 puan) tarafından

Kalmış olabilir canım kızım da 18 aylık düzeltilmiş 15 aylık. En düşük tansiyon 13 oda ilaçla

0 oy
(3,247 puan) tarafından

Allah şifa versin 🤲 kafa hacamatı yaptırdınız mı? Ben hem hacamat hem sülük yaptırdım kafamdan rahatlatıyor elhamdülillah. 

(1,083 puan) tarafından
+1

Allah razı olsun güzelim yaptırdım geçen ayın altın gününde. 

0 oy
(1,341 puan) tarafından

Ayni sikayetler ile bugun doktora gittim kolda uyusma vucutta karincalanma gözde bulanik.görme agirlaşma baş donmesi.B12 asiiirri az cikti igne verdi hayat boyu bu igneden olacaksin dedi.B12 bakmislar mi sizin ?b12 eksikligi belirtilerine bakin netten gecmis olsun

(1,083 puan) tarafından

Baktılar o da düşük ama normalin çok çok az altında. Öyle bir aşırılık yok. En düşüğü d vitamini

0 oy
(4,499 puan) tarafından

Geçmiş olsun. Ferritin değerinize bakıldı mı? Uykusuzluk da çok etkiliyor insanı.

(1,083 puan) tarafından

Ferritine baktılar mı bilmiyorum ki

0 oy
(22,162 puan) tarafından

Genelde uykusuzluktan olur canım yorgunluktan olur

(4,499 puan) tarafından

Benimde baş dönmelerim oluyordu durduğum yerde sallanıyormuşum gibi oluyordum . Başımı öne eğdiğim de kendimi bayılacak gibi hissediyordum. Önce kan değerlerime baktırdım nöroloji ye ve KBB ye gittim beyin veya kulakla alakalı olabilir diye onlar da bir sorun çıkmadı kan değerlerinle alakalı denildi dahiliyede ferritinin çok düşük nasıl ayakta duruyorsun demisti kan rengi ilaçlı serum taktı onunla kendime geldim regl nedeniyle düşüyor. O yüzden her ay aslında kontrol edilmeli

(1,083 puan) tarafından

2 hafta oldu kan vereli de hiç hatırlamıyorum ferritin bakıldı mı bakılmadı mı

(4,499 puan) tarafından

Tam kan sayımında olması gerekiyor 

(22,162 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım

(4,499 puan) tarafından

Sağol canım . Yanlış yere yorum yapmışım sen yorum yapınca fark ettim 😅

0 oy
(4,812 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun canım benim. Evet ben de yaşadım. Yer çekimi yokmuşçasına yere süzülüyorum gibi hissediyordum. Mental olarak zorlandığım bir dönemdi. Ara kanamalarım vardı. Demir seviyemi dibe vurdurmuştu. Normalde düşük tansiyonluyum, 9-6 gezerim hep. Bu zonklamalar, havada süzülmeler olunca daha da düşüyordu. Mental güçlükleri kabullendim, benim semada gezintiler azaldı :D Hala daha var, ama o dönemki kadar değil. Erken menopoz teşhisim var o yüzden boydan boya kontrollerimi aksatmıyorum, nörolojiye de gitmiştim MR istedi. Bugün yarın sonucu çıkar. Bakalım nörolojik bir tetikleyici var mı.

Sen de sakın ihmal etme. Destek alabileceğin birileri varsa muhakkak al. Beyin hem çok bildiğini okur hem de çok şapşaldır. Birileri çocukları yedirip doyursa o da anında kanar serotonin salgılar :D Yaşadığın tempo hiç kolay değil. Art arda doğum, biri prematüre bildiğim kadarıyla, beslenme sende hijyen sende, bebişler sende. Sen kendin zaten bebişsin ;) Her türlü nazara, kötü enerjiye açık durumdasın. Bebişliğini yap, annene nazlan :P Allah acılarını göstermesin, anne eliyle düzelirsin inşallah. Doktor sonuçlarını da bize haber et, seviliyorsun :)

(1,083 puan) tarafından

Oyyyy indigoo, valla bebiş gibi nazlanasım var zaten harbiden tam anlattığın gibiyim. İnşallah şimdi gideceğim ama hangi doktora?

0 oy
(1,220 puan) tarafından

Geçmiş olsun belki uykusuz kalıyorsunuz ondan benimde dönüyor ama şiddetli değil hafif 

(1,083 puan) tarafından

Şu dönem herkeste var galiba

0 oy
(4,515 puan) tarafından

Nöroloji bölümünden bir randevu al bence. Psikolojik de olabilir ama sanki merkezi sinir sisteminde birşey olabilir Allah korusun 

(1,083 puan) tarafından

Allah razı olsun bizimkiler de acaba kristal mi kaydı falan diyorlar da tansiyon da olabilir dedim bakacağız inşallah bir şey çıkmaz

(4,515 puan) tarafından

Aynen kristal de yapabiliyor ama kafanın geriye doğru filan gitmesi bana biraz kötü geldi inşallah yoktur birşey geçmiş olsun Allah şifa versin

(1,083 puan) tarafından

Amin amin amin Allah razı olsun 

0 oy
(4,721 puan) tarafından

Muhtemelen yorgunluk ve vitamin eksikliğindendir ama tavsiyem aman yorgunluktandır deyip es geçme. 2 çocuğun varmış, onlar için kendimize bakmalı ihmal etmemeliyiz. Git doktora, için rahatlasın. 

(1,083 puan) tarafından

Bence de. Bir şey yoksa bile en azından benim kafam rahat edecek. İnşallah bir şey çıkmaz teşekkür ederim 

0 oy
(1,302 puan) tarafından

2 hafta önce bende böyleydim namazi zorla kiliyordum bi gün yine aynı olunca tansiyonumu olctuk 10 6 çıktı acikmistim bide neyse gidip doktora sıkıntılarımı anlattım tabi bende nefes darlığı ve halsizlikte vardı kan tahlili yaptı değerlerim normal çıktı doktor sen yoruluyorsundur dedi ve farkettim ki öğün atlıyorum ve bebegimde emince halsiz kalıyorum tabi gece de fazla uyaniyor seninkide bunlardan olabilir canım 

(1,083 puan) tarafından

Gittik baktı değerlerde sıkkntı yok, nöroloji bakmalı diye gönderdi bizi. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 207 göst.
10 Mart 2023 Aile & Aşk kategorisinde Nagiiiss (384 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 66 göst.
7 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Bkr48 (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 178 göst.
7 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Bkr48 (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 134 göst.