+1 oy
477 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,036 puan) tarafından

Evet kızlar soruyorum size. Yılda toplasanız 1 ay hadi bazen bayramlar birleşiyor belki o zamanlar da dahil edilmek üzere 40 gün olsun. Tatil bölgesinden kendi bütçenize uygun olan bir daire alıp döşeyip birakirmiydiniz? Ya da başka bir şehirden  yine uygun bir daire alıp kiraya vermek mi mantıklı? Almayı dusundugumuz dairelerin kira getirisi maksimum 18 bin lira getirisi olur. Yani bir yandan ayda 18 bin TL kira almak var. Bir yandan da dediğim şekilde bir tatil bölgesinde istediğin zaman gideceğin (maksimum 40 gun) yazlik gibi düşünülecek bir evin var. Sizce 40 gün için evi o kadar boş bırakmaya değer mi? 

22 Cevaplar

+3 oy
önce (7,732 puan) tarafından

18x 12 yilda eder 216 bin kira.

tatil icin villa kiraladik biz 80 bin 7 gun. yirmibinde yeriz mangal su bu. 100 bin bir haftalik tatil . bir sene alacagin kira ile iki hafta tatil yapabilirsin en fazla. 

yazligin olursa 40 gun diyorsun mesela oyle dusun.:)) 

önce (6,298 puan) tarafından
+1

Ama bu sekil yemekle ,temizlikle falan kendiniz ugrasmis oluyosunuz. Ev alip kiraya verse hemde malı olmus olacak. Hemde farkli sehirlerde tatil yapma imkani olacak.

cocukluya cok rahat oluo . mesela biz otele de gdiyoruz bir hafta . ama otelde cocugun uyku saati vikiyoruz odaya odada kaliyorz. boyle villa kiralayinca cocugu uyutup havuza cikiyoruz . yemek icmeklede oyle ugrasmadik aksam mangal erkekler yapio zaten annemle ben salata yaptik bi.  sabah kahvaltiya da ben zaten cocuklarla erken kalkiyirum onlar kahvaltilarini ederken bende bizim kahvaltiyi hazirladim ettim . yedik icti cocuklar hooop  biz havuza . ben annemler falan kaldinca beraber kahvalti ettik. annemde topladi falan kahvaltiyi. ben kurdum o topladi falan oyle is guc de olmuo. otelde yemege yetisecek oluyosun cocuk uyku saatine kadar  cocuk huysuzlanio ne yedigimden anliyorkm ne ictigimdeb eziyet oluo otel.  keni evin yazlikta zaten normalde kisin kaldigin evde nasi yeyip iciosan yine oyle yapilir sonucta yeme icmek. bide her sene yazligim var diye oraya gtmek zorunda da degilim ki mesela benim esimin kendi isi. yazligimiz olunca orayada gideriz normal tatile baska sehirlere de gidilir her sene olmasada iki senede bir baska yerede dgidilir falan . 

Ben tatile gideceksem eger hic bisey yapmam. Yani benim tatil mantigim bu :D yemek yapmak,hatta ne yapacagini dusunmek bile beni bazden yoruyo. Bulasik bile toplamak istemiyorum. Sabah kalkayim kahvaltim hazir olsun cesit cesit. Denize gideyim oglen gelir cocugu yedirir hep birlikte yatariz. Sonra deniz,havuz,park aksam yine yemegi yiyip odaya cekiliriz dizi,film falan izleriz. Benim tatil anlayisim yatmak yani :D 

Benim yazligim olsa gidince 2-3 gun orayi temizlerim,yemek icin alisveris yaparim. Kiyafetleri yerlestir bilmem ne. Zaten 2-3 gun kafadan gidiyo. 

Hem sizin annenizde gelmis illa ki katkisi coktur. 

Herkesin maddi durumu da yazlik varken baska yere gitmeye musait olmaz. Maalesef ulke geneli bu sekilde. 

Tabi bu benim kendi dusuncem. Siz o sekil rahat edersiniz bizde bu sekil rahat ediyoruz :)

aynen tek cocukken bende oelydim :)  iki olunca simdi biri havuz deniz istio odaya girmek istemio acik bufeden herseyi yiyo. digeri uykusu var. herseyi yemio falan iki vocukla zor oldu otel bize. ccklar buyyince anca . yazlik olunca süre onemsiz ki normal evimde yasar gibi yasarim iki gun temizlige ayirmisim bi gun alisverise vs cok muhim olmaz zaman sinirlamam yok cunku yazin normal evimde nasil yasiyorsam yazliktada ayni standart hayatimi yasayacagim . istanbula yakin yer istiyoruz mesela ben cocuklarila haziran temmuz agistosta orda duracagim esim cuma gelip pazartesi donecek isi rahat. ayda bir haftadini da ayirir zaten bize  diger haftalardada haftasonu gelir . gibi. o yuzden günum ziyan olmasin diye bir derdim olmaz :) ama dedigin gibi sinırli vakti olan icin evet zor olur ya gtmeden once temizlikci falan tutulacak ev tertezmiz hazir olacak oyle gidilecek . gibi olur yinede dedigin gbi herkesin butcesi yetmeyebikir

-Reklam-
+2 oy

yazlik olsun yazlik candir :) bizde bakiyoruz  ya arsa alip izerine prefabrik yada celik konstrksiyon koydurmayi . yada bahceli guzel bir mustakil havuz falan yaptirilacak sekilde .

biz oturdugumuz yer eistanbula yakin bakiyoruz . mesela yazin ben ve cocuklar orda dururz esim cuma aksami gelecek pazarteai sabahtan donecek sekilde .  esimin isi rahat kendi isi . 3 hafta islerini toparlayip bir hafta on gun yanimizda da kalabilir her ay yani yazlik olsunda gtmesi her turlu ayarlanir. kisin haftasonu gdilir mangal çangal yapilir . kafa dinlenir

önce (5,099 puan) tarafından

Şarköyden baksana canm 

aynen o taraflar bakiyoruzz.  silivride  falan guzel aslinda hazir yapili villalar var aslinda .   depremden korkuo esim. e diyorum bizde kandiraya falan bakiyoruz babali o taraflar e oralarda deprem bolgesi sonucta.0 . simdi cananakkale yine bi derece uzak ama hazir proje alani site bulduk. ama denizi kotuymus sanki gifip gormek lazim. babaliga gitmistik guzel denizi plaji falan. 

+2 oy
önce (526 puan) tarafından

Yılda bir haftalığına dahi olsa denize yakın bir yazlık kesinlikle alırdım. Bu zamanda tatile çıkmak çok maliyetli oteller çok pahalı en azından kafa dinleyeceğin bir evinin olduğunu bileceksin 

+2 oy
önce (1,565 puan) tarafından

Tatile bölgesinden yazlık alıp kiraya verirdim günlük haftalık şekilde kendimiz gideceğim zaman kira işini erteler gitmediğim zaman kiraya devam ederdim hem maddi getirisi olur Hemde bi tatil gününde gidip keyif yapılabilir 

+2 oy
önce (6,203 puan) tarafından

Şimdi acık konuşayım en güzeli al evi ver kiraya hem yan gelirin olsun tatile gide bildikten sonra 4 aylık kirayı biriktir git bi otelde yap adam akıllı tatilini dön tatile gidince de ev işi yaptıktan sonra yemekle bulaşıkla uğraştıkdan sonra ne anlamı var tatilin otelde herşey hazır sen sadece ye iç Gez oh mis 

Tavsiyem ev al kiraya ver 

+1 oy
önce (1,002 puan) tarafından

Sizin maddi durumunuza bagli bir sey bu o aylik 18 bine ihtiyacim yoksa yazlik alir kenara koyarim ihtiyacim varsa da ev alir kiraciya veririm.

+1 oy
önce (14,110 puan) tarafından

Ben alırım alacağım da nasipse ilerde 

0 oy
önce (2,363 puan) tarafından

Ben alırdım çünkü tatil yapmak çok pahalı yer bulmak çok zor çocuklarım için kendi yazlığım olsun isterim çıkıp gidebileceğim 

Ayrıca orayı da kiraya verebilirsin 

0 oy
önce (632 puan) tarafından

Bütün paramı verip her yıl aynı yere gitmektense kiraya veririm o parayla her yıl farklı farklı yerlerde tatil yaparım. Üstelik üstüne para da kalır.. 

önce (2,036 puan) tarafından

Valla post beni daha çok kararsız bıraktı :)

önce (632 puan) tarafından

Sen beni dinle pişman olmazsın 🤣🤣

0 oy
önce (61 puan) tarafından

Zengin olduğum vakit cevap yazacağım. :)) 

Şaka bir yana keyfimi düşünürdüm sanırım. Yani yazlık. Kira gelirine ihtiyacınız yoksa, geçiminizi sağlayabiliyorsanız yazlığınızı alın keyfinize bakın. Karar sizin tabi. :)

Teşekkürler yorum için:)

0 oy
önce (21,692 puan) tarafından

Ay yazlık ya yazlık bir kültürdür çoluğuma çocuğuma düzenli tatil alışkanlığı ve bir tatil kültürü bırakmak için bile yazlık alırdım ben zor geçinmiyorsak yazlık daha mantıklı benim için benim ilerde yazlık değilde denizi olan bir şehirden müstakil ev hayalim var haftasonu tatillerde çocuklarla denize gitmeli bir hayat istiyorum 

O hayali bende kuruyorum cnm. En güzeli müstakil ev ama işte maalesef çok pahalı:) 

0 oy
önce (319 puan) tarafından

Yazlik daha iyi siz 1ay tatil yapiyorsunuz sonraki bir ayida mesela baskasina kiraya vere bilirsiniz.

Onu yapamam. Başkasının eşyalarımı kullanmasını istemem:)

0 oy
önce (3,486 puan) tarafından

Ben tatil bolgesinden ev almayi sacma buluyorum madem evde oturxaksiniz niye gidiyosunuz oraya oteller pansiyonlar da isinizi gormez mi temizlik derdin olmaz en azindan

Yorumlar beni daha çok kararsizlastirdi

önce (3,486 puan) tarafından

Almak mi istiyosun sen aslinda net bi sekilde alman seni zarara sokar demek istemistim 

0 oy
önce (82 puan) tarafından

Devre mülk gibi bir şey almak isterim ilerde . 

Alabilirsek daire alabiliriz bizde cnm

0 oy
önce (982 puan) tarafından

Ben yazlık alırdım hatta bundan sonraki hedefimiz bu. İmkan olsa şimdi bile alırız. Otellerden apartlardan tiksiniyorum kendi evinde olsa mis gibi tertemiz dayar döşerim. Otele bile gidince önce tuvaleti banyoyu deterjana boğuyorum

önce (4,319 puan) tarafından
+1

Otellerden tiksinen bir ben değilmişim :)) tuvaleti birak milyonca insanın yattıığı yatakta yatmak tiksindiriyor

Ever kizlar ya. Hatta otel kültüründe hani para verdik sürekli yemek yiyelim psikolojiside beni çok rahatsız ediyor. O yemek kuyrukları ve otele o kadar para verince gidilen şehir de gezilmiyor maalesef. Sürekli yemek saatlerini kacirmamaya calisiyorsun

önce (982 puan) tarafından

Yatağı dolabı yerler hep tiksinç yani sonuçta üstünkörü sil geç yapıyolar. Yemekleride genelde aynı çıkıyor ben kendim evimde yapmayı tercih ederdim. Zaten üç kişilik aileyiz yemek konusu beni zorlamıyor. Keşke yazlığım olsa da yemek yapmak zor gelse:)) 

0 oy
önce (1,156 puan) tarafından

Tatil için ev almak bence mantıklı degil

Sadece evi değiştiriyorsun iş aynı iş. Tatilemi gidiyorum iş yapmaya mı.

Bence kiraya ver aldığın kirayla istediğin memlekette tatilini yaparsın. İş güç olmaz kafa rahat oh mis.

Yorgunluk baki kalır diyorsun yani. Bu açıdan düşünuncede kira mantıklı evet ya

0 oy
önce (5,335 puan) tarafından

Sahsen ben olsam yazlik alirdim. 1 ay bazen 2 ay olur. En azindan gidecek kapim olur. Alacagin 1 yillik kirayla 40 gun tatil yapamazsin.

Orasida doğru 1 haftalik otel tatili bile en az 70 bin diye tahmin ediyorum. Hem de eşim olmadan çocuklar büyüdüğünde de gitme şansım olur

0 oy

Ayy ev al kiraya ver. O kira ile de mesela her ay bi sehre tatile git. Sehir gez,Kisin termal otellere git ,yazin deniz kiyisina git. 

Yorumlar beni daha da kararsız bıraktı ya :)

0 oy
önce (1,299 puan) tarafından

Maddi durumunuz kira getirisi olmadan da geçinmeye elverişli ise yazlık almak mantıklı .yazlığı da bulunduğu bölgeden bir emlakçı ile anlaşıp Mayıs Ekim arası kiraya verirsiniz.normal daireden 10 kat fazla gelir sağlar .tercih sizin tamamen maddiyatiniza ve yaşam seklinize bağlı .ama daire alıp kiraya verseniz de gelen kiralar ile istediğiniz yerde tatil yaparsınız .yalnız şu da bir gerçek ki insan belirli bir yaştan sonra her sene farklı yerlere gidip tatil yapmak istemiyor daha garanti beğeneceği memnun kaldığı yerlere gitmek istiyor .yazlik mantıklı bana gore

Aslında ev alırsam çocuklar biraz daha büyüdüğünde belki eşim olmadan 3 ay bile kalabilirim. Yani onunla tatil biterse benim devam edebilme sansimda olur evde:)

0 oy
önce (609 puan) tarafından

Bence yazlık alın. Kiraciyla niye vurasasiniz. Bazı kiracılar iyi olabilir ama kotusunude denk düşebilirsiniz. Evi sürekli yaptırması masrafı olur. Evden çıkmazsa mahmalik olur vurasip duruşunuz. Yazlık alın yılda bı kere gidin dinlenin. 

+1

Kiracıya uğraşmak çok zor. Alırsam zaten sezonluk vermem kiraya

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 564 göst.
0 oy
4 cevap 387 göst.
18 Mart 2023 Diğer kategorisinde Kederlianne (688 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 859 göst.
17 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 319 göst.
30 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Oylesinebiriiste (1,369 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,454,575 soru

23,871,956 cevap

320,930 kullanıcı

...