+4 oy
331 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,277 puan) tarafından

21 gün önce doğum yaptım kayınvalidem sürekli laf sokuyor sürekli surat asıyor üzülüyorum 1.haftam bittiğinde sandalyenin üstüne çıkıp mutfak dolaplarimi silmiştim sen sileceksin tabi kim gelip silecek demişti annem varken de ev işlerin varsa yapayım demişti bir söylediği bir soyledigini tutmuyor acı yiyemiyorum ama yemeklere tatlı biber sandım diye hep acı konuluyordu evine çıkıp işlerini halletmeye gün içinde vaktim olmuyor kendi evimde islerime zor yetisiyorum meme de uyuya kaliyo o yüzden yarım saatte 2 3 kere emzirmem gerekiyor ona vereyim diyorum ama o gazını cikaramiyor her şeyi bana kalıyor arka arkaya işlere yetişemiyorum zaten yemeği de eltime gel yap deyip geziyor kendisi çocuğumla acıktın mi sen anneye soyle diyorum konuşuyorum onunla cevap veriyor sanki sana aç mısın diyorsun soru soruyorsun dedi bir kaç bir şey daha mirildandi cahil gibisinden doğumda yaşadığımı anlatiykrum eşime hala söylüyor hala söylüyor diyo eşime gülüşup sakalasiyor ama bana gelince hep bir ciddi tavır ses tonundan bile anlarsınız ya bir insanın size olan yaklaşımını ses tonu bile bana yaklaşımını belli ediyo 

13 Cevaplar

+4 oy
önce (3,222 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Bebeğini Allah bağışlasın🤲 kurtulmana çok sevindim 😻 lohusa iken en kötü şey şu kaynanaların göz önünde olmaları.. Bir de annenin yanında iyi görünmek için işlerini yapmayı teklif etmiş. Sen de buna inanarak ona işlerini anlatmışsın. Sonra gerçek yüzünü göstermiş. Kaynananı Allah ıslah etsin. Bol bol hasbünallahi ve nimel vekil, nimel mevla ve nimen nasir duasını arapça olarak oku. Kimsenin de bu en mutlu anlarının içine etmesine izin verme. Laf sokarak üstünlük kurduklarını sanıyorlar. Tam tersi gözümüzden düşüyorlar. Allah imtihanını kolay eylesin. 

-Reklam-
+4 oy
önce (775 puan) tarafından

20 senelik evliligimde şunu anladım iyi olmayacaksin kötüye sana nasıl davraniliyorsa sende onlara öyle davranacaksin  bak nasil ilgi alaka gösteriyorlar dip not asla acima acınacak duruma düşersin merhamet güzeldir ama hakedene...

önce (6,226 puan) tarafından
+1

Ayakta alkışlıyorum 2 yıl çektim en son resti çektim şimdi görüşmüyorum ama benden iyisi yok umrumda mı asla 

Sağda solda oğlumdan ayırdı beni diyen kadın gitti şimdi Büşra beni bakar diye geziyor bende geçen haber yolladım karşımda can çekişse 1 yudum su vermem o suyla kahve içer ölmesini zevkle icerim karşısında diye 

önce (775 puan) tarafından
+2

İnan şu 20 yılda neler yaşadım neler yıllar bana acımasızlığıda öğretti kötülük bilmeyen ben bazen kendimi tanıyamıyorum maalesef böyle olmam benim suçum değil onlar utansın nediyimkiii 

önce (6,226 puan) tarafından
+1

Öyle ne ekersen onu biçersin insan olsalar di

+3 oy
önce (4,769 puan) tarafından

İki eve de mi yardım ediyorsun yani, yemek temizlik? Yaşlı değilse eli ayağı tutuyorsa kendi işini kendi yapsın. Lohusasın uykusuzsun bi de extra iş mi bekliyor senden.

+2 oy
önce (1,959 puan) tarafından

Yapman gereken tek şey sana ne tarz konuşuyor ve davranıyorsa sende aynısını ona yapacaksın. Bu devirde ya kötü olacaksin ya da ilişkini keseceksin.

+2 oy
önce (282 puan) tarafından

Rabb'im bağışlasın bebisini canım güzel günlere büyüsün inşallah.onun dedikleri bı kulağından girsin birinden çıksın takma birazda yavaş iş yap nasıl diyim uyuşuk ol vakla bak belim ağrıyor kafam agriyo de sürekli bıkar senden birdaha bulasamaz sana😁😁

önce (1,277 puan) tarafından

Yok öyle daha sinirleniyor

önce (282 puan) tarafından

Sinirlensin dursun Kudursün elleme 🤣

+1 oy
önce (626 puan) tarafından

Eşine de diyecem ne tepki verir senin yanında başka sen yokken başka diye. Yazık ne acımasız kadınmış. Yeni doğum yapmışsın evde bebek lohusa dönemi ağrın sancım illaki olur. Bide evine çıkıp işini gorecen. Bu kadın sana niye böyle yapıyor ki anlamadım. Oğlunu sendenmi kıskanıyor. Bilemedim işin zor Allah yardımcın olsun?

+1

Yok eşimin yanında da aynı eşim öyle değildir diyo

+1 oy
önce (21,757 puan) tarafından

Aynı evin içinde mı yaşıyorsunuz ayrı ayrı mı otuyorsunuz aile apartmanı mı anlamadım ama doğum yaptın diye dolap silmesini beklemen de mantıklı değil onun gelip aklı sıra laf sokması da eğer ayrı iseniz hiç bir şekilde iş bekleme işine de karıştırma birlik iseniz de kendine yeteceği kadarını yap ne kendini üz ne de birilerine yaranmaya çalış 

+1

Aile apartmanindayim ben kimseye gel dolabimi sil demedim kimsedende istemedim ki laf arasında naptigimi anlattim

+1

Mümkün mertebe az iletişim kur ne yaptığını ettiğini bilmesine gerek yok kayinvalide öyle sohbet edilecek bir insan değil ki aile apartmanı da olsa en azından şükür ki ayrı imiş keşke temelli ayrı olsa idi. Ama kapar kapını ne demiş ne düşünmüş ilgilenme lohusalık kendine ve bebeğine odaklanma zamanın 

+1

Ben içindeyim malesef bir süre sonra çıkıp yemeğini temizliğini de halletmem gerekiyor o yüzden çok zor dolap silmesini beklesem de çok değil bence oğluna çocuk vermiş baba yapmış birini en önemlisi yaşlı da değil doğum yapmışım acılarım anne olma sorumluluğun uykusuzlugun karşısında insaniyet önemli kendi evine bütün gün temizlik yapıp gezebiliyorsa insan vicdan yapıp yaptığımı görüp yardıma da gelebilir merhamet önemli videolardan da görüyoruz kiminin kaynanası yemeğini bile yapıp evine getiriyor onlar enayi mi şans jsi iyiye denk gelmek iste ya da kızım sen yarım saat uyu oğlum da akşam uyusun ben yaparım git yat deyip anlayış bekliyorum

+2

Bakış açımız farklı bir şey diyemem ben mesela lohusa olsam dolap silmek aklıma bile gelmez acelesi de yok gerekte yok derim kendim kimseye minnet etmeyi sevmiyorum hamile ikende son anlara kadar her işimi kendim yaptım aynı şekilde gidip kayinvalidemin evini temizleyip yemeğini de yapmam eli kolu tutan sağlam bir insanın sırf yaşı benden büyük diye veya eşimin annesi diye gidip evini temizlemem karşılıklı anlayış varsa yardımlaşma varsa okey öbür türlüsü insan kullanmak gibi geliyor ben çalışıyorum kendi evimi bile zor temizliyorum yetmediği yerlerde yardımcı veya teknolojik aletlerden yararlanıyorum ki gidip kaynanama yemek yapam temizlik yapam gibi bir durumum mümkün olmaz ameliyat vs olursa sağlık sorunu olursa günlük işlerini yaparım tabiki ama kalkıpta onun evinin derin temizliğini üstlenemem 

+1 oy
önce (5,875 puan) tarafından

Klasik bir kaynana okurken kendi kaynanamı gördüm millete yapıyor gibi görünür bir bardak kaldırmaz . Ameliyat oldum ne çektiğimi ben bilirim anam perişan oldu çok işe yarar gibi oda geliyordu ama taş altına eline sokmuyordu en son gelme ben iyiyim annem gelsin çocuk onda duruyor çocuğu baksın yeter dedim ..hakedene hakettiği gibi davranacaksin valla iyi olunca ayy iyi gelinim demiyorlar 

+1 oy
önce (144 puan) tarafından

Daha yeni annesinin böyle şeyleri çok kulak ardı etme İnan 10 tane kayınvalideden 8'i bunu yapıyor dikkat çekmek istiyor olabilir lohusalık depresyonuna girersin çok takma bebeğin hemen etkileniyor senin bu halinden bunu düşün sağlıklı anne sağlıklı bebek demektir

0 oy
önce (62 puan) tarafından

Canım yüz buluyorlar açıkcası sen yumuşak oldukça üste çıkıyorlar acımayacaksın bizim sürekli yuvamızın içindelerdi eşimin ailesi bi kavga bi gürültü boşancaz imzaları attık eşim dedi gel konuşalım gittik konuştuk dedim senin aileni istemiyorum sürekli huzursuzluk çıkarıyorlar ve sadece kayınvalidem değil kayınpederim de aynı sonra baktım kocam düzeldi şuan hala konuşmuyorum kayınvalidemle falan çok bi görüşmem de bu lazımmış

0 oy
önce (373 puan) tarafından

Sen şimdi onun evinin işini kendi işini yaptın dünyanın en iyi gelini en iyi karısı olmayacaksın o çocuk birdaha bebek olmayacak ve bu günlerini ozleyeceksin 

Kimseye acıma acınacak hale gelirsib bebek nemese uyuyor demişsin Allah korusun ölebilir uyu dinlen kimse uyumadaydin der sonra kocan bile 

0 oy
önce (1,641 puan) tarafından

Hiç umrumda olmaz mesafe korurdum ayrıca senin evin ayrı bırak işini kendi yapsın 

0 oy
önce (8,046 puan) tarafından

Az yesinde uşak tutsun bir çöpünü yerden kaldırmam öyle insanın 

İlgili sorular

+2 oy
5 cevap 105 göst.
+1 oy
6 cevap 105 göst.
+2 oy
20 cevap 753 göst.

Kategoriler

1,454,950 soru