+3 oy
266 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (886 puan) tarafından

8 aylık bebeğim var emziriyorum Vücudumun bazı yerlerinde morarma oluyor bacağımdakiler hadi diyorum puset çarpmıştır veyahut Bebek arabasını sürerken bir şey olmuştur Ama kolumda da morarmalar oluyor başına gelen var mı doktora gittiniz mi sebebi neydi bazen kolumun eklem yerlerinde veya kolumun başka yerlerinde böyle hafif ağrı olup geçiyor benim kızım bir de çoklu besin alerjisi var onunla alakası var mı bilmiyorum ben diyet yapıyorum 6 aydır falan süt yumurta kuru yemiş ve birçok şeyi tüketmedim

10 Cevaplar

+1 oy
(2,480 puan) tarafından

Mutlaka görün doktora ihmal etme

(886 puan) tarafından
+1

Korkuyirum kotu birsey mi vardir kan tahlilinde belli olurnu

(2,480 puan) tarafından
+1

Belli olur bi arkadas gecen paylasmisti aşırı asiri mordu kocamandi morluklar bisey yokmus mesela her tahlil yapılmış sende git ihmal etme

(886 puan) tarafından
+1

Neymis sebebi peki

(2,480 puan) tarafından

Arastiriliyor daha 

-Reklam-
+1 oy
(321 puan) tarafından

Beniim de aynı şekilde sürekli her yerimde morarmalar oluyor  

(886 puan) tarafından
+1

Bir yeremi carpiyirsunuz peki agri varmi kollarda falan ben cok korkuyirum kanser falan dir diye Allah Allah korusun hic gittinizmi hastaneye

(321 puan) tarafından
+1

Yok hiçbir yere çarmiyorum kendiliğinden morarma oluyor ağri  sadce ağrıyan yere sürdüğümde ağrıyor 

+1 oy
(1,992 puan) tarafından

Korkma canım hemen kötüyü getirme aklına o kadar yoruluyoruz ki kendimizi bir yerlere çarptığımızı farketmiyoruz bile bence ben bacaklarımı karyolaya çarpıyorum mesela iki bacağımın da aynı hizasında morluk oluyor ama o an farketmiyorum morarinca anlıyorum. Ama yine de ihmal etme tabii ki bi doktora görün 

(886 puan) tarafından

Ters tepki olur diye bitki cayi na pek guvenmiyom 

Bu gece hic dalmadi hep emerek uyudu 

(1,992 puan) tarafından

Yanına yatırıp emzirsen sende uzanmış olurdun. Uyanıyor mu yine de. Benimki de ayakta emerek uykuyu bıraktı doyunca öğürüyor çünkü memeyi verince. Sallanarak uykuyada inat ediyor zor ikna ediyorum ayağıma. Sürekli kalkmak istiyor 🥴 

(886 puan) tarafından

Aynen yanina yatiyorum oyle emziriyorum ama surekli emiyor birakiyor bir turlu derin uykuya gecemiyor cay icmeyi kestim bakalim ihlamur ictim kizimada verdim

(886 puan) tarafından

Ne zaman duzelecek bunlar ya cok merak ediyom 

(1,992 puan) tarafından

Bende çok merak ediyorum gerçekten. Bende kahve içiyorum kola içiyorum acaba o yüzden mi oluyor diyorum kendi kendime ama aşırı değil hergün hergün içmiyorum. İnşallah işe yarar ıhlamur. 

+1 oy
(5,396 puan) tarafından

İki ay önce bu yüzden doktora gittim kan değerlerine bakıldı d vitamini folik asit eksikliği çıktı ama c vitamini eksikliğinden genelde morarma oluyor dedi c vitamini serumu verdi ve takviye ilaç alıyorum şu anda öyle morarma falan yok

(886 puan) tarafından
+1

Ay canim allaha sukur agri oluyor muydu 

(5,396 puan) tarafından
+1

Evet sanki bir yere vurmusum gibi ağrı oluyordu dahiliyeden randevu al şikayetlerini söyle ihmal etme çok geçmiş olsun

(886 puan) tarafından
+1

Tamam canim tesekurler 

+1 oy
(140 puan) tarafından

Demir eksikligi ya da trombosit düşüklüğü olabilir. Dahiliyeye görün onlar tahlil yapar. Geçmiş olsun

(886 puan) tarafından
+1

Tesekurler en kisa zamanda gidecegim

+1 oy
(208 puan) tarafından

Benim de bacağım da oluyor canm vurmuyorm bir yere de  bacağım da 1 aydan beri agrı var çok agrıyor ağrıdığı morarıyor da bacağım korkuyorum doktora gitmeye

Sende git canm ihmal etme 

(886 puan) tarafından
+1

GideceğimGideceğim canım Benim kızımın alerjisi var yaklaşık 6 aydır süt yumurta hiçbir şey yiyemiyorum aylardır balık ve zeytin ile beslendim tahminim vitaminlerim düştü İnşallah kötü bir şey yoktur

(208 puan) tarafından
+1

Olabilir canm vitaminsizliktendir

+1 oy
(48 puan) tarafından

Şunların eksikliği morarmaya yol açabilir:

C vitamini eksikliği (damar duvarları zayıflar)

K vitamini eksikliği (kan pıhtılaşması bozulur)

Demir eksikliği anemisi

B12 ve folik asit eksikliği

Bir kan tahlili yaptırın bence, korkulacak bir durum değil vitamin eksikliği büyük ihtimalle. Şu testleri yaptırın:

Tam kan sayımı (CBC)

Ferritin (demir depoları)

B12, folik asit, D vitamini

Protrombin zamanı (PT), aPTT (pıhtılaşma testleri)ikliği

(886 puan) tarafından
+1

Insallah oyledir kızımın alerjisinden dolayı aylardır sadece balık ve zeytin ile beslendim hala süt yumurta yiyemiyorum kuruyemişi yiyemiyorum 6 aydır vitaminlerim bayağı düştü

(48 puan) tarafından

Ben de sizinle aynı durumdayım. Kızım 4 aylık, dışkısında kan gelmeye başlayınca sıkı bir diyete girdim. Emzirdiğim için çok acıkıyorum maalesef bünye güçsüzleşti benim de. Böyle durumlarda multivitamin alınmalı aslında. Ben alıyordum ama içindeki bir şeye de alerji gösterince bıraktım. Ben de Bi kan testine girip ne eksikse ona göre vitamin takviyesi almayı düşünüyorum ama mutlaka içeriklerine bakın laktoz vs olabiliyor 

+1 oy
(364 puan) tarafından

Yakınımızın çocuğunda daha yeni bacağında morarmalar varmış. Dr a gittiler. Tahliller vs yapıldı. Trombosit 2 bine düşmüş normalde en az 150 bin olmalı. Kortizon verildi. İlik alındı temiz çıktı. Mutlaka ama mutlaka hemen doktora git. Kanla ilgili bir durum olabilri

(886 puan) tarafından
+1

Ilik nasil aliniyor korktum simdi

(364 puan) tarafından

Belinden almışlar. İhmal etme. 

(886 puan) tarafından

Allah korusun gidecegim bende insallah 

0 oy
(604 puan) tarafından

Bende de vardı kocaman kocaman morluklar gittim doktor vitamin eksikliği dedi bebeğümde benim kadar olmasa da azar azar var götürmedim hiç çünkü acımıyor baktım çoğalıyorlar daha sonra götürücem

(886 puan) tarafından

Tahlil yaptimi peki bide benim bazen agri oluyor sizde varmi agri 

(604 puan) tarafından

Dokununca ağrı hissediyodum başka da ağrısı yoktu 

Evet tahlil de yaptı 

(886 puan) tarafından

Benim bazen kol dirseklerinde agri oluyor 

(604 puan) tarafından

Ama herkesde bir olmaya biliyor şimdi ben öyleydim diye sizde öyle olacaksınız değil bene sizde lan erin bi içiniz rahat olsun 

0 oy
(6,328 puan) tarafından

Merhaba canim , basligi gorunce muhtemel bebeginde alerji var sende diyet yapiyosun diye dusundum. 

Bende aynisini yasadim coklu besin alerjisi vardi morarmalar olurdu. Doktor bissuru vitamin verdi. Kullanmaya baslayinca azaldi. Diyeti bitince de olmadi bidaha. 

Sen takviye vitamin vs kullaniyo musun ?

önce (886 puan) tarafından

Agzinin salyasida çok akıyor acaba o mu yapıyor

önce (6,328 puan) tarafından

Bizim 1 hafta ara verip tekrar deneyince tepki vermedi. Tabi her bebek farklidir. 

Salya genelde disten oluyodu bizde.

Ispanak vermistim kizima oda çok alerji yapti hepsi karisti 

önce (6,328 puan) tarafından

Yaa ispanak cok alerjik ama keske vermeseydiniz. Semiz otu verin onun yerine. 

Evet malesef ama yumirtada alerji yapti biraktim bugun 6 aydir yaptigim diyet bosuna mi gitti şimdi yumirta yiyince 

Ben yurt disindayim burda semiz otu yok 

Bebege ne yedirecem çaresiz kaliyom artik

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 40 göst.
28 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Kadinca_1445940 (6 puan) tarafından soruldu
+3 oy
3 cevap 292 göst.
30 Mart 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Passionis (533 puan) tarafından soruldu
+1 oy
14 cevap 323 göst.
0 oy
4 cevap 72 göst.

Kategoriler

1,456,522 soru

23,898,240 cevap

322,213 kullanıcı

...