@ikbal instagramda bir video görmüştüm, bi tane kadın saklama kabı ile gidiyormuş böyle yerlere hem parasını ödedik hem de kalanı çöpe gidecek niye bırakayım diyordu ve baya linç yemişti kadın. oysa çok mantıklı.
ben açık büfeye falan gitmemeye çalılıyorum. çünkü insanın gözü dönüyor hele bir de çok açsa onu al, onu al, onu da al uzayıp gidiyor 3 lokma alıyorsun doyuyorsun. gerçekten büyük israf.
bazı arkadaşlarımda gördüm hani gerçekten tabakta yemek bırakma huyu var. nerde olursa olsun. zamanla farkında bile olmadan o arkadaşlarımdan uzaklaşmışım. o ve bu sebepten.
yaşım gençken, yani cahilken sallamazdım ama paranın ne kadar
zor kazanıldığını öğrendiğim günden beri, gıdaların ne kadar değerli şeyler olduğunu öğrendiğimden beri az az alırım her şeyden. tabağıma da az alırım, yemeği de az yaparım. bu yüzden çeyizlik olarak mini tencere seti aldım ben.
@Mrvgul çocuğun porsiyonunu ayarlamak gerçekten çok zor. ek gıdaya başladığımdan beri döktüğüm şeylerin haddi hesabı yok. özene bezene hazırlıyorum, organik ürünler alıyorum. yarısı çöp. kayınvalidem eşimi ve görümcemi bu konuda baya iyi yetiştirmiş. yemek ne olursa olsun, tabağa ne kadar konursa konsun o tabak bitiyor. yemek de ayırt etmiyorlar. ben daha çok yemek seçerim. bebeğim daha küçük 22 aylık, bu tarz bir şeyi daha tam öğretemem ama bu şekilde büyümesi için elimden geleni yapacağım.