+3 oy
316 göst.
önce Diğer kategorisinde (4,322 puan) tarafından

Çöpe almayı hiç sevmem annemden geliyor bu huy cocuklar bazen tabaklarını bitirmeyince üstünü kapatıp sonra yerler diyorum bazen kalıyor çöpe gidiyor üzülüyorum yemeği çöpe atınca o kadar insan yemek arayıp bulamıyor sizde kötü hissediyor musunuz bu durumda. Genelde çocukların yemeklerini bitirmeyince öyle oluyor. Sebze meyve ölçülü alırım bittikçe çok cok nadir çöpe gider yemekleri de fazla yapmam 2 günlük en fazla onlar da kalmaz yenilir sizde durumlar nasıl 

14 Cevaplar

+4 oy
önce (2,196 puan) tarafından

emek, para, her şey var o yemeklerde ve dediğin gibi 1 lokmaya muhtaç binlerce insan. 

sadece Türkiyedeki gıda atığından Afrika'daki açlık bitebilirmiş. düşün bütün dünyayı.

fazla fazla alınan ekmekler, açık büfe yemekler, kahvaltılar. hepsi çöp. 

üstelik kalanları ihtiyacı olanlara vermek verince çöpe döküyorlar. 

bizler evimizde neler neler atıyoruz. 

evde bir şey küflenince üzülüyorum. bozulunca üzülüyorum. 

önce (4,322 puan) tarafından

Evet şükür biz çok cok az çöpe atıyoruz ama 2 gunde bir 2 3 kaşık yemek haftalık aylık kim bilir kaç kilo yemek yapıyor. Bende bu konuda dikkatliyim fazla alıp çöpe atmaktansa az az alıyoruz ama çocukların tabağın bazen illaki kalıyor çözümü sanırım sadece az koyup tekrar isterse ilave etmek 

+1

@ikbal instagramda bir video görmüştüm, bi tane kadın saklama kabı ile gidiyormuş böyle yerlere hem parasını ödedik hem de kalanı çöpe gidecek niye bırakayım diyordu ve baya linç yemişti kadın. oysa çok mantıklı.

ben açık büfeye falan gitmemeye çalılıyorum. çünkü insanın gözü dönüyor hele bir de çok açsa onu al, onu al, onu da al uzayıp gidiyor 3 lokma alıyorsun doyuyorsun. gerçekten büyük israf. 

bazı arkadaşlarımda gördüm hani gerçekten tabakta yemek bırakma huyu var. nerde olursa olsun. zamanla farkında bile olmadan o arkadaşlarımdan uzaklaşmışım. o ve bu sebepten. 

yaşım gençken, yani cahilken sallamazdım ama paranın ne kadar

zor kazanıldığını öğrendiğim günden beri, gıdaların ne kadar değerli şeyler olduğunu öğrendiğimden beri az az alırım her şeyden. tabağıma da az alırım, yemeği de az yaparım. bu yüzden çeyizlik olarak mini tencere seti aldım ben. 

@Mrvgul çocuğun porsiyonunu ayarlamak gerçekten çok zor. ek gıdaya başladığımdan beri döktüğüm şeylerin haddi hesabı yok. özene bezene hazırlıyorum, organik ürünler alıyorum. yarısı çöp. kayınvalidem eşimi ve görümcemi bu konuda baya iyi yetiştirmiş. yemek ne olursa olsun, tabağa ne kadar konursa konsun o tabak bitiyor. yemek de ayırt etmiyorlar. ben daha çok yemek seçerim. bebeğim daha küçük 22 aylık, bu tarz bir şeyi daha tam öğretemem ama bu şekilde büyümesi için elimden geleni yapacağım. 

önce (53,465 puan) tarafından

dvet ev oturmalarinda sa mesela ben kendime tabak almam ela ne yerse yer kalani yerim. çoğu kişi hic bakmiyor cocuklara ayri kendilerine ayrı tabak alıyorlar çocuklarınki oldugu gibi kaliyor 

bi de doldururlar çocukların tabaklarını, sanki hepsini yiyeceklermiş gibi 🤦🏼‍♀️

he aynen bazi ev sahipleri zorla bana da veriyor tabak salata iki kase yiyebilirim diye ondan basliyorum tabagima dokunmuyorum ee masraf emek yazik ya 

-Reklam-
+3 oy
önce (4,309 puan) tarafından

Vallahi hiç çöpe atmam kedim var kapıda onun canı sağolsun yer bitirir 😁 kemikleri bile çöpe atmam toplarım kedimin yiyemedigini de eşimin akrabası var onların köpekleri var onlara veriyorum sebze meyve kabuklarını bile atmam onları da toplarım yenge buraya hayvanlarini getiriyor koyunlara veriyor onları da😁

Meyve kabukları bile geri dönüşüm ne güzel :) rabbim evine bereket katsın

önce (4,309 puan) tarafından

Amin canım cümlemizin inşallah onlar da beni sütsüz bırakmıyor Allah razı olsun 😁

+2 oy
önce (4,271 puan) tarafından

Valla 23 aylık oğlumun tabağı bitmesze ya ben yerim ya eşim 🤭 ama illaki çöpe attığım oluyor bazen yemek yapıyorum ertesi güne kalıyor 2 3 gün de misafirler yada misafirlik çıkıyor 3 günden fazla kalıncada yenilmiyor atıyorum Rabbim affetsin bile isteyerek atmıyorum niyetim hep bellidir. Gazze'de kazanların dibini sıyıran çoxuklar gelir gözümün önüne çocuklarıma hep izletirim . Bizde böyle imtihan olabiliriz yarınımıZı kimse bilemez . Onlarda yıllar önce öyle değillerdi die 

Aynen öyle bende daha dün izledim cocuk 70 gündür açım diyor çok acı. Biz 3 4 saat yemezsek acıktım diyoruz 

+2 oy

kizimdan kalanları yemekten kilo aldim 

artik yemiyorum posete koyuyorum köye tavuklara goturuyoruz

Ah ah bende şöyle zayıf olsaydım da gönül rahatlığıyla kalan yemekleri yeseydim :) ama nerdee 15 kg fazlam var. 

bende zayıf değilim 😀

+2 oy
önce (3,282 puan) tarafından

Ben bir poşete koyup buzlukta biriktiriyorum. Bizim geline veriyorum  oonlar  her hafta köye gidiyor ona veriyorum ordaki köpeklere veriyor yiyor onlarda. 

En güzeli hiç olmadı cöpe gitmiyor

+2 oy
önce (8,096 puan) tarafından

Yemekleri bir araya toplar bı alan var kuşlar orayı yer edinmiş oraya döküyorum kuşlar karıncalar hepsi nasipleniyor bazen bir yeregiderken dökerim döndüğümde bir şey kalmaz 

Turkiyede yine çözümü var herkes bi şekilde kediye  köpe.ge ineğe veriyormuş sevindim hiç olmadı ziyan olmuyor ben almanyadayım burda sokaklara almak yasak birde hay.van yok sokaklarda

+2 oy
önce (3,767 puan) tarafından

İlk evlendiğimde çok yasadim bunu çünkü 5 kişiden bi anda 2 kişilik yemek yapmaya geçemedim ama su an az yemek yapmaya alıştım mesela 1 tane pırasa aliyorum 4 tane dolma biber aliyorum. Makarnayı pilavı kaşık kaşık sayarak yapıyorum böyle olunca yemek kalmıyor kalırsa da bir şeylerle karıştırıp başka bir versiyonla masaya koyuyorum. Atıyorum dünden az bi tavuk kaldi onu didip pilav üstü tavuk yapıyorum ya da biraz pilav kaldi hemen kadınbudu kofte yaparım gibi gibi. Ama bütün çabalarıma rağmen kalıyorsa asla ben yiyim de kalmasın dökülmesin demem. Hem benim midem çöplük değil hem de tabağımi hep ölçülü hazırlarım böyle fazla fazla yersem kilo alırım bu da hiç hoş bir durum değil. Bahçemiz var bazen bahçenin köşesine koyuyorum burada kedi köpek yok ama börtü böcek var bazen de atıyorum çöpe Allah affetsin. 

Bende hep ölçülü yaparım ama bazen yine de az da olsa kalıyor 

+2 oy
önce (5,868 puan) tarafından

Genelde çöpe dokmemeye gayret ediyorum ölçülü az yapmaya çalışıyorum kalırsa da içine ekmek yoğurt falan katıp çöpün yanina koyuyorum kedi köpek nasipleniyor. 

+2 oy
önce (1,153 puan) tarafından

Ben çöpe atmam köpek var ona veriyorum ondan önce kedilere veriyordum fazla ekmek olursa mahallede tavuğu olan çok onlara veriyorum ya da çöpün kenarına asıyorum gelip alıyorlar şükür çöpe yemek gitmiyor 

+2 oy
önce (2,263 puan) tarafından

Bayatlayan ekmekleri ıslatıp boş araziye döküyorum kuşlar tavuklar yesin diye, kalan yemekleri de kaplara koyup sokak köşelerine koyuyorum hayvanlar yesin diye 

+2 oy
önce (3,516 puan) tarafından

Bende oyleyim canim ya annemde oyle gerci de ben daha cok israf haramdir Rabbim bize nimetler vermis curutup cope atmayi ayip buluyorum dusunsene komsuna bi tabak bisey goturdun yemedi yemedi bozuldu curudu bisey oldu atti canin sikilmaz mi Rsbbim donatmis nimetlerle nankorluk valla 

+2 oy
önce (251 puan) tarafından

Yiyemezsek kapinin onune bi kaba koyuyorum kediler yiyor. Bayat ekmekleri galeta unu yapiyorum. Ama bazen illaki gidiyor cope. uzuluyorum dikkat etmeye calisiyorum 

+2 oy
önce (22,113 puan) tarafından

Tabaklarına az az koy canım doymazsa yine verirsin çöpe gitmesinden iyidir

+1 oy
önce (1,078 puan) tarafından

Canım ben bir dönem afrika da yaşadım evime  yardımcı geliyordu Afrikalı bir bayan bizim yemeklerden kalanları asla atmazdı toplar götürürdü bir günde mutfakta tezgahta büyük uçan hamam böceği gördüm poğaca yapmıştım yanına gitti bende üzerine ilaç sıktım kız sabah geldi dedim bunları çöpe at atmak istemedi tam dil bilmiyorum ilacı gösterdim bunu sıktım diye çok fazla üzülerek attı sonra komşuma dedim bir konuş ne yapıyor bunları dedi çocuklarına götürüyormuş kaç yıl geçti hala etkisindeyim daha  neler var orada yakından görmek lazım o yüzden israf güzel değil bende  çok israf eden biriyim malesef 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 425 göst.
5 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 385 göst.
10 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Hillll (606 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 460 göst.
19 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Derya deniz (614 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 453 göst.