+1 oy
231 göst.
önce Diğer kategorisinde (868 puan) tarafından

6 gün önce doğum yaptım. İlk doğumum. Dikişlerim hala çok ağrıyor sağ taraf. Ve bi tırnak kadar şişlik var. Buz koyuyorum doktorun tavsiyesiyle. Pansuman yapıyorum. Krem falan vermedi yazmadı doktor. Eczaneden kendimiz istedik dikişler için eczanede kafasına göre kullanamazsınıa dedi. Normal mi hala bu kadar ağrıması. Sol ayağıma rahatlıkla basabiliyorum. Sol tarafıma oturuyorum sürekli. Sağ tarafım çok ağrıyor. Ne zaman geçicek sanki hiç geçmeyecekmiş gibi lütfen bı akıl derin 

9 Cevaplar

0 oy
önce (372 puan) tarafından

Ayakta mi durdun çokmu gezdin ödem olmuşsun 

önce (372 puan) tarafından

Bendede oldu yat dinlen ayakta gezme şişer orası yoksa temiz tut kuru kalsın 

önce (868 puan) tarafından

Gelen giden ayakta dur gez diyor. Yoksa yara olur diyor

-Reklam-
0 oy
önce (589 puan) tarafından

Bişi kullanmanoza gerk yok ellemeyin sakın bol bol dinlenin buzda koymayın orası çok hassas enfeksiyon kaparsanız perişan olursunuz kuru tutun tamamdır belki kurıyordur ondan ağrıyodur bilemeyiz

Doktor buz koy dedi o yüzden günde 1 2 defa koyuyorum. 

Sizce ne zaman iyi olucam çok yoruldum. Oturup kalkamıyorum bile

önce (589 puan) tarafından

Valla iyileşicek biraz kaldıktan sonra bu seferde dikişker sertleşimce ağrıyacak dikişleriniz atana kadar ara ara ağrı olacak ama dikişler ne zamana tar bilmiyorum benim kırkım da çıkmıştı daha atmamıştı

+1

Yaaa anladım çok teşekür Ederim. Açılmış dikişleri dün gittim tekrar dikiş attılar 

0 oy
önce (6,776 puan) tarafından

Canım ilk doğumun da bendede ödem olmuştu.  Sürekli buz koyuyordum.  Doktorum krem vermişti agri kesici. Birde batikon kullanmıştım. O bölgeni sürekli kuru tut. Saç kurutma makinesi ile kurut taharetlendikten sonra. Biraz sürüyor dikişlerin gecmesi. Geçmiş olsun 

Krem vermediler bana ya. Peki kaç güne geçer. Bugün 6 günüm doldu. Salı günü öğlen doğum yapmıştım 

1 ayı bulmuştu canim.  hepimizinki bir olmaz tabi benim çok dikişlerim vardı. Senin azsa daha çabuk iyileşir.  

önce (5,388 puan) tarafından

En önemlisi kuru olması,orada nem hissettiğinde hemen git kurutma makinasıyla kurut ve batikon sür. Tek çözüm bu,krem nemli tutar daha kötü olur.

Elimden geldiğince dikkat ediyorum ama açılmış dikişim dün gittim tekrar dikiş attılar 

Ay geçmiş olsun canim🙁☹️

0 oy
önce (814 puan) tarafından

Benim sağ tarafım tamamen şişmişti bir süre çok zorladı ama ben bir şey kullanmadım. Kullandığın pede falan dikkat et o da çok etkiliyor tamamen pamuklu olsun 

Günde 1 defa pansuman yapıyorum. 1 2 defada buz koyuyorum. Bide pansumandan önce ılık su ile yıkıyorum kuruluyorum. Eltim yıka dedi. Bende öyle yapıyorum dedi 

0 oy
önce (529 puan) tarafından

Normal miydi sezaryen mi eğer normalse normal ben 13 gün geçtikten sonra rahat hareket edebildim eğilip kalmak bir yana oturup uzanamıyordum her harekette canım yanıyordu bana pansuman yap da denmemişti üstüne üstlük dikişleri hep kuru tuttum doktor demediği için pansuman yapmadım enfeksiyon kapmadım ama açıkçası canımdan can gidiyordu 

Çok zor gerçekten. Benim normal doğum. İnşAllah geçer gerçekten çok zorluyor. Oturup kalkmak bile eziyet. İlk gebeliğinizde mı 13 sonra rahat hareket edebildiniz. Benim ilk gebelik te

Benim de ilk gebelik kendimi kuru tuttum başka hiçbir şey yapmadım peçete enfeksiyon yapıyor diyorlar ama tıpkı pansuman yaparkenki gibi peçeteyi hafif hafif bastırarak kuruyunca enfeksiyon olmuyor ben öyle yaptım 

Kaç güne ağrım geçer peki. Dün tekrar dikiş attılar. Dikişlerim açılmıştı 

Dikişlerini kuru tut dikkat et kendine inşallah 2 haftalık falan olduğunda geçer 10. Gün kadın doğum doktoruna görünmen gerekiyor zaten muayene için 

0 oy
önce (2,348 puan) tarafından

Benm ilk doğumda ikinci hafta toparlandım ağrısı geçti ama ikinci doğum 40cikmasina rağmen daha dikişim duşmemisti hala ağrıyı çekiyordum 42gun dikişim düştü 

Yaa çok zor gerçekten. 6 günüm doldu. İnşAllah bı hafta daha idare edeyim iyileşir umarım 

0 oy
önce (1,254 puan) tarafından

Şişlik olmadı canim ama dikişlerimin oramın iyileşmesi 35 gün sürdü dikişler tam 35.gün sonuncu düşmüştü 5 dikiş vardı. Ben batık onlar temizliyordum kuru tutmaya çalışıyotdum birde fito diye krem var ondan sürüyordum canım 

Krem vermediler bana. Dikişlerin düşmesi değil de ağrılar ne zaman hafifleyecek

0 oy
önce (4,322 puan) tarafından

Kendimi hatırladım 10 günden fazla zamanda ancak iyileşmişti gecmis olsun zamnla geçer inşaAllah 

Dikişlerim açılmış dün gittim tekrar dikiş attılar. Umarım kısa sürede iyileşirim çok zorlanıyorum 

0 oy
önce (5,278 puan) tarafından

Ped kullanıyorsan oda yapışıp ağrı ve yanma yapıyor. Elinde temiz bez varsa 60 derecede yıka sonrada ütüle onu kullan hemen iyileşir dikislerin. Ilık suyla yıka kurut yavaşça. 

Anladım tamam çok teşekkür ederim 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 52 göst.
0 oy
4 cevap 473 göst.
15 Eylül 2020 Diğer kategorisinde 583423 (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 270 göst.
24 Şubat 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde glsm.c (98 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,454,870 soru

23,875,796 cevap

321,120 kullanıcı

...