+4 oy
536 göst.
önce Diğer kategorisinde (690 puan) tarafından

Merhaba arkadaşlar beni yargılamayın.  12 günlük doğum yaptım 3 yaşında bi kızım var tek başımayım hiç kimse destek olmuyor malesef büyük kızım doğdu doğalı mızmız ağlar herşey kolik bi bebekti gece halen uyanıyor 3-4 defa ayağımda sallıyorum yemek yemez hırçın bi kız. Hiç susmaz dün gece uyandı 1 de 4 e kadsr aralıksız ağladı yemin ederim kafayı yiyecem eşim büyük kızıma bakmaya çalışıyor ama hep ağlıyor en son gece 4 de halıda bayılıp uyumuslar. Küçüğüde uyumuyor kucağımda uyuyor memede uyuyor yerine koyuyorum kalkıyor herkes sütün yetmiyor mama ver diyor uykusuzlugun dibini yaşıyorum. Eşimde ne lohusalıgi herkes doğum yapıyor diyor. Büyük kızım tuvalet eğitimini almıştı öğrenmişti yani ama bebek doğalı belli kiloduna çişini kakasını yapıyor sürekli onu temizle bez takıyorum çıkarıyor evi temizle yemek yap çamaşır bulaşık bebek uyuduğunda uyumak istiyorum olmuyor ya bebek uyanıyor ya kızım durmuyor çok kötü durumdayım günlerdir aynaya bakmıyorum tuvaletimi bile saatlerce tutuyorum banyo yaomyyali günler oldu şuan bile yazarken ağlıyorum kendime beddua ediyorum ölsem de kurtulsam der gibi büyük kızıma sürekli bağırıyorum yapamıyorum nasıl büyütecem çocukları bilmiyorum hiç iyi değilim . Şimdi büyük kızım sicmis küçüğüde memeyi ekmekte zorlanıyor ağlıyor onu ayrı düşünüyorum doyuyor mu doymuyur mu diğeri benden bakım bekliyor oturmuş ağlıyorum kendimi tokatladim az önce sinirden kahvaltı bukasigimiz daha duruyor ev göçüyor 

23 Cevaplar

+4 oy
önce (4,563 puan) tarafından

Allah sana selamet kolaylık versin canım. Şuan lohusasin bı de herkes herşey kat kat üstüne geliyo gibi hissedersin. Kızın kardes kiskancligi yaşayabilir veya kendi de bebekce hareket edebilir bunlar normal. Evet herkes doğuruyo ama eşin sorsun bakalım herkes neler yasiyo ne buhranlar atlatiyo. Eşine göre biz de herkes oluyoruz ama hiçte normal bı lohusalık yaşamadım depresyona girmiştim. Sağlık ocağındaki hemsirenle mesajlas bana doğumdan sonra sık sık mesaj atmıştı ruhsal olarak iyi misin diye. Sen de yazabilirsin. Kızına yapabildigin en az miktarda sesini yükseltmeye bak asla bagirma diyemem oluyo böyle şeyler maalesef. Durumunuz varsa yarım gün de olsa bı temizlikçi çağırabilirsin. Sen de etten kemikten insansın kendini suçlu yetersiz hissetme. Bi anne olarak zaten elinden geleni yapiyosundur. Senin yavrularını senden fazla kim düşünebilir ki. Sütün azsa anason çayı iç bana çok iyi gelmişti dolup taşıyordu göğüslerim. Bu günler elbet geçecek ama çok klişe bı laf bence. Çünkü şuan sana bir gün bir hafta gibi gelebilir. Aynaya bak kendine bak gözlerinin içine bak. Sen ne olursa olsun o iki yavrunun kahramanı sığınacak tek dagısın. 

-Reklam-
+4 oy
önce (4,271 puan) tarafından

O dönemden geçmeyen çok az kadın vardır yalnız olmadığını ve bugünlerinde gececeğini düşün içini ferahlat. Zor yorucu bi süreç ama büyüğe daha iyi davranıp daha fazla ilgi göster şuan küçükten fazla onun ihtiyaçı var . Babasına büyüğü değil küçüğü ver. Karnı tok olduğuna emin olmak için önce bir doktara götür kilo alımına bez sayısına bakılsın yoksa mecbur mama şart. Mamaya başlarsan işin daha kolay babaya ver o içirsin uyutsun 

+3 oy
önce (21,742 puan) tarafından

Öldürmeyen acı güçlendirir demek istiyorum çünkü yapacak bir şey yok onlarda bir şekilde alışacak sen de. Bizim söylediğimiz hiç bir şey sana çare olmaz ama bunun geçici olduğunu bilip sabretmek gerek 

+3 oy
önce (143 puan) tarafından

Ah çiçeğim benim güzel lohusam bu süreç Evet atlatmak çok zor tek başınaysan destek yoksa ve birincisinde ben de senin gibi hiç sıkıntıya girmediğim ikincisine nedense  depresyonuna girmiştim Evet çok zor atlattım iyi O zamanki düşünce tarzımı şu an oturup gülebiliyorum yani o kadar söyleyeyim Bu süreçte sıkıntılarını birileriyle paylaş ve sana iyi gelmeyen insanlardan uzak dur kimsenin fikrini çok önemseme olumsuz bulduklarını özellikle evin işin yemeğin hiçbir önemi yok evin pis kalsın yemeğini dışarıdan ye senin sağlığın daha önemli kendini yorma bebeğini uyuduğunda Sen de dinlen bebekler uyuduğunda bu süreçte böyle atlatacaksın sonra alıştıktan sonra daha kolay gelecek

+2 oy
önce (92 puan) tarafından

Bebeğim 14 aylık ve dün gece kac kere uyandığını sayamadım. Sürekli uyanıyor meme emiyor gerçekten yoruldum ama yapacak bisi yok. Bugunler de geçecek elbet sabret 

+2 oy
önce (822 puan) tarafından

Bak canım taşındım 37 haftalık hamileydim geldim 4 gün annemde kaldım sancım olur diye eşyalar geldi bütün ev poşet çuval valiz hurç karton düşün yani bı şehirden bı şehire ev taşıdım o halde 38 haftalık doğum yaptım hastanede kimse yoktu yanımda redakatcin yokmu dedi hemşire yok dedim neyse eve geldim ilk bı hafta bebek uyuyodu bende bütün evi o halimle yerleştirmeye çalıştım 4 çocuğum var bide eş sen düşün halimi 40.im çıkana kadar kahvaltılık yedik için kurudu resmen ama Rabbime şükür evlatlarımız sağlıklı sende güçlü ol hepimiz o evrelerden geçiyoruz erkek nekadar yardım edebilir ki sana hepsi öyle onların şuan sana ihtiyacı var ve sana muhtaçlar ya bebeği 5dk bırak ağlamaktan çatlar ölür düşün sana gebeler yani rabbim güç kuvvet versin çok daralinca bak beni aklına getir has geldim ev ev değil yatacak bı yatak yok üst değiştirsen herşey çuvallarda aman Allahım ama şuan 8 aylık oldu oğlum hamd olsun yavaş yavaş herşeyimi yaptım Allah güç versin bı gunler geçiyor güçlü ol🌹🌹

önce (822 puan) tarafından
+1

Kızını büyük görme oda küçük bebeği onada vernyanina oturt sevsin incelesin kıskançlık olmaz ozamn çok rabbim sağlıklı huzurlu ömür versin 

+2 oy
önce (6,403 puan) tarafından

Cnm bugünler gecicek bunu ilk önce bil. Yeni bir birey var evde. Kızın ondan ötürü de olabilir aslında ilk başta onu ayakta sallamamaya cals onu bıraksın. Sonra gelsin kardeşini sevdir  sevsin öpsün  dokunsun.  Kıskançlık da olabilir. İnsanda bazen yetememe duygusu oluyor seni anlıyorum ama inan gecicek. Küçüğünü emzir bırak zaten pek anlamaz uyusun kızımla ilglen acaba neden ağlıyor sürekli önce onu anlamaya çalış çocukların dönem dönem olur bu huyları . Allah yardımcın olsun  benm çocuklarımın arasında 18 ay var bnde çok zorlandım ama şimdi geçti bitti tek sorunum evi allak bullak ediyorlar odağı dusari çıkarıyorlar bnde bu konuda bı çare bulamym . 

Yeni yeni doğum yapmışın analı babalı büyüsün inşallah. Bebişi op kokla  

+2 oy
önce (860 puan) tarafından

3 çocukla ayni durumda yim 8 aydir uyku bilmiyom bazen 1 gunluk bulasik birikiyor saglik olsun ne yapayim bunlarda gececek insallah 

önce (2,263 puan) tarafından
+1

Benim komşumunda 3 çocuğu var. Hemen hemen her gün evime davet ediyorum çocukları , annesi dinlensin diye . Ben yabancı olduğum için çocuklar biraz çekiniyor benden o yüzden çok rahat hareket edemiyorlar 😁

önce (860 puan) tarafından
+1

Cok zor Allah yardim etsin kucukler mi onlarda benim bebek yoruyor dogdugu gunden beri uyku nedir unuttum uyumuyir cocuk

önce (2,263 puan) tarafından

Biri 3 biri 4 ama bıcır bıcırlar canım ❤️ amin inşallah canım kadında hep Allah razı olsun inşallah der 

+2 oy
önce (1,180 puan) tarafından

Canim evi mecburen salicaksin. Yemek yap cpcuklarlq ilgilen bosver bulasigi. Bir kac hafta boyle idare et. Yada baska birinden yardim al anne kiz kardedinden falan ne bilim

Rabbim kolaylik versin.

+2 oy
önce (324 puan) tarafından

Yardim ede bilecek kimse yokmu yakininda.Uykusuzlukdan sutunde aza bilir belki o yuzden agliyor bebeyin.Cisli bez sayisi ne kadar.Doymuyorsa mama ver ac kalmasin.daha yenisin birazdan duzene oturur hersey.Bende bazen gunlerce evin temizliyini yapamiyorum.Bebeyim 4aylik uyudugu zaman anca yemek yapiyorum,cay koyuyorum,kiyafetler falan,5yasinda oglumla ilgileniyorum.Ben dinlenmek istediyim an hop bebeyim uyaniyor amma napalim gecici bu surecde

+2 oy
önce (625 puan) tarafından

Ay canım bu günlerinde geçer inşallah stresin bize kadar yansıdı. Büyük küçüğü kıskanıyor. Hepsi ayrı ilgi istiyor sana ilgi gösteren yok. Bı söz var ya sosyal medyada. Lohusalık dönemi şimdiki sen önceki senin yasını tutuyor. Eski rahat halini ozluyorsun ama donemiyorsun. Bunada alisacaksin ve atlatacaksin inşallah.

+2 oy
önce (5,386 puan) tarafından

Haklısın lohusasin seninde dinlenmeye ihtiyacın var seninde ilgiye ihtiyacın var nefes al kendine papatya çayı hazirla bebeğine de mama ver uyursa gerçekten sütün yetmiyor demektir 3 yaşında ki kızının da davranışları normal inan  oda sizin gibi evin yeni duzenine alışamadı eve yeni birey geldi kendini ikinci plana atılmış hissediyor çok normal benim oğlumda 3 yaşında yeğenim bize gelince bile bebek taklidi yapıyor kendini sevdirmek dikkat çekmek için o kadar yoruyor ki acayip üzülüyorum 

+2 oy
önce (515 puan) tarafından

İki çocuklu postlafı okuyunca bir buruk hissediyorum ve 1.5 yıl önceki hatırlıyorum benim iki oğlanın arası tam 2 yaş bende çok ağladım çok çok zorlandım sana ne desem şuanki psikolojiden çıkarmaz seni sadece bunların geçici olduğunu bil sen iki çocuğa adapte olmaya çalışıyorsun büyük kızın yeni doğan bebeğe adapte olmaya çalışıyor yenidoğan dünyaya..... daha çok şey demek isterdim ama okurken daha çok üzülür ağlarsın o yüzden hiç gerek yok kalk sirkelen elini yüzünü yıka bebeğini emzir onunla bağ kur kızını çağır yanına bebeği sevdir bir müzik aç kızında oyna gerekirse emin ol stres ve gözünde büyütmüşlük seni daha çok yorar birkaç ay sonra iyiki olmuşlar iyiki onlar benim diyeceksin

+2 oy
önce (309 puan) tarafından

Canım evet ev önemli ama evlat en önemlisi bende senin yaşadığını yaşadım büyük kızım 3 yaşındaydı doğum etmiştim eşim bile bana destek olamamıştı ama bu kadar da kahretmiyordum kendimi bebeğimin iki haftası dolunca arabaya kurup gezmeye çıkıyordum kizlarimla havada güzel zaten sende yapabilirsin büyük kızında hala çok küçük ilgi alaka istiyordur zor ama geçecek emin ol şimdi benim küçüğü iki yaşında çok şükür diyorum birlikte oynuyorlar eğleniyorlar biraz sabret sadece canım 

+1 oy
önce (329 puan) tarafından

Benim 4 tane evladım var Rabbim bağışlasın buyuk olan nenesınde kalıyor okulu orda annem bakıyor küçüklere ben bakıyorum bırı 4 aylık 2 ve 4 yaş 3 çocuk tek basıma bakıyorum bebegıne mama ver canım emzırde hem sutun dolar hemde bıraz rahat edersin gece ağladığı zaman kalpol yada parol ver bacakları agrıdıgı için uyanıp aglıyodur cunku kızımdada oldu suan 4 yas bu aralar ıyı sukur bebek araban varsa bebegı yatır içine o orda uyusun sen kızınla bırlıkte hadı annecim temızlık yapalım de elıne ver bez parçası oyalansın bellıkı ılgı ıstıyo 

+1 oy
önce (4,322 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Ah ah bu yazdikların çok cok normal. Bu yaş araliginda doğum yapanlar aynı bunları yaşıyor. Benimde iki kızım arasında 3 yaş bile yoktu. 2 sene 9 ay araları. Bende neler çektim neler. İlk kızının aynısı benim ilkim. O da aglak mızmız 2 kaşık yemek için beni 2 saat ugrastiran dakka başı beni yanında isteyen bir çocuktu. Ikincisi desen kolik 6 ay sürdü 6 ay boyunca aglama krizleri beslenme reddi 6 ay evin içinde geze geze çocuğu dik tutarak emzirdim. 2 cocuk zor her türlü. Bir gün hatırlıyorum bi yandan küçük kızı emziriyorum bi yandan elimde diger kızı yediriyorum bi yandan emzirdigim için midem kazanıyor karnimi doyurmaya çalışıyorum 😃 Şimdi büyüğü 3.5 yaşında küçüğü 1 yaşına girecek 3 hafta kaldı. benimde kimsem yoktu bu arada. Kaynanam 1 saat mesafede bir kere yardıma gelmedi.  Eşim bebek çok ağlıyor hic durmuyor diyordu her defasinda o da "yakın olsaydık farkli olurdu" cevap veriyordu :)) anneliği babanneliği sadece yakınında oturan oğluna torununa yaptı. 

Biraz büyüsün kolaylaşır 6 aylık oturmaya başlasın yürümeye başlasın eskisi kadar tükenmiş hissetmeyeceksin

+1 oy
önce (249 puan) tarafından

4 ay önce bn de tek başıma iki çocukla kaldim.normal doğum yaptığım için tek sorun uykusuzluk oldu .bir ay mama verdim geceleri.eşim baktı 3/4 saat uyudum.yoksa imkansız oluyor.gerekirse mama vermeni tavsiye ederim.ilk ay içinde ama.

+1 oy
önce (21,893 puan) tarafından

Bunların hepsi normal. Sen lohusasin. Herşey sana şimdi karanlık gelir. Biraz daha zaman geçtikce kendini daha iyi hissedeceksin. Bu surecte eşin bebekle sen büyük kızınla ilgilenmeye çalış. Tuvalet olayı normal. Biz de yaşadık kardeşi doğunca. Zamanla düzelir. Asla kızma o konuda ki çabuk geçsin. Sabah bulaşıkları dursun. İnan ki bunlar çok olağan seyler. Hepimizin ki duruyor zaman zaman. Benim de şimdi öğlen bulasiklarim duruyor. Az önce de yemek yedik. Hepsi eklendi. Mutfak berbat. Benim de yemek yemeyen bı kızım var. Oğlum ben de yemeyecegim dedi. Yemezseniz yemeyin gidin babanızla dedim. Eşim sinirimi gördü de kaçırdı çocukları. Ben de çok yıprandım. Ne yapalım çocuk büyütmek Zor malesef 

0 oy
önce (1,353 puan) tarafından

Öncelikle bi sakin ol canim. Anlattiklarinin aynisini bende yasadim üstüne üstlük çok rahatsizdim boynum agriyordu sürekli terliyordum gunde 6 7 kere ust degistiriyordum evim sobali tek başıma yetmeye calisiyordum sezeryanliydim esim sagolsun sobayla ilgilenirdi buyuk kizi alir kaynanamlara giderdi ben küçükle ilgilenirdim. Seninki gibi büyük kizim tuvalet eğitimi almisti ama cisini altina yapiyordu 2 ay sürdü bu zorlu serüven çok şükür düzenimiz oturdu bebişim şimdi 8 aylik evde hic cocuk yok gibi evimiz sessiz sakin çok şükür çok akillilar gecici canim o donem sadece sabir istiyor

0 oy
önce (1,179 puan) tarafından

Ben de az kendimi tokatlamadim o da tek bir çocukla olmama rağmen Allah ferahlık versin geçiyor yine ara ara sinir krizi geçirtiyor ama napalim evlat canları sağlıklı olsun hepsi geçecek çok uzuldum hele de es desteği çok önemli benimki ne desem milletin karısı da öyle böyle diyor kimse kimin ne çektiğini bilmiyor Allah yardımcın olsun geçecek 

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 201 göst.
0 oy
5 cevap 267 göst.
28 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Denizela (175 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 142 göst.
4 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 129 göst.
8 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu