+2 oy
97 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (912 puan) tarafından

Artik şastim bu kiz 8 bucuk aylik oldu hala uykusu zerre duzelmedi daha kötuye gitti benim ictigim çay uykusunu etkilermi 

7 saaattin sonunda uyudu 18 Dakika sonra uyandi tekrar uyuttum 10 dakika sonra uyandi artik hasta olacam agrimayan yerim kalmadi artik ne yapayim bir akil verin 

7 Cevaplar

+1 oy
(3,947 puan) tarafından

Tam doydugundan emin misin canım, sütün ne durumda özellikle geceleri sık sık emiyorsa karnı doymuyordur , sen emzirsen bile süt birikimi olmadan emdiği için oyalaniyordur sadece

(912 puan) tarafından
+1

Canim 8 bucuk aylik ek gidaya  aliyor Armutlu muhallebi yedirdim emzirdim yatirdim

(3,947 puan) tarafından
+1

Allah Allah benimki çok yemezdi varsa yoksa emecekti

(912 puan) tarafından
+1

Ah bilmiyom kafayi yiyecem suan 1 saaat olmadi 4.uyanişi 

-Reklam-
+1 oy
(379 puan) tarafından

Kafein geçer tabi

+1 oy
(3,817 puan) tarafından

Tabi ki gecer günde 2 fincan kahve 3 fincan çayı gecme demisti doktor. Uykusunu etkileyecek şeyleri kaldırmaya çalışın mesela ortam ısısı uyumaya uygun olsun ustu yeterince kalın/ ince olsun uykudan 2 saat önce yemeğini yemis olsun yatmadan önce yemesin uyku saatlerini de gecirmeyin mesela uyanıklık saati 2 saat olmali ise 2 saatin sonunda uyku moduna geçtin o da kaçınca hepsi sarkiyor çünkü. Sabah kaçta uyaniyor o da önemli gibi gibi 

(912 puan) tarafından

Kahveyi bazen bir Bazen hiç içmiyorum ama çayı çok içiyorum bırakayım mı Onun yerine rezene papatya falan mı içsem gece boyu hiç uyumadı biraz da Nazar vardı herhalde

(912 puan) tarafından

Ben bazen acıkmasın diye mesela muhallebi yapıyorum Armutlu falan Sonra banyosunu yaptırıyorum yatırıyorum yine bir saati buluyor Yine mi zararlı olur onu da bilemedim

(3,817 puan) tarafından

Yatmadan hemen önce değil de 2 saat önce yedirmeye calis. Çayı da mutlaka azalt 1 bardak kahve içtiysen 1 bardak çay icebilirsin. Hem cay hem kahve olmaz 

(912 puan) tarafından

Biraktim artik Sabah ihlamur ictim sadece ben gunluk acik 10 bardak kadar cay içiyordum insallah duzelir 

+1 oy
(695 puan) tarafından

Canım 8.ayda uyku gerilemesi var uyku düzeni olan bebeklerin bile uykulari düzensiz oluyor öncelikle haberin olsun birde uyku uyanıklık sürelerine dikkat et 8.aydan itibaren 2 uyku yapar bebekler ve uyanıklık süresi 3-4 saattir yani en az 3 en fazla 4 saat uyanık kalabilir bunlara dikkat edersen uyutman daha kolay olur birde karnı tok olsun uyuttugun ortam çok soğuk yada sıcak olmasın birde destekli uyutma bebek küçük desteksiz uyutmayi öğret 

Mesela sabah 7 de uyandır 9.30da besigine koy 10da uyur uyandıktan 3.5 saat sonra 2.uykuyu yapsın uyanınca 4 saat sonra da gece uykusu yapsın her gün bu düzende uyutursan alışır çocuklar düzeni rutini sever çünkü birde gece uyumadan 1 saat önce muzlu yoğurt verince daha iyi uyuyor en azından bizimkisi öyle muz uykuya geçişi kolaylastirirmis

(695 puan) tarafından
+1

Ve içtiğin kafein etkiler papatya Melisa ıhlamur vs çayı iç günlük bebiş de rahatlar 

(912 puan) tarafından

Canım benim Bebeğimin alerjisi var yoğurt yiyemiyor muzu da bir ara Çok iyi de tiksindi yemiyor artık benim bebeğim desteksiz uyuyamıyor ya mesela omzumu alıp öyle uyutuyorum o zaman da da aynı yarım saate geçmiyor Gündüz uykusu acaba bu gündüz uykusunu nasıl uzatabilirim uyandığı vakit bir ağlıyor bir ağlıyor akşama kadar full ağlıyor uykusunu alamadığı için

+1 oy
(2,301 puan) tarafından

Sanmam ya gundec3 4 kahve içerim nescafe 4.5 aylik bebegim uyku düzeni normal

0 oy
(1,252 puan) tarafından

Canim surekli uyjtmaya calisma mesela 18 dakika uyudu demissin bi 2 saat sonra tekrar uyut daha uzun uyur

Mesela ondada yarim saat uyudu sonra yine bi 2 saat sonra dene uyku duzeni olustur. Surekli uyutmaya calisirsan sen yorulursun. Mesela sabah yatir  10 dakika uyusa bile 1 saat veya 2 saat sonra dene uykusuz kalinca daha uzun uyur insallah.

(912 puan) tarafından

Yani uyku döngüsü tamamlanmadığı için tekrar uyutmaya çalışıyorum uyumazsa kaldırıyorum 3-4 saat tekrar geçiyor ama yine aynı yine uyumuyor

0 oy
(2,833 puan) tarafından

günde 300mg kafein almamız lazım. 1 bardak demli çayda 40-80 mg kadar kafein bulunur. fazla çay kahve içmek sütü etkiler tabii ki.

tabi tek etken bu değil gibi

dönem dönem uyku gerilemesi yaşanır bebeklerde ama kimi bebek gerçekten uyumuyor. 

(912 puan) tarafından

Evet benim kizim dogdugundan beri ayni malesef bugun çay icmedim ihlamur yaptim bakakim fark edecek mi

(2,833 puan) tarafından

Papatya çayı iç 

(912 puan) tarafından

Onuda icecem bebege versem bir zarari olurmu bu çaylarin korkuyom vermeye 

(2,833 puan) tarafından

bebeğe verme sen iç. bebeğe sadece ıhlamur verilebilir diye biliyorum ama duydum sadece oturup araştırmadım hiç

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 77 göst.
20 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Yagmurirey42 (33 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 118 göst.
15 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Kllwmd (82 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 289 göst.
11 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Nurtopum (702 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 113 göst.