+1 oy
418 göst.
Diğer kategorisinde (103 puan) tarafından

Bugün kontrolüm  vardı kızlar 37+3 günlük ama bebek bir hafta geride dedi kilosu 3 kilo bide bir kat kordon dolanması var normal doğum dedi sezeryan fln demedi, böyle kordon dolanmasıyla doğum yapan varmı korkuyorum doğumda bebeğe bişey olurmu Allah korusun bide dedi çok aşağda bi hafta on gin fln dedi dursa çok iyi olcak artık bakalım fazla hareket ediyorum sancıların bu hafta içersinde başlıyacak dedi 40 doldurmaz dedi sizce ne yapmalıyım

18 Cevaplar

+2 oy
tarafından

Merhabalar kızım duyduğum kadarı ile kordon dolanması çok iyi olmaz diye duymuştum 

Kordon dolanması varsa sezeryanla alması lazım 

Başka doktora git sana tavsiyem 

Eger oda aynı şeyi söylerse ona göre dediği gibi yaparsın.

Ama baska doktora görün 

(103 puan) tarafından

İki

Doktora gittim hatta ultrason yapanada sordım oda dedi işte sorun değil bi tur sadece 

-Reklam-
+1 oy
(4,314 puan) tarafından

İki çocuğum da normal doğum oldu ve kordon dolanmış şekilde doğdular. Aynı şekilde eltim de son doğumda bebeği kordon dolanmış şekilde doğdu. 

(103 puan) tarafından

Bendede bir tur canım korkuyorum acaba bebeğe bişey olurmu yorumdada çok tehlikeli fln diyorlar

+1 oy
tarafından

Kordon dolanması çok tehlikeli sezeryanla almaları gerekmez mi bebeği doktorların. Allah korusun bebek bogulabilir 

+1 oy
(741 puan) tarafından

Bir tur dolandiysa sıkıntı olmaz normal doğurabilir sin ama iki tur dolanirsa sıkıntı 

(103 puan) tarafından

Bir tur  dolanmış inşallah bişey olmaz yaa

(741 puan) tarafından

korkma canım sağ salim doğur inşallah 

+1 oy
tarafından

İki çocuğumu da kordon dolanık doğurdum ama benimki sezaryen hatta kızımda 37+3'te kordon iki tur dolanık doğdu kilosu 3kg'dı çok şükür bi sorun olmadı ama doktor doğumdan sonra iyi ki hemen almışız kordon iki tur dolanıktı dedi bana. 

0 oy
(2,694 puan) tarafından

Kızım iki tur kordon dolanmış şekilde doğdu ve doğumu zorlaştırmıştı bu. Bebek tam çıkmalı oluyormuş kordonu içeriden geri çekiyormuş doktor öyle anlatmıştı. Zor doğum olduğu için kızım kanalda fazla kaldığı için oksijensiz kaldı doğar doğmaz yoğun bakıma gitti 1 hafta kaldı orda elhamdülillah toparladı ama kalıcı hasarları olanlarda oluyormuş bu oksijensizlik yüzünden. Velhasıl riske atma derim. Başka doktora da git. Ne kendini zorla ne bebeğini. 

0 oy
(4,874 puan) tarafından

Selam canım. Benim kızımın kordon dolanmasi vardı ama ben bilmiyodum doktorum söylemedi. Hem de dört kez dolanmış. Sezaryenle doğum yaptım hemşireler aaa kordona bak diye tepki verince o kadar korkmustumki bebeğimin ağlama sesini duyunca rahatladım. Şimdi bizde şöyle oldu kalça batın baş ultrasonu zaten oluyo. Biz ekstra beyin cerrahisine gorunduk. KBB doktoru gördü çünkü ağlarken dudağı kayiyodu. Fizik tedavi doktoruna gittik. Yatış pozisyonu filan önerdi. Kalp cerrahisine gittik yine önlem amaçlı. Çok şükür bı belirti bı sorun kalmadı kızım 18 aylik. He doğduğunda boyu kilosu maşallah çok iyiydi 

0 oy
(1,163 puan) tarafından

Benim ilk kizim 1 tam kordon bir yarim kordon olarak dolanmisti normal dogum yaptim ama bebegim mos mor doğdu sebebi kordonmuydu bilmiyorum zor kendine geldi hic aglamadi bile

0 oy
(3,056 puan) tarafından

Kilosu iyi endişe etme haftası da iyi benm kızım 36 haftalık doğmuştu oğlumda 38 de şükür sorun yoktu 

Eşimin amca hanımı var onun bebegide bir tür kordon dolanması olmuştu dogumuda normal oldu doktor girdi doğuma sorun olmadı bebeği 1 saat kadr kuvezde kaldı verdiler geri 

0 oy
(2,422 puan) tarafından

Benim bebeğim doğum yaptığım sırada 5 tur Kordon dolanmıştı boynunu mosmordu çıktığı vakit

0 oy
(5,996 puan) tarafından

Bak beni yanlış anlama ama neden almiyor doktor tehlike yokmuymus bu sekilde bir arkadaşım malesef bebeğini kaybetti doguma gitti  geri tek geldi

0 oy
(3,631 puan) tarafından

Benim kızım 40+3te doğdu. Bilmiyorum ne zaman oldu ama doğduğu zaman kordon dolanması varmış. Doktor sen tedirgin olma diye söylemedim demişti. Epidural ile normal doğum yaptım 

0 oy
(1,393 puan) tarafından

Ben 2 tur dolanmış halde normal doğum yapanlar gördüm. Doktor niye tehlikeye atsın sıkıntı olsa söylerdi

0 oy
(440 puan) tarafından

Benimde büyük kızım Kordon dolanması vardı 1 hafta sonra morardim bebek pisligini yedi Dr gittim normal dedi sonra ebe git özele dedi bende özele gittim Dr Kordon dolanması ile normal olmaz dedi

0 oy
(587 puan) tarafından

Bir tur dolanmış anladığım kadarıyla bir tur dolanması sorun değil ki her bebekte oluyor genelde.benim bebeğim iki kez boynuna dolamış geri kalanda sıkı bir şekilde vücuduna dolanmış şekilde doğdu gayet sağlıklı 

0 oy
(16,381 puan) tarafından

Doğum yakacağım gün oğluma dolanmış 

Kordonlu şekil de doğdu Allah şükür bir şey olmadı 

Sadece yüzünde ilk doğusunda dr zorlama yaptığı için parmak izleri vardı Allah’a şükür 10 güne geçti 

0 oy
(565 puan) tarafından

Ben kordon boynuma 3 tur dolanmış şekilde doğmuşum, oğlum da 1 tur dolanmış şekilde doğdu. İkimiz de vajinal doğumduk. Ama tabi kesinlikle sorunsuz gerçekleşir doğum denebilir mi bilmiyorum 

0 oy
(3,592 puan) tarafından

Normal doğum yaptım kızımın boynunda kordon vardi ama kordon kısaydı bebegim son anda yani kafası çıktı biraz kaldı öyle mosmordu yüzü 2 saat küveze alindi

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 832 göst.
27 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Prenses annesi.21 (68 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 170 göst.
15 Mart 2022 Diğer kategorisinde Mucizemm233 (1,561 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 689 göst.
30 Mart 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Rumeysanurrr (60 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 980 göst.
16 Ekim 2019 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ftmdila33 (704 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,493,350 soru

24,400,032 cevap

350,064 kullanıcı

...