Kızlar çocuğunuz tuvalet temizliğini kendi yapabiliyor mu yaz okuluna başlayacak 1 ay sonra ama kendi tuvalet temizligini yapamıyor şuan söylemesi ayıp büyük tuvaletinden sonra ben siliyorm bunu en güzel en hızlı şekilde nasil öğrenebilirim destek aldığınız kaynak varsa yardımcı olabilir misiniz
Kaç yaşında canım. Kızım 3 yaşında ben anlatıyorum okulda benim olmayacagimi kendi başına olacağını ve kendisi yapması gerektiğini. Şuan yarım yamalak yapıyor. Bu şekilde anlatsanız
3 bucuk yaşında canim bende sozle anlattım biraz ama uygulamaua geçirmem lazım artik
Kızım kendi silmeye çalışıyor ama sonra ben temizliyorum. Tuvalet konulu kitapları var, oradaki karakterler kendini temizliyor diye, kızım da o şekilde yapmak istiyor. Yani bu konu üzerine kitap ve çizgi film de olabilir. Görmesi ve özenmesi için.
İşte o tarz kitaplardan cizgi film önerisi falan sordum bende canım
Silmeyle temiz olmaz ki yikanmasi lazım
Evde birden fazla tuvalet varsa birine çocuk klozetin yaparak. 3-4 ay sonra kızım 3 yaşında alacak. 2 buçuk yaşına doğru ona bir banyo yaptırdık. Tuvaleti lavabosu aynası havluluğu duşu falan hepsi kendine özel. Sabah kalkıyor elini yüzünü yıkıyor. Dişlerini orda fırçalıyor. Tuvaletini yapıp taharet musluğu ile taharet alıp poposunu kuruluyor. Kalkıp ellerini yıkıyor. Bence özel alan çok önemli bu noktada. En azından ona özel bir klozet olursa çok çabuk öğrenir
1,459,597 soru
23,935,561 cevap
324,372 kullanıcı