Bayram geldi daha temizlik yapamadım sadece sarmaları yaptım bugün zerre halim yok nasıl olacak bilmiyorum heryer battı evim çöp ev oldu 😥
Herşey bitti banyo yıkanacak
Ooo okurken yoruldum o kadar derin temizliğe bayramdan sonra girerim yüzden yapsam benden iyisi yok ellerine sağlık senin de ☺️
Sağol cnm Rabbim güç kuvvet versin 5 günde bittim valla eşim olsa daha kolay olurdu
Yaz sonuna kadar eşimden bana fayda yok yanlızım yani bayram sonrası halılarımı yıkatsam eşime gerisini hallederim yavaş yavaş
Ahh kız o bile insanın üstünden yükü alıyor normalde bende kaç yıldır evliyim hiç halı yıkamadim hep verdim yıkamaya yada eşim yıkadı 5 halı üstüne temizlik bileklerim zonkluyordu asla birşeye gücüm kalmamıştı eşimde kızdı zaten ben yokum çocuklar var niye bu kadar yoruyorsn diye ama insan temiz olduğunu bilmesi psikolojik olarak rahatlıyorsn
Aynen halım çok yıkamaya girişemem sanırım belim çok ağrıyor hele bayramı atlatalım da gerisi Allah büyük hallederim inşallah
Allah kolaylık versin canım yüzeysel yap bayramdan sonra detaylı yaparsın ne olacak bayram şart değil yani
Amin sağol canım öyle olacak bu bayram
Bayram temizliğini bayram içinde yapan ben 🙈
Ayy ne güzel bayramın birinci günü kalabalık olacaz bizim evde toplanacaz öncesinde yapmam lazım 🤦🏻♀️
Bize kimse gelmez daha doğrusu gelemez gurbetteyiz ben de çalışıyorum arife ve bayram günü yaparım ne lazımsa
Şimdiden kolay gelsin ☺️
Yapanları gördükçe gaza geliyorum Allah razı olsun canım sayende ucundan tutmaya karar verdim banyo paspaslarından başlayayım iyileşeceğim yok 😁😁
1 haftadır anam ağladı
Bugünde kapilar yatak odamın tavanı girişin tavani çocuk odasının tavanini sildim bütün evi topladım gocuyordu tekrar supurdum sildim kalan halıları yıkadım camasir vs hallettim bıraktım.artk
Başla bacım kaç gün kaldı şunun şurasında nasıl yetistircen
Aynen valla yetişmeyecek küçük çocuk da var ucundan kıyısından başlamam lazım
Valla 1 haftayı geçti geberdim ama degdiji
Kolay gelsin sanada insallah yetistirirsin
Sağol canım teşekkür ederim ellerine sağlık senin de ☺️
Bitti sayılır benim camlar kaldı sadece
Sadece ufaktan bahçe temizledim evde de sarma yaptım bayram adına başka bişe yapamadım
Anam ağladı bugün o kadar yoruldum ki ama bitti bitiyo çok az kaldı.
8 aylık hamileyim 3 gündür mutfak dolabınun içindekileri indiriyorum yıkayıp kurutup dolabida silip geri yerleştiriyorum.
Bugün mutfağı balkonlari koridoruda yikadim
Ellerine sağlık canım 13 gün oldu gribim geçmiyo geçeceği de yok başlayayım en iyisi zor bela yaparım daha napayım
Teşekkürler canım sanada geçmiş olsun
Sağol teşekkür ederim
Haziran sonunda düşünüyorum detaylı temizlik çünkü doğum temizliği olsun diye düşündüm yinede bayramdan önce bi mutfak dolaplarını silerim
Bayramdan sonra perde vs yıkıcam
Büyük bahar temizliğimi bayramda sonra düşünüyorum bende ama canlarım berbat mutfak halısı kızım hep dondurma döktü lekeli kaldı temizlenmeli yada değişirim kapılarım kanepelerin yüzden de olsa silmem lazım oturuyorum daha 😳
Evet bende öyle kanepeyi silmem lazım bizim eve pek kimse gelmiyor açıkçası biz gidiyoruz genelde ama yinede yapmalıyız
Bizim bayramın birinci günü kalabalık oluyor yapmam lazım
Benim geçen hafta dip köşe temizlik yaptım bitti çok şükür hergün robot süpürgeyi açıyorum o süpürürken bende silme yapıyorum bir saatte heryer tertemiz oluyor
Öyle yatak odalarına girmeden düşünüyorum ben salon oturma odası mutfak banyo tuvalet balkon bahçe yapılacak sadece ama buralar da 3 4 günümü alır 🤦🏻♀️
Valla canım bana eşim yardım etti beraber yaptık yüksek yerleri camları avizeleri dolap üstleri yaptı üç günde bitirdik bide evim pis değildi yani bir hafta öncesi ben temizlik yapmıştım
Ben Bayadır hastayım eşimin işleri de aşırı yoğun bayram arefesine kadar boş değil mecbur yapacam yarın yıkacaklar sırayla yıkıyorum sabahta silip süpürmeye başlayacam
Çok geçmiş olsun gelen giden olmayacak sa uğraşma napacaksın
İlk gün kalabalık olacaz yapacam mecbur ama olduğu kadarı ile
Senin için demiyorum:))) tam olarak bayram temizliği nedir milelet harıl harıl bayram temizligi diyor temiz ev tekrarmı temizleniyor yoksa kirletipmi temizlemek gerek kendimi söyliyim evim sobalı 20 gün önce dip köşe duvar dolap prizlere kadar silip süpürüp yıkadım şimdi yine aynı şeyi mi yapmam gerek yoksa üsten geçsem yeterlimi
Ben üstten geçecem ama üstten geçmek için bile baya Bi mesai yapmam lazım gerçekten çok kirlendi evim bayram sonrası bahar temizliği başlayacam o kadar dip köşe gerek yok ama yapacağım kadarı bile 3 günümü yer
Kız bahar biti yaza girdik artık bence bayramdan önce yap bahar temizligini 5 gün var yetişir
Nerde bitti benn niye görmüyorum hala soğuk havalar bizim memleketin haberi yok galiba bahar bittiğinin 😁😁
Bende yapamadım daha eşime dedim bana yardım et diye hamileyim çünkü tamam ederim dedi kaçtı ama yarından sonra yine izinli dedim bu sefer kaçırmam seni haberin olsun dedim
İyi edersin hamileymişsin dikkatli yap canım bebeği riske atmadan şimdiden kolay gelsin ☺️
Ohoooo benim çoktan bitti ev tekrar battı kizcagzim sağ olsun yarın tekrar bi dip köşe giricem mecbur
Ben geç bile kalmışım o zamn ☺️
Yapmadım yüzeysel yapacağım bayramdan sonra evim de inşaat var zaten her yer daha berbat olacak o yüzden bu sefer yapmayacağım
Bende yüzden yapacam zaten bu saatten sonra istesem de öyle büyük temizlik başlayamam ufaktan yıkama işlerine giriştim sabah artık cam kapı koltuk felan siler temizlerim
Yetistiremezsin zaten çok detaylı girersen
Geçen sene yaptım pişman oldum bu sene niyetim zaten yüzden yapmaktı ama onun için bile geç kaldığımı düşünüyorum
Ben normal de yapıyorum temiz olsun diye kimse gelmez ama içim rahat etsin diye yaparım ama.insaat olayından dolayı erteledim bahar temizliği de yapmadım pencereler değişecek laminant değişilecek duvar kırılacak peteklerin yeri değişecek eee her yer toz olacsk bir anlamı kalmayacak bende o yüzden yapmadım kalsın dedim halıları yıkamaya verdim daha onları bile sermedim temizlikten sonra sererim dedim
Şükür bitti 2 hafta sürdü iki çocukla her bayram yapıyorum çok şükür bu bayramda yaptım
Maşallah sana ben bu bayram neden böyle oldum anlamadım grip Bi geldi gitmek bilmiyor 🤷♀️
Bizde domuz grip ı olduk valla zar zor yaptım
O neydik değişik bir temizlik mi anam evde 2 tane ufak var biri 7 yaşında biri 5 yaşında anamı babamı ağlattılar
Anamız genelde hep ağlatılır ama senin babanıda ağlatmışlar tuttum bunu 😁😁
😁 tut bacim tut
Bayramda evde olmadığım için daha hiç bayram temizliği hazırlığı vs olayına girmedim sanırım oğullarım büyüdüğünde bende temizlik hazırlık kısmını yapicam:))
Rabbşm sağlıklı uzun ömürler versin o günleri de görürsün inşallah 🤲 ☺️
Zerre bişey yapmadım ama bayramda da yokuz zaten şükür 😅 ama yarın üstten üstten yapmaya başlayacağım inslalah 😊
Bayram da yoksan hiç girme boşver ben bayramda evde olmasam hiç ellemem 😊
Gecen hafta bi guzel temizlik yaptim bacim mutfak dolaplari buzdolabi gardiroplar camlar perdeler ortuler ne varsa sudan gecti butun mobilyalarin alti ustu temizlendi ama geri batti nerdeyse bayram icin ayri temizlik yapmam ben hayiz zamanimda yaparim bayramdan sonra yine olcam o zaman bi daha yapcam bu sefer halilar da yikamaya gidecek koltuklar silinecek bayram sobrasi oldugu daha iyi o etin pisligi geri batiriyo evi
Evet geçen sene bayramdan 3 4 gün kadar önceydi galiba büyük bahar temizliğini bitirmiştim bayramda bi kirlendi bin pişman oldum bayram günü herkes gezdi ben gene halı yıkadım 😊 bu sefer yüzden yapacam bayram sonrası büyük temizlik 😊
Bencede mantikli olan o zaman bayrmada kimsenin dolabin daginik mi kullanmadigin tabakların tozlu mu dolap diplerinde toz var mi diye bakacagini sanmiyorum bence sonrasinda yapmak mantikli olan
Aynen dolapları yüzünden silerim kanepe arkaları görünen camları silerim yeter dolap diplerine kadar girmem girsem çıkamam zaten dolabım çok..
Bayram temizliği adına hiçbirşey yapmadım kaç gün kaldı bayrama onu bile saymadim perde yıkamayı düşünüyorum ama😀
Başla o zaman canım 4 günün var benim için 2 gün var 3.gün baklavaya ayıracam 4.günü bayram alışverişine
Genel temizlik yaptım ama büyük temizlik yapmadım bayramda evde değilim bayram sonrası büyük temizliğe giricem
Ayy herkes ne güzel bayrama Bi yerlere gidiyor ben her bayram evdeyim bayram sonrası geziyoruz biz bayramlarda evden çıkmaz eşim gelenekselcidir
Elhamdülillah bugün pencereler perdeler vs halloldu. Yarın bi kapıları silicem ve baklava yapıcam nasibse tabi.
Gorev basinda benimki
Kız bitmiyor görevler anca akşam yemeği yedik sofrayı kaldırdım bulaşıkları yıkadım birazdan kahve içicem nasibse. Sen ne yapıyorsuuun 🌻
Iyiyilik saglik bildigin gibi hamdolsun
Çok şükür rabbime daimi olsun 🌻🌹🌷🦋
Kolay gelsin canım ben baklavası çarşamba yaparım yada perşembe şu temizlik bir bitse rahatlayacam
1,459,358 soru
23,932,211 cevap
324,101 kullanıcı