+2 oy
358 göst.
Diğer kategorisinde (7,472 puan) tarafından

Öğretmenler gününde altın kolye ve yanına hediyelr alındı zaten şimdi yıl sonu çiçek yaptırmak adettir diyorlar ne düşünüyorsunuz kızlar

22 Cevaplar

+7 oy
(1,711 puan) tarafından

Öğretmenler bu hediyeleri kabul etmeye devam ettiği sürece bu süreç bööööyle gidecek. 

(7,472 puan) tarafından
+1

Valla Allah razı olsun onlardan boku çıktı bu işin 

(6,088 puan) tarafından
+3

Hediye gönül işidir. Sırf birileri öğretmene yaranmak için dayatması canımı sıkan. Arkadaşlar karar aldık diye başlayan her mesajı göz devirerek okuyordum. 

(1,586 puan) tarafından
+1

Evet ya gercekten bitmiyor her sene her sene her fırsatta. Öğretmen istemiyorum dese ne olacak ki. Yine alıyoruz. Götürüp verince almak zorunda kalıyor. Öğretmen istemiyor ama biz yine de alalim ikna ederiz oluyor bu seferde.. gruptan zorla aldırmıyorlar ama iste cogunluk katilinca geri kalamiyorsun. Hic birsey olmasin o cicek mutlaka alinacak. Hediye de olsa yine o cicek alinacak.boyle gelmis boyle gider. 

(8,292 puan) tarafından
+1

altin asiri abartiymis ya . altin kabul etmiyorlar diye biliyirum ben. bi cicek yada cikolata yada bi pasta cocuklarla beraber kesip yerler veda partisi gibi olabilir

(3,405 puan) tarafından

Yani neden ev değil mesela altında neymiş 😁 bi ötesi o heralde bu işin çünkü neden yarıştırmayalım. Çocuğum okul yaşına gelmedi Allahtan böyle konuşabiliyorum.. Bakalım biz neler görcez(!)

-Reklam-
+3 oy
(179 puan) tarafından

İlk defa duyuyorum çiçek yaptırmanın adet olduğunu birkaç öğretmene yakınlık kuran veli yüzünden çıkıyor böyle seyler tabi birazda öğretmenlerin kabul etmesinden

+2 oy
(2,826 puan) tarafından

Nerenin adetiymiş. Yazık gerçekten. 

(7,472 puan) tarafından
+1

Sadece bana mı garip geliyor diye sormak istedim bende 

(2,826 puan) tarafından
+1

Öncesinde o kadar hediye alınmış birde. Öğretmenin kabul etmesi de ayrı bir konu. 

+2 oy
(4,854 puan) tarafından

Altin mi daha neler duyacaz anam bir de kabul ediyorlar hee 

(7,472 puan) tarafından
+1

Sadece altın kolyeydi parayı fazla toplayıp yanında daha birsuru hediye daha alındı canım haberimiz bile yoktu para artti diyip bundada sadece çiçek diyip yine birşey daha alırlar bence 

(4,854 puan) tarafından
+1

Vallahi canim ben olsam vermem hayır yani öğretmene ilk defa duydum öyle bir şey ayy

(7,472 puan) tarafından
+1

Okadar tuhaf bir durum ki vermesen tek sen kalican belkide ne pinti diyecekler versen yazık günah yani 

(1,586 puan) tarafından
+1

O kadar kisinin arasindan katılmayinca da olmuyor gercekten. Bizde kuyumcudan saat almistik. Canta alsan marka. Cicek alsan orkide. Kucuk birsey alalim desen yanina pasta. Tek hediye verince eksik kalıyormus gibi oluyor. Cicek net olacak.. 

+2 oy
(4,167 puan) tarafından

Anaokulu böyle, ilkokulda da afedersiniz g.tümüzü vereceğiz neredeyse. Öğretmene kristal plaket. Öğretmene çiçek, bir granit tencere takımı, butik yapımı pasta, marka çanta. Bitmiyor arkadaş. 

Bizler komşu bahçesinden en güzel güllerden çalar götürürdük, öğretmen sahip çıkıp sınıf defterinin üzerine koyar mutlu olurdu, yeterdi yetinirdi.  Biz yaptık biz.hep  bizler coşarttık. 

(7,472 puan) tarafından
+1

Hiç istemiyorum bu hediye konusunu kızımda hergün çiçek götürüyor öğretmenine bilmiyorum mutlu oluyyormu ama ben olurdum şahsen 

+1 oy
(18,265 puan) tarafından

Altın kolye mi 😳. 

(7,472 puan) tarafından
+1

Evet canım daha onunda üstüne çiçek te yaptiracakmisiz adetmis 

(7,472 puan) tarafından
+1

Altın kolye ikili fincan takımı bir kutu çikolata ve skulent çeşitleri olan bir saksı çiçek ogretmenler günü hediyemizdi zaten 

(18,265 puan) tarafından
+1

Nerenin adeti imiş o ya kim uydurdu onu? Öğretmen nasıl kabul eder öyle şeyleri? 

(18,265 puan) tarafından
+1

Bütün hakkınızı öğretmenler gününde kullanmışsınız zaten.

(7,472 puan) tarafından
+1

Yok adetmis çiçek yaptırmak daha hediye de dediler bir anda tepki görünce çiçek diyorlar sadece 

+1 oy
(2,147 puan) tarafından

Vay altın kolye iyiymiş gerçi kalabalık olunca pek etkilemez ama. Bnce çiçeğe gerek yok öğretmenler günü haricinde sonuçta öğretmenlerimiz görevlerini icra ediyorlar onun yerine kendi çocuğunuza alıp onu ödüllendirin derim

(7,472 puan) tarafından
+1

21 kişiyiz canım 250 lira filan toplanmıştı bunlar için 

(2,147 puan) tarafından

Görümcem var engelli çocuğu gidiyor okula 4-5 veli var toplamda öğretmenler gününde isminin yazılı olduğu kalem fincan seti alalım dedi hiçbir veli katılmadı alınmadı yani sizinkiler yakında bekar ise çeyiz dizerler 

+1 oy
(3,470 puan) tarafından

Allah tan bizim veli wp grubumuz yok bu sene hediye almadim da eger hediyeye gore cocugmla ilgilenecek birisiyse ona gore buyuk hediye almak gerekir almayacagima gore kalsin dedim

3.ogretmenimizdi idareye iyi yaptinz koyun gibi zirt purt ogrtmen degiisp ayarlarimizla oynadnz tsk ederiz der gibi hediye almakta kutlamakta istemedim

+1 oy
(3,470 puan) tarafından

Ay bide para verip hediyeye ortak oluyosunuz ama ortada bi kisi yaltakcilik yapip donuyo o gorunuyo resmen hocaya yalajalik yapsin diye ortak olunuyo gibime geliyo heidye almadim 

Cocukken de annem el emegi goz nuru hediye verirdi degmeyecek ogrtmenlerime simdiki aklm olsa anamin gozunun nurunu kurban ederdim iste oda eksik kalmayayim.djye igne oyasi yapar verirdi cnm annem

0 oy
(5,496 puan) tarafından

Vallahi canm yapılması gerekeni yapmışsınız . Benm kızım kreşe gidiyor daha hiç hediye alınmadı ben pierre cardin çanta alıp hediye etmeyi düşünüyorm cnm . Daha önce hediye aldaydım almazdm ama 

(7,472 puan) tarafından

Sadece kolyede değil yanında skulent olan bir saksı çiçek ahşap kutulu çikolata ve ikili fincan takımı da alindi

0 oy
(828 puan) tarafından

Ay hayır yaaa. Hatta meb bi el atmalı duruma.  Bence bir yerde bi çocuk muhakkak buruk kalıyor. Yada benim öyle bi anım olduğu için bana öyle geliyor. Üstelik hediyeye ailemde katkıda bulunduğu halde. 

Çiçek, çikolata, hediye boş geliyor bana. Yapılmamalı karşıyım. Malesef öyle karar alınınca çocuk eksik kalmasın diye bi çok insan katılıyor belki ileride bizde katılacağız ama yersiz. Neler okuyoruz buralarda neler görüyoruz çevremizde. Öğretmene toplanan para sınıfta ihtiyacı olan öğrencilere az çok demeden harçlık verilse gizliden bence öğretmenlerede en güzel hediye. Yani ben gönülden eğitimciyim diyen bununla daha çok mutlu olur.

0 oy
(484 puan) tarafından

Okul öncesi öğretmeniyim. Bence gereksiz. Öğretmenler gününde hele nedir o altın kolye falan :) Herkes aldığı için, mecbur kalınmış gibi alıyorlar ama bence her öğretmenin önceden bildirmesi, katiyyen kabul etmemesi gerekir. Birileri mecbur kalıyor çünkü, biliyorum. " Ben ve öğretmenim" temalı boş bir çerçeve dağıtıp, isteyenin resim çizmesini isterim. Maddi hiç bir hediyeyi kabul etmem ama bazen hamur işi falan yapıp getiren olunca hoşuma gitmiyor değil :) şuan çocuktan dolayı çalışmıyorum. Ama gördüm ki çocuklar düşündüğümden çok daha masraf oluşturuyor ailelere. Birkaç velinin öncülüğünde, diğerlerinin " ayıp olmasin " mantığı ile toplanmış para ve hediyeleri etik bulmuyorum.

0 oy
(3,237 puan) tarafından

Kacar para kattiniz cok merak ettim

(2,147 puan) tarafından

21 kişi 250 imiş

0 oy
(16,569 puan) tarafından

Aşırı saçma her ikisi de gereksiz geçmiş zamanda ben birinci sınıftayken mi ne bir kaç veli öğretmene telefon alalım diye tutturmuştu babam asla kabul etmemişti terslemişti hepsini aklıma o geldi bunu okuyunca 😅

0 oy
(918 puan) tarafından

Altın kolye alabilseydim kendime alırdim.

Bizim burda yıl sonu hediyesi diye birşey yok 

0 oy
(4,896 puan) tarafından

Adet de sanki yüzyıllardır devam eden bi durum.

Millet fotoğraf çekip paylaşmaya zemin arıyor.

0 oy
(1,999 puan) tarafından

Biz zoraki değil kendi isteğimiz ile almıdtık çünkü gercekten hakeden bir öğretmen ve arkadasda olduk sürekli görüşüyoruz da oğlum şuan 2 ci sınıfta ama hala anaokulu ogretmenini unutmadı ve cok seviyor

0 oy
(407 puan) tarafından

Gelin mi oluyor da altin kolye alınıyor.  Şaşırdım kaldım valla . Biz geçen yıl toplu olarak para verip fincan takımı aldık. Bu yıl bir şey konuşmadık hediye hakkında 

0 oy
(11,205 puan) tarafından

Kimse kusura bakmasın ben hiç kimseye altın kolye almam kendi boynumda olmayan şeyi parayla çocuğuma eğitim verenlerine boynuna almam.

Ha altında katkım.olmasaydi çiçekte olurdu alırdım çiçeği 

0 oy
(22,503 puan) tarafından

Yeter ya bitmiyor masraflar bıktık vallahi bizm okulu bii görsen özel okul gibi birgün sinema geliyor birgün uzay çadırı birgün ebesinin örekesi bide hepsi pahalı usandık valla ben almam hediye mediye kimseye yeter abi bıktım ya bbaşlarım 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 31 göst.
2 gün önce Diğer kategorisinde Hande.1128 (21 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 57 göst.
0 oy
5 cevap 82 göst.
0 oy
2 cevap 191 göst.
4 Haziran 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde Alyakus (2,652 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,460,065 soru

23,940,933 cevap

324,746 kullanıcı

...