+1 oy
1,104 göst.
Diğer kategorisinde (8 puan) tarafından

Kızim 6 oğlum 3.5 yaşında bayramlik alamadım çok üzgünüm keşke çocuklarımı daha iyi şartlarda büyüyebilsem :(

30 Cevaplar

+15 oy
(6,555 puan) tarafından

Şimdi linç yerim biliyoruma ama genel  olarak yapıyorum sadece size özel değil 

abartıyor ve sadece acitasyona bağlıyorsunuz durumum olduğu halde almadım evdekilerden giydiricem ve giyecem  

(14,431 puan) tarafından

İşte bak. Mama yolluyorum migros beni arıyor  açmıyorlar kapıyı adresiniz bu değil mi diye. Elin adamına anlatmaya çalışıyorum, numara istiyorum eşi kızarmış. Eşin peki buna kızmıyor mu? Yani ne bu oyun mu? Parayı sokakta mı topluyoruz. Bir de kazandığımıza da yeri gelince en çok bu tayfa laf ediyor. Ay bak sinir oldum yine. İndigo canım buraya yapma yardım görmeden yapma benim kafama vura vura öğrettiler yani.

Büşra canım yenidoğan erkek kıyafetleri var hurçladım eşime dedim ne yapsak. Asla kargoya vermem dedi daha önce o yaptı çünkü kargolama kısmını ve inan para da değil adam idareci okuldan çıkıp bunu hallediyor. Para isteyen de oluyor bir de bundan yüz alıp 

(4,530 puan) tarafından
+1

Daha dün açmış hesabı 

Bu uygulamanın ismi ne diye çıkıyor acaba playstorda 🤭 yardımlaşma, durumu olmayanlara ortak çare bulma uygulaması .

(14,431 puan) tarafından

Kız aynı kişiler açıyor yoksa ne bilsinler buradan yardım istenir falan benim çözmem bile kaç gün aldı 

(1,557 puan) tarafından

Bende kendimi parçaladım staj zamanında bi ögrencime yardım etmek için sağdan soldan dilendim valla gözünle görsen de inanamiyorsun çoğu götürdüğüm kiyafetler etiketliydi bir kere bile giymedi sonra da öğrendim ki durumları iyiymiş kim bilir o kıyafetleri ne yaptılar poşet poşet götürmüştüm ondan sonra uzun bir süre kimseye yardım edemedim halam filan veriyor kızıma ben alabiliyorum diye anneme verdim ihtiyacı olana ver sen daha iyi bilirsin diye bu devir de kimseye guvenilmiyor ki bir kere de markete gittim kızımla kadın kapıda her gelene soruyordu alışveriş yapamadım alışverişimi yapar mısınız diye ee bunu diyene kadar git çalış değince de iş mi var sanki diyorlar 

(2,139 puan) tarafından
+1

Bu platformun adı kadınca sohbet değil. Yardımlaşma ve dayanışma kadınları derneği olmalıydı. Yardıma ihtiyacı olan kişi postu açıyor. Soruyorsun anne baba dayı amca hala teyze kuzen dede kimse yok mu yardım eden diyorsun. Yok diyor. Hiç kimse yok.  Yani sadece bu platform var sanırım Hızır gibi yetişen.  Bende zamanında yardımcı oldum burdan. Baktım yardım ettiğim kişi sürekli yardım ister oldu. Artık cevap vermedim. Helal hoş olsun yardımım ona lafım yok. Ama dikkat edin. Biri yardima ihtiyacım var diye post açsın. 2 saat içinde en az 3 tane yardım içerikli post açılır. 

-Reklam-
+11 oy
(5,039 puan) tarafından

Keşke bayramlık alamadığına üzülmek yerine cahilliğine üzülsen.

Çocuk yetiştirmek bayramlık almakla mı ölçülüyor?

Kendin daha çocuksun. Oldu bir kere evlendin diyelim daha ayakların yere basmazken. Üstüne bir de çocuk da yaptın diyelim daha üstüne kıyafet alamazken. Gittin niye ikinciyi yaptın? Yıl 2025, türlü türlü korunma yöntemi var, kazayla oldu bilmeden oldu deme uçkurunu korumayı bilen kimsenin çocuğu olmaz. Eşin de korunacak, sadece sen değil. Korunmuyor keyfine düşüyorsa böyle adama çocuk vermeyeceksin. Hapsa hap spiralse spiral hepsini yapacaksın. Bahane hepsi.

Ben mühendisim. Çok şükür Allah'ıma bir şekilde durumunuz var ama biz bile sadece maddiyat olarak değil mental olarak iki çocuğa yeter miyiz diye kırk kere düşünüyoruz. Yapmayalım diyoruz ikinci çocuğu. Sizdeki tamamen cehalet.

Ve biz bayramlık da almıyoruz çocuğumuza. Hiç de boynum bükük hüzünlü falan değilim. Çocuğumu eğitimli terbiyeli doyumlu bir çocuk olarak yetiştirmek önceliğim. Bayramlık değil. 

(1,633 puan) tarafından
+3

Aaa olur mu hiç , ne biçim konuşuyorsunuz, ne biçim şeyler yazıyorsunuz, koca onların kocası çocuk da onların çocuğu istedikleri kadar doğururlar. Hem çocuk rizkiyla geliyor. Sizden bir şey isteyen de yok zaten bu postta , sadece içini dökmüş kadın (!) .

(6,555 puan) tarafından

@NuReLLa -_-  kimden bahsettiğini anladım hatırladım o yorumu 😁😁. 

Kızlar sızler ne anlarsınız sizene milletin üremesinden 😱😱 

Aaaa ne kadar ayıp yaptığınız terbiyesizlik lütfen kimsenin şeyinin bekçisi değiliz 

(16,098 puan) tarafından

@ASMIRA&TOPRAK&RUZGAR haksız mıyım ama sözlerimde ? 

Aç gözlülük bu bana göre dün bir kardeşimiz de post açmış ücretiyle istiyor ve büyük verenler oldu istemedi ihtiyaç sahibi belli ediyor kendini ne olursa olsun yeter ki versin diyenler gözü doymayanlar

Bu post sahibi arkadaş içinde bişey demiyorum Allah yardım etsin ama hayatta bayramlıktan çok uzulecegimiz şeyler var ki bayram bayramlık gelmiyor aklıma 

(6,555 puan) tarafından

Valla cnm haklısın çünkü kendimden örnek vereyim yorumlar dada deng geliyorum benim ilk iki kızım vefat etti bı çok şeyi dağıttım ama dagitmadiklarimda oldu sonra rabbim bana 2 erkek evlat nasip etti durumum olduğu  halde evde renk ayrımı yapmadim giydirdim giydiriyorum 

Geçen ablama arkadaşı vermiş oda bana yollamış eminim seneyede bı tık büyük gelirler ama ben onları güzelce ayırdım koliledim dolabın üzerine koydum bu sene olmazsa seneye giyer  

Sunuda anlamıyorum hem istiyorlar hem beğenmiyorlar  

Özelden para isteyenler bile arttı bu ara iyice suyu çıktı buranın  

Burda bı kaç kez ağzımda yandı mama istedi Allah rızası için göndermek istedim sonra bana 4.5 kişi yazdı kargoları almıyor diye ki oryaya çıkardılar sonra benim adıma post açmıştı neymiş ben eşimden boşanıyormusum çocuğumun mamalarıni satıyormusum 😁😁 

Birine kıyafet yolladım sonuç 2 kere kargo ödedim almadı 

Gerçekten yardım etmek isteyen çevresine yapsın 

Burda gerçekten ihtiyacı olan bı kaç kişi biliyorum birbir evlerine gittim gördüm kahvelerini içtim haylada elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım 

Burda yardımci olmak için yazıyorsun adres bilmiyor 

Yok adres veremem eee napalim IBAN vereyim parasıni gönder ben alayım deniyor bide  2019 dan beri burdayim o yüzden gidip görmeden kontrol ettirmeden asla yardım etmem artık 

(16,098 puan) tarafından

Bizde çok zengin insanlar değiliz 2 gündür hep böyle postlar Allah'tan korkun biraz benimde şuan borcum var durumum yok olduğu kadar kızımın kucuklerinden giydircem 2 takım hastane çıkışı alsam yeter ablam ayırmış erkek olursa diye arkadaşım ayırmış ihtiyacım olursa onlardan alırım yakın çevreleridemi yok anlamıyorum anca buraya yazıyorlar 

+9 oy
(2,485 puan) tarafından

Keske o yüzden tek çocuk bari ikisi için değil biri için uzuluruz..

(8 puan) tarafından
+1

Çok haklısın ama inanki bilmeden oldu 2 aylıktı öğrendim dahada kıyamadım :(

+5 oy
(484 puan) tarafından

Doktor, mühendis vs karı koca, bu devirde ikinci çocuğa korkuyor yetememekten. Kıyafet alamayacaklarına değil, sadece kıyafet ile kalmıyor çünkü. Bu devir eski devir değil, öyle kıyafet almakla da yetişmiyor. O yüzden çocuk dünyaya getirirken çok yönlü düşünmek lazım. Tabi ki dünya hali, bugün var dediğimiz şey yarın olmayabilir. O ayrı. Ama durum belliyken, ikinci çocuğa istemeden oldu demek de olmuyor yahu. Bir sürü korunmak için yöntem var. Üçüncü için dikkat et lütfen. 

Bu arada hesap sahte gibi geldi. O yüzden biraz rahat yazdım.  

(8 puan) tarafından
+1

Çok haklısın canım cahillik hep küçük yaşta evlendim zaten hiç Günyüzü görmedim bende çok üzüldüm korktum sprial takcaktim ilk doğumdan korkuma çatala falan çıkmam daha çok korktum

(484 puan) tarafından
+1

Hangi şehirdesin ?

(8 puan) tarafından

İstanbul 

(2,139 puan) tarafından
+2

Spiral taktirirken korkuyorsun, dogumdan korkmuyorsun. Bu bayramlık muhabbeti geçen bayramda da sürekli yok bayramlık aldim alamadım diye günlerce sürüp gitmişti. O zaman da yazmistim.  Ne önemi var biz alabilecek gucteyken alma gereği hissetmiyoruz diye. Birde buraya yazınca da ne oluyor böyle durumları onu da anlamıyorum. Kendinizi üzüyorsunuz sadece. Burda bilincsiz üreme sonunda birine en ufak bisey dedigimizde bir grup tarafından da linç yiyoruz. Ne yapsın fakir diye cocuk da mı yapmasın diye. Ne diyelim çocuklara üzülüyorum sadece. 

(6,555 puan) tarafından
+1

İstanbul un neresinde oturuyorsun eşin askere de gidecekmiş merak ettim 

+4 oy
(334 puan) tarafından

Eğer ki bir adamın evinde bir tişört alacak kadar parası yoksa o çocukları götürsün sosyal hizmetlere versin mağdur etmesin yazık aç açıkta çocuk yetiştirmek çocuğun hayatını mahvetmektir .

+2 oy
(13,432 puan) tarafından

Neden üzülğyorsunki durumum olmasına rağmen hiçbir bayram bayramlık adı altında birşey almadım ikisinede evde ne varsa onu giyerler. Bu bayramda öyle olacak

(8 puan) tarafından
+1

Bilmem herks yeni giyiniyor ozeniyorlar kızım özellikle büyük olduğu için anne benim neden byle kıyafetim yok neden almıyorsun diyor içim yanıyor :(

(13,432 puan) tarafından
+1

Valla benimkilerde 5 ve 2.5 yaş ama bayramlık nedir bilerek büyümedikleri için hiç bilmezler yani bayramda yeni kıyafet alındığını yanlarındada konuşulmaz öyle şeyler. Ki çoğu şeyleride kuzenlerinden falan gelenler nadirdir yeni birşey aldıgımız

(8 puan) tarafından
+1

Haklisin yinede Allah razı olsun

+2 oy
(1,808 puan) tarafından

Evde varsa giydirebilirsin illaki şart değil ben ramazan bayramında aldığım kiyafeti giydircem çünkü hastamız vardı o bayram hiç giyemedi simdiye nasıl olcak 

(8 puan) tarafından
+1

Allah razı olsun sagolasin sağlıkla büyüsün evladın isallah

+2 oy
(250 puan) tarafından

Bende de öyle burukluk var ama evde en yeni en güzel ne varsa onu giydirirm 

(8 puan) tarafından
+1

Allah yardımcımız olsun hayat çok zor gittikcede zorlaşıyor 

(8 puan) tarafından
+1

İşallah ya gelmezse:(

+2 oy
(14,431 puan) tarafından

İki öğretmen ikinci çocuğa ancak 5 sene sonunda karar verebilmişken çocuğun temel ihtiyaçlarını yeme içme giyinme barınma karşılamakta zorlanan insanlar maalesef hiç çekinmiyor. Korunma yöntemleri inanın pahalı değil. Rızkı veren Allah çabasız vermiyor. Bayram seyran geldikçe burada artıyor bu kılık kıyafet talepleri. Ben üzülüyorum size değil çocuklara. Onlar sosyal ortama girecek yaşam geldiğinde sanıyor musunuz ki buna üzülmeyecek? Annem bize yetmek için hep çalıştı evde çocuk baktı organizasyon ütüsü yaptı boncuk işi yaptı. Ama hiç birinden bir talebi olmadı. Babam vardı ama sorumsuzdu ki hala öyle. Çocuğun tiynetini sizin duruşunuz belirler. 

+2 oy
(2,323 puan) tarafından

Adınıza üzüldüm bende hiç bayramlık almam olan ne ise giydirmek daha güzel. Diğer konu için çok yazan arkadaşlar var sizlere birşey sormak istiyorum ayrımcılık yapmadan sevdiğiniz kişiler kıyafet isteyınce tamam canım verrız canım sakladık canım diyorsunuz ama başkası kıyafet isteyince nıye doğurdun niye dikkat etmedin vs oluyor madem böyle düşünüyorsnz iki yüzlü olmayın diğer kişiye de  aynı şekılde yaklaşın lütfen kişi ayırmayın haksızlık yapmayın bu hanımın durumu yoksa diğer post açan kişilerin de yok ama ona hoşgörü ile yaklaşıp bu hanıma gelınce destan yazmayalım 

+1 oy
(1,152 puan) tarafından

Birine bakamazken 2. Niye Allah yardımcın olsun ne diyim

(8 puan) tarafından

Çok haklısın küçük yaşta doğum yaptım travma oldu çok korktum aylarca erteledim sprial takmayı korkudan hata ettim almaya kıyamadım :(

+1 oy
(444 puan) tarafından

Bende bayramlık almam genelde . Evde ne varsa onu giydiririm. Çünkü çok kıyafetleri oluyor . Bazen indirimde güzel şeyler olunca alıyorum. 

(8 puan) tarafından

Sağolasın 

+1 oy
(22,552 puan) tarafından

Çocukların çok küçük değil aslında maddi durumumuz kötü ise çalışabilirsiniz 

(8 puan) tarafından

Çocuklarıma bakicak kimse yok

(22,552 puan) tarafından

Düzenli bir iş değilse bile eşinizin evde olduğu zamanlarda yapılacak işler gibi ev temizliği falan kısa sürede iyi para getiren işler var 

+1 oy
(9,611 puan) tarafından

Zor kuzum rabbim yardımcınız olaun insallah

(8 puan) tarafından

Amin inşallah 

+1 oy
(5,474 puan) tarafından

Buraya bu postu açacağıma gider bir günlük ev temizliği işi yapar çocuğuma bayramlık( ki gerek yok bence) alırım. Anlamıyorum neden hep kolay yolu seçip başkalarından(kocamız dahil) beklenti içine giriyoruz.

+1 oy
(1,633 puan) tarafından

İstemeyen isteyenlerde bugün.yeter artık gerçekten. 

+1 oy
(22,611 puan) tarafından

Bende almadım bunun için drama yapmaya gerek yok ya bence

+1 oy
(188 puan) tarafından

COCUKLARA VERİLEN KIYAFET PARASINA ÇOK ÜZÜLÜYORUM 

YA BEN DE ÇOCUĞUMA KENDİME BAYRAMLIK ALMIYORUM ALMAM DA

COK ŞÜKÜR DURUMUMUZ IYI.

SAĞ OLSUN KOMŞULAR SAGDAN SOLDAN KÜÇÜK GELENLERİ KAPIMA BIRAKIRLAR

ABLA ISTER AT 

ISTER GIY GİYDİR DERLER AMA 

BEN HİÇ BIR ZAMAN İSTEMEDIM

İSTEMEM DE...

İKİ YETİM TORUNUM VAR

KARGO YAPIP ONLARA GONDERIYORUM 

BU DA BENIM HAYRIM 

(6,555 puan) tarafından

Abla sakaryalimisin

(188 puan) tarafından

Evet canım 

(6,555 puan) tarafından

Konudan alakasız neresinden bende Sakaryaliyim doğma büyüme 

(188 puan) tarafından

Merkez guzelim

+1 oy
(1,557 puan) tarafından

bir sürü evde yapılacak ek işler var başka yerde çalışamıyorsun madem evden ek iş al araştır ben zamanında yaptım çocuğuma birşeyler alabileyim diye bizim de borcumuz çoktu çok zorluk çektim borç bitsin diye yeri geldi yiyecek ekmeği zor aldık ama çocuğum da eksik kalmadı kendimize değil ona yaptık eşim geceli gündüzlü çalıştı biraz olsun rahatlıyalim diye kaç ay ailesinden uzak kaldı şimdi çok şükür durumumuz iyi ama yine de geceli gündüzlü çalışıyor ki hiçbirseyden eksik kalmayalım diye çok 

+1 oy
(3,393 puan) tarafından

Kıraç'ın eşinin podcastini izleme fırsatım oldu. Kadın diyor ki; küçükken evimize ayda 250 gr kıyma girmezdi. Ama mutlu ve neşeli bir annemiz vardı, kuru ekmeği bile güle oynaya önümüze koyardı. Bak şu an kadın paraya para demiyor pepee ve bir sürü çizgifilm projesi var. Sen hiç üzülme lütfen çocuklarının bayramlıktan çok, gözlerinin içi gülen bir anneye ihtiyaçları var. O çocuklar sana Allahın emaneti. Bu şuurla yaklaş onlara. Allah seni vesile kılmış o kuzuların dünyaya gelmesine🥹 şükret tüm kalbinle. Rabbim ummadığın yerden kapılar açsın. Kesenize bolluk bereket versin🤲 derdini kullara değil, Allah'a anlat. Kullar yargılar, rezil ve rencide eder. Allah Keremiyle yoktan var eder. Kimsenin garantisi yok. Kimsenin kimseyi yargılama hakkı yok. Bu mübarek günler hürmetine Rabbim maddi manevi sıkıntılarınızı gidersin🤲 Rabbim helal rızıklar nasip etsin🤲 

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 226 göst.
0 oy
6 cevap 164 göst.
0 oy
6 cevap 182 göst.
22 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Havva45 (256 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 353 göst.
9 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde Heidi nin koylusu (3,475 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,460,972 soru

23,952,288 cevap

325,260 kullanıcı

...