+1 oy
63 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (7 puan) tarafından

İki yıla yakındır prolaktin yüksekliğinden dolayı dostinex kullaniyorum. İkinci cocugu istiyorduk ve test yaptım pozitif çıktı. Doktor bana hamile olduğunu öğrendiğin an bırak demişti ilaci ben de bir haftadır bıraktım zaten. Acaba diyorum prolaktin degerlerim tekrar yükselecek diye düşüğe falan neden olur mu? Bu durumu yaşayan ya da çevresinden bilgisi olan var mi süreç nasil olur acaba? Cevap verirseniz sevinirim

3 Cevaplar

+1 oy
(2,689 puan) tarafından

biraz baktım. anladığım kadarıyla prolaktin yüksekliği ile düşük arasında bir ilgi yok. 

gebelikte yükselirse gebeyken süt üretimi başlarmış.

şu an düşük gibi bir durum yoksa aklını bulandırma. 

kullandığın ilaç prolaktin seviyesini düşürmüş ki gebe kalmışsın. benim bi arkadaşım da böyle ilaç kullandıktan sonra gebe kaldı prolaktin için. 

sonrasında da sağlıklı bir bebeği oldu. 

endişelerin normal ama bunları düşünerek strese girme. 

sağlıklı bir bebekse zaten her şekilde doğar.

düşüklerin büyük çoğunluğu sağlıksız bebek olduğu için oluyor. 

(7 puan) tarafından

Teşekkür ederim yorumunuz için 💐

-Reklam-
0 oy
(1,261 puan) tarafından

Hayır canım düşüge neden olmaz. Benim hipofiz bezindeki kistler yüzünden prolaktin hep yüksek doğum da yaptım düşüge yol açmaz yani

(7 puan) tarafından

Teşekkür ederim.💐 Benim de iki tane var hipofiz bezim ilac kullanmama rağmen gecmedi ebatları aynı kaldı öyle bakalım hayırlısı artik

(1,261 puan) tarafından

Rica ederim canım çok mu yüksek 

(7 puan) tarafından

Yok yüksek degil aslında cok fazla ilk farkettigimde doksandi seviyesi ama ilaca başlar baslamaz düştü hemen 17 lere falan geldi bir yıl düzenli kullandım bir yıl sonunda emara girdim yine ama hoc bir değişiklik olmamıştı boyutunda. Doktor da ilaca devam et dedi

(1,261 puan) tarafından

Anladım canım geçmiş olsun tekrar

0 oy
(17 puan) tarafından

Benim bildiğim kadarıyla prolaktin değeri hamilelikte yükseliyo süt üretimiyle alakalı bi hormon. Hamilelik dışında yükselmesi gebeliğe engel olabiliyor. Hamile olduğunu öğrendiğin an bırak demesi bundandır.

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 50 göst.
0 oy
2 cevap 164 göst.
21 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde zeynos1234 (4,680 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 101 göst.
27 Temmuz 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Tomurcuksss... (986 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 105 göst.
17 Haziran 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Minnos61 (123 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,458,032 soru

23,916,365 cevap

323,279 kullanıcı

...