Selamlar,
Çok güzel görünseler de, tatları olmayan dutlar var şuan elimde. Atmak istemiyorum. Fırında kurutup, kuru meyve şeklinde tüketmek istiyorum ama tatları olmadığı için de kararsızım. Sonrasında şeker ekleyebilir miyiz acaba 🤔
Meyve kurutan arkadaşlar varsa bilgi almak istiyorum.
Kurutmak yerine biraz şekerle kaynat reçel olsun ya da biraz su ve şeker ile kaynat dut hoşafı olsun. Tadı olmayınca kurusu da tatsız olur.
Evet o yüzden kararsız kaldım. Kurusu da normalde güzel oluyor ama işte.
Reçel daha iyi olur o yüzden
reçel veya marmelat yapabilirsin
Kızım kurusunu çerez gibi yer diyordum ama sanırım reçel iyi fikir.
Rengi kırmızı koyu bir renk alınca çok güzel oluyo
Tatlı oluyo
Hep ağaçtan toplar taze yerdk
O kara dut hanımefendinin paylaştığı ak dut bunun rengi değişmez ☺️
Aa öyle mi bizim bahçede baya çıkardı hepsini rengi de kırmızı koyu bı renk alyodu
Çok tatlı oluyo
yok bu beyaz, bunun olgunu da beyaz olur
İkisi farklı renkteler. Bu beyazlar da normalde siyahları gibi çok tatlı oluyorlar ama henüz olgunlaşmadıkları için tatsız.
neden erken topladinki bi 10 15 gune olurdu aslinda.
Ben değil, kayın pederim toplamış sağolsun. Ama çok erken toplamış 🙂
Kurutup öğüt canım kek vs içine katarsın ya da kurut az şekerle hoşaf
Değişik bir fikir, kurutup kek içine koyunca nasıl tat verir acaba. Yarı yarıya deneyebilirim bunu.
Dut enfeksiyon ile savaşır canım şifalıdır
Bi tulbentin içinde sıkıp suyunu çocuklara içir yoksa fırında kurutmasi çok zor güneşte kendi halinde bı 5 6 günde kuruyo biraz diri duruyo tadida çok olmaz suyunu icsinler şifa niyetine 🙂
Hafif sertler henüz, suyu çıkmaz bence. Sulu olsalardı hepsi yenmişti şuan 😊
1,487,971 soru
24,323,393 cevap
345,396 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın