0 oy
413 göst.
Diğer kategorisinde (4,266 puan) tarafından

Bugün tam 4 aylık gebeyim. Sabah kanamam oldu kırmızı ve parlak bir kanama fotoğraf koyucam aşağıya. Acile gittim doğumhanede muayene oldum. Bebeğin eşi rahim ağzını kapatmış ve plesentada kanama var. Sabah akşam progestan kullanıcam. Başına gelen var mı hem plesantanın aşağıda olup hem kanama olması. Bebeğin büyüdükçe baskı yaparsa düşük riskin var dedi. Hamileliğim boyunca hiç ağız tadıyla geçirmedim çok moralim bozuk. İlk gebeliğimde hiç bişey başıma gelmemişti

14 Cevaplar

+1 oy
(53 puan) tarafından

Canım kanama oldu demişsin zaten .Resmi kaldır .

(4,266 puan) tarafından

Ya zaten moralim bozuk ve aşırı stresliyim burada belki başına gelen vardır sonradan düzelmiştir diye cevap almak için soruyorum. Çünkü kanın rengi de çok önemli bu yüzden paylaştım. Ay ne bileyim ya insanoğlu...

Allah razı olsun canım evet hala kanamam devam ediyor inşallah düzelir Allah'a emanet ettim artık😏

(53 puan) tarafından

Sn : Nature 

Üslûbun ne olduğunu bilmediğin âşikar ve  ona rağmen "üslup problemi " yazman da ironik :D 

Kitap okumanı öneriyorum dur hatta şiddetle öneriyorum . Ama uymazsın sen :D

(53 puan) tarafından

Post sahibine : kuzum mide bulanmasından değil erkekler giriyor altına yazıp dalga geçerler moralin bozulur diye .bir de görüntülenme çok olunca Google a düşüyor fotoğraf ve eminim düşmesini istemezsin o yüzden demiştim .Geçmiş olsun .

(1,748 puan) tarafından
+1

Dedi RESMİ KALDIR emrini veren hanımefendi  😂😂😂

(53 puan) tarafından

Hahahahhaha :D Ay yazık sana ya .

-Reklam-
0 oy
(1,217 puan) tarafından

Benim de oldu eşi asagidaydi. Bol bol dinlenmen lazım hareket etmemen lazım. 24.haftada kanamam oldu ili önce kahverengi leke şeklinde geldi sonra kırmızıya döndü. Aklım çıkmıştı benim de ama çok şükür ki 28.haftada plasenta yukarı çıktı. 32 haftaligim şuan. Belki de plasenta yukarı çıkarken de kanama yapmış olabilir benim bilemedim

(4,266 puan) tarafından

Yaa sabah sabah çok korktum. Doktor da sordu kahverengi mi yoksa parlak kırmızı mı diye bu resmi gösterdim. İyi yapmışsın çekmişsin dedi. Çünkü hastanede durmuştu kanamam duş falan aldım gittim. Şimdi yine başladı

(1,217 puan) tarafından

Duş da tetikliyor ben de duşa girince artıyordu bide hareket edince

(4,266 puan) tarafından

Ben mecbur girdim dedim birde düşükse yatış verirler temiz olayım

(1,217 puan) tarafından

Mecbur giriliyor iste

(1,072 puan) tarafından

Boşver temiz pis i bebek iyi olsun... 

0 oy
(1,041 puan) tarafından

Benim plasenta da aşağıdaydı canım gebeliğin başlarında doktor rahim büyüdükçe yukarı çıkar demişti gerçekten çıktı ve arka duvara yerleşmiş yeri çok iyiydi yani  kanama falan olmadı bende ama sonuçta benimki de aşağıdaydı

(4,266 puan) tarafından

Yaa benim enfeksiyon dan dolayı da bakmışlardı öyle bişey yoktu. Alttan da baktı ultrasondandan da. Plesentada kanama mevcut dedi. Kardeşimin de alttaydı bir ara ama kanama yoktu. Düzelir mi acaba

(1,041 puan) tarafından

Vallahi plasenta kanaması ile ilgili bu şekilde bir bilgim yok fakat benim ilk hamileliğimde 10 haftadan sonra bir başladı kanama ara ara düzenli olarak doğum yapana kadar aynı seninki gibi kırmızı kan olarak devam etti sorunsuz bir şekilde de doğum yaptım hatta çocuğum şu an 5 yaşında

(4,266 puan) tarafından

Maşallah rabbim uzun ömürler versin inşallah 🧿🧿❤️

(1,041 puan) tarafından

Amin inşallah canım. ❤️

0 oy
(129 puan) tarafından

Kuzenimin öyleydi zamanla yukarı çıkar demiş bebek büyüdükçe de öyle oldu kanaması olmamıştı 

(4,266 puan) tarafından

Ay inşallah çıkar ama ben kanamadan korkuyorum. Sonuçta bebek plesentadan besleniyor 

(129 puan) tarafından

Allahin izniyle bisey olmaz gönlünü ferah tut stres yapma yat bol bol dinlen 

(4,266 puan) tarafından

Gel de yapma 🤷🏻‍♀️

0 oy
(446 puan) tarafından

Benim de 4 ayllikken kanama oldu daha koyu ve baya yoğundu kanamam ilk gün 2 kez iç çamaşırı değiştirmem zorunda kaldimped taktiğim hâlde, zamanla lekelenme şekline geldi sonra azaldı 3 4 güne. Doktor plasenta rahim ağzında dedi yani rahim agzinj kapatmamis ama oradaymış. 21 haftalık şu an 22 de kontrole gel vajinal muayene yapalım dedi 

(4,266 puan) tarafından

Şuan nasıl peki devam etti mi

(446 puan) tarafından

Yoruldugumda felan kahverengi lekelenme oluyordu ama şu an pek olmuyor gibi

0 oy
(16,838 puan) tarafından

Aynı bu şekilde kanama yaşadım gebelikte benimki çok fazlaydı adet kanaması gibiydi düşük riski vardı bende de gebelik boyunca dikkat etmiştim progestan kullandım kanama kesilinceye kadar Allaha şükür birşey olmadı 

(4,266 puan) tarafından
+1

Ay iyi hadi benim de öyle olur inşallah benim de adet kanı gibi geliyor 

(16,838 puan) tarafından

Dikkat et çok yorma kendini dinlenmeye özen göster inşallah geçecektir Allah hayırlısını versin ❤️

0 oy
(265 puan) tarafından

Progestanı düzenli kullan birde iğnesi var onun ben iğnesini kullandım plesanta 21. Haftaya kadar geri yukarı çıkabiliyor bende çıkmıştı ayakta kalma eşinle yakınlaşma en fazla 1 çorba yapacak kadar ayakta dur dedi doktorum bana 

(4,266 puan) tarafından

Aynısını bana da söyledi yakınlaşma kesinlikle yasak. Günlük aktivitelerini tamamlayacak kadar ayakta kal dedi. Bakalım kanama dursun da aşağıda olsa da sezaryen olcam zaten. Kanama kötü

(265 puan) tarafından

Bende de vardı hepsi geçti normal doğum yaptım 

0 oy
(11,745 puan) tarafından

Canım başıma gelmedi ama bu tarz durumlarda kanamanın rengi çok onemli. Yani seninki bildiğimiz açık tehlikeli kan rengi. Lekelenme tarzı değil. O yüzden sadece acille kalma iyi bir kadın doğum dr.una görun. Çok geçmiş olsun, sağlıkla kucağına alırsın inşallah

(4,266 puan) tarafından

O yüzden kan rengi anlaşılması için fotoğraf paylaştım. Görüntü için kusura bakmayın. Evet poliklinik doktoru geldi baktı ayriyeten odasına çağırdı gittim. Yatış dedir dedim ama progestan verdi sadece

0 oy
(14,423 puan) tarafından

Başıma gelmedi geçmiş olsun canım inşallah bir şey olmadan atlatırsın süreci

(4,266 puan) tarafından
+1

İnşallah ❤️ teşekkür ederim 

0 oy
(9,805 puan) tarafından

Bende yaşdim ama bana doktorlar söylemedi yine şanslısin dikat et bol bol dinlen ben ölümden döndüm bu durum yüzünden doktorlar ne derse yap  35 haftalık doğurdum kızım iyi kendimde iyim şuan tehlikeli bişey dikat edilmesi lazım 

(4,266 puan) tarafından

Valla progestan verdi şuan başka bişey vermedi. Günlük aktivitelerin dışında uzan bol bol dedi ve ilişki kesinlikle yasak

0 oy
(17 puan) tarafından

Başıma geldi 1 sy ağrı çektim doğum sancısı gibiydi aynısını kullandım bana hastanede hazır ol dediler tuvalete falan gidince dikkat et düşerse bari mezarı olsun diyip hasta bezi verdiler ben 1 ay dua ederim ağladım şükürler olsun düzenli kullandım hiç kalkmadım nerdeyse düşecek diye doğum yaptım 38+3te ve şuan 7 aylık bebeğim içini ferah tut duanı eksik etme Allah izin vermezse bisey olmaz 

(4,266 puan) tarafından
+1

Ay ne biçim konuşmuş onlar da. Tamam evet doğru olabilir ama o durumdaki insana söylenir mi. Rabbim uzun ömürler versin inşallah 

(17 puan) tarafından

Onlar yüzünden 1 ay aralıksız gece gündüz ağladım o laf aklıma gelince nerdeyse tuvalet ve arada  pencenin önüne gitmek dışında birsey yapmadım ama çok zordu o psikolojisini yaşamak hep nolur ölmesin demek birde 19 yaşındaydım ilk bebeğim ve öğreneli çok olmamıştı öğrendim 3 gün sonra düşecek dediler 4 mi 9 mu ne hastalıktır Allah hayırlı ömürler versin hepsine amin 

(4,266 puan) tarafından
+1

Allah'ın cezaları. Boşver evladını sağlıklı almışsın ya kucağına o her şeye bedel

0 oy
(2,931 puan) tarafından

Bende yaşadım aylarca hemde o progesteronun bir iğnesi var ben iğne hap şeklinde aylarca kullandım o ilaç hem içiliyor hem vajinal yoldan kullaniyo fitil gibi ama bana doktorum iç demişti devlet hastanesi bakmadi özele gittim rahim ağzı kısa plesenta ön duvar demişti bu rahim ağzını kapatanlar daha tehlikeli ama plesenta yerleşimli bir organ bebek buyudukce yukarı çıkabilir ilacı kullan canm ilişkiyi kes gerekirse iş yapma yat benmki daha pembe lekeydi bende 4 aylık olunca başlamıştı 5.5 aylık olana kadar yattım iş yapmadan ben 

(4,266 puan) tarafından

Evet ben ilk ay düşük riskim var ye kullanmıştım ama fitil olarak. Bu sefer ağızdan alacaksın dedi kanama olduğu için fitili geri atar diye

0 oy
(188 puan) tarafından

Canım hiç moralini bozma rahat ol

Ben de kahverengi oldu

Düşük tehlike dedi

Acilde serum yedim 

Kalp dinledim 

İlaç verdi 

7 yıl oluyor bu 

Doğurdum 

Şuan 5 yaşında 

Koç gibi delikanlı 

Moral cok önemli 

Küçük anne.

(4,266 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim ablacım senin yorumlarına denk geliyorum sürekli ❤️ inşallah bu yaşadığım son sıkıntı olur her seferşnde daha kötüsüyle karşılaşıyorum 

0 oy
(5,526 puan) tarafından

Benimde ilk gebeligimde plesanta asagi yerlesimliydi ama kanama vs olmadi. Doktorum buyudukce yukari cikar demisti cikti hatta normal dogum yaptim. Sen bol bol dinlen, mumkunse hic kalkma belli bi sure ve ilacini aksatma. Eger rahim agzina yakinsa kanama oluyo bildigim kadariyla.

(4,266 puan) tarafından

Evet alttan muayene de elime geliyor rahim ağzında dedi. Hatta progestanı fitil olarak alma hap olarak yut. Zarar verirsin ded

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 215 göst.
23 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Sena25 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 247 göst.
0 oy
11 cevap 652 göst.
1 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Yenievli03 (1 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 167 göst.

Kategoriler