Kızlar önceden çok güzel yoğurt yapardım artık olmuyor yaklaşık 7 aydan beri yaptığım yoğurtlar tutmuyor kaç farklı maya denedim farklı kişilerden de süt aldım ama yok olmuyor önceden Bi komşudan maya alırdım sonra 7 ay kendi mayamla yoğurt yapardım artık olmuyor ya aşırı ekşi ya su gibi 🤷♀️
Isısını ayarlayamiyorsundur muhtemelen. Yerini degistir bir de. Daha serin bir yerde mayala. Şu an tek aklıma gelen bu. Bir de mayalarken bildiğin tüm dualari oku😂😂 bir de öyle dene bakayim
Yok canım ya yıllardır yaptığımdan farklı yapmıyorum valla anlamadım nedendir gözden kaçırdığım bişey var demek gene 🤦🏻♀️
Nazar değmiş olabilir bı nazar duası oku
Bunu gelinimiz de dedi ama okumadım hiç hem tutmuyor hem tadı çok kötü oluyor döküyorum hazır alıyoruz.. Yada çok sıvı tutar 🤷♀️ okumayı deneyeyim inşallah olur 🤲
Maya sıcaklığını ölçmek için termometre var ben onla yapıyorum sıcaklık denk gelince oluyor
Denedim onuda ekşidi ama gene katılaşmadı birde tadı da baya kötü oluyor mayaların tadı güzel ama yaptığım yoğurtlar da çok farklı bir tat geliyor anlamdım valla bişe 🤷♀️
Kaç derecede mayalıyorsunuz?
Alla alla benimkinde öyle tat olmadı şahsen benim kurtarıcım oluyor
Ben tencereden kavanozlara mayalıyorum 47 derece olunca alıyorum kavanoza sonra maya koyuyorum kapatıyorum 45 47 arası ideal oluyor
Bi bakayım termometre o kadar çok yoğurt çöp oldu ki valla üzülüyorum
Benimde böyle oluyordu , yoğurtlarım olduğu gibi kalıyordu kimse yemiyordu artık çözümü hazır yoğurt alarak buldum 😁
Ayy zaten kaç aydan beri hazır yiyoruz benim çocuklar ve yoğurdu istiyor yoksa hazır devam edecem yoğurt yemeyi neredeyse kesitler
Canım süt aldığın yeri değiştr. Bazen ondan da oluyor . Ben poşete sarıyorum yazın 1.5 2 saatte mayalanıyor. Kışında 3 saate. Üzerine de ince bişey örtüyorm. Her zaman güzel tutar yoğurdm . Sadece geçenlerde çok suya kesmişti. Aldığım yeri değiştrdm.
Deneyeyim bakayım sağol canım cevabın için
İnşallah bu kez tutar 1 lt süt alıp deneyin tarifini söylüyorum , yaz ayları için sütun kaynadıktan sonra soğumaya birak ılık olsun sütun parmağını koy ilikligi hisset ama 20 kadar sausanda parmağın yanmasın sonra 5 lt için iki yemek kaşığı maya yeterli olur 1 lt ye yarım kaşık mayayı kaseye koyup üzerine mayalayacagin sütten az ekle iyice kariştir tencerene dok ve yine karıştır sonra cam kavanoza koyup üstünee bir sofra beziyle ortmen yeterli olur yazın çok ortunce sulanır kış boyu mayaladigin için hep tutmuş , 6 saat bekledikten sonra dolaba kaldir
Tencereyi değişin
Tencereyi mi neden? Hiç duymamıştım
Dene belki faydası olur hiç tutması normal değil
Dene yazdım yanlış olmuş
Yani bir deneyeyim inşallah faydası olur
Birisi cok begendiyse buna bile nazar değer biliyor musun? Oku ufle bir, eksi olmamasi icin icine bir cimdik tuz atiyorum cok guzel oluyor tadi. Pes etme, anneminde oyle olmustu bir donem sonra duzelmisti
Evet çok beğenilirdi taş gibi olurdu keserdim çok çok az sulanırdı ve tadı da çok güzel olurdu şimdi hem ssulu He çok farklı bir tat oluyor ecı ekşi arası çorba VS de kullanılacak gibi değil çöp oluyor 😥
Annen ne yaptı da düzeldi canım mayalama yöntemini mi değişti yazarmısın ya süt alacam Bi kere daha deneyeyim
O zamanlar cok genctim hatirlamiyorum ama bir sure vok uzuluyordu nazar ettilrr diye, namazli dualidir kendisi, bir felak nas oku, İnşaAllah duzelir yogurdun
Tamam canım sağol
Canım bende tutturamiyordum bu tarifi yoğurt satan bir abla verdi şuan çok güzel oluyor maşallah ❤️
Kaynattigim sütü baya ilitiyorum el yakar yakmazdan daha ılık bir çocuğun icebilecegi kıvamda mayaliyorum dolaba koyarken de kapağını kapatmadan koyuyorum 6 7 saat falan açık kalıyor ağzı sonrasında taş gibi yoğurt dene istersen
Tamam canım sağol teşekkür ederim
1,486,268 soru
24,298,762 cevap
343,932 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın