Ya ne yapsam sert oluyor, haşladım 2 dk öyle de hep dağıldı yapraklar üstelik yine sert oldu, içi güzel pişiyor ama yapraklar yok yani sıcak suya bastım yine sert. Kısık ateşte kapağı kapalı da pisiririm. Birde ne yapsam yaprakları tuzlu oluyor ya, Sizin var mi bir tarifiniz yumuşacık olacak sekilde
Yaprak tam zamanında toplanmamıştır cnm geç toparlanan yapraklar kartlaşır ilk önce ılık suda bekler bir iki saat kadar sonra bir taşım kaynat tuzuda gitsin eğer yine tuzlu oluyor diyorsan iç harcina az tuz at veya pişirirken üstüne tuz atma ben bir çay bardağı sıvıyap koyarım üstünü az birşey geçiver kadar kaynat su koyar ocağa alırım üstüne yağlı kağıt sonra bir tabak koyarım tencere kaynadığında en kısıpa alıp bir saat pişiririm lokum gibi oluyor içide dışıda
Ay aslında yağlı kağıt üstüne de alüminyum folya baya mantıklı bide öyle deniyim :) bu arada İç harcına mi 1 çay bardağı sıvıyağ
Yaprak kötü olursa ne yaparsam boş ben değil bu sene annemden aldım Sözde dedim güzeldi ama geçen yaptım Yine Beğenmedim Çok sert geldi bana sıcak su haşlamama rağmen şöyle güzel ince bir yaprak bulamadım gitti Bir de ben kapatır kapatmaz üstü kararıyor acaba nedenini
Yağı ve suyu az gelirse kararır bol yağ koy
Yaprak sarı üzüm yaprağı olursa yumuşak olur . Her yaprak tan sarma olmaz . Taş gibi yaprağı ne yaparsan yap yumuşamaz. Tek çare haşlayıp sracan suyunu yağını bol koyacan üstüne ağır bir taş koyacan yaprak için olanlar daha iyi olur delikli olanlar
Nerede satılır canim
Bazen bim e vakumlu yapraklar gelir onlar çok güzel çıkıyor tavsiye ederim 👌🏻
Biz Konya'da yaşıyoruz Hadim den alırız
Senin memleket bilmiyorum.
Yaprak güzelse her sarma güzeldir ama yaorak iyi değilse ne yaoarsanda olmaz
1,488,965 soru
24,337,707 cevap
345,919 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın