0 oy
370 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (20 puan) tarafından

Kızlar kardeşimin 3gün sonra sözü var. Biz Azerbaycanlıyız ve erkek tarafı olarak kız tarafına bohça götürürüz. Söze 6bohça gidicek pastası tatlısı falan kardeşimde söz bohçasına İphone ve Dyson saç seti aldı. Hiçkimseden para istemedi onları alırken ama babam sanki onun parasıyla almış gibi havalara giriyor ne gerek var hepsi israf diye bugün yarın ev alırken onuda kızın üzerine geçirirsin diyor. Daha babamın haberi yok ama kardeşim artık sözlüsü diyiyorum onun için vize düzeltmeye çalışıyor tatilde yurtdışına gidebilirsin diye artık onu öğrense olay çıkarır bilet parası tatil parası diye. Kimseden para istemiyor diye annem birşey diyemiyor ama bu kadarıda abartı gibi geliyor. Nişan için kiyafetleri makyaj malzemelerini kendisi seçiyor hepsi büyük bir para ediyor. Helal olsun asla onun lafını yapmamda fazla geliyor sanki. Birde söze ayrı nişana ayrı takı seti seçti. Evlilik teklif yüzüğü söz yüzüğü nişan yüzüğüde ayrı. Hepsini kendisi seçti kardeşime fotoğrafını attı hepsini aldı. Şuan eminim ki kardeşiminde borçları var çünki öyle wow diye bir para kazanmıyor. Gelin hanım bahçeli 2katlı ev istiyor kira istemiyor ama kardeşim onada tamam dedi ama şuan bir parası yok onu almaya babamız yardım eder ama işte böyle minnetle altdan altdan lafını sokarak bir şekilde evide alıcaz dayanıp-döşenecek ama bir tarafdan sanki kız, kardeşime fazla yükleniyor gibime geldi. Kız tarafı olarak onlarında harcamaları olucak ama şimdi bunlar 3sene nişanlı kalsa kız her sana her bayrama bohça hediye isteyecek. Belkide haklı genç kız heves etmiş ama biz öyle fazla zengin değiliz kızın aileside değil. Küçük kardeşim başka şehirde okuyor ona bu ay tam para gönderemedi annem söz, nişan masrafları fazla diye

8 Cevaplar

0 oy
(18,094 puan) tarafından

Bilemedim oraların adetleri nasıldır ama tabiki benim düşüncem biraz fazla gibi bu şeyler para mutluluk getirmeyecek her şeyi isteyebilir bir hevesle ama evlendikten sonra da hep ister bir süre sonra da sıkıcı gelmeye başlar her şeye tamam dememek lazım 

(20 puan) tarafından

Nişan falan kız tarafı yapar ama bohça konusunda erkek tarafına daha fazla yük düşer. Kız tarafı kızın elbisesi makyajı yemek restoran öyle şeylere bakar 

-Reklam-
0 oy
(4,533 puan) tarafından

Gosteris bana gorw bubkadari cnm, Allah hayirli etsin ama insanlar sevdiklerini zora sokmasinlar... yuva kuruluyor, biraz ayarli olmak lazim. Allah israfi sevmez, hayir uzerine inşaa edilmeli yuvalar. Yani alinmasin demiyorum ama herseyin bir olcusu var yani. Sonra o borc batagina yinr kendileri dusecekler. Bence biri usulunca kardesinizi uyarmali. Herseye he denmez, orta yol bulunur. Hayirlisi olsun

(20 puan) tarafından

Vize işi hallolunsa nişanlısını İtalyaya tatile götürecekmiş bu kadar para ona nerden geliyor? Ben eşime sordum belki senden istedi diye and aman verdi bana birşey demedi diye

(4,533 puan) tarafından

O zaten apayri bir sacmalik. Kizin ailesi nasil izin veriyor buna, nikahsız balayina mi gidiyorlar? Neyse yorum yapmak istemiyorum, bastan bu iş tuhaf ve gidisat iyi gozukmuyor maalesef

(20 puan) tarafından

Nasıl ikna olucaklar bilmiyorum ama sanırım 3senede evli olmadan evli hayatı yaşayacaklar çünki kardeşim bunun önünü açıyor

(1,865 puan) tarafından

İtalya tatili de çok bir para değil bu arada. 80-100 bin birşey ama keşke italyaya gideceklerse telefonu ordan alsaydı. Yarı fiyatı resmen :((

0 oy
(256 puan) tarafından

Kardesin tefeciye bulasmadiysa, boşver. Çünkü sonuçta kardeşin de istiyor olabilir İtalya tatilini vs. Sonuçta kardeşin çalışıyor. Borcsa borç. Öderler heralde. Yani aşırı fakir biri de normal bir evlilik masrafı yapsa size göre az olan para bize göre oda çok olabilir. Demem o ki,  okadarda şey etmeyin. Gelip geçer şeyler. Agzinizn tadını bozmayin

(20 puan) tarafından

O kadar ***** değildir kendisi hukukçu böyle işlere bulaşmaz. Hiç birşey içlerinde kalmasınlar istiyorlar ama malesef herşey parayla hallolunuyor daha önlerinde ne kadar aşama var

0 oy
(709 puan) tarafından

O kadar şımartmasın tepesine çıkar

0 oy
(5,564 puan) tarafından

O kızın kardeşini sevmediğine adım gibi eminim hevesi kaçınca birakadabilir

(5,564 puan) tarafından

Kör olmuştur gözü aşktan

(20 puan) tarafından

Öyle kendi parası diye birşey diyemeyiz ama onuda çar çur harcıyor sonları iyi olsun 

(5,564 puan) tarafından

Amin.. 

(1,865 puan) tarafından

Ya şöyle insanların günahına girmeyin ya. Günah abi günah. Şu dilinize bi hakim olun

(5,564 puan) tarafından

Yok valla böyle insanlar paragöz oluyor varsa yoksa para. Bu çocuk kızın istediğinin bir iki dediğini yapmasın nasıl da terkediyor

0 oy
(1,865 puan) tarafından

Sana ya da başka birine az ya da fazla gelme gibi bir durum söz konusu değil. Yani kimse yorum yapmamalı böyle şeyler hakkında. Çünkü böyle bir haddi yok kimsenin. İki yetişkin anlaşmış. Olay bitmiştir. 

(20 puan) tarafından

Ben gitmeyin demiyorum ne haddime ama gençler eğlenmek istiyorlar parayı hemen harcıyorlar yarın evlendiklerinde ev lazım olucak ama evi almaya şuan bir çeyrek parası yok hepsi nişana tatile gitmiş durumda

(1,865 puan) tarafından

İşte haklı da olabilirsin ama sana düşmez kuzucum. :( 

0 oy
(1,307 puan) tarafından

Kardeşim bence bu kadar yüz vermesin ileride daha fazla ister olan kardeşine olur. Bence kız kullanıyor kardeşini insan sevdiğini o kadar üzmez.Bence tavrını koysun yol yakınken evlenınce daha kötü olur önüne geçemez.

(20 puan) tarafından

Kardeşim ona hayır olmaz demiyor ki. Ne istersen yap o olsun diyor 

0 oy
tarafından

Şimdiki kizlar cok sansli ya😅her istedikleri aninda oluyor

(20 puan) tarafından

Şimdiki tüm kızlar değil bazı kızlar şanslı

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 350 göst.
14 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Elifnur5634 (176 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 221 göst.
0 oy
1 cevap 116 göst.
27 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Islam (37 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 138 göst.
9 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Hlal (269 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,465,068 soru

24,011,362 cevap

327,797 kullanıcı